Hoe een receptenwebsite starten met WordPress?

hoe recepten website te bouwen met wordpress


Om een ​​goede en uitstekende receptenwebsite met WordPress te maken, heb je veel werk en creativiteit nodig. Ook in dit geval moet je een goed smaakgevoel hebben. Het creëren van een perfecte nichewebsite zoals een receptenwebsite met WordPress vereist kennis op verschillende expertisegebieden zoals:

 • Enige IT-kennis
 • Journalistiek, schrijfvaardigheid
 • Fotografie
 • Gastronomie

1. Behoefte aan minimale IT-kennis

Om een ​​website te maken, heb je wat IT-kennis nodig. In deze tutorial laat ik je zien hoe je een WordPress recepten website bouwt zonder of met minimale IT kennis.

Allereerst moet u een betrouwbaar hostingbedrijf vinden en een goede domeinnaam registreren. Voor dit project gebruiken we het populairste contentmanagementsysteem: WordPress. Het is heel eenvoudig te installeren en om mee te beginnen. Als u echter niet vertrouwd bent met het opzetten van uw site, kunt u een webontwikkelaar inhuren die dit voor u doet.

Webhosting en domeinnaam ophalen

Om te beginnen heb je geen duur hostingpakket nodig. U kunt kiezen voor een budgetwebhost die u een uptime van 99,9%, geweldige websitesnelheid en klantenondersteuning biedt. U kunt uw domein ook bij uw webhost registreren. Sommige hostingproviders bieden een gratis domein aan als u hosting bij hen koopt. Een beetje creativiteit is nodig bij het kiezen van een domeinnaam. Je kunt een trefwoorddomein kiezen, maar je kunt ook kiezen voor self branding. Als je naam Danny is, kun je bij Danny’s Kitchen gaan. U registreert dus het dannys-kitchen.com-domein.

Hier zijn 3 betrouwbare en goedkope hostingproviders die u een gratis domein aanbieden:

Bedrijf
Promoprijs

1beste hosting voor meerdere domeinen$ 1,99 / maand
2beste hosting voor meerdere domeinen$ 3,95 / maand
3beste goedkope hosting voor meerdere websites$ 3,49 / maand

WordPress installeren en instellen

Na het kiezen van de juiste hosting en domeinnaam, moet je WordPress installeren. De bovengenoemde webhosts bieden een WordPress-installatietool met één klik, wat betekent dat u niet handmatig bestanden hoeft te uploaden en een database naar uw server hoeft te maken. Elke stap is geautomatiseerd, u verstrekt alleen de inloggegevens en het e-mailadres voor uw site en het systeem zal WordPress voor u installeren.

Lees ook: onze gedetailleerde gids over het opzetten van een website met WordPress en het publiceren van uw eerste artikel.

Nadat WordPress op uw site is geïnstalleerd, moet u enkele aanpassingen doen. In het bovengenoemde artikel vind je meer informatie over elke aanpassing die je moet doen. In principe heeft u toegang nodig tot het dashboard van uw WordPress-site en configureert u de URL-structuur, installeert u paar plug-ins, wijzigt u het thema, configureert u discussie- en leesinstellingen, enz..

Een thema en noodzakelijke plug-ins installeren

Om uw receptenwebsite volledig aan te passen heeft u een leuk thema en enkele handige plug-ins nodig.

Om enkele gastronomische thema’s te zien, kunt u naar de officiële WordPress-website gaan https://wordpress.org/themes/search/food/ waar je het thema vindt Voedsel recepten die ik aanbeveel. Dit thema heeft het juiste ontwerp voor een gastronomische website en ook handige functies: aangepaste achtergrond, aangepaste koptekst, aangepast menu, editorstijl, aanbevolen afbeeldingen, vloeiende lay-out, sjabloon op volledige breedte, linkerzijbalk, één kolom, berichtindelingen, responsieve lay-out, rechts zijbalk, plakpost, thema-opties, vertaling gereed, twee kolommen.

Enkele van de plug-ins die nodig zijn om zowel de prestaties als het aantal gebruikers te verhogen en daarom hun plezier om de website te betreden, zijn: Akismet – om spam te blokkeren, Alles in één Seo Pack – voor SEO, Google Xml-sitemaps – voor Google, Jetpack door WordPress.com – voor statistieken, soortgelijke artikelen en andere, Schuifbalk voor recente berichten – voor diavoorstelling met afbeeldingen van de laatste berichten, Contactformulier 7 + Flamingo – voor contactformulier en contactboek en Share-knoppen door AddToAny voor social media buttons.

Als je een groter budget hebt voor het bouwen van je site, raad ik aan een premium WordPress-thema te gebruiken. Op deze manier weet u zeker dat u een correct gecodeerd en kwalitatief hoogstaand thema krijgt met veel functies. Door een commercieel thema te gebruiken, hoeft u niet een groot aantal plug-ins van derden te gebruiken, omdat alle functies die nodig zijn voor een receptenwebsite al deel uitmaken van het thema. Hier zijn 3 recept- en voedselthema’s voor WordPress die ik leuk vind en aanbeveel:

voedsel koken recept wordpress thema

Demo / downloaden

sociale chef-kok recept voedsel wordpress thema

Demo / downloaden

koken pers voedsel recept wordpress thema

Demo / downloaden

Hoe u uw website kunt onderhouden?

De laatste stap in deze categorie is het onderhoud van de receptenwebsite. Je moet regelmatig updaten met nieuwe functies, maar ook met nieuwe releases van plug-ins, thema’s en WordPress die je al hebt. De plug-in Wp Updates Notifier informeert u via uw e-mail over nieuwe versies van thema’s, plug-ins en de kern van WordPress. Het onderhoud kan door iedereen worden uitgevoerd, maar als u wat gedetailleerde aanpassingen nodig heeft, kunt u een webprogrammeur inhuren.

2. Journalistieke kennis en schrijfvaardigheid

• journalistieke inhoud en schrijfvaardigheid van receptenVoor het schrijven van inhoud heb je veel fantasie, behendigheid en wat journalistieke kennis nodig. Je zult je schrijfvaardigheid in de loop van de tijd verbeteren door meer en meer inhoud te creëren.

Gebruik bij het schrijven van een artikel eenvoudige woorden en probeer het artikel zo origineel mogelijk te maken. Probeer ook trefwoorden te gebruiken die uw website en uw artikel definiëren. Als je over een voedingsmiddel schrijft met wat ingrediënten, schrijf dan vaker over die ingrediënten en gebruik ze in een andere context. Het is een goed idee om de ingrediënten samen met de specifieke hoeveelheden te schrijven en vervolgens de recepten te schrijven waarin je uitlegt hoe het eten wordt bereid.

Je moet jezelf zijn en creatief zijn. Probeer out of the box te denken. Gebruik bijvoorbeeld meerdere soorten artikelen: gidsen, recensies van voedsel dat je in verschillende restaurants hebt gegeten, diëten, hoe, tips en trucs en natuurlijk recepten. Het idee is om zo creatief mogelijk te zijn zodat je meer kunt schrijven en dan krijg je veel meer bezoekers.

Vergeet niet correct te schrijven, vriendelijk en respectvol te zijn. Je kunt grappen maken en verschillende uitdrukkingen en spraakfiguren gebruiken. De WordPress-editor heeft proeflezen en je kunt het gebruiken om jezelf te corrigeren zoals in Word.

3. Kennis van fotografie

Het woord fotografie heeft bij zijn oorsprong twee woorden uit het Grieks. De eerste: “φῶς (phōs)”, dat “licht” vertaalt en “γραφις (graphis)” dat zich vertaalt in het werkwoord “schrijven”. Dus de volledige vertaling zou kunnen zijn: ‘schrijven in het licht’.

Met WordPress kunt u verschillende plug-ins installeren voor foto-effecten zoals Responsieve Lightbox Lite. U kunt ook de galerijopties gebruiken om meerdere foto’s in een dia of gegroepeerd in een raster te plaatsen. Bij elk bericht kunt u een foto plaatsen als uitgelichte afbeelding.

• digitale camera voor fotografie van eten en recepten

Je hebt geen dure fotocamera nodig, maar je hebt wel een goede lichtbron nodig om geweldige foto’s te kunnen maken. Je hebt ook fotobewerkingssoftware nodig om het formaat van de afbeeldingen aan te passen en aan te passen. De beelden die met uw professionele of semi-professionele camera zijn gemaakt, kunnen overal tussen de 2 MB en 15 MB zijn. U wilt geen afbeeldingen van deze grootte uploaden naar uw website. Niet alleen omdat deze afbeeldingen voor altijd zullen worden geladen, maar u zult ook veel bandbreedte en serverbronnen verbruiken. Je zult je lezers ook irriteren door ze te laten wachten tot de foto’s zijn geladen.

Een foto zegt meer dan duizend woorden, vooral als je extreem lekker eten kookt dat er ook nog eens geweldig uitziet en dan zie je de stoom omhoog gaan.

4. Kennis van gastronomie

Gastronomie is de studie van de relatie tussen cultuur en voedsel. Vaak wordt het verkeerd aangezien de term gastronomie uitsluitend verwijst naar de kookkunst.

Het woord “gastronomie” komt van de Griekse woorden “γαστήρ (gastér)” wat “maag” betekent en “νόμος (nómos)” – “kennis”.

In het geval dat u geen recensies schrijft over welk voedsel u kookt, heeft u deze stap niet echt nodig. Anders moet u weten wanneer u zout moet doen, hoeveel ingrediënten u moet gebruiken enzovoort. Als je gastronomische kennis hebt, kun je een gedetailleerd artikel schrijven en foto’s maken van alles wat je in je keuken doet, op je eigen en originele manier. Vergeet niet dat mensen de neiging hebben om hun eten op uw manier te doen, dus wees voorzichtig wanneer u kookt.

Mijn WordPress Recipes Website Building Tutorial inpakken

Als creativiteit je echt raakt, moet je het op de juiste manier gebruiken. Je kunt koken dus combineren met zingen of met andere hobby’s die je hebt. Een leuk idee is om bij elk geschreven artikel een video te hebben, samen met foto’s van het eten waarover je schreef.

Uiteindelijk kan ik alleen Bon Appetite zeggen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map