De basis van SQL: beginnershandleiding over het gebruik van SQL Database

sql-basics


SQL is een afkorting voor gestructureerde querytaal en het is een bekende methode voor het doorzoeken van databases. Het maakt niet uit of je kleine of grotere databases wilt manipuleren; Met deze standaardtaal kunt u op allerlei databases werken. Er zijn talloze bedrijven die op zoek zijn naar goede SQL-programmeurs en databasebeheerders die momenteel goedbetaalde banen zijn.

Dit betekent echter niet per se dat je naar een universiteit moet gaan om de basisprincipes van SQL te begrijpen. In feite zijn er tal van eenvoudige manieren om uw websitegegevens te beheren. In onze gids leert u enkele SQL-tips die van pas kunnen komen bij het werken aan uw website of klantgegevens.

Dit wordt vooral aanbevolen voor ondernemers, financiële analisten en eigenaren van kleine bedrijven. Maar het kan natuurlijk handig zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

SQL in een notendop

SQL is geweldig voor het beheren van gegevens met elke database. Een database kan een paar datapunten hebben of honderdduizenden, het maakt niet uit. Met SQL hebt u een sterke tool in handen waarmee u zelfs uit enorme databases gegevens kunt verzamelen. Het is snel, effectief en je hoeft maar een paar trucs te kennen om te beginnen.

SQL is vrij oud; het kwam uit in 1974 en werd de meest populaire taal voor gegevensbeheer. Het heeft sindsdien regelmatig updates gehad, waarvan de laatste in december 2016 is uitgebracht. Als u wilt beginnen met SQL zonder ervaring met programmeren, zijn er twee versies die u moet bekijken. Probeer allereerst de hoofdversie die effectief met andere databaseprogramma’s kan worden gebruikt.

Je hebt ook de Access SQL, die erg lijkt op de hoofdversie. Het is een taal die is gemaakt voor Microsoft Access, een zeer populaire tool die tonnen kleine bedrijven helpt hun gegevens te beheren. Maar met de tweede versie bedoelden we MySQL, wat in feite de meest gebruikte SQL op internet is. Het is open source en een beetje anders dan Access SQL en de hoofdversie. Het zal echter vrijwel hetzelfde zijn als u alleen de tips wilt uitproberen die we u in deze handleiding laten zien.

Mensen die een WordPress-website bezitten en een cPanel-webgebaseerde beheerinterface hebben, kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot SQL. Als u een van hen bent, hoeft u alleen maar de phpMyAdmin-app te openen voor toegang tot de database en SQL-query’s uit te voeren. Omdat de versies die we noemden – MySQL en SQL – beide erg flexibel zijn, heb je genoeg interfaces en opties om ermee aan de slag te gaan.

Het hangt alleen af ​​van de gebruiker hoe het proces eruit ziet. SQL-query’s kunnen worden uitgevoerd in grafische interfaces of in eenvoudige tekst, waarbij op een ouderwetse manier opdrachtregels worden ingevoerd. Wat er echt toe doet, is het eindresultaat, dat op beide manieren hetzelfde zal zijn als je het goed doet. Dit is precies wat we u nu laten zien: hoe u het goed doet.

Hoe een SELECT-query uit te voeren?

We beginnen met de eenvoudigste, de SELECTEER query die ook een zeer veelgebruikte methode is als u wat gegevens wilt verzamelen. Wanneer u een database heeft met belangrijke gegevenspunten die moeten worden verzameld en samengevat, kunt u deze methode gebruiken. Een geselecteerde query kan op veel manieren worden gebruikt, maar nu laten we u slechts enkele essentiële zaken zien die u zullen helpen het concept te begrijpen.

Elke tabel met gerubriceerde gegevens zou geschikt zijn. Laten we nu een tafel met boeken nemen. De tabel heet dus Boeken en laten we zeggen dat deze is onderverdeeld in velden zoals titel, auteur, aantal (het bedrag van het boek in voorraad) en prijs. Vanaf nu gaan we deze velden gebruiken met alleen hoofdletters in de SQL-code.

Als u nu de bovengenoemde details over elk beschikbaar boek in de tabel wilt samenvatten, moet u een selectieve zoekopdracht uitvoeren. Dit zal u een gemakkelijk te begrijpen lijst opleveren met alle informatie netjes samengevat. De volgende stap is om de code te maken die de computer vertelt wat je wilt en waar elk veld is. Laten we eens kijken hoe ons voorbeeld eruit zou zien in SQL-code:

SELECTEER TITEL, AUTEUR, BEDRAG, PRIJS

VAN Boeken;

Zoals u kunt zien, is deze query niet erg specifiek. Wat als je alleen informatie wilt over de boeken van Stephen King en Paulo Coelho in de winkel? Natuurlijk is er altijd Microsoft Excel waar u de tabel kunt importeren, vervolgens Stephen King en Paulo Coelho kunt filteren en vervolgens alle informatie kunt ordenen. Het vergt echter een paar stappen in vergelijking met SQL, waar u slechts een korte regel code moet toevoegen. Als je de twee auteurs wilt filteren, hoef je alleen maar te gebruiken WAAR in de SQL-code op de volgende manier:

SELECTEER TITEL, BEDRAG, PRIJS

VAN Boeken

WAAR AUTEUR = ’Stephen King’, ‘Paulo Coelho’;

De puntkomma staat altijd aan het einde van de code, zoals in beide voorbeelden wordt getoond. In computertaal betekent de puntkomma dat dit het eindpunt van uw opdracht is en dat er niets anders te doen is. Een ander belangrijk detail is dat je de commando’s in hoofdletters moet typen: WHERE, SELECT, FROM.

Gebruik de apostrofs en komma’s zoals afgebeeld. U kunt de codes voor SQL ook op Google vinden wanneer u deze nodig heeft. Vertel Google Search gewoon wat u in SQL wilt doen en er zijn talloze websites die u de juiste code ervoor kunnen laten zien.

Een UPDATE-query uitvoeren?

Werken met databases omvat ook het zo nu en dan bijwerken van enkele gegevenspunten. Dit kan eenvoudig worden gedaan met SQL, u hoeft alleen eerst toestemming te vragen of anders kunt u niets wijzigen. Zodra u in de specifieke database kunt lezen en schrijven, kunt u beginnen met coderen.

Er kunnen veel dingen misgaan bij het wijzigen van een database, dus het is belangrijk om nauwkeurig te zijn met de code. Als je de SELECTEER op de verkeerde manier aanstuurt, hebt u de kans om de server te overbelasten. Of misschien wilt u gegevens verzamelen, maar een slechte SELECTEER commando geeft je de slechte resultaten en je merkt het misschien niet eens.

Aan de andere kant, met behulp van de BIJWERKEN commando op de verkeerde manier, kunt u uiteindelijk de hele database wijzigen. Maak een back-up voordat u de code toepast om ervoor te zorgen dat uw database niet in de prullenbak terechtkomt.

Gegevens veranderen voortdurend, vooral in bedrijven. Als u een database heeft en sommige delen ervan moet bijwerken, dan is de BIJWERKEN commando kan je helpen. Laten we teruggaan naar het voorbeeld van Boeken. Als u een geclassificeerde database heeft over de boeken in uw winkel, moet u de prijzen mogelijk zo nu en dan bijwerken. Als de prijs van uw Fifty Shades of Grey-boek is gewijzigd en u moet het bijwerken, dan is dit de SQL-code die u moet gebruiken:

UPDATE Boeken

PRIJS INSTELLEN = ‘9,99’

WAAR TITEL = ‘Vijftig tinten grijs’;

Als gevolg hiervan krijgt het boek Fifty Shades of Grey een nieuw nummer in het PRICE-veld, waarbij het opmerkt dat het vanaf nu $ 9,99 kost. Als u nu niet oppast, vergeet u misschien de WAAR onderdeel en de code zouden alle prijzen in de database veranderen. En dan zou het veel tijd kosten om voor elk boek weer de juiste prijs te vinden.

Werk aan uw SQL-vaardigheden

Door meer SQL-methoden te oefenen, kunt u een meester worden in deze taal. Het kan een ongelooflijk krachtig hulpmiddel zijn om de gegevens van uw bedrijf te beheren en u veel tijd te besparen. Na een paar dagen oefenen, kun je alle basiscommando’s gebruiken zonder een enkele fout te maken.

Als je geïnteresseerd bent in het leren van SQL, zijn er een aantal echt goede online cursussen die je een aantal geavanceerde methoden kunnen leren. Zorg ervoor dat u enkele beoordelingen leest voordat u aan een cursus begint en kies vervolgens de cursus die het meest bij u past. Trouwens UPDATE en SELECT, SQL heeft veel meer te bieden. Hier is een korte lijst, om u een idee te geven van enkele van de meest eenvoudige SQL-opdrachten:

 • VERWIJDEREN – kunt u specifieke gegevenspunten in de database verwijderen
 • INVOEGEN IN – gebruik dit wanneer u nieuwe gegevens aan uw tabel wilt toevoegen
 • DATABASE MAKEN – deze spreekt voor zich, creëert een lege database
 • ALTER DATABASE – u kunt het gebruiken om de database aan te passen
 • MAAK INDEX – u kunt hiermee nieuwe zoeksleutels maken
 • DROP INDEX – verwijdert een zoeksleutel als u deze niet nodig heeft
 • MAAK TAFEL – voegt een nieuwe tabel toe aan de database
 • ALTER TABEL – gebruik deze als u de tabel wilt wijzigen

Als u besluit om SQL te leren en te gebruiken, verwacht dan niet dat u al deze opdrachten regelmatig zult gebruiken. SELECT is de meest populaire opdracht, zelfs onder professionals. De andere opdrachten kunnen af ​​en toe nuttig zijn, maar het hangt ook af van wat voor soort database je werkt.

Als je regelmatig met databases werkt, heb je zeker SQL nodig. Naarmate je goed wordt in de taal en in het beheren van databases in het algemeen, kan het ook een nieuw carrièrepad voor je openen. Het enige dat u hoeft te doen, is doorgaan met oefenen, want er zijn talloze kansen in big data, vooral voor bedrijven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map