Hoe maak je je eigen blog en word je een professionele blogger?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe maak je je eigen blog en word je een professionele blogger?
0 5 мин.

hoe je een professionele blog bouwt


Tien jaar geleden hoorde je zelden iemand die een blog runde en bijhield. Meestal deden mensen het gewoon voor hun hobby en ze dachten niet aan het genereren van inkomsten of conversie-optimalisatie of strategieën die meer lezers kunnen aantrekken. Tegenwoordig is bloggen een beroep geworden, waar mensen inhoud op hun blog creëren, niet alleen om hun mening te delen, maar ook om geld te verdienen met bloggen. In een eerder artikel hebben we je laten zien waarom een ​​bedrijf een blog nodig heeft en hoe je van lezers klanten kunt maken; vandaag zal ik het je laten zien hoe u uw eigen blog kunt maken, wat je ook doet voor winst of gewoon voor de lol.

Een professionele blog maken is eenvoudiger dan u denkt; hier zijn enkele stappen die u moet volgen voordat u aan uw online reis begint.

Uw onderwerp kiezen

Het kiezen van een niche voor je blog kan het moeilijkste zijn. Het onderwerp van uw blog kan van alles zijn wat u maar kunt bedenken. Het hoeft niet uniek te zijn, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, kies gewoon een niche waar je over kunt schrijven en je hebt een passie voor. Als je een streng dieet volgt om af te vallen, of als je op wereldreis bent en een documentatie wilt maken van de plaatsen waar je bent geweest, of als je gewoon je dagelijkse routine over ouderschap wilt delen, kun je een blog starten . Je kunt ook inspiratie opdoen bij je favoriete bloggers; Ik weet zeker dat je een populaire website leest en volgt waarvan je niet eens weet dat dit eigenlijk blogs zijn.

Je hoeft geen super schrijfvaardigheid te hebben, omdat dit overuren zal verbeteren, maar je zult wat moeite en je passie moeten steken in het maken van goede en informatieve inhoud als je wilt dat mensen het daadwerkelijk lezen.

Een blogplatform kiezen

U kwam met een goed onderwerpidee, nu moet u software kiezen waarmee u uw inhoud gemakkelijk kunt maken en publiceren. Er zijn veel platforms waaruit u kunt kiezen, de meeste mensen gebruiken gratis software zoals WordPress, Tumblr, Blogger en anderen. Daar bieden blogplatforms ook gratis hosting aan, dus nadat je je account hebt gemaakt en geactiveerd, ben je klaar om te gaan bloggen. Deze blogs worden echter gepubliceerd op subdomeinen, zoals uwblognaam.wordpress.org die misschien goed zijn voor de start, maar als u van plan bent een professionele blogger te worden, moet u een domeinnaam kopen en er een merk omheen bouwen.

begin met bloggen met wordpress

Het populairste blogplatform is WordPress; deze software kan op bijna elk webhostingaccount worden geïnstalleerd en kan gemakkelijk worden bijgewerkt en onderhouden; het administratiepaneel is ook heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, er zijn geen technische vaardigheden of eerdere ervaring vereist om te beginnen. Het is belangrijk om het platform zorgvuldig te kiezen, want je zult ermee moeten werken zolang je je blog in leven wilt houden; overschakelen van een platform naar een ander kan moeilijk zijn, dus kies de software dienovereenkomstig.

Kies een naam en een webhost voor je blog

Het hebben van een domeinnaam zoals yourownblog.com is professioneler en gemakkelijker te merken dan het hebben van een subdomein op een gratis hostingplatform. Als je van plan bent een professionele blogger te worden en je hebt er al een goede naam voor gekozen, dan heb je ook een professionele webhostingservice nodig. De gratis blogplatforms zijn misschien betrouwbaar en zien er veelbelovend uit om aan de slag te gaan, maar u heeft geen controle over het webhostingaccount. Er is geen manier om de functionaliteit van uw blog uit te breiden, u kunt om welke reden dan ook gemakkelijk worden verbannen en u kunt uw blog verliezen zonder de mogelijkheid er iets aan te doen; u maakt tenslotte gebruik van een gratis dienst, waarover u moet klagen?

Met een betaald webhostingaccount en een domeinnaam heeft u volledige controle over uw website. U kunt nieuwe plug-ins installeren, de blog naar wens aanpassen en uniek en opvallend maken.

Als je problemen hebt een goede naam kiezen voor je blog, hier is onze gids voor het kiezen van de perfecte domeinnaam, en u kunt ook een webhostingplan kiezen bij onze best beoordeelde hosts.

Content maken, publiceren en delen

Je bent klaar met alle geeky dingen, het hostingaccount draait prima, de blog is online; je verzamelt informatie, schrijft notities en maakt verbluffende artikelen. Waarschijnlijk heb je al twintig artikelen gepubliceerd en verwacht je van bezoekers dat ze reageren op je blog in de vorm van reacties. Het kan even duren voordat uw website verkeer van zoekmachines met pure inhoud begint te ontvangen, dus als u de verkeersstroom wilt versnellen, moet u online vrienden maken.

maak publicatie en deel inhoud

Begin met het zoeken naar blogs, vergelijkbaar met uw onderwerp, en laat een reactie achter op hun berichten, met vermelding van uw website. Maak geen reclame voor jezelf of vraag mensen om je blog te bezoeken, speel het gewoon af met een vriendelijke en informatieve boodschap en je zult de magie zien gebeuren.

Vergeet sociale media niet. Je vrienden vragen om te tweeten en je blogposts te delen, kan een goed begin zijn. Lid worden van verschillende forums en online groepen waar u uw website vermeldt, kan ook een goede manier zijn om volgers te verzamelen. Op de lange termijn wil je een sterk social medianetwerk rond je blog bouwen, zodat je elk nieuw bericht direct aan je publiek kunt aankondigen en direct verkeer kunt krijgen.

Afsluiten!

Ik herinner me hoe opgewonden ik was toen ik voor het eerst begon met bloggen. Het was een lange reis voor mij sinds die datum en ik heb veel geleerd in deze periode, maar het was erg leuk. Als je ook enthousiast bent en je eigen blog wilt starten, met een professionele touch, raad ik aan om samen met een goede hostingprovider met een WordPress-blog te gaan. Wees volhardend, wees gepassioneerd en geef niet op, op deze manier zul je slagen; en niet in het minst plezier hebben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector