Hoe een webhostingbedrijf te starten – beginnershandleiding

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe een webhostingbedrijf te starten – beginnershandleiding
0 12 мин.

start-web-hosting-business


Steeds meer bedrijven maken dagelijks hun eigen websites en elk van hen heeft een betrouwbare webhostingprovider nodig. Er zijn grote namen in de webhostingbranche en sommige hebben tienduizenden servers beschikbaar. Ze verdienen veel geld met deze toenemende vraag naar websites en het is ongelooflijk moeilijk om met hen te concurreren als webhostingbedrijf.

We hebben echter goed nieuws voor je. Als u geld wilt verdienen door webhostingservices te verkopen, kunt u dit doen door een van de grootste bedrijven te kiezen en u bij hen aan te sluiten. Het heet reseller-hosting en er is weinig tot geen investering voor nodig. Dit soort zaken wordt sterk aanbevolen voor webdesign- en ontwikkelingsteams die webhostingservices als bonuspakket aan hun klanten willen verkopen.

Met resellerhosting kunt u nieuwe klanten uit andere landen bereiken en uw eigen webhostingplannen aanbieden onder uw merknaam. Naast het bouwen van websites voor uw klanten, kunt u direct een webhostingplan aanbieden en online krijgen, zodat zij zich ook geen zorgen hoeven te maken over dat onderdeel. Tegenwoordig laten de meeste webhostingbedrijven u uw eigen merk gebruiken, wat een enorme deal is als u vertrouwen wilt opbouwen.

Essentiële tips voor resellers van webhosting

Reseller-hosting klinkt goed en het lijkt misschien een gemakkelijke manier om geld te verdienen. De waarheid is dat honderden mensen het proberen en maandelijks mislukken, slechts enkelen van hen slagen erin inkomsten te genereren. Om succesvol te worden, hebt u een goed marketingplan nodig, webhostingservices die zich onderscheiden van de massa en, natuurlijk, een solide webhostingbedrijf om mee samen te werken.

We laten u zien hoe u als reseller kunt overleven en uiteindelijk de gewenste inkomsten kunt genereren. Hier zijn onze 8 tips voor resellers die u zullen helpen uw webhostingbedrijf naar succes te leiden:

1. De drie niveaus van resellerhosting

Reseller-hostingplannen variëren afhankelijk van hoeveel ervaring u heeft met webhosting. Als je meer ervaring hebt met marketing, ga je je richten op het verkopen van webhostingplannen. Aan de andere kant, als je ervaring hebt met serverbeheer, kun je in de technische details duiken en alles helemaal opnieuw instellen. Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten reseller-hostingplannen waaruit u kunt kiezen:

 • Als u geweldige ideeën heeft over hoe u uw merk kunt promoten en webhostingservices effectief kunt verkopen terwijl u weinig of geen ervaring heeft met webhosting zelf, kunt u kiezen voor een regulier resellerhostingplan. Dit is meestal gratis of kost slechts een paar dollar, wat geweldig is als je het wilt uitproberen zonder erin te investeren.
 • Voor degenen die een beetje webhostingervaring hebben, maar nog steeds niet genoeg zijn om servers te beheren, zijn er tal van opties beschikbaar met cPanel. Het is het populairste bedieningspaneel voor webhosting dat de meeste bedrijven aanbieden. U kunt het gebruiken als hulpmiddel om uw klanten te ondersteunen en de plannen die u aanbiedt aan te passen.
  Een resellerplan met cPanel kost gemiddeld $ 10-15 per maand.
 • Gebruikers die meer ervaring hebben met serverbeheer, huren meestal een speciale of VPS-server en stellen vervolgens hun eigen plannen op door de bronnen dienovereenkomstig te verdelen. Deze opties kosten meestal meer dan $ 30, maar ze hebben ook een groter potentieel om uw investering terug te verdienen.

Als het gaat om webhostingservices, heeft elke klant een snelle en betrouwbare klantenondersteuning nodig. Dit is niet per se jouw baan als reseller, het hangt alleen af ​​van de webhostingprovider die je kiest. Er zijn tal van bedrijven die de klantenondersteuning voor uw klanten verzorgen, terwijl u zich kunt concentreren op het marketinggedeelte.

2. Bereid je voor om de eerste verkoop te doen

De meeste resellers van webhosting genereren in het begin geen inkomsten. Er zijn veel concurrenten en mensen moeten uw merk leren kennen voordat ze iets kopen. Het wordt aanbevolen om je voor te bereiden op de eerste paar maanden voor het geval je in de tussentijd geen verkopen doet.

Aangezien u niet voor altijd in een bedrijf kunt blijven zonder winst, moet u erachter komen hoelang het de moeite waard is om door te gaan. Dit hangt voornamelijk af van uw budget en het reseller-hostingplan waarop u zich hebt geabonneerd. Als u kiest voor een cPanel, VPS of dedicated server, dan moet u een maandelijkse prijs betalen die een last wordt als u geen klanten trekt.

Het kiezen van een gratis reseller-hostingplan zorgt er echter voor dat er geen enkele financiële druk is. Het is net iets anders dan een affiliate programma waar je ook geen financiële verplichtingen hebt.

3. Analyseer de markt

Er zijn tal van recensies en blogposts die u een overzicht kunnen geven van de webhostingmarkt, maar die kunnen gemakkelijk het punt missen. Het is zeker de moeite waard om er wat meer moeite in te steken en in de details te duiken voor meer waardevolle informatie.

U kunt bijvoorbeeld altijd zoeken naar feedback in de vorm van opmerkingen, klantrecensies en discussieborden waar mensen praten over de specificaties en functies die zij verkiezen bij een webhostingprovider. Er zijn enorme namen in de webhosting-industrie en u kunt ze allemaal vinden met een eenvoudige Google-zoekopdracht. Kijk dan eens op de eerste pagina en bekijk welke functies en services ze aanbieden.

U kunt veel ideeën opdoen door hun website te openen en hun plannen en prijzen te doorlopen, waarbij u alleen de veelgevraagde aanbiedingen filtert.

4. Bied aantrekkelijke webhostingplannen aan

Het analyseren van de markt kan u enkele ideeën geven over hoe u uw diensten waardevoller en boeiender kunt maken. Iets unieks toevoegen zal werken als een magneet die meer klanten trekt. De meeste webhostingbedrijven bieden simpelweg lagere prijzen dan hun concurrenten, maar u kunt ze niet zo veel verlagen als u wilt dat uw investering terugkeert.

Wat uw webhostingbedrijf echt kan laten opvallen, is uw klantenservice zo veel mogelijk verbeteren. Als u snel kunt reageren, een breed scala aan problemen kunt oplossen en op elk moment informatie over uw diensten kunt verstrekken, zullen klanten lang komen en blijven. Aan de andere kant is het ook een goed idee om de ‘onbeperkte’ functies van uw webhostingplannen te promoten.

Zoals we eerder vermeldden, is webhosting een digitale service die kan worden gecombineerd met webdesign en -ontwikkeling. Als klanten een goed ontworpen website kunnen kopen en meteen ook een aantrekkelijk webhostingplan bij het pakket krijgen, zullen de meesten van hen het aanbod graag accepteren.

Deelnemen aan het webhostingbedrijf betekent ook dat u een pakkende merknaam nodig heeft. Het kan gewoon niet effectief worden gedaan als anonieme gebruiker, omdat mensen een soort connectie met uw bedrijf moeten hebben, anders vertrouwen ze uw services niet. Daarnaast is het essentieel om een ​​website op te zetten als u een solide online aanwezigheid wilt opbouwen en uw bedrijf wilt promoten en het vereist ook een merknaam.

Uw merknaam is een van de eerste dingen die uw klanten onthouden. Daarnaast heeft u een logo nodig dat uw merk vertegenwoordigt en de eerste indruk maakt van een professioneel en betrouwbaar bedrijf. Het logo en de domeinnaam van uw website moeten beide de naam van uw merk bevatten.

Het verwelkomen van bezoekers van uw website met een pakkende slogan die de kwaliteit van de door u geleverde diensten weerspiegelt, is tegenwoordig een populaire marketingtechniek met zeer positieve resultaten.

