Hoe een professionele responsieve website te bouwen?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe een professionele responsieve website te bouwen?
0 10 мин.

build-professioneel-responsive-website


Een website is slechts een eenvoudig domein dat uit webpagina’s bestaat, maar het is cruciaal voor elk bedrijf om zichzelf te vestigen. Een aanwezigheid op het internet biedt nieuwe kansen en voordelen die anders niet beschikbaar zouden zijn. Een website kan een sleutelrol spelen in uw marketingstrategieën en kan uw bedrijf veel meer grip en bekendheid geven.

Een website of social media-account is de klok rond (24/7/365) voor iedereen toegankelijk. Mensen hoeven niet naar een winkel te lopen of zelfs maar te bellen, dus als ze een website hebben, kunnen ze de gemakkelijkste route naar u toe nemen.

Een aanwezigheid op het web versterkt ook uw geloofwaardigheid met de informatie die u verstrekt. Potentiële klanten zullen u veel gemakkelijker kunnen vertrouwen. Het stimuleert ook uw verkoop omdat u uw producten en diensten ook online kunt verkopen. Soms, hoe beter het eruitziet, hoe geloofwaardiger u voor uw gebruikers zult zijn.

Webdesign is in de loop van de jaren veel veranderd toen mobiele apparaten op de markt kwamen. In feite wordt ongeveer 40% van de online activiteit aangedreven door mobiele apparaten. Het is dus belangrijk om uw website voor hen te optimaliseren om de beste ervaring voor uw gebruikers te garanderen.

Websites die zijn geoptimaliseerd voor zowel pc’s als mobiele apparaten, worden responsieve websites genoemd. Ze hebben de mogelijkheid om hun lay-out te wijzigen en alle elementen van een website opnieuw in te delen als de schermgrootte of de venstergrootte op uw pc verandert. Dankzij responsieve webontwerpen kunt u één website hebben die er geweldig uitziet, ongeacht het soort apparaat dat mensen gebruiken om er toegang toe te krijgen.

Vandaag gaan we u de ins en outs van responsive webdesign vertellen. Waarom het belangrijk is dat uw website responsive is en welke technologieën u kunt implementeren om deze te maken.

Wat zijn responsieve websites en waarom is er één belangrijk??

Met responsief webdesign kan een desktopwebsite reageren op het gedrag van de gebruiker, in termen van het apparaat en de webbrowser die ze gebruiken om uw site te bekijken. Het is een praktijk die flexibele lay-outs, rasters en afbeeldingen implementeert, samen met een vindingrijk gebruik van CSS.

Door responsive webdesign te gebruiken, zijn we niet gedwongen om voor elke groep gebruikers een nieuwe website te maken. Het implementeert vloeiende lay-outs, scripts en mediaquery’s die het uiterlijk en de lay-out van een website gemakkelijk veranderen.

Zodra u een volledig responsieve website heeft opgezet, kunnen gebruikers deze bekijken op hun pc, laptop, iPad en tablet en op een groot aantal andere apparaten, zoals telefoons. Dus in feite reageert een responsieve website automatisch op de technologische voorkeuren van de gebruiker. Een website als deze schakelt automatisch over naar de juiste resolutie, lettergrootte en geschikt voor de scriptmogelijkheden van het apparaat. Dus ongeacht vanaf welk apparaat deze website wordt bekeken, het ziet er fantastisch uit of in ieder geval zoals de maker het wil.

Het sleutelconcept is om alles aan te passen aan specifieke behoeften.

Instelbare schermresolutie is een van de belangrijkste aspecten van deze technologie, omdat het ervoor zorgt dat de website verandert op basis van het apparaat waarop deze wordt bekeken. Dit is vooral belangrijk omdat er bijna elke dag een nieuw apparaat met een nieuw schermformaat uitkomt. Deze geavanceerde apparaten en smartphones hebben zelfs de optie voor landschapsweergave, waarvoor op zich een geheel andere pagina-indeling nodig zou zijn. Het zijn deze situaties waarin we onze ontwerpen zo flexibel mogelijk moeten hebben, maar als we dat zouden doen, zouden we moeten optimaliseren voor honderden verschillende schermformaten. Dat is gewoon te veel, maar we moeten de situatie dienovereenkomstig aanpakken.

De oplossing maakt elk stukje website flexibel. Elke afbeelding, tekst, knop en elk element van de site kan automatisch worden aangepast. Hierdoor kunnen apparaten direct veranderen van portretweergave naar landschap en ziet de website er nog steeds uit zoals het bedoeld was.

Hoe een responsieve website te bouwen

Responsive webdesign is een basisbehoefte geworden voor de meeste webpagina’s, vanwege het steeds groeiende aantal smartphones dat wordt gebruikt. In de loop der jaren hebben de meeste technologieën voor webontwikkeling responsive webdesign geïmplementeerd en nu hebben we een aantal behoorlijk geavanceerde opties om zo’n site voor onszelf te maken.

We kunnen zelf een responsieve website coderen met HTML en CSS of er een maken met een CMS-platform of een website builder-app. Ongeacht je vaardigheidsniveau; je hebt een manier om een ​​professioneel ogende en responsieve website te maken.

HTML en CSS gebruiken om een ​​responsieve website te maken

Dit is een zeer eenvoudige uitleg van hoe responsive webdesign werkt met het gebruik van HTML- en CSS-code. CSS3 biedt het gebruik van mediaquery’s, wat ook een ongecompliceerde manier is om responsieve webontwerpen te maken, maar het valt buiten het bestek van dit artikel. Hier ziet u alleen het basisconcept van het gebruik van HTML en CSS voor het maken van een responsieve site.

Laten we zeggen dat het een klassieke website-indeling krijgt met een koptekst, hoofdtekst, zijbalk en voettekst. We maken deze secties met divs en geven ze een dergelijke naam. Voeg afbeeldingen en wat tekst toe aan uw website. U kunt hiernaar verwijzen in uw CSS-bestanden. Uw site moet verschillende CSS-bestanden maken die zijn geoptimaliseerd voor verschillende schermformaten. Dus het gebruik van bestanden zoals desktop.css, tablet.css, mobile.css is of het maken van bestanden op schermgrootte is een manier om dit te doen.

U moet een coderegel gebruiken om te detecteren welk apparaat momenteel uw webpagina bezoekt en om de grootte van het scherm te weten.

Stel de breedte, hoogte, marges, etc. in uw CSS-bestanden in volgens de schermgrootte waarmee u werkt. U kunt deze kenmerken ook voor afbeeldingen instellen en het werkt het beste als u hun breedte en hoogte in percentages definieert.

Als u eenmaal weet hoe groot u wilt dat een afbeelding of een element wordt, kunt u berekenen hoeveel percentages u moet toekennen aan de breedte of hoogte. Als de grootte van uw pagina bijvoorbeeld 840 px is en u wilt dat de door u gekozen afbeelding 250 px is, dan deelt u 250 door 840 en vermenigvuldigt u het resultaat met 100. U krijgt 29,76, wat betekent dat u 29,76% moet toepassen aan je imago.

Het daadwerkelijke resultaat hier is 29.76190476190476, ik heb de waarde afgerond omwille van de leesbaarheid, maar u mag dit niet doen wanneer u uw website codeert. Computers geven dingen zo nauwkeurig weer als u ze opdraagt.

U kunt ook een responsieve rasterweergave gebruiken, die gemakkelijk te begrijpen en te beheren is. Zie de tutorial w3schools biedt aan om te begrijpen hoe het werkt.

Een CMS gebruiken om een ​​responsieve website te maken

Met een CMS (content management platform) kun je de inhoud van je website updaten en beheren. Het maakt niet uit wat voor soort website u gebruikt, u kunt beter een CMS gebruiken om de inhoud up-to-date te houden. Het draait op de backend van de website en u kunt de inhoud en de visuele lay-out van uw website beheren.

De meeste CMS-platforms (in ieder geval de meest populaire) bieden gebruikers de mogelijkheid om unieke en professioneel ogende websites te maken met verschillende thema’s en plug-ins. Als je ze vanuit een ontwerpperspectief bekijkt, bieden ze geweldige mogelijkheden voor responsive webdesign. De meeste thema’s die ze gebruiken, reageren direct uit de doos volledig.

Hieronder geven we de drie beste CMS-platforms weer die kunnen worden gebruikt om responsieve websites te maken:

WordPress

wordpressWordPress begon als een eenvoudig blogplatform, maar is uitgebreid, zodat gebruikers vrijwel elk soort website kunnen maken waar ze naar op zoek zijn. Het beheert ongeveer 20% van de websites op internet en heeft duizenden volledig responsieve thema’s. Wat voor soort website u ook denkt te bouwen, u zult een professioneel ogend thema of sjabloon vinden dat u kunt gebruiken om het tot leven te brengen.

