Hoe start je een blog in 15 minuten (of minder)?

een blog starten met wordpress in 15 minuten


Dus je wilt je eigen blog beginnen, maar weet niet hoe? In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je je eigen blog maakt en het duurt niet meer dan 15 minuten om het voor elkaar te krijgen.

Je hebt geen eerdere ervaring met het bouwen van een website of blog nodig, alleen een computer die is verbonden met internet. Dat is alles! Ik zal proberen deze tutorial zo eenvoudig mogelijk te houden en minder geeky-uitdrukkingen te gebruiken, zodat iedereen kan begrijpen waar ik het over heb.

Hieronder laat ik u het proces zien in 3 eenvoudige stappen. Over het algemeen zijn dit de stappen die u moet volgen om aan de slag te gaan met een WordPress-blog.

 • Koop een domein en hostingaccount
 • Installeer en stel WordPress in
 • Upload inhoud en publiceer uw eerste post

Ziet er gemakkelijk uit, toch? Laten we beginnen.

Koop een domeinnaam en een webhostingplan

Waarschijnlijk dacht u dat u uw blog gratis kunt starten. Dat kan, maar ik raad het niet aan om gratis services te gebruiken om een ​​website te maken. Deze services zijn onbetrouwbaar, kunnen ervoor zorgen dat uw blog op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving wordt verwijderd en al uw harde werk en tijd zijn verdwenen. Waarschijnlijk wil je niet dat dit gebeurt. Laten we dus eens kijken hoe u goedkoop een blog kunt starten.

Om te beginnen is een gedeeld hostingplan gewoon goed voor uw blogbehoeften. Voor dit doel raad ik BlueHost aan, een bekende webhosting die een breed scala aan hostingplannen biedt voor verschillende behoeften.

In deze tutorial laat ik je het proces zien van het bouwen van je blog met BlueHost. Ik host sinds 2011 persoonlijk twee blogs met BlueHost en had er tot nu toe geen problemen mee.

Om te beginnen, klik hier om u aan te melden bij BlueHost en 35% KORTING te krijgen op hun normale prijs. Naast de korting die via onze website beschikbaar is, krijg je ook een gratis domeinnaam.

ga aan de slag met bluehost

Klik op de knop “Nu aan de slag” en ga verder met de stap waar u een plan kiest. Als u slechts één website wilt hosten, kunt u kiezen voor het goedkopere “startersplan”, maar ik raad aan het “plus” -plan aan te schaffen, wat een betere optie is omdat u zoveel websites kunt hosten als u wilt.

kies bluehost plus plan

Op de volgende pagina moet je een domeinnaam kiezen. Als de domeinnaam die u probeert te kopen al in gebruik is, zoekt u gewoon naar een nieuwe naam of probeert u een andere domeinextensie. Zodra je een cool domein hebt gevonden, klik je op Volgende om het gratis te registreren.

bluehost kies gratis een domeinnaam

U wordt doorgestuurd naar een beveiligde pagina, waar u uw persoonlijke en factuurgegevens moet invoeren. Voer een e-mailadres in waartoe u toegang heeft, omdat BlueHost u de gegevens van het hostingaccount naar die e-mail stuurt.

bluehost-accountgegevens

Bekijk de pakketinformatie, selecteer het accountplan dat het beste bij u past. Als u zich voor een langere periode aanmeldt, krijgt u meestal een betere prijs. Houd hier rekening mee. Deselecteer alle aanvullende services, althans voorlopig. U kunt echter de domeinprivacybescherming geselecteerd houden, om uw persoonlijke informatie over whois te verbergen. Ik raad ten zeerste aan om een ​​beschermd domein te hebben.

bluehost pakketinformatie

U kunt uw hostingaccount betalen met een creditcard of met PayPal. Kies de betalingsoptie die u het leukst vindt.

bluehost credti-kaart of paypal

Nadat je de voorwaarden van BlueHost hebt gelezen en ermee akkoord gaat, klik je op de verzendknop en wacht je op de bevestigingsmail.

Installeer en stel WordPress in op uw website

Na een succesvolle aankoop ontvangt u een bevestigingsmail. Het zou binnen enkele minuten moeten arriveren. Deze e-mail bevat alle details (gebruikersnaam, wachtwoord, enz.) Die nodig zijn om in te loggen op uw hostingcontrolepaneel. Volg de stappen beschreven in de e-mail en log in op uw hostingaccount.

Eenmaal ingelogd, zoek het WordPress-pictogram en klik erop. Dit brengt je naar de MojoMarketplace, een tool voor het automatisch installeren van scripts zoals WordPress.

hoe wordpress bluehost te installeren

Bevestig dat u WordPress wilt installeren door op de knop “Installeren” te klikken.start WordPress installatie

Kies op de volgende pagina het domein waarop u WordPress wilt installeren. In jouw geval het domein dat je net hebt geregistreerd. Dit wordt automatisch geselecteerd. Laat het veld “directory” leeg en klik op “Check Domain” om door te gaan.

wordpress kies domeinblog

En stel tot slot de inloggegevens van je blog in. Klik op het tabblad met geavanceerde opties, stel de naam van uw website in (dit kan ook later worden gewijzigd), kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Kies een gebruiker die geen “admin” is en gebruik een sterk wachtwoord om je blog te beschermen tegen hackers. Klik op de knop “Nu installeren” en wacht even.

installeer wordpress automatisch

Tijdens het installeren van WordPress ziet u de voortgangsbalk bovenaan de pagina. Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Inloggegevens’ die je naar een pagina brengt waar je de inloggegevens van je blog kunt vinden.

Upload en publiceer uw inhoud

In dit stadium ben je waarschijnlijk rond minuut 9 als je snel een domein hebt gevonden en als je niet te lang hebt gewacht op de bevestigingsmail. Log nu in op uw blog door de URL te volgen die op de bovengenoemde pagina staat (uwwebsitenaam.com/wp-admin). Voer uw admin-gebruiker en wachtwoord in en ga naar de back-end interface.

Door te klikken op het menu “Berichten” aan de linkerkant van het scherm, kun je je eerste bericht toevoegen. Klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om een ​​bericht te maken.

wordpress beginnen met bloggen

De interface van de artikeleditor is heel eenvoudig. Het lijkt op de onderstaande afbeelding. Je moet een titel aan je bericht toevoegen, wat tekst toevoegen, een afbeelding uploaden als je wilt en op de knop ‘Publiceren’ klikken om het openbaar te maken op je website.

wordpress publiceerde eerste post aanbevolen afbeelding

Dat is alles! Je hebt je eerste blogpost met WordPress gepubliceerd in minder dan 15 minuten. Is dit niet geweldig?

Waarschijnlijk wilt u uw blog configureren en misschien het ontwerp van uw website wijzigen. Ik raad aan om mijn gedetailleerde gids te lezen over het maken van een WordPress-site. Deze gids beschrijft het proces van het installeren van thema’s en plug-ins, evenals het instellen van de url-structuur en andere trucs. In de mijn andere gids: wat te doen na het installeren van WordPress, vind je nog meer informatie over hoe je je blog correct instelt en optimaliseert.

ik daag je uit!

Nu moet je zeggen: “uitdaging geaccepteerd!” en begin met het maken van je eigen persoonlijke, hobby- of professionele blog. Laat me weten of je in staat was om je eerste bericht binnen 15 minuten te publiceren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map