Hoe weet u of uw website is gehackt?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Hoe weet u of uw website is gehackt?
0 6 мин.

zoek uit of de website is gehackt


Het werk aan uw website stopt niet bij de lancering, u bent ook verantwoordelijk voor het voortdurende onderhoud en dat omvat het beveiligen tegen hacking. Hoewel de meeste website-eigenaren vertrouwen op hun webhost om hun site veilig te houden, zullen kwetsbaarheden in de code van uw website ervoor zorgen dat u wordt blootgesteld aan de acties van kwaadwillende gebruikers, ongeacht het vooruitzicht van uw host met betrekking tot beveiliging. U denkt misschien dat uw site te klein is om te tellen of dat deze geen interesse heeft voor hackers, maar deze aanpak werkt niet meer – hacken via bots is niet noodzakelijkerwijs discriminerend naar het belang van een website. Daarom hoeft uw website niet zo belangrijk te zijn om door hackers te worden uitgebuit, het hoeft alleen bepaalde kwetsbaarheden te presenteren die specifiek zijn gericht door bots.

Soms manifesteert het laten hacken van uw website zich niet altijd onmiddellijk of op een voor de hand liggende manier, dus als u weet hoe u kunt controleren of uw site is gehackt, kunt u het probleem veel eerder identificeren en oplossingen vinden voordat er schade optreedt..

Manieren om erachter te komen of uw website is gehackt:

Als u vermoedt dat uw website is gehackt, kunt u de volgende maatregelen nemen om zeker te zijn:

Voer een malware- of virusscan uit

Gerenommeerde webhostingbedrijven hebben virusscanners ingebouwd in hun configuratiescherm. U kunt deze scanners gebruiken om uw website te scannen op gehackte bestanden. Als uw hostingbedrijf geen gratis scannertool heeft, zijn er een aantal beveiligingstools op internet zoals Sucuri of Wordfence. Gratis scannertools zijn niet perfect en ook niet 100% nauwkeurig, maar ze kunnen u toch een idee geven of uw site ten prooi is gevallen aan hacking. Goede malwarescantools geven u een lijst met malware-URL’s of gehackte pagina’s als uw website is gehackt.

Volg siteverkeer

Let bij het monitoren van uw siteverkeer vooral op verkeerspieken. Gehackte sites ervaren vaak aanzienlijke pieken in het websiteverkeer. WordPress-gebruikers zullen vaak een toename zien van spamcommentaren, andere websites zullen een toename zien van bezoekers uit bepaalde vreemde landen. Gebruik website-analysetools om deze wijzigingen bij te houden en te volgen. Clicky, Wordfence en Google Analytics kunnen allemaal nuttig zijn bij het identificeren van verdacht verkeer op uw website en waardevolle informatie verschaffen over details zoals waar uw bezoekers vandaan komen, hun land, taal en welke pagina’s ze op uw website hebben bezocht. Analysetools zijn ook een handige manier om uw websiteverkeer te begrijpen en uw site dienovereenkomstig te optimaliseren. Wees niet bang om in de logboeken van uw hostingbedrijf te kijken, aangezien de meeste bots die uw site proberen te hacken, geen JavaScript uitvoeren of uitvoeren, en de meeste analytische tools zijn JavaScript-afhankelijk. Als u ziet dat sommige pagina-URL’s overmatig worden geopend, b.v. news.php, maar ze komen niet zo vaak voor in andere analytische tools, dit kan erop duiden dat de pagina wordt geraakt door een geautomatiseerde tool, die schadelijk kan blijken te zijn.

Gebruik Google Webmaster Tools (Google Search Console)

Google Search Console (voorheen bekend als Google Webmaster Tools) biedt website-eigenaren een reeks handige tools. Deze gratis service helpt website-eigenaren om de aanwezigheid van hun website in zoekresultaten te controleren en biedt nuttige statistieken over sitebezoeken. Als je je nog niet hebt aangemeld voor Google Search Console, moet je dit absoluut doen als je een site bezit. U moet ook e-mailwaarschuwingen inschakelen in “Search Console-voorkeuren”, zodat u wordt geïnformeerd over problemen die Google kan detecteren tijdens het indexeren van uw site. Dit omvat het verzenden van waarschuwingen als uw site is geïnfecteerd met malware. Hiermee kunt u eventuele problemen oplossen voordat Google uw site als gehackt of schadelijk markeert en waarschuwingsberichten erover weergeeft in zoekresultaten (bijvoorbeeld ‘Deze site is mogelijk gehackt’ of ‘Deze site kan uw computer beschadigen’).

Inspecteer uw PHP-bestanden

Een aanzienlijk aantal hacks is te wijten aan kwetsbare PHP-code. Door een nette bestandsstructuur te behouden die u begrijpt, kunt u uw PHP-bestanden gemakkelijker analyseren en gehackte bestanden detecteren. U kunt een FTP-programma gebruiken om uw bestanden te analyseren en verdachte bestanden of mappen op te sporen. U kunt ook broncodescanners gebruiken die uw bestanden inspecteren op malware-patronen en u laten weten of er malware wordt gedetecteerd. Het is ook raadzaam om uw .htaccess-bestand te controleren op verdachte zaken.

Praktische tips voor websitebeveiliging

Een actieve rol spelen in de beveiliging van uw website kan een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van kwetsbaarheden die u kunnen blootstellen aan hackpogingen. Hier zijn enkele praktische tips voor websitebeveiliging die u kunt implementeren om uw website beter te beveiligen tegen hacking:

Houd alles up-to-date

Als je een open-source content management systeem zoals WordPress gebruikt, zorg er dan voor dat het up-to-date blijft. Hetzelfde geldt voor plug-ins en thema’s die u op uw site gebruikt. Ontwikkelaars van plug-ins en thema’s brengen vaak bijgewerkte versies van hun producten uit die beveiligingsoplossingen bevatten, dus het bijwerken ervan is een cruciale stap die u kunt nemen om de beveiliging van uw website te verbeteren.

Vertrouw op gespecialiseerde beveiligingssoftware

Of het nu gaat om een ​​WordPress-beveiligingsplug-in, een malware- of virusscanner, een codescanner of website-monitoring-service, overweeg te investeren in services die hackers op afstand houden. Er zijn veel beveiligingsservices, plug-ins en firewalls voor webapplicaties zoals Wordfence of Incapsula die een uitgebreid beveiligingsniveau voor uw site kunnen bieden. Als uw webhost elk type ondersteunt WAF (Web Application Firewall) u moet het zeker gebruiken, het zal enige tijd duren voordat de WAF de normale stroom van uw websites leert, maar daarna kunt u een vrij effectieve generieke beveiligingsoplossing hebben, die zelfs toekomstige aanvallen zal opvangen, niet alleen de momenteel bekende. Een voorbeeld van een geweldige en gratis WAF is bijvoorbeeld mod_security.

Wijzig wachtwoorden vaak

Vertrouw niet op zwakke wachtwoorden en probeer uw wachtwoord om de paar maanden te wijzigen. Zwakke wachtwoorden zijn een van de gemakkelijkste doelen voor hackers, dus zorg ervoor dat u een sterke wachtwoordzin kiest in plaats van een eenvoudig wachtwoord.

Bewaak uw site proactief

Enkele manieren om te ontdekken of uw site is gehackt, zijn ook manieren om de beveiliging van uw site proactief te bewaken. Dit omvat het aanmelden voor e-mailmeldingen van Google Search Console, het zoeken naar uw site in zoekresultaten om te zien of deze is gemarkeerd door Google, het volgen van websiteverkeer, het routinematig uitvoeren van scansoftware, enz..

Conclusie

In eerste instantie lijkt het onderhouden van een hackvrije website misschien hard werken, maar als je eenmaal een goede routine hebt ontwikkeld, kun je problemen tijdig detecteren en oplossen voordat er uitgebreide schade optreedt. Het is beter om een ​​proactieve benadering van websitebeveiliging te kiezen dan een reactieve benadering, wanneer het voor u te moeilijk wordt of te duur om te repareren. Hopelijk is ons artikel erin geslaagd om het bewustzijn te vergroten over de aanpak die u moet volgen voor de beveiliging van websites en hoe u een hackvrije website kunt onderhouden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector