COM vs NET vs ORG – Welke domeinextensie moet je kiezen?

com vs net vs org domeinnamen


Een van de redenen waarom internet zo breed en krachtig is, is dat het bijna iedereen de mogelijkheid geeft om zijn stem en kennis te delen. Iedereen kan zichzelf herkennen door een eigen website op te zetten.

Miljoenen mensen surfen elke dag op internet en typen domeinnamen om de website te identificeren die ze willen bezoeken. Een domeinnaam is een gestructureerd label dat wordt gebruikt om een ​​of meer IP-adressen te identificeren (een numerieke identificatie). Dit vriendelijke naamgevingssysteem maakt het veel gemakkelijker om te verwijzen naar specifieke servers en de webpagina’s die erin zijn opgeslagen. Deze namen worden in de URL-balk van de browser getypt en verlenen zo toegang tot de server waarop de webpagina wordt gehost.

Registreer uw favoriete domeinnaam

Zoek naar beschikbare domeinen, kies domeinnaamextensies en registreer je favoriete domein in slechts een paar klikken met GoDaddy.

Ga nu! »

Domeinnamen zijn te vinden in de URL van een webpagina om een ​​specifieke webpagina te identificeren, zoals: https://www.facebook.com/webhostmedia.

Deze URL kan in vier delen worden verdeeld:

https: // – Het verwijst naar het HyperText Transfer Protocol

www – Dat verwijst naar het World Wide Web

Facebook.com – is de domeinnaam

webhostmedia – is de individuele pagina binnen de website

Elke domeinnaam heeft een extensie (.com, .net, .gov, .mil) die laat zien tot welk top level domein het behoort. Er zijn duizenden domeinnaamextensies die u kunt gebruiken, maar de meest aanbevolen zijn .com, .net en .org.

Zodra een domeinnaam in de browserbalk is getypt, wordt deze snel vertaald in IP-adressen. Als we dit eenvoudige naamgevingssysteem niet zouden hebben, zouden we ons moeten aanmelden bij Facebook door 66.220.144.0 te typen. Stel je voor dat!

Waarom is het kiezen van een domeinnaam een ​​belangrijke beslissing?

Het kiezen van een domeinnaam is als het kiezen van een naam voor uw bedrijf. U wilt dat uw domeinnaam in één woord zegt waar uw website over gaat. Het vereist dus veel nadenken.

Uw domeinnaam vertegenwoordigt en identificeert uw merk op internet. Je zult er een tijdje mee moeten doorgaan, dus het is het beste om erover na te denken en erover na te denken dat je nodig hebt om de best mogelijke domeinnaam te vinden.

Er zijn elke dag ongeveer 80.000 domeinnamen geregistreerd, dus je moet extra snel zijn om de jouwe te registreren zodra je de juiste hebt gevonden.

Als u rekening houdt met de volgende tips, kunt u een domeinnaam maken die gebruikers onthouden en die uw merk perfect vertegenwoordigt.

Hoe u de perfecte domeinnaam kiest?

Uw domeinnaam heeft een grote impact op uw merk en uw marketing. Het beïnvloedt hoeveel verkeer uw website krijgt, uw resultaten op sociale media, verwijzingslinks en al uw online marketinginspanningen. Dit is een feit dat je niet kunt en mag negeren, dus waarom zou je er niet het beste van maken? Gebruik de volgende tips om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke domeinnaam krijgt.

Maak het gemakkelijk om te typen en uit te spreken

U wilt de minst complexe domeinnaam gebruiken om te voorkomen dat gebruikers deze verkeerd typen. Dit is cruciaal voor het succes van uw website. Je wilt ook geen jargon zoals xpand gebruiken in plaats van uit te breiden.

Wat u wel wilt gebruiken, is een eenvoudige, uitspreekbare en uitgebreide domeinnaam. Eentje die gemakkelijk te associëren is met de dingen waarvan je wilt dat je bezoekers erover nadenken wanneer ze over je website horen. Als het voor hen gemakkelijk is om in hun eigen gedachten uit te spreken en het hardop te zeggen, zal het waarschijnlijk in hun geheugen blijven hangen. Op deze manier krijg je ook veel mond-tot-mondreclame.

Als je website gaat over het verkopen van bijvoorbeeld geslepen messen of aangepaste messen, wil je het niet zoiets als Renewedknives.com noemen, omdat je je tong breekt terwijl je het probeert uit te spreken. Het is dus een betere keuze om met zoiets als BladeEmpire te gaan.

Het is eenvoudig, uitgebreid en uitspreekbaar en er is minder kans dat de gebruiker het verkeerd zal typen omdat we eenvoudige woorden gebruiken.

Goede domeinnamen worden intuïtief en vloeiend gespeld door de gebruikers die ze typen. Dit maakt ze merkbaar en veel gemakkelijker op de markt te brengen.

Maak het zo kort mogelijk

Hoe korter uw domeinnaam, hoe beter.

Kortere woorden zijn voor iedereen gemakkelijker te verwerken en ze zijn ook gemakkelijker te typen. Hoe korter het is, hoe kleiner de kans dat het wordt ingekort in zoekresultaten of sociale mediasites. Door uw domeinnaam kort te houden, krijgt u natuurlijk meer bekendheid.

Gebruik ook enkele zoekwoorden

Het hebben van zoekwoorden in uw domeinnaam is natuurlijk belangrijk vanuit een SEO-perspectief, maar het doet veel meer. Zoals ik eerder al zei, zou een gebruiker de juiste associatie moeten hebben met waar uw website over gaat. Hoe dichter uw domeinnaam bij het onderwerp van uw website ligt, hoe beter het werkt voor zowel SEO als uw gebruikers. Gebruik de zoekwoorden die uw merk, bedrijf en de diensten of producten het beste beschrijven.

Maar wees niet te geobsedeerd door SEO. Als je een creatieve naam kunt bedenken die een integraal onderdeel is van je branding en interpretatie, gebruik die dan! Namen als Twitter, Google, Amazon en Facebook zeggen niets over hun diensten, maar zijn enorm krachtig geworden.

Zorg er ook voor dat u geen nichespecifieke zoekwoorden gebruikt die niemand buiten uw niche niet kent.

Doe wat onderzoek

Voordat u ‘uw’ domeinnaam kunt kopen, moet u ervoor zorgen dat deze niet door iemand anders op internet wordt gebruikt, of dat deze geen handelsmerk of copyright heeft. U kunt DomainsBot (http://www.domainsbot.com/) gebruiken om de door u gekozen domeinnaam in te typen en te kijken of deze beschikbaar is of dat vergelijkbare domeinnamen toegankelijk zijn. KnowEM is een vergelijkbare service die u kunt gebruiken om uw favoriete gebruikersnaam in te voeren en ernaar te zoeken op 500 sociale netwerken.

Als je een beetje moeite hebt om de perfecte domeinnaam te maken of gewoon wat hulp kunt gebruiken, kun je services zoals proberen NameMesh.com of Wordroid.com dit zijn intelligente naamgevingstools.

Wees niet verlegen om het te wijzigen als de domeinnaam al in gebruik is

Het is heel goed mogelijk dat u de perfecte domeinnaam tovert, alleen om te ontdekken dat deze al door iemand anders is ingenomen. Wees niet bang om uw naam opnieuw te ontwerpen, een andere TLD-extensie te gebruiken of een achtervoegsel of voorvoegsel toe te voegen.

Een extensie voor uw domein kiezen

De meeste mensen zeggen dat je bij .com moet blijven en om een ​​goede reden. Als u aan een website denkt, is de kans groot dat deze de .com-extensie heeft.

Het is geen wonder dat 52% van alle websites op internet .com-sites zijn. En het hebben van een .com-extensie helpt uw ​​marketing ook enorm, of zelfs u als u iemand vertelt over het adres van uw website. Voor veel mensen betekent .com het hele internet.

Maar als het door u gekozen .com-domein al in gebruik is, wijzigt u de extensie nog steeds in andere populaire. U kunt een zeer succesvolle website beheren door een andere TLD te gebruiken. Maar vermijd TLD’s met spamindicatoren, zoals .cc, .ws, .info en andere die er ongebruikelijk uitzien, zoals .pizza. Veel mensen hebben nog steeds niet te veel vertrouwen in internet en u wilt dat ze ook uw site bezoeken.

Dus je beste keuzes op dit moment zijn de top drie TLD’s zoals:

.com (commercieel)

Deze extensie regelt elke andere, zowel in de hoofden van mensen als op internet. Het stond voor commerciële websites, maar wordt tegenwoordig voor allerlei soorten websites gebruikt.

Om het duidelijker uit te leggen: het kiezen van een .com-extensie is goed voor bedrijven omdat het gemakkelijker te onthouden is.

.net (netwerk)

Oorspronkelijk bedoeld om te worden gebruikt voor netwerkwebsites, maar tegenwoordig wordt het voor allerlei verschillende websites gebruikt. Het is uw op één na beste keuze als uw domeinnaam met de .com-extensie is gebruikt.

Dus als je de domeinnaam moet hebben die je hebt gekozen en de .com-versie is niet beschikbaar, ga dan voor de .net extensie.

.org (organisatie)

Dit was bedoeld voor verschillende organisaties en non-profit bedrijven. Het is niet de beste keuze als u een website voor uw bedrijf maakt, omdat deze gemengde berichten verzendt.

Als u een non-profitorganisatie bent en vooral een bekende organisatie, gebruik dan .org op alle mogelijke manieren. Het voegt het extra bericht toe dat het een website is voor een non-profitorganisatie.

Het spectrum voor domeinnamen is enorm. Er zijn andere populaire domeinnamen die u waarschijnlijk niet zoals deze zult gebruiken, bijvoorbeeld:

.mil – wat staat voor militair

.gov – wat staat voor regeringen

.edu – wat staat voor educatieve websites

Hoe zit het met nieuwe TLD’s?

De .com-extensie is de meest gebruikte TLD op internet en dat is moeilijk te veranderen. Hoewel er nieuwe gTLD’s (generieke topleveldomeinen) zijn die op internet zijn verschenen, kan uw domeinnaam een ​​beetje verwarrend zijn en niet echt SEO-voordelen bieden, maar deze kunnen ook een natuurlijke fit zijn. Zo werkt een domeinextensie zoals .sh voor een website als Whisper.sh perfect.

Maar er zijn er nog meer zoals .bid, .bike, .academy, .cab, .camera, .training, noem maar op! U kunt een domeinextensie hebben die direct kan zeggen waar uw website omheen is gebouwd, dus het is gemakkelijk om een ​​natuurlijke fit te vinden tussen de nieuwe gTLD’s.

Denk ook na over het gebruik van lokale TLD’s

U kunt ook ccTLD’s gebruiken die echt goed kunnen zijn voor uw bedrijf. Internet is door zijn inherente ontwerp een wereldwijde marktplaats, dus uw website kan door iedereen over de hele wereld worden gezien, ongeacht waar deze wordt gehost. Maar bedrijven zoals restaurants en cafés of andere lokale bedrijven hoeven geen wereldwijd publiek te bereiken en kunnen profiteren van het gebruik van een ccTLD.

U kunt landspecifieke ccTLD’s zoals .ca voor Canada of zelfs stadsspecifieke TLD’s zoals .NYC, .PARIS of .LONDON gebruiken. Dit geeft u een SEO-voordeel door gebruik te maken van het geo-targeting-systeem van Google en maakt het voor mensen die in uw regio zoeken heel gemakkelijk om uw site te vinden.

Doet de extensie van het domein er echt toe?

Dit is een lastige vraag. Zelfs een domein met een extensie als .PIZZA kan werken als je je eraan committeert. Natuurlijk, een domeinnaam die gemakkelijk te herkennen, typen en onthouden is, zal uw website krachtiger maken, maar de media voor het ontdekken van inhoud veranderen snel.

Met de verspreiding en ontwikkeling van smartphones besteden mensen meer tijd aan apps dan aan het surfen op internet via desktopcomputers en webbrowsers. Bedenk hoeveel artikelen, video’s en afbeeldingen je dagelijks bekijkt, simpelweg omdat je het op een platform als Facebook of Twitter hebt ontdekt. U hoeft niet eens de URL of domeinnaam te kennen waarop u zich bevindt en u heeft nog steeds interactie met de website.

De manier waarop we inhoud en websites ontdekken, verandert snel, dus er zijn talloze manieren om uw website populair en een groot succes te maken!

In de volgende video deelt David van Website Creative Pro zijn mening over domeinextensies .com vs .net vs .org en zijn ervaring of de domeinextensie een enorme rankingfactor voor zoekmachines is of niet. Hij moedigt mensen aan om websites van hoge kwaliteit met inhoud van hoge kwaliteit te bouwen, gezaghebbende links te verwerven in plaats van zich zorgen te maken over de extensie van hun domeinnaam. Hij zegt ook dat als het mogelijk is, ga voor de .com-extensies en probeer een merk op te bouwen. Hoe dan ook, bekijk zijn video:

Uw domeinnaam registreren

Nadat je de prachtige creatieve chaos van het kiezen van je eigen domeinnaam hebt doorlopen, ben je op weg naar de volgende stap, het registreren van die domeinnaam.

Bij uw domeinnaamregistratie is een organisatie genaamd IK KAN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), ze zijn een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het onderhouden en coördineren van unieke identificatiegegevens over de hele wereld.

U kunt uw domeinnaam registreren via een domeinnaamregistrar. Dus als je AwesomeName.com hebt bedacht, moet je ongeveer $ 10 tot $ 15 betalen om die naam te registreren. Sommige zeldzame domeinnamen of domeinnamen die al meer dan 5 jaar bestaan, kunnen duizenden dollars kosten. Sommigen kunnen zelfs oplopen tot miljoenen zoals sex.com, dat werd verkocht voor $ 13 miljoen. Het registreren van dergelijke domeinen kan het succes van uw website bevorderen en u koopt mogelijk veel verkeer samen, maar een beslissing als deze vereist veel meer aandacht en de overweging van verschillende variabelen.

Nadat de registratie is voltooid, heb je een jaar lang de rechten voor die domeinnaam en moet je de registratie elk jaar voor hetzelfde bedrag vernieuwen.

Sommige betrouwbare webhosts zoals BlueHost en InMotion bieden aan om de domeinnaam gratis voor u te registreren, wat een behoorlijk solide deal is. Maar u kunt ook een domeinregistreerder gebruiken om uw domeinnaam rechtstreeks bij een service als NameCheap te registreren. Een ding waar je altijd absoluut zeker van moet zijn, is dat jij en alleen jij de eigenaar bent van de domeinnaam die je hebt geregistreerd.

Als iemand anders de eigenaar wordt genoemd, kunnen ze u later hoge kosten in rekening brengen voor het behouden van uw domeinnaam. Wees dus voorzichtig en controleer nogmaals of u de enige eigenaar van uw domeinnaam bent.

Conclusie: COM of NET of ORG?

Het hebben van de juiste domeinnaam kan enorm zijn als het gaat om het succes van uw website, zowel vanuit algemeen als vanuit SEO-oogpunt. Je wilt het zo krachtig mogelijk maken zodat mensen het onthouden en dat het de eerste website is die in je opkomt als ze nadenken over jouw specifieke onderwerp.

Als je eenmaal hebt besloten met je domeinnaam, moet je er een tijdje bij blijven, dus zorg ervoor dat je met elk detail rekening houdt. Maar zowat elke domeinnaam kan werken als je de nodige knowhow hebt en als je je er voor inzet.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte domeinnaam voor jezelf en dat je het met plezier hebt gelezen!

We horen graag van je! Laat ons in de reacties hieronder weten wat uw mening is over COM vs NET vs ORG. Denkt u dat domeinextensies er toe doen? Moet u een domein registreren met de extensie .net als de .com al in gebruik is?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map