Hoe en waar goedkope domeinnamen kopen?

koop-goedkope-domeinnamen


Wanneer u een website lanceert, is het niet meer dan normaal dat u probeert de beste deals te vinden voor hosting, ontwerp en zelfs domeinnamen. Bezuinigen om in een budget te passen is iets waar veel bedrijven en particulieren maar al te bekend mee zijn, vooral bij het starten van een nieuw project.

Omdat het vinden van de beste deals niet eenvoudig is en het willekeurig doorsnijden van hoeken averechts kan werken, zijn we hier om u te begeleiden bij het kiezen van een betrouwbare domeinregistreerder en u te helpen bij het identificeren van uw beste opties bij het zoeken naar een goedkoop domein.

Domeinen 101

Een domeinnaam is een woord of reeks tekens (letters, cijfers en symbolen) die u in uw webbrowser typt om toegang te krijgen tot een website. De reeks tekens komt overeen met het IP-adres (Internet Protocol Address) van een domeinnaam die browsers gebruiken om met servers te communiceren.

U zou toegang kunnen krijgen tot een website door het IP-adres in uw webbrowser te introduceren, maar het onthouden van cijferreeksen is veel moeilijker dan het onthouden van domeinnamen.

Een domeinnaam is ook uniek voor een website, wat betekent dat er niet twee websites met dezelfde domeinnaam kunnen zijn. Als u wilt, is een domeinnaam een ​​unieke identificatie van een website op internet.

Elke domeinnaam eindigt op een extensie die volgt direct na de laatste punt aan het einde van de domeinnaam, b.v. “.Com”, “.org”, “.gov”, enz. Dit worden domeinen op het hoogste niveau genoemd, terwijl extensies die een landcode zijn (bijv. .It voor Italië, .fr voor Frankrijk) landcode op het hoogste niveau zijn domeinen. Lees onze uitgebreide gids om erachter te komen welke domeinextensie u moet kiezen: com, net, org.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is de organisatie die het beheer van deze unieke identificatoren coördineert. ICANN ontwikkelt beleid en voert een accreditatiesysteem uit voor domeinregistreerders.

Domein versus website versus hosting

hosting-vs-website-vs-domein

Sommige mensen gebruiken de termen website en domeinnaam door elkaar, maar zoals we eerder vermeldden, is de domeinnaam het adres waar uw website, d.w.z. de inhoud die u wilt openen, zich bevindt. Hosting daarentegen is de service om de inhoud van uw website op een webserver op te slaan.

Sommige webhosts bundelen domeinregistratie met hun webhostingservices en bieden een gratis domein voor de eerste 12 maanden van uw contract. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om van deze aanbieding af te zien en uw domein te registreren bij een reguliere domeinregistreerder.

Hoe goedkoop zijn goedkope domeinen?

Bijna elke domeinregistreerder adverteert zijn domeinen als goedkoop of betaalbaar, maar hoe weet u of u een goede deal krijgt als ze allemaal beloven niet te diep in uw zak te graven?

De prijs van een domeinnaam bestaat uit de initiële registratieprijs die gemiddeld tussen de $ 1,99 en $ 12 kan bedragen voor domeinen aan de lage kant van het spectrum. De registratieprijs is meestal lager dan de vernieuwingsprijs van uw domein, omdat domeinregistreerders vaak promoties uitvoeren en u couponcodes geven en wat u zich niet bij hen moet registreren.

De prijs waarvoor u uw domein registreert, dekt uw gebruik van het domein gedurende 1 jaar, waarna u, als u uw domein nog steeds wilt behouden, het moet verlengen. De prijs voor verlenging is meestal hoger dan de initiële registratieprijs, variërend van $ 10 tot $ 20.

Dus hoewel een domein aanvankelijk $ 0,99 kost, kan de verlengingsprijs $ 15 zijn, dus u moet altijd rekening houden met het verlengingspercentage wanneer u prijzen vergelijkt tussen registrars.

Maar prijzen en prijzen alleen zouden niet het enige moeten zijn om vast te stellen bij het kopen van een domeinnaam. Andere aspecten zoals accreditatie, betrouwbaarheid, ondersteuning, privacy zijn net zo belangrijk.

Hoe een domeinregistreerder te kiezen?

Het kiezen van een domeinregistreerder mag geen beslissing zijn die alleen op prijsbepaling is gebaseerd. Zorg er bij het kopen van domeinen voor dat de registrar:

Geaccrediteerd door ICANN

We hebben al vermeld dat ICANN de autoriteit is die domeinregistreerders erkent om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle technische, operationele en financiële criteria die zijn vastgelegd voor registrarbedrijven.

Nu kunnen veel domeinregistreerders beweren dat ze geaccrediteerd zijn, maar de enige manier om zeker te zijn, is door de lijst met geaccrediteerde domeinregistreerders te raadplegen die ICANN op hun website bijhoudt. Als het bedrijf op de lijst staat, kunt u deze vereiste aanvinken.

Betrouwbaar

Hoewel domeinregistreerders gebonden zijn aan de rechten en verantwoordelijkheden die door ICANN zijn vastgelegd in de Registrar Accreditation Agreements, moet u toch een achtergrondcontrole van het bedrijf uitvoeren. Zoek daarbij uit hoe lang ze in het bedrijf zijn geweest, of er slechte recensies zijn van huidige of voormalige klanten.

Beschermt privacy

Wanneer u een domeinnaam registreert, is de domeinregistreerder verantwoordelijk voor het indienen van uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer, enz.) In een WHOIS-database, een openbare directory die informatie over de registrant van elk domein bijhoudt. Hierdoor kunt u mogelijk worden blootgesteld aan spammers, directe marketeers en andere uitbuitingspraktijken.

Domeinregistreerders bieden domeinprivacy-services meestal via externe bedrijven die uw identiteit maskeren in de WhoIs-database door hun eigen gegevens in te dienen in plaats van uw gegevens, maar in de ogen van ICANN is degene die in WhoIs wordt vermeld als de registrant van het domein ook de rechtmatige eigenaar van dat domein. Om juridische geschillen over het eigendom van een domeinnaam te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u een bedrijf kiest met een gerenommeerd trackrecord.

Vanwege regelgeving in verschillende landen kunnen sommige topleveldomeinen niet worden gemaskeerd. Bijv. .eu TLds kunnen niet worden gemaskeerd in WhoIs.

Biedt ondersteuning

U denkt misschien dat ondersteuning niet zo belangrijk is voor domeinregistratie, maar u kunt scenario’s tegenkomen wanneer u de hulp van een specialist nodig heeft, zoals bij het opzetten van naamservers of bij het verhuizen van domeinnamen. Zorg ervoor dat u recensies leest over het ondersteuningsteam van een domeinregistreerder en controleer of ze 24/7 ondersteuning bieden via e-mail, chat of telefoon.

Het is belangrijk om weg te blijven van domeinregistreerders met een duistere geschiedenis, zelfs als hun prijzen extreem laag zijn. Blijf uit de buurt van bedrijven die berucht zijn vanwege slechte klantenondersteuning, bedrijven met slechte gegevensbeschermingspraktijken, bedrijven die u met verborgen kosten in de maling nemen, enz..

Nu u op de hoogte bent van de vereisten van een goede domeinregistreerder, hoe zit het dan met de vereisten voor het kiezen van een domeinnaam?

Hoe een domeinnaam te kiezen?

Dus je denkt dat je de perfecte domeinnaam voor je website hebt bedacht, maar weet je zeker dat deze zo goed is als je denkt? Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen bij het kiezen van een domeinnaam:

Is het onvergetelijk?

Zelfs als u geen pakkende en grappige domeinnaam kiest, moet u ervoor zorgen dat uw domein gemakkelijk te onthouden is. Gebruik daarom geen koppeltekens, moeilijk te spellen woorden of domeinen die cijfers bevatten. Hoe korter een domein en hoe gemakkelijker te spellen en uit te spreken, hoe beter.

Is het relevant?

Een domeinnaam moet zo persoonlijk mogelijk zijn voor uw bedrijf. Als het zoekwoorden zijn die uw bedrijf aan uw merk koppelen, wees dan creatief en verwerk het in uw domeinnaam. Hoe gemakkelijker mensen uw domein aan uw merk kunnen koppelen, hoe beter.

Is het uniek?

Controleer of uw domein beschikbaar is en zorg ervoor dat u inbreuk op het auteursrecht vermijdt. Vermijd namen die verwarring tussen merken veroorzaken of die een populaire merknaam met een andere extensie gebruiken. Al deze trucs kunnen u midden in een rechtszaak wegens auteursrechtschending brengen.

Improviseren!

Het is niet zonde om een ​​domeinnaamgenerator te gebruiken als u te weinig ideeën heeft voor uw website. U kunt deze naamgeneratoren voeden met een paar trefwoorden en wachten op een stortvloed aan suggesties.

Pas op voor domeinkaping

Als u meer domeinnamen heeft geregistreerd bij verschillende of zelfs dezelfde domeinregistreerder, is het een goed idee om automatische verlenging voor uw domeinen in te schakelen. Sommige bedrijven hebben het standaard ingeschakeld. Op deze manier loop je niet het risico om een ​​domeinnaam te verliezen omdat je bent vergeten deze te verlengen, maar je kunt jezelf ook beschermen tegen het kapen van domeinen.

Sommige bedrijven kunnen u proberen te misleiden om uw domein over te dragen aan een andere registrar zonder dat u dit weet. Deze bedrijven sturen u meestal een e-mail vermomd als een verlengingsbericht of factuur en door op links in deze e-mail te klikken, kunt u mogelijk overgaan naar een andere registrar en uiteindelijk hogere kosten voor uw domein betalen.

Als u automatische verlenging in uw account heeft ingeschakeld, kunt u deze frauduleuze e-mails gemakkelijk herkennen en ongeautoriseerde domeinoverdrachten voorkomen. Zelfs als u automatische verlenging niet inschakelt, moet u e-mailberichten over verlengingen met argwaan behandelen en niet op links in deze e-mails klikken. Wat u in plaats daarvan moet doen, is inloggen op uw account op de website van uw domeinregistreerder en controleren of uw domeinen moeten worden vernieuwd.

Een andere manier om uzelf te beschermen tegen ongeoorloofde wijzigingen, is door domeinvergrendeling voor uw domein in te schakelen. U kunt deze functie meestal in- of uitschakelen in uw account.

Waar goedkope domeinen kopen?

Nu u de vereisten en valkuilen kent van het kopen van domeinnamen, laten we u nog steeds niet rondhangen om te drogen! Dit zijn onze belangrijkste aanbevelingen voor domeinregistreerders die zowel betaalbaar als betrouwbaar zijn:

GoDaddy

godaddy-buy-cheap-domeinnamen

Als het gaat om goedkope domeinen, is GoDaddy absoluut een goede plek om te beginnen. GoDaddy is ‘s werelds grootste domeinregistreerder met verschillende lopende promoties. U kunt uw eerste .com-domein voor slechts $ 0,99 pakken.

GoDaddy is een door ICANN geaccrediteerde domeinregistreerder die 24/7 ondersteuning, domeinoverdrachtservices, privédomeinregistratie, bulkdomeinregistraties, gecertificeerd domein en vele andere services biedt, waaronder betaalbare webhosting.

Hoewel ze een in de VS gevestigd bedrijf zijn, hebben ze kantoren in Europa, Azië, India en meer. Ze bedienen meer dan 17,5 miljoen klanten en hebben 76+ domeinnamen onder hun beheer.

Afgezien van domeinregistratie en webhostingservices, omvatten de webservices van GoDaddy ook e-mailhosting, online marketing, webbeveiliging en webbuilding.

Zoals bij elke budgethost, verwacht u een paar upsells bij het afrekenen, iets langere wachttijden voor klantenondersteuning en een neiging tot lock-in van leveranciers.

HostGator

hostgator-buy-cheap-domeinnamen

HostGator is een andere gerenommeerde webhostingservice die al bijna twee decennia bestaat. Naast zakvriendelijke en gebruikersgerichte webhostingservices bieden ze ook domeinregistratie aan als een afzonderlijke service.

Onder hun domeingerelateerde services vindt u domeinvergrendeling om domeinkaping te voorkomen, automatische verlenging standaard ingeschakeld, Domain Privacy Protection om uw identiteit privé te houden in de WhoIs-database en domeinoverdrachtservice. Als u een domein naar HostGator verhuist, zal het bedrijf automatisch 1 jaar toevoegen aan de resterende tijd op uw bestaande registratie.

De klantenondersteuning van HostGator is 24/7 beschikbaar via live chat. Andere ondersteuningskanalen zijn telefoon-, e-mail- en ticketsysteem.

Het bedrijf heeft naam gemaakt als budgethost die zich voornamelijk richt op de behoeften van beginners. Hun hostingpakketten omvatten alle hostingcategorieën en bieden bij elk pakket verschillende freebies.

NameCheap

namecheap-register-cheap-domeinnamen

NameCheap is een andere populaire domeinregistreerder die u kunt vertrouwen. Hun prijzen zijn enkele van de laagste in de branche. Net als HostGator en GoDaddy is NameCheap ook een door ICANN geaccrediteerde domeinregistreerder.

Bij NameCheap kunt u een domein registreren, een domein overzetten, profiteren van PositiveSSL om uw domein te beveiligen, genieten van WhoIs Guard Privacy Protection en 24/7 klantenondersteuning.

U kunt meerdere jaren een domein registreren om te profiteren van kortingen.

Naast domeinen biedt NameCheap ook hostingdiensten aan, evenals online marketing en online beveiligingsdiensten.

Afronden

Het in evenwicht brengen van kwaliteit en betaalbaarheid is niet altijd gemakkelijk, vooral in een branche waar iedereen belooft u de beste deal voor uw geld te bieden. Deals die op het eerste gezicht misschien goed lijken, blijken veel belastender te zijn dan u, dus het is belangrijk om te weten hoe en waar u uw domeinen kunt kopen.

GoDaddy, HostGator en NameCheap zijn betrouwbare, door ICANN geaccrediteerde registrars die we aanbevelen als u een domein wilt registreren met het oog op de toekomst. De bedrijven in deze gids bieden allemaal 24/7 klantenondersteuning en tal van andere webservices, waaronder webhosting en online beveiliging. Hun basisdiensten voor domeinregistratie worden aangevuld met aanvullende diensten die het gemakkelijker maken om uw domeinnamen te beheren en te beveiligen.

Uitgelichte afbeelding: Ontworpen door Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map