Hoe kunt u uw Joomla-website overzetten naar een nieuwe webhost?

hoe de joomla-website over te dragen naar een nieuwe webhostingprovider


Er kunnen veel redenen zijn waarom u een nieuw huis voor uw joomla-website zou willen vinden. Het veranderen van webhostingprovider is niet een heel moeilijke taak; het kan u echter hoofdpijn bezorgen als u het nog nooit eerder heeft gedaan. In dit artikel laat ik je de beste en snelste manier zien Zet uw Joomla-website over naar een nieuwe webhostingprovider.

Maar ontdek eerst wat de redenen zijn waarom mensen van hostingbedrijf veranderen. Joomla is een geweldig CMS en zeer flexibel. Tegelijkertijd is het resource-intensief en het werkt niet goed op elke webserver. Als de webserver niet is geoptimaliseerd voor Joomla, kunt u prestatie-valkuilen verwachten naarmate uw website evolueert. Door een zware sjabloon en te veel extensies op uw Joomla-systeem te gebruiken, kan dit uw website vertragen. In de meeste gevallen schakelen eigenaren van Joomla-websites over naar een nieuwe host, omdat ze niet tevreden zijn met de prestaties en hopen dat een ander bedrijf dat Joomla-hosting aanbiedt dit probleem zal oplossen.

Een andere reden waarom mensen ervoor kiezen om van hosting te veranderen, is het gebrek aan upgrademogelijkheid. Omdat het ontwikkelteam van Joomla core constant aan het systeem werkt, verbeteren ze de software door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die een hogere versie van PHP en MySQL vereisen. Hostingbedrijven werken PHP-versies niet automatisch bij en als u uw Joomla-site naar de nieuwste versie wilt upgraden, werkt dit niet met de huidige serverconfiguratie. U kunt uw hostingprovider vragen om hun server bij te werken, maar in de meeste gevallen wordt dit geweigerd omdat andere gebruikers die dezelfde server met u delen, Joomla niet gebruiken.

In het volgende zal ik je laten zien hoe zet uw Joomla-site over naar een nieuwe server en vermijd downtime.

1. Kies een voor Joomla geoptimaliseerd webhostingplan

Het eerste dat u moet doen als u uw huidige hostingprovider wilt verlaten, is een nieuwe vinden. Dit kan een uitdaging zijn, omdat er veel bedrijven zijn die vergelijkbare diensten aanbieden en ook Joomla ondersteunen. Bust zoals je al weet van je huidige host, is het niet genoeg om Joomla te ondersteunen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare Joomla-host, ga dan met het bedrijf dat geoptimaliseerde servers biedt voor het Joomla CMS. Een webserver die speciaal voor Joomla-websites is gebouwd, verschilt qua configuratie een beetje van de andere servers voor algemeen gebruik. InMotion hosting is een van de beste hostingproviders die voor Joomla geoptimaliseerde abonnementen biedt tegen een zeer betaalbaar tarief.

InMotion Joomla Hosting

vanaf $ 4,19 / maand inclusief 2 joomla-websites, onbeperkte GB-ruimte en bandbreedte, suPHP, mod_security Apache-module, online tutorials voor Joomla 2.5 en 3.0+ en nog veel meer

Meer details… “

2. Maak een back-up van uw Joomla-website

Ik neem aan dat uw huidige host cPanel gebruikt, maar als dat niet het geval is, is het proces ook vergelijkbaar met andere hostcontrolepanelen. Om een ​​back-up van uw website te maken en deze op uw computer op te slaan, moet u inloggen op het configuratiescherm. Zoek het pictogram van Bestandsbeheer en open de map waar de bestanden van uw website zich bevinden.

cpanel bestandsbeheer icoon

Comprimeer de bestanden in een .zip-bestand en sla het op uw computer op wanneer u klaar bent.

cpanel bestandsbeheer comprimeer bestanden joomla

Ga nu in het configuratiescherm naar het phpMyAdmin-pictogram en zoek de database die door uw site wordt gebruikt. Als u niet zeker bent van de database, kunt u dit gemakkelijk achterhalen in het bestand configuration.php van de website. Zoek gewoon naar deze regel: public $ db = ‘yourdatabse’; Selecteer de database, exporteer alle tabellen en sla deze op uw computer op, bij voorkeur in dezelfde map waarin uw website is opgeslagen, alleen voor eenvoudiger beheer.

phpmyadmin export databasetabel joomla

3. Breng de bestanden en database over

Zodra er een back-up van uw website is gemaakt, kunt u aan de nieuwe host gaan werken. Waarschijnlijk heeft u uw nieuwe hostingaccount aangemaakt met uw huidige domein; in dit geval moet u de bestanden uploaden naar de hoofdmap of uw account. Als je een ander domein hebt gebruikt of een nieuw domein hebt geregistreerd tijdens het aanmelden, moet je het domein toevoegen dat wordt gebruikt voor je Joomla-site. Door de domeinnaam toe te voegen aan het nieuwe hostingaccount, wordt een map (public_html / uwdomein.com) gemaakt, en dit is de map waar u ook de bestanden moet uploaden. Wijzig de naamservers van uw domein nog niet.

cpanel addon domeinnamen

Als je nu hebt bedacht wat de juiste map is om naar te uploaden, upload dan met een FTP-client of de File Manager-tool van cPanel het .zip-bestand met de bestanden van de website. Zodra de upload is voltooid, extraheer de bestanden uit het archief met behulp van Bestandsbeheer en zorg ervoor dat deze worden uitgepakt in de hoofdmap. Als de bestanden zijn uitgepakt in een submap (publiy_html / uwsite.com / backupfiles /), verplaatst u alle bestanden naar de hoofdmap: public_html / uwsite.com.

uploade joomla website naar nieuwe server

Als je klaar bent met de bestanden, ga dan terug naar de hoofdpagina van het configuratiescherm en maak met de MySQL Database Wizard een nieuwe database aan. Maak tijdens het aanmaken van de database en de gebruiker een sterk wachtwoord en sla dit op in een tekstdocument, je hebt het later nodig. Bij het toevoegen van de MySQL-gebruiker aan de database is het belangrijk om de optie All Privileges in te schakelen.

mysql database-wizard joomla

Zo hebt u uw database en gebruiker klaar voor gebruik. Ga nu naar het phpMyAdmin-pictogram, selecteer de recent aangemaakte database en importeer het .sql-bestand dat u eerder op uw computer hebt opgeslagen. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan het importeren van de database enkele seconden duren.

phpmyadmin importeer joomla database

De laatste gedachte is om de bestanden te verbinden met de database. Ga nu het configuratie.php-bestand bewerken en wijzig de database, gebruiker en wachtwoord.

verander joomla configuratiebestand

Als je nu alles goed hebt gedaan, zou je de kloon van je website moeten kunnen zien op de demo-url, die werd verstrekt door je hostingprovider bij de aanmelding. Als je ervoor kiest om een ​​account van InMotion te krijgen, zou de url van het account er ongeveer zo uit moeten zien: http://server123.inmotionhosting.com/~youraccountname/

4. Wijzig de naamservers van uw domein

Nu is het tijd om de naamservers van uw domeinnaam te wijzigen. Als uw domein is geregistreerd bij een derde partij zoals Name.com of NameCheap, en niet bij uw huidige hostingprovider, logt u gewoon in op uw account en werkt u de naamservers bij. Als je meer informatie nodig hebt over het wijzigen van naamservers voor een domein, bekijk dan het gelinkte artikel in deze paragraaf.

Als uw domein is geregistreerd bij het hostingbedrijf waar u vandaan wilt verhuizen, raad ik aan om uw domein naar een onafhankelijke registrar te verhuizen. Bewaar uw domein en hosting niet bij hetzelfde bedrijf. De verhuizing van een domein kan enkele dagen in beslag nemen, dus overweeg ook dit aspect.

De informatie-update van de naamservers moet onmiddellijk zijn, maar het kan tot 24 uur duren voordat de wijzigingen op uw internetprovider zijn doorgevoerd. Wees dus geduldig.

5. Test uw Joomla-website

Ik neem aan dat je de kloon van je website al hebt getest met de demo-url van je nieuwe host. Nu de naamservers zijn bijgewerkt, is uw domein verbonden met het nieuwe hostingaccount. Vanwege verschillende serverconfiguraties komt het zelden voor dat uw Joomla-site fouten kan vertonen na het overzetten naar een nieuwe host.

Om er zeker van te zijn dat uw website nog steeds perfect werkt, opent u willekeurig verschillende pagina’s en gebruikt u verschillende functies van uw website. Als je een forum hebt of een bloggedeelte hebt, kun je een nieuw bericht maken, waarin je vermeldt dat je naar een nieuwe host bent verhuisd en de community vraagt ​​om elk probleem dat ze vinden te melden.

Opmerkingen en suggesties

Ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen verplaats uw joomla-website naar een nieuwe server zonder enige downtime. Als u vragen heeft over de overdracht van de Joomla-website, kunt u hieronder een opmerking achterlaten, of als u besluit te migreren naar InMotion-hosting, zal hun ondersteuningsteam u tijdens dit proces helpen. Als je geïnteresseerd bent in het beveiligen van je joomla-site, raad ik je ten zeerste aan om onze andere tutorial te lezen.

Beste Joomla-hosting door InMotion

InMotion Hosting biedt webhosting sinds 2001 en ze bieden nu voor Joomla geoptimaliseerde webservers met veel geweldige functies vanaf $ 4,19 / maand

Krijg korting! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map