Hoe installeer ik een SSL-certificaat op de WordPress-website?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe installeer ik een SSL-certificaat op de WordPress-website?
0 5 мин.

hoe installeer ssl certificaat wordpress website


Volgens de nieuwe Google en andere rankingfactoren voor zoekmachines is websitebeveiliging een steeds belangrijker prioriteitssignaal geworden. Dit betekent dat als uw website niet begint met het voorvoegsel “HTTPS:”, deze door zoekmachines minder gunstig zal worden beoordeeld dan websites die wel een beveiligde socketlaag (SSL) -versleuteling hebben.

Het doel van het installeren van een SSL-certificaat is het beschermen van de integriteit en privacy van datatransmissie door het tot stand brengen van een versleutelde link tussen een webserver en een browser, waardoor mogelijke onderschepping door criminele elementen wordt voorkomen. Naast het waarborgen van gegevensintegriteit en privacy door middel van codering, biedt HTTPS ook siteverificatie, dat wil zeggen dat het de bezoeker signaleert dat de site die ze bezoeken inderdaad de site is die ze van plan waren te bezoeken.

Als u een WordPress-website bezit met een eCommerce-element of een WordPress-site die vertrouwelijke gegevens, gevoelige persoonlijke informatie opslaat of uploads of downloads van gegevens bevat, zal het weten hoe u een SSL-certificaat installeert op uw WordPress-website het verschil maken in het versterken van de beveiliging en zelfs de positie van zoekmachines te consolideren.

Installeer een SSL-certificaat op de WordPress-website

Terwijl voor bepaalde soorten websites een SSL-certificaat een optionele toevoeging kan zijn (bijv. Persoonlijke blogs), is in andere gevallen (bijv. ECommerce-sites, banksites, online betalingsverwerkers, enz.) Een SSL-certificaat een vereiste in de branche.

Voordat we ingaan op de details voor het toevoegen van een SSL-certificaat aan uw WordPress-website, moeten we eerst kijken naar de jaarlijkse kosten van een SSL-certificaat.

Een SSL-certificaat kopen

Zoals met alles, zullen ook de kosten van het SSL-certificaat worden beïnvloed door een aantal factoren, zoals de hostingprovider die het aanbiedt, het aantal sites dat moet worden beveiligd en de aard van de sites die moeten worden beveiligd (persoonlijke website of e-commerce website ). Een basis-SSL voor een enkel domein kost bijvoorbeeld $ 36,75 / jaar bij SSL.com, terwijl de kosten voor multi-domein SSL-pakketten variëren tussen $ 140 / jaar en $ 320 / jaar.

Sommige hostingproviders bieden mogelijk gratis SSL-certificaten bij sommige van hun hostingplannen (bijv. InMotion Hosting biedt een gratis SSL-certificaat bij hun zakelijke hostingplannen), dus voordat u haast maakt om een ​​SSL-certificaat voor uw WordPress-site te kopen, wilt u misschien controleren of uw gastheer heeft u er nog geen ingesteld.

Als uw webhost geen gratis SSL-certificaat verstrekt of als u een ander type SSL-certificaat nodig heeft dan wat uw host biedt (uw host biedt bijvoorbeeld mogelijk gratis een domein-gevalideerde SSL aan, maar u heeft mogelijk een uitgebreide validatie SSL), kunt u er een aanschaffen bij een externe provider en deze importeren.

U kunt om hulp vragen bij de installatie van het SSL-certificaat van uw webhost, aangezien veel hosts het SSL-certificaat voor u op uw server zullen installeren. Als alternatief kunt u een WordPress-plug-in gebruiken om te helpen bij de installatie van een SSL-certificaat.

Het SSL-certificaat toevoegen

Als u een hostingpakket met meerdere domeinen heeft, moet u het domein selecteren dat het SSL-certificaat krijgt. Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​SSL-certificaat op uw WordPress-site te installeren, is door plug-ins te gebruiken.

Er zijn verschillende SSL-plug-ins die de nodige wijzigingen voor u aanbrengen zonder enige invoer van uw kant. Koop gewoon de SSL en activeer de plug-in.

Hier zijn enkele WordPress SSL-plug-ins die de installatie van een SSL-certificaat aanzienlijk kunnen vereenvoudigen:

WP Force SSL

Als u tijdens het installeren van een SSL-certificaat op uw WordPress-website geen code wilt aanraken, helpt de WP Force SSL HTTP-verkeer om te leiden naar HTTPS. Zo wordt al het verkeer van uw site automatisch omgeleid via beveiligde HTTPS.

Echt eenvoudige SSL

Zodra de Really Simple SSL-plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, detecteert het automatisch uw SSL op uw site en brengt het automatisch de nodige wijzigingen aan in het .htaccess-bestand en configureert het uw website om via HTTPS te werken.

CTW SSL voor Cloudflare

Deze plug-in is ontworpen om CloudFlare Flexible SSL klaar te maken voor gebruik met uw WordPress-website en omleidingslussen te voorkomen. Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd, zal de CTW SSL automatisch de nodige wijzigingen voor u aanbrengen.

WordPress-instellingen wijzigen

Na het kopen van het SSL-certificaat en het installeren en activeren van de SSL-plug-in van uw keuze, is het tijd om uw nieuwe WordPress-site voor te bereiden op SSL. Ga hiervoor naar Instellingen -> Algemeen -> Adresvelden voor WordPress en site-URL’s en werk uw URL’s bij om ervoor te zorgen dat het voorvoegsel “HTTPS” wordt weergegeven.

Als u een SSL aan een bestaande site toevoegt, kunt u het .htaccess-bestand handmatig aanpassen om WordPress SSL om te leiden van HTTP naar HTTPS. Om dit te doen, kunt u de volgende regels toevoegen aan het .htaccess-bestand:

RewriteEngine aan
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.uwsite.com/$1 [R, L]

Het toevoegen van een SSL-certificaat aan uw WordPress-website is een waardevolle investering die de veiligheid en geloofwaardigheid van uw site zal versterken, zowel in de ogen van uw klanten als in die van zoekmachines.

Als je problemen hebt met het installeren van een SSL-certificaat op je WordPress-website, kun je hulp vragen aan je hostingprovider. De meeste hosts bieden routinematig hulp bij SSL-installatie of helpen bij het importeren van SSL-certificaten van derden als onderdeel van hun klantenservice.

Conclusie

Aangezien de beveiligingsgevolgen van HTTP aanzienlijk zijn, waardoor afluisteraars en kapers de veiligheid van datatransmissies in gevaar kunnen brengen, is het overschakelen van uw WordPress-website naar HTTPS niet alleen een aanzienlijke verbetering van de beveiliging, maar kan het ook een boost in SEO-ranglijsten betekenen.

Een SSL-certificaat zorgt voor een veilig protocol voor het uitwisselen van informatie op internet, en hoewel u er misschien nog geen wilt installeren voor uw WordPress-website, is Google’s richtlijn “HTTPS overal” bezig om HTTPS belangrijk te maken voor elke website, niet alleen voor banken en online winkels.

Het installeren van een SSL-certificaat op uw site kan in slechts een paar stappen worden gedaan, en het kan de veiligheid van uw site en bezoekers aanzienlijk verbeteren, u helpen een gezaghebbende online aanwezigheid te vestigen en te voorkomen dat u wordt gestraft door zoekmachines.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector