Hoe kies je de beste domeinnaam voor je blog of bedrijf?

hoe de beste domeinnaamblogbusiness kiezen


We vragen ons vaak af of het kiezen van de juiste domeinnaam echt zo belangrijk is. Misschien is de naam wat je ervan maakt. Aan de andere kant kan wat u van uw blog of bedrijf maakt, afhangen van de naam die u in de eerste plaats hebt gekozen. Het kiezen van een domeinnaam is waarschijnlijk de belangrijkste stap bij het vaststellen van uw online identiteit.

Uw domeinnaam is een eerste indruk voor de bezoeker. Een slechte naam zal bezoekers nauwelijks wegsturen als de inhoud aantrekkelijk is, maar een goede en sterke kan indruk maken op de bezoekers en hen het gevoel geven gerelateerd te zijn aan uw blog of website.

In dit artikel brengen we je de essentie op hoe u de beste domeinnaam kiest voor uw product, blog of bedrijf. Het is een gids en herinnering in slechts een paar stappen.

Het is moeilijk om de juiste volgorde van deze stappen te bepalen, omdat er veel kruispunten zijn, dus lees deze aandachtig door om een ​​domeinnaam te bedenken die perfect voor u is.

Lees ook: Hoe u uw domeinnamen kunt beheren?

Kies een korte naam, gemakkelijk te typen en te onthouden

U zoekt een domeinnaam die kort is, gemakkelijk te typen en te onthouden. Statistieken tonen aan dat topdomeinnamen ongeveer 6 tekens lang zijn.

Tegen het jaar 2017 lijken de meeste domeinnamen die u kunt bedenken met maximaal 8 tekens al in gebruik te zijn. Misschien moet je nieuwe woorden verzinnen of gewoon een wat langere naam zoeken. Hoe dan ook, het is een goed idee om uw domeinnaam onder de 15 tekens te houden.

Lange en complexe woorden, zelfs als ze trefwoorden bevatten, zijn moeilijker te onthouden en worden eerder verkeerd gespeld of verkeerd getypt. Dit leidt tot verkeersverlies. De meeste bezoekers zullen niet eens de moeite nemen om uw complexe domeinnaam te onthouden en zullen in plaats daarvan gewoon zoeken naar het gerelateerde onderwerp, product of dienst. Uiteraard kunnen zoekresultaten deze naar uw concurrenten brengen, afhankelijk van zoekmachineoptimalisatie.

Gebruik geen woorden met meerdere spellingen of spreektaal, tenzij uw doelgroep bekend is en er gemakkelijk mee correspondeert.

Onthoud dus: houd uw domeinnaam kort en gemakkelijk te typen!

Voer een onderzoek uit

In het tijdperk van merknamen zijn veel woorden handelsmerken of auteursrechtelijk beschermd. De naam die u voor uw domein kiest, kan net zo goed zijn, zonder dat u het weet. Om juridische problemen, verlies van uw domein en zelfs financiële kosten te voorkomen, doet u, als u eenmaal een lijst met uw domeinnaamideeën heeft, een onderzoek en zorgt u ervoor dat geen van hen een handelsmerk of copyright heeft.

Betrek uw vrienden, die mogelijk ook uw publiek zijn, bij het creatieve proces. Misschien wilt u op een gegeven moment zelfs een onderzoek doen.

 Sleutelwoorden in domein

Bij het kiezen van een domeinnaam moet u proberen zoekwoorden te gebruiken die gemakkelijk aan uw bedrijf, product of dienst kunnen worden gekoppeld. Zoekwoorden kunnen uw SEO helpen verbeteren, maar het wordt erg moeilijk om een ​​domeinnaam te vinden met gerichte zoekwoorden die nog niet in gebruik is.

De donkere kant van het gebruik van zoekwoorden is het risico om een ​​domeinnaam te kiezen die generiek is en de persoonlijkheid mist. Om het op te laten vallen, vereist het veel creativiteit bij het combineren van zoekwoorden met andere woorden of zelfs het bedenken van nieuwe woorden.

Unieke en merkbare naam

Het is uw domeinnaam die bezoekers onthouden, delen of gebruiken om u te vinden. Dit vormt de basis van uw merk of dienst.

Om op te vallen in een oceaan van domeinen, moet uw naam uniek en merkbaar zijn. Generieke namen die zijn opgebouwd rond trefwoorden zijn moeilijk te onthouden omdat ze geen echte betekenis hebben.

Het kan een goed idee zijn om andere entiteiten in uw niche te onderzoeken op originaliteit en creativiteit van hun domeinnamen. Misschien krijg je veel inspiratie, of op zijn minst voorbeelden van slechte domeinnamen.

Vermijd koppeltekens en cijfers

Er zijn verschillende redenen waarom u koppeltekens en cijfers in uw domeinnaam moet vermijden. Laat ons u eraan herinneren dat uw naam kort, gemakkelijk te spellen en uit te spreken moet zijn. Welnu, zowel koppeltekens als cijfers staan ​​dit in de weg omdat ze vaak verkeerd worden begrepen.

Het gebruik van een koppelteken omdat de gewenste naam al in gebruik is, is waarschijnlijk het ergste dat u kunt doen. Het zal uw concurrenten promoten bij alle mensen die falen of vergeten het koppelteken te typen. U kunt beter teruggaan naar het brainstormproces op zoek naar een nieuwe domeinnaam in plaats van naar deze snelle maar schadelijke oplossing te reiken.

Volgens cijfers moet u ze niet gebruiken, omdat mensen die uw webadres horen niet weten of u woord (vier) of een cijfer (4) gebruikt.

Uw domeinnaam moet levendig en pittig zijn en het gebruik van koppeltekens en cijfers doet precies het tegenovergestelde.

Vermijd dubbele letters

Woorden met dubbele letters zijn niet slechter dan woorden zonder deze, het is gewoon dat woorden met dubbele letters de neiging hebben om verkeerd gespeld te worden, wat leidt tot verlies van verkeer.

Domeinextensie

Geloof het of niet, .com is nog steeds de beste extensie die u kunt krijgen.

Tegenwoordig kunt u kiezen uit tientallen domeinextensies. Ze kunnen gerelateerd zijn aan het type van uw entiteit (org, net, edu) of land waarin u gevestigd bent (uk, eu, jp).

Nieuwe, creatievere, generieke domeinen zoals .land, .cool, .guru, .rocks en dergelijke kunnen erg verleidelijk zijn omdat ze de mogelijkheid bieden om namen te registreren die zeer relevant en kort zijn.

U kunt er ook voor kiezen om meer domeinen te nemen of een domein met meer dan één extensie. Als u besluit dit te doen, moet u er rekening mee houden dat u niet voor elk van uw domeinen een website hoeft te bouwen. Het enige dat u hoeft te doen, is al uw aanvullende domeinen omleiden naar uw primaire website.

Dit zijn de meest gebruikte domeinnaamextensies:

 • .co: een afkorting voor bedrijf, handel en gemeenschap.
 • .org: niet-commerciële organisaties en non-profitorganisaties.
 • .net: technische sites voor internetinfrastructuur.
 • .info: informatieve sites.
 • .biz: zakelijk of commercieel gebruik, zoals e-commercesites.
 • .ik: blogs, cv’s of persoonlijke sites.

Trivia: De extensie .me is het internetlandcode top-level domein (ccTLD) voor Montenegro. Maar vanwege de betekenis en het gebruik in de Engelse taal, is de lijst met mogelijkheden bij gebruik als domeinnaamextensie praktisch onbeperkt. Montenegro verdient jaarlijks miljoenen dollars aan deze twee brieven. Alleen in 2016 waren er van over de hele wereld meer dan een miljoen domeinnamen geregistreerd met deze extensie.

Kort gezegd: ga voor .com, als het beschikbaar is en als het is gemaakt, probeer het dan .netto, of .org. Als geen van deze beschikbaar is, kunt u beter een andere naam kiezen in plaats van een van de minder gebruikelijke extensies.

Of u nu kiest voor een extensie, het is de moeite waard om rekening te houden met de aankoop van een privédomeinregistratie. Dit is handig als u uw persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres, telefoon en adres wilt verbergen. Als je meer wilt weten over privé whois en registratie van privédomeinen, lees dan onze gids. Domeinprivacy is niet gratis; afhankelijk van de domeinregistreerder kost het $ 3- $ 10 per jaar per domein. Bij domeinregistreerders zoals NameCheap kunt u couponcodes gebruiken om gratis domeinprivacy te krijgen of deze te kopen voor een zeer lage prijs ($ 0,99 per jaar).

Denk op lange termijn

Uw blog, product of bedrijf is misschien beperkt gedefinieerd op het moment dat u uw online aanwezigheid begint, maar u moet ruimdenkend zijn en op de lange termijn denken.

Misschien ben je een gepassioneerde muziekliefhebber, dus schrijf je een muziekblog met concert- en albumrecensies, interviews met muzikanten en soortgelijke inhoud. U kunt eenvoudig een domeinnaam kiezen die muziekgerelateerd is en ermee op pad gaan; maar wat als je in de toekomst een soulmate ontmoet, even gepassioneerd door films, of kunst en beeldhouwkunst. Om deze nieuwe onderwerpen op te nemen, zou naar een muziekblog nogal vreemd zijn.

Probeer dus bij het kiezen van een domeinnaam een ​​visionair te zijn. Denk groot en probeer de naam te bedenken die goed is voor uw huidige interessegebied of dekking, zoals het zal zijn wanneer u uiteindelijk in de toekomst uitbreidt.

Controleer Domain Name Generators om ideeën op te doen

Als u op internet zoekt, komt u een aantal naamgeneratoren tegen. Domeinnaamgeneratoren zijn kunstmatige intelligentieprogramma’s, wat betekent dat ze niet perfect zijn. Het kan heel goed gebeuren dat u uw domeinnaam niet vindt als u ze gebruikt, maar ze kunnen de creativiteit in uw hoofd laten stromen en het brainstormproces stimuleren. De ideeën en suggesties die u van generatoren van domeinnamen ontvangt, kunnen tot een jackpot leiden. Een tijdje geleden hebben we een lijst met top 10 tools voor domeinsuggesties verzameld die u kunnen helpen aan de slag te gaan.

Aarzel niet

Nadat u de domeinnaam heeft gekozen, moet u snel handelen. Domeinnamen verkopen snel en u kunt deze verliezen als u aarzelt. Zelfs als uw inhoud niet gereed is, moet u uw favoriete domeinnaam (en) zo snel mogelijk registreren, omdat deze vrij goedkoop zijn.

Aanvullende tips

Als je een blog of persoonlijke site start, is het misschien het beste om je eigen naam te gebruiken. Bedrijven met meerdere merken kunnen besluiten om voor elk merk of productgroep specifieke websites te bouwen in plaats van alles onder de naam van het bedrijf te plaatsen.

Nadat u uw domein heeft geregistreerd en een goede hostingservice heeft gekocht, moet u uw domein naar uw hostingaccount verwijzen door de domeinnaamserver bij uw registrar te wijzigen. In een van onze handleidingen leggen we uit wat een naamserver is en hoe deze werkt.

Conclusie

Een domeinnaam kiezen is geen gemakkelijke taak. Je moet originaliteit, creativiteit en visie tonen. Bewapen jezelf met geduld en geef dit proces wat tijd.

Voer een enquête uit onder uw vrienden en collega’s en laat deze een nacht blijven. Soms kan een naam die er perfect uitziet en klinkt aan het einde van een lang en uitputtend proces de volgende dag kaal en saai blijken te zijn.

Zodra je je domeinnaam hebt gekozen, de beschikbaarheid ervan hebt gecontroleerd en ervoor hebt gezorgd dat deze niet legaal handelsmerk of auteursrechtelijk beschermd is, ga ervoor!

GRATIS registratie van domeinnamen ->

BlueHost biedt gratis domeinregistratie bij elk hostingplan dat u koopt. BlueHost is een betrouwbaar en gerenommeerd webhostingbedrijf dat sinds 1996 hostingservice en domeinregistratie aanbiedt. Bij BlueHost kunt u ook domeinprivacy kopen om uw persoonlijke gegevens te beschermen.

Ontvang een gratis domein! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map