Hoe kunt u big data gebruiken voor uw kleine bedrijf?

big data komen ten goede aan kleine bedrijven


Met de technologie van vandaag, zoals cloud computing en slimme software die binnen enkele seconden enorme hoeveelheden gegevens kan verwerken, is big data als bedrijf echt niet te veel gevraagd. Het is volledig betaalbaar en u kunt er uw voordeel mee doen, zelfs als u net met uw bedrijf bent begonnen.

Velen van ons denken nog steeds dat big data iets is dat alleen grote bedrijven kunnen verwerven. Het kan u inderdaad tot groot succes leiden als u waardevolle gegevens in handen krijgt, maar u hoeft er alleen maar meer over te lezen en u te concentreren op de juiste taken in uw bedrijf.

Als we big data zeggen, omvat dit uw e-mailcampagnestatistieken, de acties van uw klanten op sociale netwerken, hun aankoopgegevens en nog veel meer. Het is essentieel om deze te verzamelen en nuttige rapporten af ​​te leiden die nuttig kunnen zijn voor uw bedrijf.

Big Data een waardevolle bron

Als bedrijf met online aanwezigheid is er op elk moment iets aan de hand, waardoor u elke dag met een behoorlijke hoeveelheid gegevens te maken krijgt. Als u ze echter allemaal bij elkaar optelt, krijgt u zo’n enorme hoeveelheid dat het onvermijdelijk zal zijn om sommige tools te gebruiken voor het verwerken van de onbewerkte gegevens.

Er zijn tientallen software beschikbaar die de verzamelde gegevens kan analyseren en sorteren. Als u ze eenmaal hebt geïnterpreteerd, is het verbeteren van producten en diensten binnen uw bedrijf veel eenvoudiger.

Wanneer zou u bijvoorbeeld uw gloednieuwe product uploaden naar uw online winkel? Is het niet het meest optimaal als veel mensen online zijn en er veel aankopen worden gedaan? Door Big Data te gebruiken, weet u altijd precies op welke dag de meeste mensen op uw site rondhangen.

En er kunnen heel veel details zijn die uw bedrijf positief kunnen veranderen als u ze verandert. Laten we u nu enkele cruciale bedrijfsgeheimen laten zien die goed werken voor zowel kleine als grote bedrijven, te beginnen met het volgende punt.

Ken uw concurrenten

big-data-know-your-competitionNaast het analyseren van uw eigen bedrijf, kunt u waardevolle informatie krijgen door een kijkje te nemen in de winkels van uw concurrenten of gewoon hun website op te zoeken. Maar het probleem is dat het niet echt meer effectief is, je kunt veel verder gaan dan dat.

Als hun klant in een van hun winkels verschijnen om hun aanbiedingen en prijzen te controleren, is een nogal ouderwetse methode. U kunt beter naar internet gaan en beginnen met het extraheren van de gegevens die hun prijzen, klanten, aanbiedingen, meest populaire producten en nog veel meer bevatten.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met Google trends en bekijk de laatste trends op de markt voor elk soort product of merk. Omdat de meeste bedrijven beschikbaar zijn op sociale netwerken, kunt u ook up-to-date rapporten krijgen over de populariteit van een merk en of het goede of slechte scores heeft op basis van klantrecensies en opmerkingen.

Het kan gemakkelijk worden opgemerkt wanneer een bedrijf meer likes, meer gedeelde berichten en betere recensies heeft. Dit betekent dat u waarschijnlijk verschillende dingen moet verbeteren om vergelijkbare resultaten te krijgen. Gelukkig kan dit eenvoudig worden geanalyseerd en kun je snel achterhalen wat er mis is met je aanpak en het meteen verhelpen.

Leren van klantgedrag

klantgedrag big dataEr is niets belangrijker voor een bedrijf dan zoveel mogelijk klanten aan te trekken, hen enthousiast te houden over uw merk en te allen tijde informatie te verzamelen over hun behoeften. Dit is een ander onderdeel waar u big data kunt gebruiken om u te helpen bij uw klantgerelateerde taken.

Allereerst moet u de vraag stellen: wat maakt uw klanten geïnteresseerd in uw merk? Hoe hebben ze je gevonden? Er moet iets zijn geweest dat hen heeft overtuigd, vooral als er veel concurrenten in de buurt zijn. Big Data kan u deze vragen direct beantwoorden.

