DIY-websites versus professioneel ontwikkelde websites – welke moet u kiezen voor uw bedrijf?

diy websites versus professionele websites


Als je ooit hebt nagedacht over het hebben van een website, vooral als je een zakenman bent en een website wilt om je bedrijf te vertegenwoordigen, dan zul je zeker dit dilemma tegenkomen: moet je zelf een website maken of moet je een professionele ontwikkelaar inhuren?

Dit is een grote beslissing en u moet het serieus nemen. Aan de ene kant zul je veel geld en tijd moeten investeren als je met professionals gaat in plaats van met gratis website-bouwers zoals Wix of WordPress. Aan de andere kant, kun je echt omgaan met het maken van je eigen website? Kunt u een goede baan leveren? Dit is een moeilijk dilemma, maar een dat u vroeg of laat moet oplossen.

Wat zijn uw opties?

De eerste dingen waar u aan moet denken als het om dit dilemma gaat, zijn uw opties. Je hebt in principe vier keuzes.

 • Bouwers slepen en neerzetten – Website-builders zoals Wix of Weebly die gratis te gebruiken zijn, zijn uw eerste optie. Deze opties voor slepen en neerzetten zijn de beste keuze voor mensen die geen technologische kennis of ervaring hebben. Ze kunnen u helpen uw website helemaal opnieuw te maken, maar u zult niet zoveel vrijheid hebben bij het ontwerpen als bij andere opties.
 • Sjablonen – Je tweede optie is om te gaan met een krachtig content management systeem, zoals WordPress. Hier kunt u sjablonen of thema’s kiezen waar u aan kunt werken, maar u kunt ook alles zelf maken. Om dit te doen, moet u echter enige basiskennis hebben over programmeren en coderen, dus deze optie is niet geschikt voor totale amateurs. Ook, hoewel het gratis is, moet u mogelijk wat geld uitgeven om de functies te krijgen die u leuk vindt van premium plug-ins, evenals kosten voor een webhost, wat nodig is.
 • Freelance ontwerpers – Gaan met een freelance ontwerper of webontwikkelaar betekent dat u hebt besloten om een ​​professional in te huren. Freelancers zijn goedkoper dan bedrijven, maar ze zijn ook een riskantere optie. Het kan zijn dat u een slecht ontworpen website krijgt of dat u om een ​​andere reden niet tevreden bent met een baan. In dat geval is het geld dat u heeft gespaard niet de moeite waard. Als u echter een betrouwbare freelancer kent, kan deze optie zijn vruchten afwerpen en wilt u misschien uw risico nemen.
 • Professionele webdesignbedrijven – Deze optie biedt u de meeste mogelijkheden en creatieve vrijheid en vereist geen technische kennis namens u, maar het is de duurste optie op deze lijst. Het inhuren van een webdesignbureau om uw website te maken, kan overal tussen de paar duizend dollar en meer dan $ 100.000 kosten, dus u moet goed nadenken voordat u besluit dit te doen.

Welk type website heeft u nodig?

welk type website u nodig heeftNu je weet welke opties je hebt, moet je goed nadenken over wat je nodig hebt. De omvang van de baan, de benodigde tijd, de vereiste vaardigheden; dit hangt allemaal af van het type website dat u wilt bouwen. Dus voordat u de optie kiest die het beste bij u past, moet u beslissen welk type website u wilt maken.

Aangezien er veel soorten websites beschikbaar zijn, zullen we in dit artikel al die soorten websites in twee categorieën indelen: eenvoudig en complex.

Eenvoudige websites

Als u een bedrijf heeft waarvoor u geen financiële transacties hoeft af te handelen of veel plug-ins en widgets of andere speciale functies hoeft toe te voegen, is een eenvoudige website misschien de beste optie, in welk geval u het waarschijnlijk op uw website kunt maken eigen. Een brochure-website is een van de eenvoudigste soorten websites en dient voornamelijk om weer te geven wat u doet, waar uw bedrijf over gaat en om contactinformatie en andere basisfeiten te bieden. Deze website geeft u een aanwezigheid op internet en er is niet veel inhoud voor nodig. Sommige tekst en afbeeldingen zullen het lukken, met misschien af ​​en toe een video. Het is de beste manier om uw bedrijf, uw producten, uw prijzen en algemene contactgegevens te presenteren.

Complexe websites

Als u een website wilt maken die financiële transacties kan afhandelen, moet u een e-commercewebsite maken. Dat is een complexe website en vereist codeerkennis. U moet ook producten of services kunnen toevoegen en verwijderen, dus u zult speciale functies op uw website moeten hebben. Maar zelfs dit type website kan in sommige gevallen worden afgehandeld met een CMS of een website-builder.

Een ander voorbeeld van complexe websites zijn webapplicaties. Ze zijn interactief en bevatten veel extra functies. Als u overweegt een website voor webtoepassingen te maken, moet u serieus overwegen om een ​​professionele websiteontwerper of -ontwikkelaar in te huren. Dat kost je misschien wel $ 10.000, maar als je er zeker van wilt zijn dat je webapplicatie probleemloos functioneert, moet je hier de kogel doorbijten.

Overweeg het budget

begrotingstoewijzing website bouwenAls u een financieel plan voor een website maakt, kunt u bepalen hoeveel u bereid bent te besteden voor uw website. U moet rekening houden met uw budget als u nadenkt over doe-het-zelf vs. professioneel ontwikkelde websites.

Voor eenvoudige websites, zoals eerder genoemde brochure-website, kan de prijs voor een jaar variëren van $ 50 tot $ 5.000, afhankelijk van of u zelf een website heeft gemaakt of dat u een professional heeft ingehuurd. De meerderheid van de professionele ontwikkelaars brengt u ongeveer $ 5.000 in rekening voor het maken van een website die er goed uitziet en design heeft en responsief is op mobiele apparaten.

Voor complexere websites, zoals een e-commerce website, moet u wat meer betalen. Om het zelf te maken, moet je een websitebouwerpakket hebben dat e-commercefuncties bevat en dat meestal ongeveer $ 300 per jaar uit je zak haalt. Het minimum dat u moet betalen voor een door een professional ontwikkelde e-commerce website is $ 7.500, maar dat is slechts de prijs voor een zeer eenvoudige website. Als u extra, complexere functies wilt toevoegen, zoals realtime productbeheer of productcategorieën, verwacht dan dat de kosten aanzienlijk zullen stijgen.

Hoe bekwaam ben jij?

Het antwoord op deze vraag zal de belangrijkste impact hebben op uw beslissing in de dilemma DIY-websites versus professioneel ontwikkelde websites. Ik bedoel, als je een programmeur bent, dan heb je niet eens een dilemma. Maar voor de rest van de wereld moeten we zorgvuldig overwegen welke optie het beste past bij ons niveau van kennis en vaardigheden in de technische wereld.

Dus als u zelf een website wilt maken, moet u beslissen welke optie u aankan. Zoals we al hebben vermeld, zijn websitebouwers, met name websitebouwers met slepen en neerzetten, de meest eenvoudige en gemakkelijkste optie. U hoeft praktisch niets te weten over coderen of programmeren om met deze tools een website te maken. Er zijn hier natuurlijk bepaalde nadelen. Ze zijn de meest beperkte optie en je zult niet zoveel creatieve vrijheid hebben als bij andere opties.

Aan de andere kant, als je wat codeerkennis hebt, maar niet genoeg om een ​​website helemaal opnieuw te bouwen, wil je misschien voor WordPress gaan. Je moet in dit geval een basiskennis hebben van HTML en webhosting, maar het is nog steeds geen moeilijk systeem om mee om te gaan. De keerzijde is dat het flexibeler is en dat u het kunt gebruiken om uw website in grotere mate te personaliseren. U kunt ook de uitgebreide WordPress-community gebruiken voor alle informatie, om u te helpen bij eventuele problemen en om te zoeken naar de beste sjablonen, thema’s, plug-ins en widgets voor uw website.

Nu we enkele van de factoren hebben besproken waarmee u rekening moet houden bij het beslissen of u uw website zelf wilt maken of een professionele webontwikkelaar wilt inhuren, gaan we alle voor- en nadelen van beide opties nader bekijken.

