Hoe uw website hosten? Beginnershandleiding voor het starten van een website

host uw website


Als u overweegt een website te hosten, of het nu een persoonlijke of zelfs een nieuwe e-commerce winkel is, vindt u dit artikel misschien nuttig omdat we u kennis laten maken met elk belangrijk aspect van het hosten van uw website.

Als u uw website wilde hosten op de dag dat het internet pas mainstream begon te worden, moest u het kopen web Server (de fysieke machine), en als u niet wilde dat uw website offline zou gaan wanneer u een stroomstoring had of de internetverbinding thuis, moest u uw server in een serverruimte opzetten. Destijds had het u een klein fortuin gekost om uw website te hosten, zelfs een heel eenvoudige. Tegenwoordig is het hosten van een website echter veel eenvoudiger en goedkoper. Met iPage.com kunt u bijvoorbeeld uw website hosten voor slechts $ 1,99 / maand, terwijl de installatie snel en eenvoudig is, geen voorafgaande ervaring of technische vaardigheden vereist.

Wat is webhosting?

Stel dat u een website heeft, of in ieder geval een idee van een website. Hoe het eruit zou moeten zien, welke functionaliteiten het zou moeten hebben, enz. U kunt zeker een volledig functionele website maken op uw pc, maar om het voor de hele wereld beschikbaar te maken, zou het net als bijvoorbeeld een schilderij belichting nodig hebben. Je kunt thuis iets schilderen en er de hele dag naar kijken, maar als je het met het grote publiek wilt delen, moet je het meestal tentoonstellen in een museum of een kunstgalerie, waar andere mensen er ook van kunnen genieten. Dus, een webhosting of gewoon hosting, is een service die door bepaalde bedrijven wordt aangeboden en die in wezen uw website beschikbaar maakt voor het grote publiek.

Deze hostingbedrijven hebben beveiligde serverruimtes waar ze al hun servers, redundante voedingen, redundante internetverbindingen, 24/7 monitoring, etc. bewaren om ervoor te zorgen dat uw website beschikbaar is zonder onderbrekingen of stilstand.

Webhostingtypen

Een hostingbedrijf is meestal veel meer dan alleen een simpele hosting. Ze bieden allerlei aanvullende services en ze bieden meestal meerdere soorten hosting, waaronder dedicated hosting, cloudservices, VPS-hosting, shared hosting en soms gespecialiseerde hosting voor bepaalde soorten websites zoals WordPress, Drupal, eCommerce-specifieke hosting, enzovoort.

Dedicated hosting

Dedicated hosting verwijst meestal naar een hostingtype waarbij u een complete fysieke machine huurt. Het is het duurste type hosting, maar het is ook een van de best presterende. U krijgt alle pk’s van een server: multi-core cpu, meerdere gigabytes RAM en meer dan genoeg opslag op basis van harde schijf of SSD. Het is geen beginnersvriendelijke hosting en het is waarschijnlijk een overkill voor iemand die een eenvoudige website of blog wil hosten.

VPS-slangen

VPS staat voor Virtual Private Server en wordt meestal bereikt door een grotere dedicated server op te splitsen in meerdere kleinere. Het is niet ongebruikelijk dat een dedicated server is opgedeeld in 8-16 kleinere VPS’en. Een van de voordelen van deze configuratie is dat deze veel goedkoper is dan een dedicated server, maar je krijgt wel dedicated resources. Je kunt een VPS hebben met een enkele CPU-kern, 2 GB RAM en bijvoorbeeld 40 GB SSD-opslag. Deze bronnen zijn gegarandeerd, in die zin dat alleen u ze kunt gebruiken.

Gedeelde hosting

Shared hosting, zoals de naam al aangeeft, is een hosting die door iedereen op de server wordt gedeeld. Het is het meest voorkomende type hosting en ook een van de goedkoopste. Alle bronnen van de server worden gedeeld door alle websites. Dit model werkt meestal, omdat het vrij zeldzaam is dat iemand de hele tijd een hele server nodig heeft, dus totdat iedereen goed speelt, is het een geweldige symbiose, en uiteindelijk profiteert iedereen: het is goedkoop, voor kleine bedragen van tijd kunt u alle verwerkingskracht van een server gebruiken, en dan gebruikt iemand anders het.

Het is de ideale oplossing voor nieuwkomers, omdat het relatief goedkoop is en gericht is op beginners met veel voorbeelden en kant-en-klare oplossingen zoals automatische software-installaties, automatische back-ups en het ondersteunend personeel is gewend aan vragen die nieuwkomers hebben.

Bij shared hosting kom je vaak termen tegen zoals onbeperkte opslag, onbeperkt verkeer, etc. Dit is misleidend omdat alle servers beperkt zijn in hun middelen. Wat onbeperkt eigenlijk betekent, is dat het hostingbedrijf vanaf het begin geen limiet vastlegt voor opslag- en verkeersbronnen en geen kosten in rekening brengt op basis van hoeveel van deze bronnen u in een bepaalde maand verbruikt. In plaats daarvan hebben ze een bepaalde drempel die van maand tot maand kan veranderen, waarna enkele beperkingen worden opgelegd als je constant te veel bronnen gebruikt.

Wat is een domeinnaam?

Terugkomend op ons eerdere voorbeeld met het schilderij: als u uw schilderij (website) in een kunstgalerie of museum (hosting) tentoonstelt, is dat één ding, maar om ervoor te zorgen dat mensen het kunnen zien, moeten ze naar de galerie gaan.

In de fysieke wereld kun je een plaats aanwijzen door middel van het adres of de lengte- en breedtecoördinaten. Als je wilt dat mensen je schilderij zien, kun je ze de coördinaten van de galerij sturen (net zoals het IP-adres van een website), maar het is voor ons mensen veel eenvoudiger om woorden en tekenreeksen te onthouden dan getallen. Dus je zult mensen meer dan waarschijnlijk vertellen om naar een specifiek adres te gaan (net zoals hoe een domeinnaam werkt bij webhosting).

U heeft dus een domeinnaam nodig waaronder uw website wordt gevonden. Bijna alle hostingbedrijven bieden ook domeinnaamregistratiediensten aan. Het is handiger om bij hen te registreren, omdat ze de installatie van naamservers en de DNS-records zoals “MX” voor e-mail, “A” voor de hosting zelf, enz. Zullen behandelen. De meeste hostingbedrijven bieden zelfs een gratis domeinnaam aan als u meld u minimaal een jaar bij hen aan.

Over welk type domeinnaam u moet beschikken, er is veel discussie. Over het algemeen moet een goede domeinnaam kort, gemakkelijk te onthouden en bekend zijn (.com, .net, .org, .info). Er is een explosie geweest in de gTLD-namen (generieke topleveldomeinen) in het recente verleden, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan domeinnaamextensies (bijv. .Rocks, .life, .guru, enz.). Als u merkt dat uw gewenste domeinnaam al in gebruik is (bijv. Pinapple.com), dan kunt u deze opzoeken onder deze nieuwe domeinextensies (bijv. Pineapple.guru)

Wanneer u een domeinnaam kiest, wilt u misschien andere aspecten overwegen, zoals domeinprivacy. Als u een domeinnaam koopt, worden uw naam en contactgegevens openbaar gemaakt voor iedereen die deze wil opzoeken. Sommige gTLD’s staan ​​een functie toe met de naam Domain Privacy of ook wel Whois Privacy genoemd. .com, .net en .org ondersteunen deze functie, terwijl .uk, .us, .ca, .de, .eu dat niet doen. Als je Domain Privacy of WhoisGuard wilt gebruiken, dan wil je misschien een domeinextensie kiezen die dit ondersteunt. Domeinregistreerders en en hostingbedrijven die domeinregistratieservices aanbieden, bieden doorgaans ook Domain Privacy Protection-services.

Een website starten met WordPress

Nadat u zich heeft aangemeld voor een hostingplan en enige tijd heeft besteed aan het kiezen van de juiste domeinnaam, bent u klaar om uw website op te zetten. Als je al een volledig werkende website op je computer hebt, upload je deze meestal gewoon naar je hostingaccount. Uw hostingbedrijf moet u toegang geven tot een beheerinterface, waar u uw hostingparameters kunt afstemmen. Het is meestal een cPanel-, Plesk- of DirectAdmin-interface.

U kunt uw werkende website uploaden met behulp van de webgebaseerde bestandsbeheerder die door uw hosting wordt aangeboden, maar als uw website uit meer dan slechts een paar bestanden bestaat, is het raadzaam SFTP of FTP te gebruiken om uw bestanden naar de server te uploaden. Het is meer dan waarschijnlijk dat uw website een soort database gebruikt, zoals MySQL, PostgreSQL, MSSQL, enz. In dat geval moet u dat ook importeren.

Als u de website echter nog niet heeft ontwikkeld, kunt u een installatie met één klik gebruiken, die de meeste hostingbedrijven ondersteunen en installeren een nieuw CMS op uw domeinnaam. WordPress is een geweldige optie voor een CMS, het is tenslotte het CMS bij uitstek van 27% van de websites op internet.

Er zijn veel argumenten voor het gebruik van WordPress, waaronder het beginnersvriendelijke karakter, beveiliging, aanpasbaarheid, geweldige ondersteuningscommunity, uitgebreide documentatie en compatibiliteit met alle hostingaccounts.

Zodra de installatie van WordPress met één klik is voltooid, wordt u begroet door een nieuw geïnstalleerde WordPress en kunt u deze starten en aanpassen aan uw eigen behoeften. U hoeft geen HTML of CSS te kennen, u kunt een kant-en-klaar WordPress-thema kopen en u kunt dat naar wens aanpassen. U kunt plug-ins installeren die nieuwe functionaliteit aan uw WordPress kunnen toevoegen, u kunt bijvoorbeeld een winkelwagentje of een reserveringssysteem voor afspraken toevoegen. Met plug-ins zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos voor wat u kunt bereiken.

Hostingbedrijven die hun diensten voor beginners richten, zullen meestal ook behoorlijk wat hand vasthouden. Dit betekent dat u contact kunt opnemen met ondersteuning bij problemen waar beginners meestal mee worstelen, waaronder problemen die u tegenkomt bij het opzetten van uw website. Hun websites bevatten ook stapsgewijze zelfstudies en handleidingen om nieuwkomers te helpen de basisprincipes van het hosten van een website te leren kennen..

Conclusie

Omdat internetpresentatie zo alomtegenwoordig en centraal is geworden in elk respectabel bedrijf, kan iedereen leren hoe een website te starten. Het is belangrijk om een ​​gerenommeerde webhost te kiezen om uw website te hosten, aangezien hosting veel aspecten van uw online aanwezigheid kan beïnvloeden, waaronder de beschikbaarheid en snelheid van uw website.

Beste bedrijven om uw website te hosten

Bedrijf
Promoprijs

1beste goedkope webhosting$ 1,99 / maand
2beste WordPress webhosting$ 3,95 / maand
3beste zakelijke webhosting$ 3,95 / maand
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map