De waarheid over onbeperkte webhosting – hoe werkt dit echt?

over onbeperkte webhosting


Een paar jaar geleden waren alle webhostingplannen beperkt. Gebruikers wisten precies hoeveel schijfruimte ze kregen, hoeveel bandbreedte, RAM, CPU en andere kwantificeerbare aspecten van een webhostingplan. Tegenwoordig bieden veel webhostingbedrijven zogenaamde onbeperkte gedeelde hostingplannen. Degenen die kennis hebben van webhosting, huiveren bij de gedachte aan het idee van onbeperkte plannen en weten heel goed wat onbeperkt echt betekent in de context van webhosting. Niet-kenners kunnen echter worden doen geloven dat onbeperkte hosting precies dat betekent: hosting die onbeperkte middelen biedt. Helaas heeft de term onbeperkt een heel andere betekenis in de webhostingindustrie.

Hostingbedrijven bieden alleen onbeperkte abonnementen aan met hun gedeelde hostingplannen, wat onmiddellijk een aantal rode vlaggen zou moeten opleveren, aangezien gedeelde hosting betekent dat serverbronnen worden gedeeld tussen verschillende gebruikers van dezelfde fysieke server – een server die onmogelijk oneindig veel bronnen kan hebben. U zult nergens in de webhosting-industrie onbeperkte VPS of dedicated hosting vinden, hoewel zowel VPS als dedicated servers worden beschouwd als superieur aan shared hostingplannen in termen van de bronnen die ze bieden. Dus als onbeperkte hosting niet onbeperkte bronnen betekent, wat betekent het dan echt?

De waarheid achter onbeperkte webhosting: sla de kleine lettertjes niet over!

De duivel zit in de details, luidt het gezegde en inderdaad, het lezen van de kleine lettertjes van de Servicevoorwaarden van het hostingbedrijf werpt enig licht op het probleem.

Onbeperkte hosting is een term die door webhostingbedrijven wordt bedacht en die in deze branche een andere betekenis lijkt te hebben dan in andere branches. Het woord onbeperkt is een verkeerde benaming, een meer accurate term die zou kunnen beschrijven welk type abonnement als onbeperkt wordt geadverteerd, is onbeperkt, en sommige hostingproviders zoals BlueHost gebruiken deze term in plaats van onbeperkt om hun gedeelde hostingplannen te beschrijven. BlueHost specificeert zelfs in hun Servicevoorwaarden dat ze geen gedefinieerde beperkingen hebben voor deze onbeperkte abonnementen en dat u niet wordt gefactureerd op basis van de hoeveelheid bandbreedte of schijfruimte die u gebruikt, en specificeert verder dat “… natuurlijk zijn deze bronnen niet oneindig ”.

Door hun aard zijn gedeelde hostingplannen ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine tot middelgrote statische en verkeersarme websites en blogs, dat wil zeggen dat uw website moet vallen binnen het bereik van normaal gebruik zoals gedefinieerd door het hostingbedrijf. Daarom worden activiteiten die meer middelen vergen, zoals opslag van multimediabestanden of activiteiten voor het delen van bestanden, niet ondersteund in deze plannen. Als u deelneemt aan activiteiten van deze aard of activiteiten die in strijd zijn met het fair use-beleid van het hostingbedrijf, kan uw account worden opgeschort en / of beëindigd.

Onbeperkte hosting is ook een nuttige marketingstrategie voor hostingbedrijven die zich bezighouden met overselling van hosting, wat in een notendop de praktijk is om het rendement op investeringen te maximaliseren door middelen te verkopen die voortvloeien uit de kloof tussen het gemiddelde gebruik van middelen en de maximaal beschikbare middelen . Dit wordt gemakkelijk bereikt door hostingproviders door hostingplannen te verdoezelen in de duisternis van het ‘onbeperkte’, maar het is ook hoe hostingbedrijven de prijzen voor consumenten laag kunnen houden.

Wat houdt onbeperkte opslag en bandbreedte in?

Als bronnen niet onbeperkt zijn, hoe weet u dan hoeveel u krijgt op het gebied van opslag en bandbreedte? Helaas weet u pas wanneer u het plafond bereikt van wat door uw hostingbedrijf als normaal gebruik wordt beschouwd, en zelfs dat kan van maand tot maand veranderen. Hostingbedrijven bewaken continu het opslag- en bandbreedtegebruik van hun klanten en gebruiken de resultaten van hun analyses om te definiëren wat binnen het normale bereik valt.

Opslag en bandbreedte zijn de twee belangrijkste elementen die door hostingbedrijven als onbeperkt worden geadverteerd, maar ze leggen veel beperkingen op aan deze plannen, variërend van bestandstype en groottebeperkingen tot CPU, RAM, inodes, MySQL-databases en verbindingsbeperkingen, enz. In wezen bepalend dat u upgradet naar hogere abonnementen als u niet binnen de grenzen van natuurlijk of normaal gebruik valt.

Als uw website veel verkeer ontvangt, wordt de CPU-verwerkingskracht door de server gebruikt om al die verzoeken te verwerken. Als het hostingbedrijf het CPU-gebruik voor elk account beperkt, zal uw website vertragen en fouten genereren. Hetzelfde geldt voor geheugengebruik, een ander aspect van het hostingplan waarvan je niet weet waar het wordt beperkt. Een server heeft vast RAM-geheugen en wanneer meerdere processen worden uitgevoerd door de honderden websites op dezelfde server, zult u ongetwijfeld RAM-problemen tegenkomen en krijgen uw bezoekers te maken met foutmeldingen of een saai trage website. Een even frustrerende beperking die door de hostingprovider kan worden opgelegd, zijn databaseverbindingen en wanneer er meer gelijktijdige databaseverbindingsverzoeken zijn dan wat de databaseserver aankan, kunnen er fouten van het type “Can’t connect to MySQL server” optreden.

Onbeperkte abonnementen bevatten meestal ook onbeperkte e-mailaccounts, wat betekent dat u zoveel e-mailadressen kunt maken als u wilt, maar deze zijn uiteindelijk ook gecorreleerd met de opslagruimte van uw hostingaccount.

Onbeperkte gedeelde plannen – moet u ze vermijden?

Betekent dit alles dat je onbeperkte gedeelde hostingplannen zoals de pest moet vermijden? Nee, u hoeft ze niet te vermijden, u hoeft alleen maar te begrijpen wat ze echt betekenen – onbeperkt heeft een andere betekenis in webhosting dan wat ze u zouden kunnen doen denken. Er zijn tal van budgetvriendelijke en betrouwbare hostingbedrijven die geweldige onbeperkte gedeelde hostingplannen hebben (bijv. InMotion Hosting waarvan de onbeperkte plannen enkele van de meest complexe zijn en overvloedige gedeelde plannen in de branche bevatten) die zullen voldoen aan de behoeften van uw kleine persoonlijke blog of zakelijke website die niet veel bezoekers trekt. Sommige bedrijven, zoals BlueHost en HostGator, vermijden hun plannen onbeperkt te noemen en geven er de voorkeur aan de term onbeperkt te gebruiken om het equivalent van onbeperkte hostingplannen van andere bedrijven te beschrijven. Andere hostingproviders zoals A Small Orange hebben slechts beperkte plannen met duidelijk gedefinieerde toewijzingen van opslag en bandbreedte.

Als u van tevoren weet dat uw website zich snel zal ontwikkelen en u veel inkomend verkeer zult ontvangen, moet u analyseren of een onbeperkt gedeeld plan, hoe goedkoop het ook is, aan uw eisen voldoet of dat u voor een VPS moet kiezen hosting in plaats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map