Hoe u webhosting kunt vinden voor uw persoonlijke website of blog

beste webhosting voor persoonlijke hobbywebsites of blog


Ik herinner me dat de webhostingservice vroeger erg duur was, alleen grote bedrijven en enkele grotere bedrijven konden een website bouwen en onderhouden. Elke website is helemaal opnieuw gebouwd, wat honderden uren coderen, testen en probleemoplossing vereiste.

Gelukkig is de hostingsector de afgelopen tien jaar veranderd en geëvolueerd naar een niveau waar iedereen het zich kan veroorloven een hostingaccount te huren en een kleine website te bouwen voor slechts een paar dollar per maand. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in één type hostingplan, terwijl andere een breed scala aan diensten aanbieden. De meeste hostingproviders bieden all-inclusive pakketten die alle basisfuncties bevatten die nodig zijn om een ​​eenvoudige website op te zetten, zonder de noodzaak van het gebruik van programmeertaal.

Als u een individu bent en op zoek bent naar een hostingaccount voor uw hobbywebsite of persoonlijke blog, maar u houdt niet van programmeren of het leren schrijven van code, moet u verder lezen om erachter te komen hoe u een goede persoonlijke webhosting kunt kiezen. Hieronder zal ik u laten zien wat de minimale vereisten voor een persoonlijke website zijn en wat de belangrijkste aspecten zijn waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een persoonlijke website-hosting.

Vereisten om een ​​persoonlijke website te bouwen

Ten eerste heeft u een domeinnaam nodig die door uw vrienden wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de website. Een domeinnaam moet eenvoudig en gemakkelijk te onthouden zijn, hier vindt u een complete gids voor het selecteren van een goede domeinnaam. Google.com is bijvoorbeeld een domeinnaam die is opgebouwd uit 3 delen: de naam “google”, de punt “.” en de extensie “com”, alle domeinen hebben dezelfde structuur, maar elk domein is uniek en kan één keer voor een bepaalde periode worden geregistreerd. Als je meer wilt weten over domeinen, bekijk dan het artikel dat ik eerder noemde.

Het hebben van een domeinnaam is nog niet voldoende om een ​​e-mailadres in te stellen, hiervoor heb je een hostingaccount nodig, die de e-mails die je ontvangt of verstuurt daadwerkelijk verwerkt. De hostingserver is ook de plaats waar u bestanden van uw website bewaart en waar anderen in de toekomst op elk moment toegang tot die bestanden kunnen hebben.

Zodra u een domein heeft geregistreerd, moet u het toevoegen aan uw hostingaccount en de nodige naamserverwijzigingen aanbrengen in het domein om te synchroniseren met uw host. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is in feite heel eenvoudig in te stellen, maar als u deze stap wilt overslaan, kunt u een hostingplan kiezen dat u een gratis domein biedt. Naast het besparen van geld, wordt het domein automatisch aan uw hostingaccount toegewezen en is het klaar voor gebruik.

De volgende webhostingbedrijven bieden geweldige persoonlijke hostingplannen tegen een zeer betaalbaar tarief, inclusief een gratis domeinnaam:

# 1 BlueHost

begint bij $ 3,95 per maand, bevat een gratis domeinnaam en maakt het mogelijk om meerdere websites te hosten.

Bekijk meer… “

# 2 iPage

begint bij $ 2,25 per maand, inclusief gratis domeinnaam, staat meerdere website- en e-mailhosting toe.

Bekijk meer… “

gebruik wordpress voor persoonlijke website of blog

Zodra u toegang heeft tot uw hostingaccount, is het tijd om uw e-mail in te stellen, zoals [email protected], en te beginnen met het bouwen van uw website. Je hebt veel mogelijkheden om een ​​persoonlijke website te maken; Ik neem aan dat u niet van plan bent om het helemaal opnieuw te doen, dus waarschijnlijk wilt u een tool voor het bouwen van websites. U kunt een websitebouwer gebruiken of u kunt WordPress gebruiken. Als u niet bekend bent met WordPress, raad ik u aan dit artikel te lezen; in het kort WordPress is extreem populaire gratis software die is gebouwd met PHP en MySQL en wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. WordPress moet op uw hostingaccount worden geïnstalleerd, wat een probleem kan zijn voor een beginnende gebruiker, maar de bovengenoemde hostingproviders bieden een installatietool met één klik, waardoor het installatieproces uiterst eenvoudig wordt:

 1. Klik op WordPress installeren in uw webhostingaccount
 2. Kies de domeinnaam waar u wilt installeren
 3. Stel de beheerdersnaam en het wachtwoord in (dit wordt later gebruikt om toegang te krijgen tot het beheergebied van uw site)
 4. Installatie voltooien – wacht tot bestanden zijn geüpload en verbonden met de database
 5. Je website is klaar voor gebruik, begin met het toevoegen van inhoud, upload afbeeldingen.

Hoewel WordPress voornamelijk wordt gebruikt voor het publiceren van artikelen, is het systeem zeer flexibel en zijn er veel extensies beschikbaar die u op het systeem kunt installeren om de functionaliteit uit te breiden; u kunt bijvoorbeeld het standaardontwerp van uw site wijzigen door een nieuw thema toe te voegen, als u een galerij wilt weergeven of een aangepaste contactpagina wilt maken, of een mooi ogende portfolio of afbeeldingengalerij wilt bouwen, moet u een plug-in installeren. Zoals gezegd is coderen niet nodig, alleen klikken.

Samenvatting over het maken van uw persoonlijke website

Als je het tot nu toe hebt gehaald, kun je zeggen dat je je persoonlijke hobbywebsite of je persoonlijke blog online hebt staan. Gefeliciteerd! Vanaf nu kunt u zich concentreren op het toevoegen van inhoud. Informatieve en kwalitatief hoogwaardige artikelen kunnen u een groot publiek opleveren, dus als u later voldoende verkeer heeft, kunt u uw persoonlijke of hobbysite omzetten in een passieve website om geld te verdienen.

Wat u ook aan het bouwen bent aan een persoonlijke blog of een hobbysite waar u lezers met dezelfde interesse als u wilt aantrekken, het belangrijkste is om een ​​goed maar goedkoop persoonlijk hostingaccount te hebben. Zoals je misschien al hebt ontdekt, zijn er veel bedrijven en het kiezen van een hostingplan is moeilijk, vooral als je geen ervaring hebt. Onze gidsen helpen u bij het selecteren van een domein en het kiezen van het hostingplan dat u nodig hebt om aan de slag te gaan met uw website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map