U kunt analyseren waarom uw klanten voor een bepaald product hebben gekozen en een lijst met redenen bedenken waarom ze het hebben gekocht of in plaats daarvan plotseling een ander product hebben gekozen. Verder zullen er ook klanten zijn die je winkel aanbevelen aan hun vrienden en als je in de toekomst betere campagnes wilt lanceren, moet je zeker weten waarom.

Een plek op uw website achterlaten waar bezoekers hun feedback kunnen achterlaten, is nauwelijks een betrouwbare bron. Er zijn veel andere acties binnen uw bedrijf die kunnen worden beschouwd als feedback, zoals aankoopgegevens, sociale netwerken, klantenservice en browserlogboeken, censusgegevens enzovoort.

Sociale netwerken zijn echter vaak de belangrijkste bronnen waar waardevolle informatie vandaan komt. U kunt duidelijke statistieken over klantgedrag en feedback verkrijgen door alleen gegevens van deze platforms te verzamelen.

Kies gewoon een van de meest populaire sociale netwerken, start uw onderzoek en u zult zeker in staat zijn om uw bedrijfsdoelen vrij nauwkeurig en volgens de laatste trends te kiezen.

Werken met een team van professionals

big data werken met een professioneel teamOm een ​​succesvol bedrijf te leiden, moet ook betekenen dat uw hele team bereid is samen te werken en samen te verbeteren. Dit omvat het samenwerken aan complexe taken, terwijl iedereen optimaal tot zijn recht komt. Als u aan het huren bent, kunt u altijd Big Data gebruiken om kandidaten te vinden met vaardigheden die het meest geschikt zijn voor uw bedrijf.

Er zijn veel verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het werven van mensen en met Big Data vind je in een mum van tijd de beste. Jullie huren allebei nieuwe werknemers in of helpen bestaande door hen te laten zien hoe ze sneller en met minder moeite aan hun projecten kunnen werken.

Terwijl u bezig bent, kunt u ook de gegevens verzamelen die verband houden met de taken die in uw bedrijf gaande zijn en de algehele productiviteit en voortgang van elke werknemer en het hele team in het algemeen evalueren. Wat u uiteindelijk krijgt, is een uitgebreid rapport over de rechten en misstanden van uw personeel.

Door deze processen in uw bedrijf bij te houden, kunt u uzelf een werkplek garanderen waar iedereen naadloos met elkaar samenwerkt en effectief werkt aan de taken met de hoogste prioriteit.

De nieuwste trends vinden

big data nieuwste trendsZoals we eerder vermeldden, kunt u alleen door het verzamelen van gegevens van sociale netwerken een aanzienlijke hoeveelheid informatie over de nieuwste trends verzamelen. Dat is het eerste dat u in gedachten moet houden, maar laten we nog verder gaan.

Het voorspellen van de toekomst van uw bedrijf is ook erg belangrijk en u kunt dit doen door bepaalde gedragspatronen te analyseren. Uw producten moeten immers niet alleen nu, maar zo lang mogelijk nieuwe klanten aantrekken.

Wat u dus moet doen, is Big Data gebruiken om toekomstige trends te achterhalen en hoe u uw merk moet veranderen om volledig voorbereid te zijn op de volgende golven. De markt verandert voortdurend en er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden als u niet wilt verdwalen.

Tijd om de old-school technieken te vergeten

In het verleden waren er veel bedrijven die intuïtief trends oppikten en op de lange termijn veel succes boekten, maar die methode is inmiddels achterhaald. Met de huidige technologie kunt u met weinig inspanning veel nauwkeuriger zijn door te profiteren van Big Data.

We hebben Facebook nog niet direct genoemd, maar het is duidelijk een van de allerbeste platforms die belachelijke hoeveelheden gegevens kunnen verzamelen. Omdat het zo goed is in het volgen van de interesses van mensen, kunt u altijd up-to-date informatie krijgen over het laatste nieuws en trends.

Andere sterk aanbevolen websites zijn Twitter en Trend Hunter, beiden met een enorme en zeer behulpzame gemeenschap. Deze verzamelen gegevens die door vrijwel elk soort bedrijf kunnen worden gebruikt, wat een andere reden is om de oude methoden te vergeten, zoals reageren op forumthreads, alleen om erachter te komen wat mensen leuk vinden.

Er is echt geen limiet omdat zelfs de kleinste dingen kunnen worden geanalyseerd. Klanten volgen een bepaald pad vanaf het moment dat ze een winkel binnengaan tot ze weggaan en dit gedrag is ook te volgen op websites. Tools zoals Google Analytics kunnen u de pagina’s tonen waar uw bezoekers binnenkomen en die waar ze besluiten te vertrekken.

U kunt in de financiële situatie van verschillende regio’s duiken en uw zakelijke kansen analyseren door rekening te houden met de huidige politieke situaties, leeftijdsgroepen, het weer en andere externe factoren. Eigenlijk alles wat de tevredenheid van uw klanten kan garanderen.

Voorspel uw verkopen, optimaliseer uw taken

big data voorspellen verkoop optimaliseren taakEerder hadden we het over Big Data in termen van uw personeel en prestaties, maar er is een groter beeld waarvan u op de hoogte moet zijn. Naast het verbeteren van uw bedrijf als team, kunt u er ook aan gaan werken als een geheel, inclusief alle functionaliteiten door de gegevens in uw handen te gebruiken.

Analyseer de ins en outs van uw bedrijf, de voortgang van uw campagnes en producten, de frequentie van klantbestellingen, enzovoort. Soms heb je misschien het gevoel dat er niet veel voorbedachtheid nodig is bij het aanvullen van je producten of het targeten van een specifieke groep klanten, maar deze taken mogen niet meteen worden besloten.

Bijvoorbeeld, eindigen met veel onverkochte items alleen omdat u snel een aantal verkeerde voorspellingen hebt gedaan, kan dit u alleen maar leiden tot onnodige uitgaven die gemakkelijk hadden kunnen worden vermeden. Door Big Data te gebruiken, kunt u de juiste beslissingen nemen op basis van een reeks verschillende factoren die allemaal samen kunnen worden geanalyseerd en gecombineerd.

Deze ideeën lijken u misschien heel voor de hand liggend, maar het managen van een bedrijf wordt mettertijd moeilijker, omdat het steeds meer gegevens verzamelt en u uiteindelijk een helpende hand nodig heeft.

Dan kun je Big Data gaan implementeren en een van de belangrijkste vragen stellen: hoe kan ik mijn bedrijf verder verbeteren? En dan begin je verschillende patronen en hints te ontdekken die je naar geweldige ideeën leiden.

Big data kan gemakkelijk worden verkregen

Intuïtief plannen van uw bedrijfsdoelstellingen en met uw buik meegaan wanneer u uw middelen gebruikt, kan op de lange termijn een aantal onvoorspelbare verschillen in de inkomsten en populariteit van uw bedrijf opleveren. Essentiële gegevens kopen of zelfs gratis krijgen, kan een enorm verschil maken.

Het kan de drijvende krachten van uw bedrijf veel duidelijker maken en er ook wat zekerheid aan toevoegen, waardoor het op de goede weg komt. Facebook is een van de beste voorbeelden, aangezien hun bedrijf veel geld heeft geïnvesteerd om in het geheim de gegevens te kopen die ze nodig hadden om hun gebruikers beter te begrijpen.

Weten wat uw gebruikers willen, is cruciaal voor een bedrijf dat hen de beste inhoud wil bieden en te allen tijde wil zorgen voor een veelzijdig, betrouwbaar platform.

Hoewel u niet zoveel middelen heeft als een klein bedrijf, zijn er steeds meer gratis software en services beschikbaar die u gratis kunnen helpen met Big Data. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er waarschijnlijk andere bedrijven om u heen zijn die mogelijk een helpende hand nodig hebben in ruil voor waardevolle gegevens.

Leiders van zowel grote als kleine bedrijven over de hele wereld volgen de nieuwste analytische technieken die zelfs op dit moment in ontwikkeling zijn. Er is een oceaan aan informatie om ons heen en deze kan op veel manieren worden verwerkt om relevante rapporten te genereren.

Al met al kan Big Data u op vele manieren helpen. U kunt eenvoudig de acties en processen in uw bedrijf volgen, uw klantenbestand analyseren, nieuwe manieren bedenken om nieuwe klanten aan te trekken en nog veel meer.

Het belangrijkste is dat als er iets is dat u verkeerd doet, u dit snel kunt realiseren met Big Data en een betere manier kunt bedenken voordat het echte schade veroorzaakt. Zolang je een gezond bedrijf hebt, ben je op de goede weg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map