Hoe kom ik erachter of een website op WordPress draait?

vind-website-draaien-wordpress


WordPress is een van de meest gebruikte Content Management Systemen op internet. Meer dan 30% van alle websites wordt erdoor aangedreven; dit betekent dat in de loop van de tijd meer dan 60 miljoen mensen voor deze software hebben gekozen.

U kunt erachter komen of een website actief is of WordPress en u kunt daar verschillende redenen voor hebben. Als u weet dat een van uw concurrenten voor dit CMS heeft gekozen, dan kunt u er zeker van zijn dat WordPress voor een vergelijkbaar bedrijf ook goed zal zijn. Of als je een technische oplossing vindt op de website van een vreemde, is het veel gemakkelijker om deze te kopiëren als je eenmaal weet dat deze door WordPress wordt aangedreven.

Maar hoe kom je erachter of een website op WordPress draait? We zullen enkele zeer eenvoudige en meer geavanceerde tools in dit document behandelen, dus blijf gewoon lezen!

De 1 tweede methode

De gemakkelijkste manier om erachter te komen of een website WP-powered is, scrolt naar beneden en controleert het voettekstgebied. In veel gevallen ziet u daar het label “Trots aangedreven door WordPress” of een label “Powered by WordPress”, wat een WordPress-site betekent.

website-aangedreven door wordpress

Dit vergt slechts een seconde, dus het is de moeite waard om ermee te beginnen. Als je het label daar niet ziet, ga je naar de volgende stap.

De bekende bestanden proberen

Alle WordPress-sites zijn opgebouwd met dezelfde bestanden, de meeste zijn voor u verborgen en u kunt ze niet bereiken vanwege serverbeveiligingsmetingen. Maar de standaard WordPress-inlogpagina is een echt bestand, wp-login.php, en het wordt gebruikt om in te loggen bij de gebruikers.

De gemakkelijkste manier om de aanmeldingspagina te bereiken, is door uw webbrowser te openen en de bestandsnaam achter de site-URL te typen. Bijvoorbeeld: SampleSite.url / wp-login.php of gewoon SampleSite.url / wp-admin. Beiden betekenen hetzelfde en als de links werken, dan heb je met succes een WordPress-site gevonden.

Deze truc is ook bekend op internet, dus eigenaren van spamrobots gebruiken vaak dezelfde methode om de WordPress-sites te hacken. Om ze te vermijden, kunnen de site-eigenaren de inlogpagina naar een geheime locatie verplaatsen, dus de bovengenoemde truc werkt niet.

U kunt dus nog eens 2 pagina’s proberen in de adresregel van de browser, dit zijn licentie.txt en readme.html. Wanneer u een nieuwe WP-instantie installeert, worden deze bestanden ook in de hoofdmap geïnstalleerd, zodat u ze kunt bereiken. Probeer het opnieuw SampleSite.url / license.txt of SampleSite.url / readme.html en kijk wat er gebeurt. Het eerste bestand toont de licentie van de software, terwijl het tweede een “Wat is nieuw” -pagina is. Als u een van hen vindt, is het een WP-site.

De paginabroncode bekijken

wordpress-site-source-code

U kunt altijd de HTML-code van de website controleren, die nooit kan worden verborgen; in sommige gevallen wordt het echter gedecodeerd. Maar 99,99% van de site-eigenaren gebruiken geen codering, dus u hoeft alleen maar op de website te klikken en Bron bekijken of Paginabron bekijken te selecteren.

Het wordt geopend op een nieuw tabblad en u zult daar veel HTML-tags, links en andere website-elementen zien. Een standaard meta-element dat door WP wordt gebruikt, ziet er als volgt uit:

Het versienummer kan variëren, dus we raden u aan om alleen het eerste deel van de code te kopiëren, zoals dit:

en zoek ernaar in de HTML-code. Als je het vindt, is het weer een WP-site.

Vaak verwijderen de pro-site-eigenaren deze coderegel, dan moet u de code observeren en WordPress-gerelateerde tekens vinden. Enkele voorbeelden:

Dit codestuk laat zien dat de Yoast SEO-plug-in is geïnstalleerd, dus we hebben WordPress gevonden:

Hier is nog een codestuk, dit keer een afbeelding. Het laat duidelijk zien dat de site WordPress gebruikt en ook de SitePress Multilingual CMS-plug-in:

We zouden de monsters tot in het oneindige kunnen voortzetten, maar nu weet je dat het niet zo moeilijk is om een ​​teken van WP te vinden.

Browser-add-ons gebruiken

Browsers zijn een geweldig hulpmiddel om websites weer te geven, maar ze weten veel meer! Letterlijk is er geen limiet om een ​​browser te gebruiken voor een speciale taak; je hebt er gewoon een add-on voor nodig.

Er zijn veel add-ons die u kunnen helpen identificeren of een website op WordPress draait. BuiltWith Technology Profiler is een geweldige tool voor Chrome om informatie te krijgen over een bezochte website. Voeg het gewoon toe en open een website om de tekenen van WordPress te vinden. Het is beschikbaar hier.

Dergelijke add-ons hebben vaak ook geavanceerde middelen, zoals het vinden van de gebruikte JavaScript-elementen, het tonen van serverdetails en het detecteren van de meest voorkomende CMS-typen kan ermee worden gedaan.

Wappalyzer is een ander handig hulpmiddel voor Chrome, maar als je gebruikt Mozilla Firefox dan kunt u ook de add-on BuiltWith proberen.

Inspector-websites

Natuurlijk zijn er websites die u dezelfde oplossing bieden; hoogstwaarschijnlijk zijn de 2 beste isitwp en BuiltWith.

In isitwp moet u de website-URL invoeren en op de knop Website analyseren klikken. Na een paar seconden zul je zien of de site WP gebruikt en nog veel meer dingen. U kunt informatie krijgen over de WHOIS-record- en opslagprovider van de site, het actieve thema en de belangrijkste WordPress-thema’s. Als een van deze op de markt beschikbaar is, krijgt u een link om ze te downloaden.

De BuiltWith-website gebruikt ook een zoekbalk waar u de website-URL, technologienaam of trefwoord moet invoeren en vervolgens op de opzoekknop moet drukken. Na een paar seconden krijg je ook de details, maar in dit geval heb je een meer gedetailleerd overzicht van de geselecteerde website. Dit is vooral handig als u een provider bent of op zoek bent naar geweldige tips van uw concurrent.

BuiltWith toont verschillende secties, waaronder Analytics en Tracking, Widgets, Taal, Framework, Content Delivery Network, Mobile, Audio / Video Media, Content Management Systems, JavaScript-bibliotheken en -functies, Email Hosting Providers en SSL. U kunt snel een volledig overzicht krijgen van de hele infrastructuur, het web en andere oplossingen van een website, wat echt geweldig is.

Hoe u kunt verbergen dat uw website op WordPress draait

Als u een website-eigenaar bent en wilt verbergen dat uw website op WordPress draait, kunt u verschillende metingen doen. Velen van hen kunnen handmatig worden gedaan, maar ik weet niet zeker of ze de moeite waard zijn, want zoals we hierboven hebben besproken, zijn er veel manieren om het CMS van de site te achterhalen.

hide-my-wp-security-plugin

De eenvoudigste manier is om voor deze taak een speciale plug-in te gebruiken; Hide My WP is beschikbaar op Envato Market.

Het is een bestseller-plug-in op de markt, met tot nu toe meer dan 25.000 verkopen met 4,51 sterren, gebaseerd op meer dan 1600 beoordelingen. Sinds de oprichting in 2013 heeft de plug-in veel updates gekregen en is volledig compatibel met de nieuwste versies van WordPress, BuddyPress en WooCommerce.

Waarom we u deze plug-in aanbevelen:

 • het kost slechts $ 29, dus het is goedkoper dan een paar uur werk
 • uitgebreide ondersteuning kan voor een jaar worden gekocht voor slechts $ 9
 • het wordt voortdurend bijgewerkt en het is het bestselleritem van een Elite-auteur van Envato Market
 • het heeft super gedetailleerde documentatie en video tutorials

Hide My WP is meer dan een hulpmiddel om de WP-kern achter uw site te verbergen; het is ook een sterke beveiligingsoplossing. Na installatie ben je beschermd tegen hacks en aanvallen, inclusief SQL-injecties en brute kracht, plus krijg je een logboek met de gebruikersnaam, het IP-adres, de datum en andere details van de aanvaller.

Het verbergt de naam van uw WordPress-sjablonen en plug-ins, de WP-login, verbergt of hernoemt de wp-admin-interface en verandert de bekende permalinks van auteurs, feeds en anderen. Hide My WP kan ook alle tekenreeksen in de broncode van uw site verwijderen of vervangen, zodat niemand WordPress-gerelateerde tekens in uw sitecode kan vinden.

Hier zijn enkele voorbeelden waar u kunt zien hoe voordelig deze plug-in is:

Wp-login.php verbergen:

 • oorspronkelijke URL: uwsite.com/wp-login.php
 • gewijzigde URL: uwsite.com/wp-login.php?hide_my_wp=101010,

De WordPress backend-URL wijzigen:

 • oorspronkelijke URL: uwsite.com/wp-admin
 • gewijzigde URL: yoursite.com/special-admin

De themamap wijzigen:

 • oorspronkelijke URL: uwsite.com/wp-content/themes/twentyeightteen/style.css
 • gewijzigde URL: uwsite.com/skin/mycss.css

In dit geval werden niet alleen de thema-URL en stijlnaam gewijzigd, maar Hide My WP verwijderde de thema-info uit het CS-bestand, verving de originele WordPress-klassen en verkleinde de code. Alle wijzigingen zijn achter het dak aangebracht, dus u mag geen van deze taken uitvoeren.

De plugin-map wijzigen en de toegang tot de bestanden weigeren voor niet-geautoriseerde gebruikers:

 • oorspronkelijke URL: uwsite.com/wp-content/plugins/seo-plugin/main.css
 • gewijzigde URL: uwsite.com/wp-content/8328fd7231/main.css

De URL van standaard WordPress-mappen en -bestanden wijzigen in nieuwe:

 • oorspronkelijke URL van uploadmap: uwsite.com/wp-content/uploads/
 • gewijzigde URL van uploadmap: uwsite.com/mijnuploads/
 • oorspronkelijke URL van AJAX: uwsite.com/ajax.php
 • gewijzigde URL van AJAX: yoursite.com/myajax.php

Feeds wijzigen of uitschakelen:

 • oorspronkelijke feed-URL: uwsite.com/feed
 • gewijzigde feed-URL: yoursite.com/feedsforpartners/main.xml

Het verbergen en uitschakelen van de bovengenoemde WordPress-bestanden en archieven:

 • html URL: yoursite.com/readme.html – niet gevonden (verborgen)
 • txt URL: uwsite.com/license.txt – niet gevonden (verborgen)
 • maandelijkse archief-URL: uwsite.com/2018/10 – niet gevonden (verborgen)
 • jaarlijkse archief-URL: uwsite.com/2018 – niet gevonden (verborgen)

Zoals u kunt zien, is er letterlijk geen limiet aan wat u kunt instellen als alternatieve URL. Gebruik gewoon uw verbeeldingskracht, aangezien u de nieuwe URL’s niet hoeft te herinneren, Hide My WP slaat ze op en gebruikt ze automatisch bij het weergeven van uw website.

Zoals we al vermeldden, is er een extra service in deze plug-in. De CSS- en codestukken kunnen worden verkleind met deze tool, dus deze bestanden worden kleiner en uw site wordt sneller weergegeven. De standaard afzender van e-mail kan ook worden gewijzigd met Hide My WP.

De volledige lijst met plugin-functies kan worden gelezen op het marktprofiel en als je het feit dat Hide My WP elke 3-6 maanden continu wordt bijgewerkt, zullen er zeker nieuwe functies zijn. Bekijk hier het plugin-profiel.

Conclusie

Je hebt verschillende soorten tools om te onderzoeken of een website wordt aangedreven door WordPress of niet. Als u de handige methoden verkiest, is het de moeite waard om de overdekte websites te gebruiken. Als je de code graag wilt zien en graag wat veldwerk doet, gebruik dan de code inspecteren of handmatige methoden voor het verkennen van links. Hoe dan ook, er zijn voor jou geen geheimen meer als het gaat om het vinden van een WordPress-site!

Als u uw website op WordPress wilt bouwen en op zoek bent naar een betrouwbare hostingprovider, raad ik u aan ons artikel te lezen, waar we de beste WordPress-hostingbedrijven beoordelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map