Joomla

joomlaJoomla is gemaakt voor gebruikers die enige ervaring hebben met webontwikkelaars. Het is een open source CMS dat het beste werkt met eCommerce-websites. Het heeft veel responsieve thema’s en sjablonen die u kunt downloaden en integreren. Het is heel eenvoudig om er een unieke en professioneel uitziende responsieve website mee te maken.

Durpal

drupalDurpal is een contentmanagementsysteem dat het beste werkt onder de hand van een ontwikkelaar. Het is zeer aanpasbaar en kan worden gebruikt om duizenden pagina’s te beheren. Grote ondernemingen gebruiken het vanwege de betrouwbaarheid en veiligheid. Zelfs het Witte Huis heeft zijn website gemaakt met Durpal.

U kunt kiezen uit meer dan 25.000 add-ons en vele thema’s om uw website precies zo in te richten als u dat wilt. Durpal is zeer flexibel en kan een eenvoudige blog of interactieve websites voor bedrijven maken.

Website Builders gebruiken voor het bouwen van responsieve websites

Er is een enorme verschuiving opgetreden in de manier waarop websites worden gemaakt, dankzij de vele nieuwe webdesigntools die worden vrijgegeven. Dankzij deze ontwerptools hoeven webdesigners geen codering meer te kennen om mooie websites te maken. Elke site is gemaakt volgens de laatste standaarden en is compatibel met meerdere platforms.

Met moderne websitebouwers kunnen ontwerpers schone W3C-codes maken door middel van slepen en neerzetten. U kunt gemakkelijk een responsieve website maken voor elk schermformaat en platform. Ik laat je drie van de meest veelzijdige en geavanceerde webontwerptools zien die je kunt gebruiken om complexe en fantastisch ogende responsieve webontwerpen te maken.

Wix

Wix.com is een toonaangevend cloudgebaseerd platform voor het bouwen van websites waarmee iedereen gemakkelijk verbluffende, professionele en bruikbare websites kan maken. Gebruikers kunnen kiezen uit een groot aantal sjablonen en deze aanpassen aan hun behoeften.

Wix is ​​een van de meest populaire en gevestigde platformen voor het bouwen van websites, met meer dan 90 miljoen gebruikers wereldwijd.

Wix is ​​beginnersvriendelijk, waardoor niet-technische gebruikers hun eigen websites kunnen maken zonder programmeertaal of webdesign te hoeven leren. Met hun drag-and-drop sitebouwer kan iedereen verschillende soorten websites opzetten: eenvoudige bedrijfssite, blog, online winkel, fotografieportfolio, online cv, evenement of andere.

Weebly

Weebly is een eenvoudig te gebruiken websitebouwer met slepen en neerzetten, die voortdurend wordt verbeterd en ook CSS / HTML-bewerking ondersteunt. Het is ideaal voor individuen en kleine bedrijven om hun eigen website te ontwerpen zonder code te gebruiken of vaardigheden op het gebied van webdesign te hebben. In het volgende deel van deze Weebly-beoordeling zal ik u de voor- en nadelen laten zien van het gebruik van deze sitebouwer. Geeft u een paar tips over hoe u uw site snel kunt starten en welk plan u moet kiezen.

DudaMobile

DudaMobile.com is een toonaangevende bouwer van doe-het-zelf-websites die zich richt op het helpen van individuen en professionals om native responsive websites en sites voor mobiel te bouwen. Met deze tool voor het maken van websites kunt u ook een ultra-gepersonaliseerde website maken die verandert op basis van triggers zoals tijd van de dag, type apparaat en locatie.

Conclusie

Er is veel aandacht en werk gestoken in het maken van responsive webdesign en het heeft een punt bereikt waarop bijna elke nieuwe website het tot op zekere hoogte integreert. Het is een belangrijk onderdeel van elk webdesign, aangezien er steeds meer mobiele apparaten worden gebruikt.

Zelfs gebruikers zonder codeerkennis kunnen er gebruik van maken dankzij CMS-platforms en verschillende webdesigntools.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen je hoofd rond responsive webdesign te wikkelen en hoe je het kunt gebruiken!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector