Hoe maakt u uw website SEO-vriendelijk?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe maakt u uw website SEO-vriendelijk?
0 10 мин.

maak website seo vriendelijk


Alleen al een goed uitziende website is niet genoeg om veel bezoekers te trekken. Om ervoor te zorgen dat uw site wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines, moet u de SEO-regels respecteren. Als uw website aan hun eisen voldoet, wordt deze hoger op een zoeklijst geplaatst. Zaken als zoekwoorden, tags en ook site-ontwerp kunnen een grote impact hebben op de SEO-ranking van uw website.

In dit artikel laten we u enkele trucs zien waarmee u meer bezoekers op uw website kunt genereren. Niet dat deze punten niet op belangrijkheid zijn gesorteerd, omdat ze allemaal min of meer even belangrijk zijn.

Gebruik SEO-trefwoord en gebruik op afbeeldingen

Trefwoorden zijn de bron van uw website SEO. Het is uw manier om de zoekmachine te helpen bepalen wat de belangrijkste informatie op uw website is. Een van uw zoekwoorden moet worden vermeld in de eerste zin van de webpagina om de zoekmachine te helpen bepalen waar de pagina over gaat.

Zoekwoorden moeten veel worden gebruikt op uw website. Van h1-tags, titelattributen, navigatie, afbeeldingen tot metabeschrijving, zelfs in mapnamen. Al deze informatie moet relevant zijn voor de algehele site. Maar vul niet te veel zoekwoorden in, want dat kan een contra-effect hebben.

Meestal wordt alleen de tekst op een website geoptimaliseerd, maar ook beeldoptimalisatie is belangrijk (ook al gebeurt het niet zo vaak). Afbeeldingen op uw site mogen niet te groot zijn en buiten de lijn van de pagina. Het moet ongeveer 30 tot 100 kb groot zijn en een resolutie van 72 dpi hebben. Als u veel groter gaat, wordt de webpagina langzaam geladen en wordt uw SEO-ranking verlaagd.

Ook moet alt-tekst op de afbeeldingen relevant zijn voor de afbeelding en ze mogen niet te lang zijn. Zoals we hebben opgemerkt, is de positionering van afbeeldingen ook erg belangrijk, evenals de verbinding van de foto met de rest van de site.

Toegankelijk ontwerp

Uw website moet toegankelijk zijn en daarmee bedoelen we dat deze op alle browsers en apparaten kan worden bekeken. Het zou speciale tags moeten hebben om het te helpen werken op nieuwere en oudere versies van browsers, omdat mensen die populaire gebruiken (Mozzila Firefox, Google Chrome of Opera), en zelfs degenen die niet zo gebruikelijk zijn, maar nog steeds worden gebruikt (Internet Explorer).

De snelheid van de website is ook in dit punt opgenomen, omdat een langzamere website een lagere positie in de zoekmachine heeft en er zwaar door wordt beïnvloed. Als het moeilijk is om op uw website te navigeren, heeft dit een negatieve invloed op het verkeer en de algemene ranking. Afbeeldingen die we eerder noemden, kunnen ook aan dit punt toevoegen.

De structuur van uw webpagina’s is belangrijk, omdat een goed gestructureerde website veel gemakkelijker te doorlopen is. U moet dus koste wat kost voorkomen dat er verweesde pagina’s zijn (als een pagina niet correct is gekoppeld aan de websitestructuur).

Uw website moet ook responsief zijn om een ​​hogere beoordeling te krijgen bij de zoekmachine. Als het goed is gedaan, met responsieve lay-outs voor de mobiele apparaten, hoeft u geen pagina’s te dupliceren en heeft u een probleem met de lage beoordeling van zoekmachines.

Gebruiksvriendelijke URL’s

Uw URL’s kunnen niet willekeurig en chaotisch zijn, omdat het de bezoeker of de zoekmachine niet helpt te weten waar de pagina over gaat. Als uw URL bijvoorbeeld eindigt op uwsite.com/id=243?64943, wordt een zoekmachine verward en wordt uw website lager gerangschikt dan zou moeten.

Er moet een duidelijke naam zijn voor het doel van de huidige webpagina, bijvoorbeeld .com / films / actie. Op deze manier heeft de zoekmachine een haalbare manier om uw webpagina te categoriseren en het gemakkelijker te vinden te vinden (wat het punt van SEO in ieder geval is). Ook te wild worden met de meerdere categorieën kan ook een negatieve invloed hebben op de paginaclassificatie, dus vermijd ze te complex te maken.

Gebruik een of twee trefwoorden in de URL, zodat de pagina zoekmachinevriendelijk is. Als u twee woorden heeft voor de map in de padnaam, is het altijd beter om koppeltekens (-) te gebruiken dan onderstrepingstekens (_), omdat ze standaard zijn voor dat soort padbenaming.

Ook moeten alle oude en slechte URL’s worden omgeleid naar 301, zodat ze geen verwarring veroorzaken en die vervelende 404-fouten veroorzaken. Ze zullen ook de waarden behouden die ze hebben verdiend voordat ze naar beneden gingen.

Integratie van sociale media

Omdat sociale media tegenwoordig overal aanwezig is en enorm populair is bij bijna elk demografisch type, is het belangrijk om met deze websites te worden geïntegreerd voor betere resultaten. Ze zullen ervoor zorgen dat uw website veel beter scoort, aangezien sociale media hoog gerangschikt worden door zoekmachines.

Dit helpt niet alleen bij de hoge ranking bij de zoekmachine, maar zorgt ook voor meer traffic op de website. Het helpt ook met de site-ervaring, want als u uw bezoekers betrokken houdt, zullen zoekmachines uw verkeer stimuleren door uw positie in de zoekresultaten te verbeteren.

 Beperk het gebruik van JavaScript

Omdat sommige websites bijna de hele code voor JavaScript gebruiken, zal het het werk voor zoekmachines een stuk moeilijker maken, omdat het een probleem zal zijn bij het lezen van uw website. Ook al kan JavaScript visueel aantrekkelijk zijn voor de bezoeker van de website, het zal zoekmachines niet helpen om de aard van uw webpagina te bepalen. Omdat dit het vertraagt, rangschikken zoekmachines sites als deze niet hoog.

Daarnaast is JavaScript niet goed geïntegreerd op elk mobiel apparaat en daardoor verlies je mogelijk een groot deel van de mogelijke bezoekers door je website te beperken tot een complexe en moeilijk leesbare puinhoop. U moet de zoekmachine helpen door uw JavaScript-gebruik te beperken tot enkele normale grenzen.

Niet te veel Flash-elementen

Flash-elementen kunnen leuk en nuttig zijn om op uw webpagina te hebben, maar wees voorzichtig, want overmatig gebruik kan uw bezoekers afleiden en ook de positie van uw website verlagen. Flash wordt meestal door zoekmachines genegeerd of afgekeurd als het in grote hoeveelheden wordt gedaan. Dus als u wilt dat uw pagina SEO-vriendelijk is, probeer dan Flash-elementen te gebruiken in zeldzame gevallen waarin ze echt iets geweldigs aan uw webpagina kunnen toevoegen.

Gebruik van HTML5 en juiste CSS

HTML5 is de nieuwste versie van de taal en is echt gebruiksvriendelijk voor zoekmachines. Het biedt veel beschrijvende tags die SEO veel zullen helpen bij het uitzoeken waar de pagina over gaat. Ook zijn de elementen gemakkelijk te lezen voor een zoekmachine, dus het gaat een stuk sneller dan normaal. Dus als u de oude HTML-code gebruikt, is het het beste om deze bij te werken en het leven voor uzelf gemakkelijker te maken.

Als u een ouderwetse ontwikkelaar bent, moet u zich ervan bewust zijn dat HTML-frames niet de juiste keuze zijn en een negatieve invloed zullen hebben op de siteclassificatie. Hetzelfde geldt voor tabellen die nu op die manier verouderd zijn, omdat CSS nu kan worden gebruikt om lay-outs in tabelstijl te maken.

Ongeldige CSS-code verandert niet noodzakelijkerwijs uw beoordeling, maar kan schadelijk zijn als de webpagina breekt voor de bezoeker. Het heeft dus geen directe invloed op uw beoordeling, maar verlaagt het verkeer, wat uw rang kan verlagen.

Ook op de code: een geweldig ding om te doen zou zijn om te creëren XML-sitemap die de engines enorm zullen helpen bij het begrijpen van de structuur van de website. Hiermee kunt u bepalen welke pagina’s van uw site belangrijk zijn en welke niet.

Unieke titellabels en metabeschrijvingen

Elke pagina op uw website moet zijn eigen unieke title-tag hebben. Het helpt bij het onderscheiden van elke pagina en vertegenwoordigt elke pagina. Probeer het kort te houden met ongeveer 30 tot 50 karakters.

Metabeschrijving is vergelijkbaar met de titel en moet in uw eigen woorden worden geschreven voor het beste effect. Deze tekst wordt weergegeven in het kleine voorbeeld op een Google-zoekpagina. Het mag niet te lang zijn, maximaal 160 tekens zijn meer dan genoeg om uw bericht over de website te ontvangen.

HTTPS-codering gebruiken

Nog niet zo lang geleden werd HTTPS-codering alleen gebruikt voor webwinkels en websites waar u gevoelige gegevens (bijv. Creditcardnummers) moest beschermen. Maar nu de bedreigingen op het internet toenemen, neemt ook de behoefte aan bescherming van persoonlijke gegevens toe. Daarom dringt Google erop aan dat HTTPS overal moet worden gebruikt, als een extra verdedigingslaag. Het mag ook niet de snelheid van de website verminderen, en er het maximale uit halen. Bijna alle grote websites hebben deze stap al geïmplementeerd, omdat informatie van dag tot dag steeds waardevoller wordt.

Ook moet u, vergelijkbaar met deze, uw beveiligingscertificaten vernieuwen, zodat ze geen waarschuwingen tonen aan de bezoekers van uw website.

DOCTYPE declareren

Dit lijkt misschien een mager ding om voor te waarschuwen, maar als het verkeerd is gedaan, kan het je rang een beetje verlagen. Doctype is handig omdat het de browser helpt webpagina’s op uw site te vertalen. Als er geen aangifte is, moet de browser raden en dat kost tijd en kan soms iets missen of verkeerd krijgen. Het is een klein stukje code dat veel tijd en moeite bespaart.

Nooit meer printervriendelijk

Dit is een van de ouderwetse dingen die niet langer nodig zijn. U heeft geen “printervriendelijke” knop op uw website nodig, aangezien dit nu in CSS wordt gedaan als een schonere en snellere oplossing voor dat probleem. Dus elke knop als deze veroorzaakt rode vlaggen tijdens het zoeken naar de motor.

Juiste pagina-koppeling

Omdat links op sites op bijna elke pagina worden gebruikt, moet u uw links duidelijk zichtbaar maken. Naast regelmatige onderstreping, moeten links ook op een andere manier anders zijn, aangezien muis overgaan om erachter te komen of de tekst een link is, niet effectief is.

Die links moeten altijd absoluut zijn, zelfs als de relatieve gemakkelijker te manipuleren zijn. Maar relatieve links kunnen verkeerd worden geïnterpreteerd of zelfs geschrapt. Absolute links zijn groter, vooral bij het maken van sitenavigatie.

Houd er rekening mee dat het niet de bedoeling is dat een enkele pagina meer dan 100 links bevat. Beheer uw linkgebruik en maak ze alleen aan als dat nodig is.

Markeer de pagina’s die niet mogen worden gecontroleerd

Door robots.txt te maken, kunt u bepalen welke delen van uw pagina niet toegankelijk zijn voor robots van zoekmachines.

Dit is handig wanneer u een webwinkel bezit en niet wilt dat Google-robots producten aan uw winkelwagentje toevoegen omdat ze een link hebben gevolgd. Meestal worden deze pagina’s niet weergegeven in het zoekresultaat, tenzij er ergens signalen zijn die de waarde van de pagina aangeven.

Verhoog de laadsnelheid van de pagina

Het is heel logisch om de laadsnelheid voor uw pagina’s te verbeteren. Probeer uw code in te korten en eraan te werken, zodat deze praktisch in het gebruik kan zijn. Hoe dan ook, het doel van elke ontwikkelaar is al om zijn website sneller te maken, maar hiermee bereik je ook een veel hogere ranking bij de zoekmachines. Dus het is een twee-voor-één-deal.

Focussen op de structuur

De structuur van uw website moet duidelijk en begrijpelijk zijn, omdat dit het werk van de zoekmachines die door uw pagina’s kruipen, zal vergemakkelijken. Probeer gestructureerde gegevens te implementeren rond de belangrijkste elementen. Dit heeft ook invloed op hoe uw site eruitziet wanneer deze wordt weergegeven op een pagina met zoekresultaten en welke informatie beschikbaar is om te zien.

Leesbaarheid van tekst

Het klinkt misschien triviaal, maar teksten op je pagina moeten leesbaar zijn. Enkele zaken waar op gelet moet worden zijn: zinslengte, frequentie van passieve stem en aantal lettergrepen per woord.

De inhoud die u plaatst, moet begrijpelijk zijn, zonder syntactische of grammaticale fouten en met een juiste zinsbouw. Afhankelijk van de beoogde demografie, moeten deze regels dienovereenkomstig worden toegepast.

Overzicht

Zoals je misschien al hebt gemerkt, zal SEO vriendelijk voor je zijn naarmate de kwaliteit van je website stijgt. Factoren zoals ontwerp en gemakkelijke toegang zijn belangrijk voor de zoekmachine en alleen goed uitgevoerde websites zullen de vruchten plukken die het te bieden heeft. We hopen dus dat dit artikel nuttig was en dat het enig inzicht gaf in de wereld van zoekmachines.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector