De evolutie van e-commerce – een kort overzicht

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'De evolutie van e-commerce – een kort overzicht
0 7 мин.

e-commerce evolutie


E-commerce is iets dat we elke dag tegenkomen, zowel in het bedrijfsleven als in het normale dagelijkse leven. Maar zo was het niet altijd.

22 jaar geleden heeft Amazon zijn eerste boek online verkocht. Dit is dus geen oude geschiedenis, zoals het halverwege de jaren 90 gebeurde. En vandaag kunt u alles kopen wat er via internet te verkopen is. Dus hoe is iets in relatief korte tijd zo groot en zo belangrijk geworden??

Dat is de vraag die we wilden beantwoorden. In dit artikel geven we je alle informatie en leggen we uit hoe dat is gebeurd. Na het lezen van dit artikel zul je veel meer waardering hebben voor dingen die we normaal als vanzelfsprekend beschouwen in het moderne leven, zoals e-commerce.

De tijdlijn van e-commerce

In 1991 werd het World Wide Web opgericht. Het was niet meer dan normaal dat mensen zouden proberen een manier te vinden om deze nieuwe uitvinding te exploiteren, voornamelijk in termen van inkomsten genereren. Zoals gebruikelijk in het leven, zijn wensen één ding, maar de realiteit is iets heel anders. Er stonden veel dingen in de weg van slimme ideeën, omdat het hele internet van die tijd een onbekend terrein was dat wachtte om in kaart te worden gebracht.

Mensen probeerden op verschillende manieren toegang tot internet te krijgen, maar niets werkte. Pas in 1994. Er brak een doorbraak uit; Netscape lanceerde zijn browser, Navigator. Dit was van vitaal belang, aangezien dit de eerste browser was die op grote schaal en wereldwijd werd gebruikt. Datzelfde jaar was Pizza Hut het eerste bedrijf dat een online bedrijfsinnovatie implementeerde. Ze boden online bestellen aan op hun website.

Maar het jaar waarin echte e-commerce werd geboren, is 1995. In dit jaar werd eBay opgericht en verkocht en verscheepte Amazon zijn eerste boek. Maar niemand hoopte zelfs maar dat internet, laat staan ​​e-commerce, bijna net zoveel zou groeien als in de afgelopen 20 jaar.

Maar het groeide en het groeide snel. In 1996 al meer dan 40 miljoen mensen had internettoegang en de online verkoop bedroeg dat jaar meer dan een miljard dollar!

internetgebruikers in de wereld

De trend zette niet alleen door, maar steeg aanzienlijk. Nieuwe platforms kwamen op, zoals PayPal, transacties versnellen en de manier veranderen waarop mensen betalingen volledig doen.

En in 2000, slechts 4 korte jaren na de eerste online aankoop, bedroeg het totaal van online winkelen meer dan 25 miljoen dollar.

Later kwamen er meer diensten bij, zoals Apple iTunes, de eerste grote digitale muziekwinkel.

In 2006, 10 jaar na de eerste online aankoop, begon Facebook advertenties te verkopen en de marketingwereld volledig te veranderen.

Kort daarna, in 2008, kwamen voor het eerst mobiele aankopen beschikbaar. Zeven jaar snel vooruit, en u zult zien dat in 2015 30% van alle online aankopen werd gedaan vanaf een mobiel apparaat.

In 2012 bedroeg de online B2C-verkoop meer dan 1 biljoen dollar. In 2015 gaven alleen Amerikanen meer dan 341 miljard dollar online uit. Maar dit betekent niet dat alleen de inkomsten uit e-commerce zijn gestegen. Het aandeel van e-commerce in de totale detailhandelsverkopen in de VS steeg van 4,6% in 2010 tot 7,5% in 2015. En het blijft stijgen.

Uit gegevens uit de VS blijkt dat bijna 80% van de volwassenen online een aankoop heeft gedaan. De productcategorie die klanten het meest kopen, is computers en consumentenelektronica. 22% van alle verkopen vallen onder deze categorie. De tweede categorie achter elektronica is kleding met een totaal aandeel van 17,2%. Boeken, muziek en video’s maken allemaal ongeveer 10% van het totale marktaandeel uit.

Vandaag zijn er meer dan 800.000 online winkels.

eCommerce Pluspunten en minnen

Een ding dat e-commerce mist, en iets dat het waarschijnlijk voor altijd zal missen, mist dat fysieke gevoel. Afbeeldingen, geluiden en video’s zijn één ding, maar het item vasthouden met je eigen tien vingers is iets heel anders. Voor sommige itemcategorieën, zoals computers, is dit niet relevant (dit is waarom het de meest verkochte categorie is), maar voor andere kan het een probleem zijn. Zolang u generieke items nodig heeft, is e-commerce geweldig, maar als u iets op maat moet vinden, kan het lastig zijn. Als je voet te wijd is en je weet dat je 30 verschillende paren in de winkel moet proberen voordat je degene vindt die bij je past, moet je het online kopen van schoenen vergeten.

Lezen: Waarom e-commercebedrijven sluiten tijdens hun eerste twee jaar van activiteit?

Je kunt je item altijd retourneren, dat klopt, maar het kost tijd. Verzending is ook een nadeel, omdat u hoogstwaarschijnlijk artikelen over de hele wereld zult kopen, en belastingen voor verzending en invoer duur kunnen zijn. En er waren wat oudere zorgen, zoals identiteitsdiefstal (aangezien u creditcards gebruikt om online te winkelen), maar deze zijn tegenwoordig minder relevant omdat de internetbeveiliging drastisch is verbeterd.

Maar online kopen heeft ook zijn voordelen. Je kunt het overal doen, browsen vanaf je telefoon. Dit betekent dat u geen tijd hoeft te besteden aan daadwerkelijk winkelen, u kunt het onderweg doen. Door online te kopen, kunt u items krijgen die niet verkrijgbaar zijn in uw plaatselijke winkels. En u kunt de prijzen van verschillende winkels in een mum van tijd vergelijken.

E-commerce bespaart u ook geld. U kunt een verlanglijstje maken met de items die u wilt en wachten tot de prijzen beter worden. Veel winkels bieden een meldingssysteem en laten u weten wanneer uw artikel in de uitverkoop gaat. Veel gewone winkels bieden e-mail- en sms-meldingen, maar het is een veel groter gedoe, omdat je naar de winkel moet gaan om het te kopen. Met e-commerce en goed geldbeheer kunt u echt veel besparen.

Er zijn ook dingen die u wilt kopen zonder dat anderen het weten. Winkelen kan discreet en anoniem online gebeuren.

Vooruit kijken – De toekomst van e-commerce

De korte tijdlijn hierboven laat zien hoe snel e-commerce groeide. Maar dit betekent niet dat het zal stoppen met groeien, integendeel. Elke dag brengt iets nieuws in de wereld van technologie en met die uitvindingen blijven zakelijke ondernemers nieuwe manieren bedenken om hun producten te verkopen en hun klanten tevreden te stellen. We kunnen verwachten dat in de toekomst steeds meer bedrijven volledig online gaan. Zelfs vandaag worden sommige dingen bijna volledig online gedaan. Herinner je je nog de laatste keer dat je pizza telefonisch bestelde? De smartphone-app maakt het zoveel gemakkelijker. Zelfs taxi’s worden een overschot als je Uber hebt.

Veel mensen denken dat online winkelen kleine fabrikanten doodt, maar dat is niet waar. Slimme verkopers vinden nieuwe manieren om de lege plekken in te vullen. De meeste e-commerce klanten klagen dat hun online aankoopervaring te algemeen is en ze willen dat hun verkopers iets persoonlijkers en persoonlijkers aanbieden. Dit is iets dat gemakkelijker is voor kleinere retailers, omdat ze van nature dichter bij klanten staan ​​dan grote merken. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om online een maatpak op maat te kopen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf opmeten en een ontwerp kiezen. En het kost je veel, veel minder dan een klassiek merkpak. Dit is de ware kracht van ontketende e-commerce, aangezien op maat gemaakte kleding iets was dat alleen de rijksten zich konden veroorloven. En nu is het overal verkrijgbaar.

E-commerce stelt iedereen in staat om te concurreren, zolang ze maar kwaliteit te bieden hebben. Als je product goed is en je maakt een fatsoenlijke website met een website builder of WordPress, dan zal het verkopen. Mensen zullen altijd de beste waarde voor hun geld willen hebben, en ze zullen een manier vinden om het te krijgen. Dus als u een kwaliteitsproduct heeft, heeft u alleen een goede website en wat marketing nodig om u op weg te helpen. Daarna is alleen de lucht de limiet.

E-commerce verbetert ons leven snel, in veel opzichten en biedt ons spullen van over de hele wereld, ook voor betaalbare prijzen. Met moderne smartphones hebben we allemaal de grootste winkel ter wereld op zak, altijd beschikbaar.

E-commerce biedt onbeperkte opties. Het enige probleem is; geld is zeer beperkt en u kunt niet alles kopen. Maar het keuzeprobleem is een goed probleem om te hebben, dus we moeten dankbaar zijn dat we in de tijd van e-commerce leven.

Vond je dit artikel leuk? Waarschijnlijk zou je graag meer leren over:

 • De evolutie van webdesign
 • De evolutie van sociale media
 • De evolutie van webhosting
 • De evolutie van bloggen
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector