Hoe maak je een geclassificeerde website met behulp van WordPress?

maak geclassificeerde website wordpress


Geclassificeerde advertenties of vermeldingen die alleen in kranten bestonden, zijn nu op zichzelf overgegaan in websites. Craigslist is een van de meest populaire geclassificeerde websites waarmee gratis advertenties kunnen worden geplaatst in verschillende secties die zijn gewijd aan banen, contactadvertenties, services, enz..

Als u uw eigen gratis of betaalde website voor gerubriceerde advertenties wilt lanceren en een opwindende nieuwe marktplaats wilt creëren waar kopers en verkopers elkaar kunnen ontmoeten, zal onze gids voor het maken van uw eigen geclassificeerde website u door de vereiste stappen leiden en enkele tips benadrukken over het genereren van inkomsten met en het vermarkten van uw website om het succes op lange termijn te verzekeren.

Van alle mogelijke manieren om een ​​website te bouwen, hebben we WordPress gekozen als platform voor uw website voor het plaatsen van advertenties.

Om een ​​snel overzicht te geven, volgen hier de belangrijkste stappen die nodig zijn om een ​​website te maken die is gewijd aan advertenties:

 1. Een domeinnaam kiezen
 2. Een webhost kiezen
 3. Het kiezen van het juiste Content Management Systeem
 4. Het juiste ontwerp kiezen
 5. Uw website structureren
 6. De rubrieken toevoegen
 7. Inkomsten genereren met uw advertentiesadvertentiewebsite
 8. Adverteren op uw advertentiewebsite

In eerste instantie lijken de stappen die nodig zijn voor het maken van uw site voor het plaatsen van advertenties overweldigend, maar verdraag ons en u bent binnen een uur klaar met uw nieuwe site voor advertenties!

1. Begin met een domeinnaam

Denk als eerste stap aan een domeinnaam voor uw website. U kunt een domeinnaam kiezen die volgens u het beste bij uw merk past. Zorg ervoor dat u iets kiest dat kort, gemakkelijk te spellen en gemakkelijk te onthouden is.

Kies vervolgens een populaire extensie zoals ‘.com’ of een landspecifieke extensie als uw geclassificeerde websites beperkt zijn tot een bepaald land (bijvoorbeeld ‘.it’ voor Italië).

Als u klaar bent met het kiezen van uw domeinnaam, wordt het tijd om deze te registreren. U kunt populaire domeinregistreerders gebruiken, zoals Namecheap of GoDaddy, maar u kunt ook uw domein registreren bij uw webhost.

Sommige webhosts zoals BlueHost bieden een jaar lang een gratis domeinnaam aan met al hun hostingplannen, dus u kunt zowel uw domein als uw hostingplan kiezen bij dezelfde provider.

2. Zoek een webhost & Hostingplan

Het kiezen van een betrouwbare webhost is een belangrijke stap bij het maken van een website. Aangezien de prestaties van uw website rechtstreeks worden beïnvloed door de webhost die u kiest, raden we u aan er een te kiezen die wordt geleverd met uitstekende uptime, meerdere hostingplannen en 24/7 ondersteuning.

Wat het hostingplan betreft, raden we aan om een ​​voor WordPress geoptimaliseerd plan te kiezen (u zult later in dit artikel zien waarom WordPress de beste keuze is voor uw site) van BlueHost, de beste hosting voor WordPress-sites.

Als u een BlueHost-hostingplan kiest dat is geoptimaliseerd voor WordPress, betekent dit dat het account vooraf is geïnstalleerd met WordPress, is geoptimaliseerd voor snelheid en beveiliging en wordt geleverd met automatische back-ups. Deze plannen zijn gebaseerd op VPS-technologie, wat zich vertaalt in betere prestaties, gegarandeerde middelen en volledige beveiliging.

3. Gebruik WordPress als uw platform

Als content management systeem is WordPress verreweg het meest populaire platform. De veelzijdigheid en aanpasbaarheid van dit platform zijn enkele van de vele redenen waarom u WordPress zou moeten kiezen om een ​​geclassificeerde website te maken. Andere voordelen van WordPress zijn onder meer:

 • Het is gratis & open source software – U kunt het gratis downloaden of installeren op uw hostingaccount;
 • Het is gemakkelijk te gebruiken – WordPress is misschien veelzijdig, maar u kunt gemakkelijk leren hoe u het moet gebruiken;
 • Het is zeer aanpasbaar – dankzij de overvloed aan plug-ins en thema’s kunt u verschillende functionaliteiten en ontwerpen aan uw site toevoegen;
 • Het is SEO-vriendelijk uit de doos – WordPress is gemaakt om goed te spelen met zoekmachines, en een verscheidenheid aan SEO-plug-ins kan het zoekmachine-vriendelijke karakter verder verbeteren;
 • De meeste webhosts bieden hostingplannen die volledig zijn geoptimaliseerd voor WordPress.

Hoewel WordPress het topplatform is dat we aanbevelen voor een website met een geclassificeerde advertentie, kunt u ook kiezen voor zelf-gehoste geclassificeerde website-opties, die hosting bieden en waarmee u binnen enkele minuten een website kunt lanceren. Als u echter volledige controle over uw site wilt hebben en u geen beperkingen wilt opleggen met betrekking tot het genereren van inkomsten met websites, raden we u aan om in plaats daarvan met WordPress te gaan.

4. Kies een thema & Ontwerp aanpassen

Nu uw domeinnaam, hostingplan en platform allemaal zijn afgehandeld, kunt u de details bekijken van hoe u wilt dat uw website eruitziet qua ontwerp.

Om uw geclassificeerde WordPress-website te personaliseren, moet u een WordPress-thema kiezen, dat u verder naar wens kunt aanpassen door het kleurenschema te wijzigen, te regelen hoe uw startpagina eruit moet zien, functies toe te voegen / te verwijderen, enz..

U kunt kiezen uit honderden premium-thema’s die beschikbaar zijn op Themeforest, zoals het MyListing-thema, waarmee u elk type directory kunt maken zonder codering. U kunt uw pagina’s aan de voorkant ontwerpen en een realtime voorbeeld krijgen van de wijzigingen die u in uw pagina’s aanbrengt.

Het MyListing-directorythema is volledig responsief, wordt geleverd met een drag-and-drop front-end paginabuilder (Elementor), bevat meer dan 50 kant-en-klare elementen voor uw website en ondersteunt WooCommerce-integratie.

Met dit thema kunt u gemakkelijk inkomsten genereren met uw site door advertentiespots te verkopen en kunt u inkomsten genereren met vermeldingen in verschillende pakketten.

Als alternatief kunt u het AdForest-thema gebruiken, waarmee u eenvoudig een website voor het indienen van advertenties kunt opzetten. Met dit thema kunt u onbeperkte pakketten voor het indienen van advertenties maken, AdSense- of banneradvertenties weergeven, kosten in rekening brengen voor aanbevolen advertenties of een meertalige advertentiepagina weergeven.

Premium-thema’s worden geleverd met gedetailleerde handleidingen over het gebruik ervan, ondersteuning, beveiligingspatches, updates, kant-en-klare vooraf gemaakte sjablonen, andere productintegraties, enz. Daarom raden we het gebruik van gratis thema’s voor uw website af..

Kies een premium-thema voor advertenties dat flexibel is en dat u veel opties biedt om inkomsten te genereren met uw site.

Het is ook de moeite waard om de tijd te nemen om een ​​thema met een geweldig ontwerp te vinden, omdat een site met een strak ontwerp uw bezoekers eerder zal vangen en u de kans vergroot dat uw bezoekers uw site onthouden.

5. Geef wat structuur aan uw site

Nu u tevreden bent met hoe uw site eruit ziet, moet u vervolgens pagina’s, menu’s en tot slot advertenties toevoegen om uw website structuur te geven.

Uw thema wordt geleverd met verschillende sjablonen voor belangrijke pagina’s die uw site zou moeten bevatten, dus u kunt deze pagina’s eenvoudig bewerken met gegevens die u wilt laten zien. Of maak uw eigen pagina’s.

Als u al uw pagina’s bij de hand heeft, kunt u ernaar linken met menu’s en submenu’s die de verschillende vermeldingscategorieën weerspiegelen. Door deze categorieën te creëren (bijv. Banen, contactadvertenties, entertainment, enz.) Blijft uw site overzichtelijk en kunnen gebruikers snel zoeken naar vermeldingen in de categorie of categorieën waarin ze geïnteresseerd zijn zonder tijd te verspillen.

Uw startpagina moet ook een link bevatten naar de pagina waarmee gebruikers hun geclassificeerde advertenties kunnen indienen of een account kunnen maken. Dit wordt meestal weergegeven als een call-to-action-knop die op een prominente plek op uw startpagina wordt geplaatst.

Zorg ervoor dat u op uw startpagina alle belangrijke links en CTA’s zichtbaar maakt, zodat gebruikers snel en gemakkelijk op uw site kunnen navigeren.

6. Toevoegen van geclassificeerde producten / diensten

Als u de verschillende categorieën en subcategorieën heeft gemaakt en het voor bezoekers gemakkelijk heeft gemaakt om in relevante categorieën te zoeken, kunt u beginnen met het toevoegen van daadwerkelijke advertenties. Als u producten aanbiedt, voeg dan meerdere afbeeldingen met een hoge resolutie toe, zodat bezoekers een beter idee kunnen krijgen van de producten die u verkoopt.

Naast afbeeldingen en de beschrijving van het product, moeten andere belangrijke details de prijs, de locatie van het product of de dienst zijn, manieren om contact op te nemen met de verkoper van het product of de lijst van een advertentie (bijv. Telefoonnummer, e-mailadres of een contactpersoon). verkoper knop).

Afhankelijk van het type vermelding kunt u andere informatie toevoegen die u mogelijk relevant acht.

Als laatste opmerking met betrekking tot het toevoegen van geclassificeerde advertenties, moet u ervoor zorgen dat uw call-to-action-knop ‘Advertentie plaatsen’ goed is ontworpen en op een zichtbare en gemakkelijk toegankelijke plaats is geplaatst.

Stap 6 sluit het deel af dat betrekking heeft op het maken van een website met advertenties. De volgende twee stappen zijn gericht op het genereren van inkomsten, marketing en onderhoud van uw directory WordPress-site.

7. Tips voor het genereren van inkomsten met uw site met gerubriceerde advertenties

Hoewel u technisch in korte tijd klaar kunt zijn met het maken van een website met een index voor geclassificeerde advertenties, kan het onderhoud en beheer van deze sites een aanzienlijk deel van uw tijd in beslag nemen. Daarom is het belangrijk om de beste en gemakkelijkste manieren te vinden om inkomsten te genereren met uw site, zodat deze uitgroeit tot een betrouwbare bron van passief inkomen.

De twee gemakkelijkste manieren om geld te verdienen met uw geclassificeerde website zijn via advertentiebanners en advertenties met betaalde advertenties.

Advertentiebanners kunnen overal op uw website worden geplaatst, maar uiteraard worden advertenties op de startpagina het meest bekeken. U kunt echter banneradvertenties op categoriepagina’s of productdetailpagina’s plaatsen en daarvoor verschillende prijsopties aanbieden.

Premium-advertentiethema’s zoals het MyListing-thema of het AdForest-thema hebben vaak een eenvoudige manier om banneradvertenties op uw website weer te geven.

Hoewel uw site met advertentielijsten nog in de kinderschoenen staat, moet u misschien zelf contact opnemen met adverteerders, maar zodra uw site wat meer terrein wint in zoekmachines en meer verkeer krijgt, is het veel gemakkelijker om adverteerders aan te trekken die bereid zijn te adverteren hun producten of diensten op uw site.

Een andere mogelijkheid om inkomsten te genereren is om verschillende niveaus te hebben voor degenen die hun advertenties op uw site willen plaatsen. U kunt een gratis laag krijgen, die wordt geleverd met een aantal standaardfuncties (bijv. Gratis advertentielijst voor 15 dagen, mogelijkheid om meerdere afbeeldingen met hoge resolutie toe te voegen, enz.), Maar u kunt ook kosten in rekening brengen voor het indienen van advertenties en extra functies aanbieden, zoals gepromoot of aanbevolen vermeldingen voor 30 dagen, meerdere vermeldingen, enz.

Het hebben van verschillende prijspakketten is een snelle manier om uw advertentie-inkomsten te verhogen, maar als u betaalde inzendingen en verschillende indieningsplannen gaat implementeren, moet u betalingen kunnen accepteren. Uw advertentiethema heeft waarschijnlijk PayPal-integratie voor dit doel, maar het kan ook andere betalingsverwerkers ondersteunen.

8. Tips voor het promoten van uw zoekadvertentiesite

Het is niet genoeg om een ​​website met WordPress-advertenties te lanceren, u moet deze ook promoten en er verkeer naartoe leiden.

Een manier om uw site te promoten is door middel van betaalde advertenties Google AdWords. Dit is een eenvoudige manier om meer bezoekers naar uw site te halen, maar het is kostbaar. Hetzelfde geldt voor betaalde advertenties op de radio of tv.

Als u niet te veel geld wilt investeren in het promoten van uw advertentiesite, moet u wat tijd en moeite investeren. U kunt uw site promoten op sociale mediaplatforms, u kunt een blog aan uw site toevoegen en beginnen met het schrijven van interessante artikelen in uw niche, of een YouTube-kanaal maken en proberen viraal te gaan met een grappige of grappige video voor uw advertentiesite.

Naast het promoten van uw site, moet u ook het onderhoud ervan overnemen. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, houdt u de inhoud bij die wordt toegevoegd en houdt u uw site up-to-date.

Om wat statistieken over uw bezoekers te krijgen, moet u zich aanmelden bij Google Analytics, dat u een duidelijk overzicht biedt van het aantal bezoekers op uw site, waar uw bezoekers vandaan komen (organisch verkeer, betaald verkeer, sociale media, enz. ), zodat u weet hoe u uw marketinginspanningen kunt aanpassen.

Conclusie

De basisstappen om een ​​advertentiesite met WordPress te maken, volgen vrijwel dezelfde stappen die nodig zijn om een ​​andere WordPress-website te maken.

Als u uw site in korte tijd kunt laten werken, kan het meer moeite kosten om deze te promoten en verkeer naar uw site te leiden, vooral als u uw promoties uitvoert met een klein budget. Toch werken de meeste gratis marketingmethoden die voor andere sites werken, meestal ook voor geclassificeerde websites.

Als u een website voor het plaatsen van advertenties overweegt, kan onze 8-stappengids u helpen de WordPress-advertentiesite te starten waar u altijd al van gedroomd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map