Snelle en betrouwbare klantenservice

Als mensen niet tevreden zijn met een webhostingservice, kunnen ze op elk moment overschakelen naar een andere. Er zijn tal van providers beschikbaar die nieuwe gebruikers helpen hun websitegegevens te importeren, zodat ze kunnen doorgaan waar ze klaar zijn. Aangezien gebruikers zo snel kunnen overschakelen, moet u hen hoogwaardige klantenondersteuning bieden om hen tevreden te houden met uw hostingplan en ervoor te zorgen dat ze blijven.

Klanten hebben vragen en komen voortdurend in de problemen, dus het is essentieel om zo snel mogelijk contact met hen op te nemen. Resellers die cPanel gebruiken, kunnen op de provider vertrouwen als het gaat om technische ondersteuning. Maar dat is misschien niet genoeg. Vraag je klanten zo nu en dan of ze tevreden zijn met de klantenservice die ze krijgen.

Een goede manier om vertrouwen bij uw klanten op te bouwen, is door uw antwoorden een persoonlijk tintje te geven. Een bericht hoeft niet zo formeel te zijn, omdat het kan aanvoelen alsof het een automatisch bericht is. Mensen waarderen het meer als je echt je tijd besteedt aan het lezen en beantwoorden van hun berichten, en er misschien zelfs een humoristische sfeer aan toevoegt.

Stel uw zakelijke blog in

Een website voor webhosting is net als elke andere webshop of bedrijfssite, u kunt deze niet echt vullen met zoveel inhoud. Het mag alleen pakkende zinnen en essentiële informatie over uw producten of diensten bevatten. Mensen willen snel begrijpen wat uw bedrijf te bieden heeft en willen niet afgeleid worden.

Als u kwaliteitscontent aan uw website wilt toevoegen, start dan uw eigen blog. Het publiceren van artikelen met gerichte zoekwoorden en backlinks kan een geweldige SEO-strategie zijn en veel verkeer naar uw website genereren. Mensen zullen uw bedrijf gemakkelijker vinden via zoekmachines en het plaatsen van nuttige artikelen zal ook uw autoriteit een boost geven.

Je kunt de blogs van grote webhostingproviders bekijken. Ze plaatsen meestal nieuwsartikelen over hun bedrijf en technologie, of nuttige artikelen met betrekking tot het bouwen van websites, online marketing of soortgelijke onderwerpen. Het is ook een plek waar uw klanten kunnen reageren en zelfs vragen kunnen stellen die met een andere blogpost kunnen worden beantwoord.

Adverteer uw merk en vind nieuwe klanten

Als je een pakkende naam voor je merk hebt bedacht, is de volgende stap om het populair te maken en een solide online aanwezigheid op te bouwen. U heeft een marketingplan nodig om nieuwe klanten te bereiken en een website die uw bedrijf vertegenwoordigt. Dit is een stapsgewijs proces dat veel tijd in beslag kan nemen. Er is echter altijd een gemakkelijkere manier.

Een ding dat uw merk direct betrouwbaarder en betrouwbaarder kan maken, is het kiezen van een van de grootste namen in de webhosting-industrie als uw partner. Als mensen uw website bezoeken, herkennen de meesten de merknaam van uw provider en worden ze aangemoedigd om ook op uw services te vertrouwen.

Deze providers hebben ook hun eigen partnerprogramma’s, dus u kunt niet alleen hun naam als wederverkoper gebruiken, maar ook reclame maken voor hun diensten en een eerlijk deel van de inkomsten krijgen als een klant zich aansluit bij een van hun plannen. Zodra u nieuwe klanten gaat aantrekken, kan uw webhostingprovider overwegen uw merknaam toe te voegen aan hun lijst met partners, wat een groot pluspunt is als u uw concurrentie voor wilt zijn.

Een gerenommeerd merk kiezen: InMotion Hosting

inmotion-hosting-reseller-plannen

Veel mensen zijn bekend met InMotion Hosting of Web Hosting Hub, hun dochteronderneming. Dit zijn enorme merknamen die tot nu toe meer dan 300.000 klanten hebben bediend met een overweldigend positieve feedback.

Er werken meer dan 200 medewerkers bij InMotion Hosting, zij zorgen voor de datacenters en zorgen voor een hoogwaardige klantenondersteuning. In 2001 werd het bedrijf opgericht door twee zakenlieden die de verwachtingen van hun klanten wilden overtreffen. Nu is het uitgegroeid tot een van de grootste namen in de branche.

Door deel te nemen aan een resellerplan bij InMotion Hosting, krijgt u toegang tot gratis software die het zakendoen een stuk eenvoudiger voor u maakt. Met hun WHMCS-tools kunt u uw hostingpakketten naadloos samenstellen met aangepaste prijzen, functies en specificaties. Bovendien kunt u eenvoudig alles bijhouden wat te maken heeft met betalingen en klantaccounts.

Met InMotion Hosting kunt u zelfs uw reputatie als white label vergroten omdat ze een eNom-licentie in uw resellerplan opnemen. Dit betekent dat u kunt beginnen met het verkopen van domeinnamen terwijl u uw merk claimt als de belangrijkste domeinnaamprovider.

InMotion’s resellerplannen & Prijzen

Ten eerste worden al hun resellerplannen geleverd met gratis functies zoals cPanel, Dedicated IP, SSL, eNom, WHMCS-factureringssoftware en meer. InMotion Hosting garandeert ook gratis SSD-schijven met een 20x snelheidsvoordeel ten opzichte van traditionele harde schijven.

Extra resellertools zijn onder meer een gratis Softaculous-installatieprogramma, automatische back-ups voor zorgeloze hosting en toegang tot uw e-mails vanaf alle apparaten. Met Softaculous kunt u automatisch meer dan 400 applicaties installeren. Als u niet tevreden bent met InMotion Hosting, kunt u uw geld altijd binnen 90 dagen terugkrijgen.

inmotion-reseller-gedeeld

Er zijn 3 gedeelde resellerplannen, die allemaal een Dedicated IP en onbeperkte cPanels bieden voor de prijs. Het eerste R-1000S-abonnement kost $ 22,39 per maand met 80 GB opslag en 800 GB bandbreedte en is optimaal voor beginners. Als je voor de beste prijs gaat, moet je het R-2000S-abonnement kiezen dat $ 31,99 per maand kost en een schijfruimte van 120 GB met een bandbreedte van 1.200 GB garandeert..

inmotion-reseller-vps

Voor degenen die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen, is een VPS reseller hostingplan essentieel. Met een VPS-abonnement kun je vertrouwen op de Live-State Snapshots, waarmee je kunt terugkeren naar een eerdere versie op de server als er iets misgaat. U krijgt ook toegang op rootniveau die zorgt voor naadloos bestands- en applicatiebeheer direct op de server.

De drie VPS-plannen omvatten de RESELLER VPS-1000 voor $ 41,64 per maand, de RESELLER VPS-2000 voor $ 62,84 en de RESELLER VPS-3000 voor $ 89,94 per maand. De eerste krijgt u 4 GB RAM, 75 GB SSD, 4 TB bandbreedte en 3 IP-adressen. Het derde plan schaalt de specificaties op tot 8 GB RAM, 260 GB schijfruimte, 6 TB bandbreedte en 5 IP-adressen.

Tot slot

Dit was onze beginnershandleiding over hoe u kunt deelnemen aan een reseller-hostingplan en de belangrijkste dingen die u tot succes kunnen leiden. Als reseller moet u veel tijd en moeite investeren om uw bedrijf te laten werken. Met enige motivatie, vaardigheid en een geweldig marketingplan zal uw bedrijf zeker beginnen te bloeien en zal het een van uw belangrijkste inkomstenbronnen worden.

Dit is het type bedrijf waar u onbeperkte mogelijkheden heeft om iets te bieden waar geen van de andere bedrijven aan heeft gedacht. Zoek de sociale mediaplatforms en forums waar website-eigenaren praten over de dingen die ze echt nodig hebben bij een webhostingprovider en probeer die marketingkloof te vullen. Reseller hosting is uw kans om met weinig tot geen investering een uniek webhosting merk te creëren.

Verdien geld door de geweldige hostingservice van InMotion te verkopen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector