Controlelijst voordat u verlopen domeinnamen koopt

checklist voordat u verlopen domeinnamen koopt


Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om een ​​gebruikt of een verlopen domein te kopen. Het kan zijn dat het domein dat ze willen toevallig een domein is dat eerder eigendom was van iemand anders. Maar meestal kiezen mensen ervoor om een ​​verlopen domein te kopen omdat ze willen profiteren van het feit dat het een ouder domein is dat mogelijk ook enkele SEO-voordelen biedt.

Met het kopen van een verlopen domein bedoelen we het kopen van een recent verlopen domein, niet een domein met 1-2 vorige eigenaren in de afgelopen 5 tot 10 jaar. Vaak realiseren mensen zich niet eens dat het domein dat ze kopen een vorige eigenaar had.

Wanneer u winkelt voor een verlopen domein, is het logisch om de beste te kiezen in de niche waarin de nieuwe site wordt gelanceerd. Er zijn weinig SEO-voordelen als iemand een nieuwe website over koken wil starten en een domein koopt dat werd gebruikt voor een blog over auto’s.

Er zijn een aantal dingen die kunnen worden gedaan om ervoor te zorgen dat het nieuwe domein de nieuwe website ten goede komt en niet averechts werkt. We hebben een lijst samengesteld met dingen waar u op moet letten voordat u besluit een verlopen domein te kopen.

Er zijn enkele controles die u kunt doen voordat u het koopt, mogelijk de meest giftige uitroeien, en er zijn enkele andere controles die u kunt uitvoeren nadat u het domein daadwerkelijk hebt gekocht, omdat u dan het eigendom ervan kunt bewijzen aan een veel services zoals Google Webmaster Tools, bijvoorbeeld.

Controlelijst voordat u een verlopen domeinnaam koopt

Een eenvoudige Google-zoekopdracht kan wat informatie over de vorige geschiedenis van een domein onthullen, maar er zijn andere tools om de vorige levensduur van een domein te onderzoeken. Dit zijn de belangrijkste dingen waarop u moet letten:

1. Controleer op huidige Google-sancties

Voordat u het domein koopt, kunt u een eenvoudige Google-zoekopdracht uitvoeren (“site: domain.com”). Als er niets verschijnt, kan dit een indicatie zijn dat de site wordt bestraft door Google, wat een automatische of een handmatige straf kan zijn. Hoe dan ook, het is geen goed teken. Natuurlijk bestaat de kans dat de vorige eigenaar ervoor heeft gekozen om het bijvoorbeeld niet in de Google-zoekindex te plaatsen via robots.txt, maar zelfs in dat geval zou je een paar hits moeten zien die dit feit vermelden.

2. Controleer verschillende SEO-statistieken

controleer domein seo metrics

Er zijn veel tools die scores opleveren met een domeinnaam, en een voorbeeld is de Domain Authority of SEO MOZ Page Authority. Google heeft de Page Rank stopgezet, maar er zijn andere statistieken waarop u kunt vertrouwen. Zoek naar uitersten – als de DA of PA van een bepaalde site ongebruikelijk hoog of laag is, en er is geen duidelijke uitleg waarom, kijk dan uit en graaf misschien wat dieper.

3. Controleer op het type inhoud dat op het domein is gehost

U kunt een Google-zoekopdracht uitvoeren (“site: domein.com”) en, als u kunt, controleren of er nog een zoekresultaat in de cache in de index staat. Zelfs als de inhoud in de cache er niet goed uitziet vanwege ontbrekende CSS, kan de alleen-tekstversie u nog steeds een idee geven van welk type website onder de domeinnaam werd gehost.

U kunt ook de WayBack-machine om oudere versies van de site te bekijken, is de kans groot dat je een paar snapshots kunt zien.

wayback machine archief org

4. Onderzoek het backlinkprofiel van het domein

Controleer het type backlinks dat het domein heeft. Als je veel lage-kwaliteit directory-type backlinks of zelfs spamachtige ziet, zoals nep-social media-profielen, forumprofielen of forumhandtekening met slechts een paar echte redactionele links, is het tijd om te evalueren of het de moeite waard is en het risico van dat domein kopen. In sommige gevallen kan dat zijn, omdat het de perfecte naam is voor uw merk, maar als de naam zelf niet zo belangrijk is, is het misschien beter om naar het volgende domein te kijken.

Het kan zijn dat die links in de GWT worden afgewezen, maar u weet het niet zeker tenzij u het domein koopt.

Extra controles na aankoop van een domeinnaam

Nadat u uw domein heeft gekocht, zijn er een paar extra controles die u kunt doen voordat u er een echte website op host:

1. Zoek naar inkomend verkeer

U kunt het binnenkomende verkeer onderzoeken door een kleine HTML-pagina in te stellen met alleen de Google Analytics-code erop en misschien een binnenkort bericht, of door naar de logbestanden van de webserver te kijken. Controleer de verwijzingen, als u ziet dat verkeer afkomstig is van willekeurige websites dat legitiem lijkt, maar u vindt er geen link naar uw domein op, dan kan dit een teken zijn dat de vorige eigenaar betrokken was bij een of ander duister bedrijf zoals het kapen van andere websites en verkeer omleiden naar zijn website.

2. Google Webmaster Tools

Nadat u de domeinnaam heeft gekocht, kunt u zich aanmelden bij de Google Webmaster Tools, omdat u nu het eigendom van de website kunt bewijzen. Wacht een paar dagen of een week om te zien of er iets in Webmasterhulpprogramma’s verschijnt, zoals berichten over handmatige straf of eigenlijk elk ander probleem. Er is geen garantie dat het domein schoon is, zelfs als je na een week of zo geen bericht van Google ziet, maar als je wel berichten ontvangt, weet je dat het misschien beter is om je nieuwe website niet onder dat domein te hosten.

3. Controleer op e-mailspam

Stel een nieuw e-mailadres in op de domeinnaam en stuur een paar e-mails naar jezelf, misschien naar een paar van je vrienden met een link naar de website. Controleer of de e-mails binnenkomen in de Inbox of in de map Spam. Dit is een eenvoudige controle die u kunt doen, en als de e-mails in de map Spam terechtkomen, kunt u kijken waarom dat het geval is.

Er zijn ook tools die domeinnamen kunnen identificeren die in spamcampagnes worden gebruikt:

Deze tools kunnen u helpen de status van de zwarte lijst van het domein te controleren en kunnen helpen met tips over hoe u deze van bepaalde zwarte lijsten kunt verwijderen / verwijderen.

Conclusie

In dit artikel lijkt het misschien alsof het kopen van een domeinnaam een ​​zeer risicovolle onderneming is. Dit komt omdat het zich voornamelijk richt op de problemen en worstcasescenario’s die kunnen optreden bij het kopen van gebruikte / verlopen domeinen, en het is gericht op diegenen die grondig willen zijn in het onderzoeken van de geschiedenis van een verlopen domein. In de meeste gevallen is de situatie echter niet zo slecht en er zijn talloze succesverhalen als het gaat om mensen die uiterst waardevolle domeinnamen kopen die een vorige eigenaar hadden.

Vind waardevolle verlopen domeinen op GoDaddy

In de sectie Domain Auctions bij GoDaddy kun je kiezen uit duizenden verlopen domeinen in verschillende niches.

Zoek nu “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map