Voordelen en nadelen van doe-het-zelf-websites

diy website builder voordelen nadelen

Voordelen

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel van doe-het-zelf-websites is de prijs. Ik bedoel, als je genoeg geld had of als webontwikkelaars gratis werkten, waarom zou iemand dan overwegen om zelf een website te maken als ze zelf geen programmeur zijn? Er zijn veel tools, website-builders genaamd, waarmee u de methode slepen en neerzetten kunt gebruiken om een ​​website te maken zonder er geld in te hoeven investeren. Ze geven je een thema en er zijn veel mooie, functionele en interessante thema’s die je kunt gebruiken.

Een ander voordeel van DIY-websites is flexibiliteit. Ook al is uw flexibiliteit beperkt met het thema dat u kiest wanneer u een websitebouwer gebruikt, als u voldoende kennis hebt om een ​​website met WordPress te maken, zijn uw opties praktisch onbeperkt.

Nieuwe dingen leren is een ander voordeel van het zelf maken van een website. Als u bijvoorbeeld een basiskennis van HTML had voordat u begon met het bouwen van uw website met WordPress, zult u die kennis zeker uitbreiden en bekwamer worden.

Nadelen

Het grote nadeel van doe-het-zelf-websites is dat ze erg tijdrovend zijn, vooral als je onderweg dingen als codering, webhosting, domeinnaamservices enz. Moet leren. Een andere fout komt hieruit, en dat is het feit dat je enige technische kennis moet hebben als je een website wilt maken die er precies zo uit zal zien als je het voor ogen had.

Zelfs als u besluit zelf een website te bouwen met een websitebouwer, komt het gebrek aan flexibiliteit met een ander probleem: het onprofessionele uiterlijk van uw website. Dit is misschien niet altijd het geval, maar in veel situaties ziet een website gemaakt door een complete amateur er, nou ja, amateuristisch uit.

Sommige gratis websitebouwers en platforms maken het ook erg moeilijk om uw inhoud over te dragen naar een andere provider als u besluit om op een later tijdstip over te stappen.

Voordelen en nadelen van professioneel ontwikkelde websites

professionele website ontwikkeling voordelen nadelen

Voordelen

Wanneer u besluit een professionele webontwikkelaar te gebruiken om u te helpen bij het bouwen van uw website, leert u samen met een professional en doet u waardevolle kennis en ervaring op voor uw toekomstige inspanningen. Je werkt samen met experts die je op veel punten kunnen adviseren, zoals het verhogen van traffic of conversieratio’s, wat een onbetaalbare hulp is als je nog nooit eerder een website hebt beheerd.

Ook ontvang je continue ondersteuning en hulp wanneer je die het meest nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld iemand bellen als er iets kapot gaat op de website, terwijl u zich kunt concentreren op de belangrijkere zaken van uw bedrijf. Uw ontwikkelaar kan u helpen bij het kiezen van een webhost en het registreren van uw domeinnaam.

Nadelen

Nou, we hebben het zo vaak genoemd, maar hier gaat het weer – de kosten. U moet een aanzienlijk bedrag investeren als u wilt dat een professionele ontwikkelaar de bouw van uw website voor zijn rekening neemt. De prijs is afhankelijk van de complexiteit, grootte en aanpassing van de website en deze dingen zullen ook van invloed zijn op de tijd die nodig is om het project te voltooien.

Een ander nadeel kan zijn dat bepaalde functies door een ontwikkelaar kunnen worden vergrendeld bij het bouwen van uw website. Navigatie- of stijlwijzigingen zijn bijvoorbeeld mogelijk vergrendeld en niet beschikbaar voor u. Natuurlijk kunnen tekst, afbeeldingen en andere basiselementen altijd door u worden bewerkt, maar als u de volledige controle over uw website wilt hebben, moet u er met uw ontwikkelaar over praten voordat u aan het project begint.

Conclusie

We hopen dat ons artikel u voldoende inzicht en informatie heeft gegeven zodat u verder kunt gaan en de beste beslissing voor uzelf kunt nemen. Of u nu met een doe-het-zelf-website gaat of een professionele webontwikkelaar inhuurt, is helemaal aan u en u moet uw opties zorgvuldig afwegen. Zoals we al hebben gezegd, moet u rekening houden met uw budget, uw vaardigheden bij het ontwerpen van een website, het type website dat u nodig heeft en alle andere dingen die belangrijk zijn en die u kunnen helpen de juiste beslissing voor u te nemen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map