Hoe start je een succesvolle boekrecensieblog?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe start je een succesvolle boekrecensieblog?
0 14 мин.

start-boek-review-blog


Vind je het leuker om je op te frissen met een goed boek dan om naar een feestje te gaan tijdens een zaterdagavond? Ben je dol op het idee om je brood te verdienen met het lezen van boeken en het schrijven over je ervaringen? Nou, het runnen van een boekblog of een website voor boekrecensies is misschien wel iets voor jou.

U kunt ervoor kiezen om een ​​site met boekrecensies te runnen als uw fulltime baan of u kunt dit doen om verschillende andere resultaten te bereiken. U kunt uw boekenbedrijf promoten als u er een heeft en uw publiek vergroten. Je kunt een community bouwen rond je favoriete hobby en je favoriete auteur promoten.

Maar zelfs als u alleen boeken wilt herzien en uw mening met mensen wilt delen, kunt u er het beste van maken door affiliate marketing te gebruiken. Het promoten van boeken die je leuk vond om te lezen, is de perfecte manier om geld te verdienen met wat je leuk vindt. Als dit klinkt als iets dat je wilt doen, dan is hier een gids die je zal helpen om dat mogelijk te maken. We zullen ook een paar dingen delen die u moet weten voordat u begint.

Stap # 1: maak een plan

„Als u niet plant, bent u van plan te mislukken”

Een van de belangrijkste dingen die succesvolle blogs scheiden van niet-succesvolle blogs, is hun plan. Veel beginnende bloggers denken er niet eens over na om een ​​plan te maken, omdat ze opgaan in de technische aspecten van het maken van een blog. Ze vergeten echter het doel van hun blog en hoe deze zou moeten verlopen.

leesboek

Je moet eerst de volgende dingen bedenken voordat je begint met het bouwen van je blog:

 • Het genre van boeken waarop u zich richt.
 • Uw doelgroep (op welke demografische gegevens gaat u zich richten). Wie geniet van het lezen van dezelfde soort boeken?
 • Zijn er soorten websites voor boekrecensies die u leuk vindt? Zo niet, zoek dan snel en kijk hoe de succesvolle het doen.
 • Hoe zijn succesvolle boekrecensiewebsites gestructureerd en hoe regelmatig plaatsen ze recensies.
 • Hoe vaak bent u van plan nieuwe inhoud te publiceren en hoeveel boeken kunt u lezen?
 • Hoe gaat u geld verdienen met uw website en er geld mee verdienen??

Hoe meer tijd u besteedt aan het beantwoorden van deze vragen en het maken van een plan voor uw blog, hoe meer andere vragen zich zullen voordoen. Het is gevaarlijk om te beginnen met het bouwen van een blog zonder de nodige planning en vaststelling van de belangrijkste aspecten.

Stap 2: Kies een domeinnaam

Je hebt een naam nodig die nauwkeurig beschrijft wat je doet en wat je lezers kunnen verwachten op je blog. Als je schrijft over een specifiek genre of een beweging, is de beste manier om dat over te brengen via de domeinnaam / het merk.

Als je eenmaal een briljant idee hebt, doe dan wat onderzoek en bedenk enkele goede namen. De naam die je zojuist hebt genoemd, is misschien al in gebruik, maar geef niet op. Ga gewoon naar GoDaddy of NameCheap en zoek naar bestaande domeinnamen en kijk wat er beschikbaar is. U kunt het domein ook via uw hostingbedrijf kopen. Meestal krijg je er een gratis als je een hostingpakket koopt (lees stap 3 voor meer informatie hierover).

Als het gaat om de extensies van de domeinnaam, kunt u kiezen voor een van de drie beste extensies: .com, net. en .org. Maar als u denkt dat unieke domeinextensies zoals .reviews of .club goed zouden werken met uw domein, kunnen deze u helpen een veel boeiendere naam te bedenken. Persoonlijk raad ik aan om te gaan voor de domeinextensies op het hoogste niveau (com, net, org), maar dit is slechts mijn mening.

Stap # 3: verkrijg een goed webhostingplan

bluehost-book-review-blog

BlueHost is een van uw beste weddenschappen wanneer u op zoek bent om met een blog te beginnen. Het biedt hostingplannen voor slechts $ 3,95, waardoor uw investering vooraf wordt geminimaliseerd. BlueHost biedt een gratis domeinnaam bij elk nieuw hostingplan. Dus als je nog geen domein hebt, wil je het misschien gratis registreren bij BlueHost.

Hun diensten zijn ook geoptimaliseerd voor WordPress, het platform dat je moet gebruiken om je blog te bouwen. BlueHost is een van de best aanbevolen websites op de officiële WordPress.org. BlueHost is een krachtige hostingoplossing wanneer u WordPress gebruikt. Ik beveel BlueHost ten zeerste aan, omdat ze betrouwbaar zijn, geweldige klantenondersteuning en een geweldige uptime hebben. Lees onze uitgebreide review op BlueHost voor meer informatie over dit bedrijf.

Stap # 4: installeer WordPress

WordPress is het beste platform voor het bouwen van blogs. Het maakt het voor elke niet-technisch onderlegde gebruiker eenvoudig om hun site te lanceren, omdat deze ongelooflijk gebruiksvriendelijk is. Nadat u zich hebt geregistreerd en een account hebt bij BlueHost, hoeft u alleen maar WordPress op uw configuratiescherm te vinden en te installeren. U hoeft maar een paar klikken te maken en relevante informatie in te voeren. De installatie duurt ongeveer tien minuten (misschien minder) en je wordt begroet door het basisthema van een WordPress-site. Van daaruit kunt u beginnen met het bouwen van uw blog en deze maken in wat u voor ogen had.

Als u hulp nodig heeft bij het installeren van WordPress op uw BlueHost-account, kunt u altijd hulp zoeken bij de geweldige ondersteuning van BlueHost, of u kunt onze stapsgewijze zelfstudie volgen over het starten van een blog in minder dan 15 minuten.

Stap # 5: installeer de benodigde plug-ins

WordPress heeft een zeer handig extensiesysteem dat het ongelooflijk gemakkelijk maakt voor gebruikers om nieuwe functies toe te voegen. Hoewel het platform out-of-the-box krachtig is, zijn er meer dan 42.000 extensies voor beschikbaar. Welke functie u ook nodig heeft, u kunt deze met een paar simpele klikken toevoegen via het Dashboard of door CodeCanyon te bezoeken. Om het u eenvoudiger te maken, volgen hier enkele van de belangrijkste plug-ins die elke blog zou moeten hebben.

Yoast SEO – Zoekmachineoptimalisatie is een integraal onderdeel van het succes van uw blog. U moet elk inhoudsstuk dat u op internet vrijgeeft, optimaliseren. Yoast SEO maakt het ongelooflijk eenvoudig door de inhoud te scannen en u te helpen belangrijke zaken te beheren, zoals de SEO-titel, uw focuszoekwoord, metabeschrijving en nog veel meer.

Het controleert zelfs de leesbaarheid van uw tekst met de Flesch Readability Checker en geeft het een score. Bovendien scant het de inhoud om eventuele optimalisatieproblemen te vinden die u moet corrigeren, zodat u volledig geoptimaliseerde berichten op uw blog kunt publiceren. Om deze reden is Yoast SEO een van de beste SEO-plug-ins die er zijn. Als klap op de vuurpijl is het zelfs gratis te gebruiken, met de mogelijkheid om het te upgraden voor premiumfuncties.

Jetpack – Jetpack zal je blog een boost geven door alle noodzakelijke functies toe te voegen die de kern van WordPress niet kan. Het heeft een grote verscheidenheid aan functies, zoals een spellingcontrole, contactformulieren, widgets en nog veel meer. Deze plug-in is verpakt; geen twijfel mogelijk en het zal de meeste van uw behoeften perfect dienen. Als klap op de vuurpijl is het ook gratis te gebruiken, dus wat is er niet om van te houden?

Google Analytics voor WordPress – U zult veel tijd moeten besteden aan het analyseren van uw publiek en het verkeer van uw website. Het is een van je belangrijkste taken als webmaster. Google Analytics is de plek om te analyseren waar de meeste van uw publiek vandaan komt en om hun demografische gegevens te achterhalen. Het constant moeten wisselen van tabbladen of inloggen op uw Google Analytics-account kan echter behoorlijk hinderlijk zijn. Het is veel gemakkelijker te doen door de Google Analytics-plug-in te installeren.

Akismet – Wat voor soort blog je ook gebruikt, er zullen altijd spamcommentaren op staan. Het kan uren van uw dag duren om al die opmerkingen te verwijderen en niemand wil dat verdragen. Daarom zal Akismet de meeste van uw spam-opmerkingen automatisch verwijderen door ze te filteren.

BackWPup – Zodra u geld gaat verdienen met uw blog, is het veel gevaarlijker om er iets op te verliezen. Als je het niet wilt riskeren, gebruik dan BackWPup om geplande back-ups te maken van je hele website. Je kunt alles regelmatig opslaan, dus je bent niet kwetsbaar voor hacken.

Relevanssi – WordPress is goed, maar niet perfect. Het mist zelfs een basisfunctie zoals zoeken, zonder welke uw site voor boekrecensies niet zo bruikbaar zou zijn. Relevanssi kan u daarbij helpen en uw lezers voorzien van relevante zoekresultaten.

Stap # 6: installeer uw thema

Zodra u uw WordPress-site met al uw plug-ins in gebruik heeft, is het tijd om daadwerkelijk een website te bouwen die uw lezers willen zien. Houd er rekening mee dat uw nieuwe bezoekers binnen enkele seconden beslissen of uw blog het lezen waard is of niet, en het eerste dat ze zien is het ontwerp van uw website. Het moet je unieke karakter laten zien en enigszins beschrijven waar je blog over gaat. Zoek uit welke gevoelens en ideeën je wilt overbrengen en bouw het op.

Makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Nou, niet precies, omdat WordPress veel professioneel ogende thema’s heeft die ongelooflijk eenvoudig te installeren en aan te passen zijn. Het proces van een goed ontwerp werd ook een stuk eenvoudiger gemaakt met het Divi-thema. Dit thema wordt geleverd met een visuele paginabuilder met slepen en neerzetten waarmee u uw boekblog naar wens kunt aanpassen. Het heeft een waanzinnig uitgebreide interface waarmee u de afzonderlijke elementen van uw website kunt samenvoegen zonder zelfs maar een regel code aan te raken. Het is de eenvoudigste manier die ik heb ontdekt dat niet-technisch onderlegde gebruikers hun eigen website kunnen bouwen en aanpassen zodat ze er precies zo uitzien als ze willen.

Hier is een korte video over het Divi-thema:

Als u een beperkt budget heeft, kunt u een gratis WordPress-thema installeren en gebruiken, dat beschikbaar is op WordPress.org-opslagplaats. Er zijn tal van geweldige gratis thema’s die u kunt gebruiken voor uw boekblog, maar ze bieden minder functies en aanpassingsopties dan een premium thema.

Stap # 7: inkomsten genereren met uw website

Geld verdienen met je blog is geen bijzaak. In feite moet u erachter komen hoe u het wilt doen voordat u het gaat bouwen. Er zijn talloze opties die u kunt nemen als het gaat om het genereren van inkomsten, hier zijn er vijf.

monetize-book-blog

Adverteren

Een van de oudste manieren om geld te verdienen met een blog is via traditionele banneradvertenties. Met een constante hoeveelheid verkeer kunt u er een behoorlijke hoeveelheid geld mee verdienen. U heeft twee opties als u betaald wilt worden voor advertentieproducten, -diensten en -merken.

 • Advertentienetwerken – Er zijn tal van advertentienetwerken zoals Google AdSense waar u zich voor kunt registreren en hun advertenties op uw website kunnen laten verschijnen. U krijgt voor elke klik geld van hen en ze geven alle soorten advertenties weer die het meest geschikt zijn voor uw publiek. Als u deze route volgt, heeft u niet te veel controle over welke advertenties op uw website worden weergegeven, en het advertentienetwerk zal ook afhaken.
 • Directe advertentieverkoop – Hoe groter het publiek van uw blog, hoe waardevoller het wordt en hoe meer geld u ermee kunt verdienen. Als u ruimte wilt huren op uw blog over boekrecensies voor advertenties, kunt u dit ook op uw eigen voorwaarden doen. U kunt ruimte huren voor specifieke bedrijven voor de prijs die u beslist en u krijgt ook al het geld. Het is absoluut een eerlijke manier om de game te spelen.

Affiliate marketing

Via affiliate marketing kunt u het product of de dienst van een ander bedrijf promoten en een commissie ontvangen wanneer iemand het koopt. Deze methode voor het genereren van inkomsten is een van de meest winstgevende manieren om online geld te verdienen. Veel grote boekverkopers zoals Amazon, IndieBound en The Book Depository hebben allemaal partnerprogramma’s. U kunt zich registreren, de boeken van uw keuze selecteren, ze bekijken en beginnen met het promoten van hun gelieerde links in uw tekst.

Bovendien kunt u cursussen ook promoten als u er relevante vindt. Misschien kun je er wat schriftelijk verkopen

Uw eigen producten verkopen

U kunt ook uw eigen product of dienst lanceren, wat de meest lucratieve manier is om geld te verdienen met uw boekblog. Als je slim genoeg bent, kun je je eigen eBooks of merchandise maken, zoals T-shirts, koffiemokken of een van de duizenden merkproducten die je zou kunnen verkopen. U hoeft alleen maar te weten wat uw publiek waarschijnlijk leuk vindt en welke van die dingen u kunt bieden. Misschien wil je een service starten zoals de TLC Book Tours, die is gestart door een bloggerspaar.

Gesponsorde berichten

Zodra uw blog enige autoriteit heeft binnen uw niche, zal wat u zegt veel meer waarde hebben, u zult een invloed worden. Talloze bedrijven zijn constant op zoek naar influencers die hen via posts kunnen promoten. Deze bedrijven zijn bereid om goed te betalen voor gesponsorde berichten. In het specifieke geval van een boekenblog kunt u gesponsorde deals sluiten met uitgeverijen.

Misschien publiceert een minder bekende auteur een nieuw boek en heeft het wat promotie nodig; hij of zij betaalt u graag voor de tijd die nodig is om het boek te beoordelen. Als je het eenmaal als autoriteit hebt gemaakt, heb je genoeg mogelijkheden om gesponsorde berichten te schrijven.

Freelance schrijven

Aangezien je je blog volledig op schrijven baseert, ben je waarschijnlijk goed in het schrijven van jezelf. Als u eenmaal enige autoriteit heeft verkregen, biedt dit de perfecte gelegenheid om uw schrijfdiensten te promoten. Je blog is perfect om je humor en je schrijfvaardigheid te laten zien. Hiermee kunt u gemakkelijk contact opnemen met bedrijven en hen schrijfservices aanbieden of u deze laten bereiken. Hoe dan ook, u kunt een hoge prijs vragen voor het schrijven.

Stap # 8: verkeer naar uw blog leiden

Een goed ontworpen blog bouwen en deze vullen met recensies van hoge kwaliteit is slechts de eerste stap. Je zult evenveel tijd moeten besteden, zo niet meer aan het promoten van al je berichten. Afhankelijk van wat uw budget is, heeft u verschillende opties, maar u zult er zeker een paar moeten kiezen als u wilt dat uw site voor boekrecensies succesvol is. Dit zijn de volgende:

 • SEO – Dat je altijd aan je SEO moet werken is een vaststaand feit. Je hebt alle tools, informatie en bronnen om dit mogelijk te maken, maar het is iets waar je als blogger veel werk in moet steken. Zoekmachineoptimalisatie zorgt ervoor dat organisch verkeer gratis naar uw website gaat als u het goed doet. Hoewel het echter een geweldige langetermijnoplossing is om een ​​consistente hoeveelheid verkeer te genereren, zult u duidelijk enige fluctuatie ervaren. Bovendien is dit niet de enige goede manier om verkeer naar uw website te trekken.
 • Sociale media marketing – Je zult ook tijd en energie moeten steken in het laten zien van je berichten op sociale mediasites zoals Facebook, Twitter en Pinterest. Dit zijn geweldige bronnen voor organisch verkeer en u kunt ze ook gebruiken om uw berichten te promoten voor het geval u ook een marketingbudget heeft, wat me bij mijn tweede punt brengt.
 • PPC en betaalde promoties – Een van de snelste manieren om een ​​grote hoeveelheid verkeer naar uw site te krijgen, is via betaalde advertenties. Je kunt tal van nichespecifieke advertentienetwerken vinden die een specifieke hoeveelheid kwalitatief hoogstaand verkeer met hoge conversie naar je blog leiden. Je moet echter voorzichtig zijn met het gebruik van PPC, omdat het een leercurve heeft. Er is wat ervaring voor nodig om er het beste van te maken, maar het kan een zeer waardevolle verkeersbron zijn voor uw blog. De betaalde advertenties van Facebook zijn bijvoorbeeld zeer gericht en stellen u in staat contact op te nemen met de specifieke demografie die u wilt bereiken. Hoewel PPC de snelste manier is om verkeer te genereren, is dit misschien niet uw beste keuze, omdat het een enorm budget vereist en het misschien niet waard is om het te gebruiken.

Conclusie

Daar heb je het, het magische recept van het lanceren van je eigen boekrecensiesite. Het is een geweldige optie voor iedereen die van lezen en schrijven houdt en van deze hobby een winstgevende baan wil maken. Je kunt er zelfs een stevig inkomen mee verdienen, dus als dit is wat je wilt doen, raad ik je ten zeerste aan wat meer onderzoek te doen of meteen aan de slag te gaan met je blog. Het leven wacht op niemand, dus ga maar aan de slag!

Als je er klaar voor bent, klik dan hier en stel je blog vandaag nog in!

Als u vragen of suggesties heeft, gebruik dan de opmerkingen hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector