Hoekig versus polymeer – wat zijn de verschillen?

hoekig versus polymeer


Aangezien dit een artikel is waarin we de voordelen vergelijken voor het gebruik van zowel hoekig als polymeer, moeten we eerst vernieuwen wat een raamwerk is en waarom je er een zou moeten gebruiken. Angular en Polymer zijn JavaScript-frameworks.

Maar wat is een raamwerk in het algemeen? Simpel gezegd, een framework is een werkomgeving. Afhankelijk van uw vakgebied kunt u een framework gebruiken om een ​​webapplicatie of iets anders te ontwikkelen. Maar het belangrijkste is dat u met een framework de code kunt organiseren op een manier die past bij de behoeften van uw project.

Frameworks kunnen worden onderverdeeld in 2 categorieën:

 1. Frameworks die meer als een bibliotheek worden gebruikt. Deze geven u meer vrijheid bij het aanpassen van uw manier van werken en dus een persoonlijker ontwikkelingsproces.
 2. Traditionele kaders. Met andere woorden, dit is een soort raamwerk dat op zijn eigen manier iets voor elkaar krijgt. Het is nodig dat je de syntaxis leert om het op de juiste manier te gebruiken en je moet de kernconcepten kennen waarop het framework is gebouwd. Deze geven u niet hetzelfde niveau van vrijheid bij het ontwerpen van uw applicatie, maar als u de juiste kiest, helpt dit u echt om het werk sneller en efficiënter te doen.

De vraag is: waarom zou je een raamwerk gebruiken? Immers, als je een JavaScript-applicatie ontwikkelt, kan alle code worden geschreven met gewoon oude JS, zonder de noodzaak van een framework. Er kunnen veel redenen zijn om er een te gebruiken, maar ik zal je er maar twee geven die de meeste ontwikkelaars tevreden stellen:

 • Code structuur. Houd je als webontwikkelaar van code die niet goed gestructureerd is? Natuurlijk niet. Om veel beter te zijn in wat u doet, moet u in dit geval web-apps ontwikkelen, uw code ordenen, zodat elke andere programmeur deze kan begrijpen. Als u ervoor kiest om een ​​raamwerk te gebruiken (voor de apps die er een nodig hebben), wordt uw werk beter begrepen door uw mede-ontwikkelaars. Tegenwoordig is een groot deel van alle websites sterk afhankelijk van JS-code, vooral aan de kant van de klant. In plaats van lange regels JS-code te gebruiken, kunt u uw werk beter organiseren met behulp van een JS-framework en daardoor productiever worden.
 • Wanneer u een nieuw project voltooit, moet de toepassing worden getest voordat u deze vrijgeeft voor breed gebruik. Maar hoe komt een raamwerk in dit aspect terecht? Denk er eens over na. Omdat een framework je code op een meer bruikbare manier structureert, is het testen van de app ook veel eenvoudiger. Mocht er iets veranderd moeten worden, dan kan dat sneller en efficiënter door de overzichtelijke broncode.

Nu we hebben vernieuwd wat een raamwerk is, hoe het wordt gebruikt en waarom u er een zou moeten gebruiken, gaan we verder en praten over Angular en Polymer, en welk het beste in uw geval kan worden gebruikt. We beginnen met Angular:

Hoekig

Angular is een JS-framework, zoals u waarschijnlijk al weet. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2012 door Google en ze hebben het gemaakt met het concept van Model-View-Controller (kortweg MVC) in gedachten. De belangrijkste focus van Angular is om de ontwikkelaar te helpen bij het eenvoudig maken van zeer rijke en complexe applicaties van één pagina. Iets dat de gebruiker daarbij helpt, is de mogelijkheid om aangepaste HTML-tags te maken met behulp van het framework. Deze functie werd voor het eerst geïntroduceerd door Angular in 2012. Dit wordt gedaan door de juiste richtlijn te coderen die later door Angular zal worden verwerkt en omgezet in een aangepaste HTML-tag. Om dit te laten gebeuren, moet je natuurlijk de code voor de tag zelf schrijven, omdat het een op maat gemaakte functie is.

Wat zijn enkele voordelen voor het gebruik van Angular? (later behandelen we deze ook voor polymeer)

 1. Het eerste positieve dat ik noem, is het feit dat Angular kan worden gebruikt om applicaties voor alle soorten platforms te maken. Dat is juist! Je kunt het framework ook gebruiken om apps te maken voor IOS, Android en het web. Dit alles verpakt in slechts 1 tool. Als u op zoek bent naar een raamwerk waarmee u uw werkdomein later kunt uitbreiden, is Angular wellicht de beste keuze.
 2. De tweede pro die bij het gebruik van Angular hoort, is de mogelijkheid om te testen. Ik heb al kort genoemd waarom het belangrijk is om een ​​app te testen voordat je deze openbaar maakt. Angular is hierin een belangrijke speler. Het raamwerk is ontwikkeld om de programmeur een applicatie te laten testen, zowel door middel van unit testen als end-to-end testen.
 3. Aangezien Angular al geruime tijd bestaat, kunt u online veel functies en tools vinden waarmee u in een mum van tijd het meeste uit het framework kunt halen. Het vereist niet veel configuratie voor gebruik. Dit is echt goed, want je hebt meer tijd om eraan te wennen.
 4. Ondersteuning van Google. Als u op zoek bent naar een JS-framework dat regelmatig updates ontvangt en wordt ondersteund door een serieus bedrijf, dan is Angular een goede kandidaat. Aangezien Google degene is die deze tool heeft gemaakt, kun je een geweldige ondersteuning verwachten van de ontwikkelaars erachter. Dit feit maakt het een veilige gok voor iedereen die op zoek is naar een raamwerk dat in de nabije toekomst zal werken.
 5. De gemeenschap. Dit klinkt misschien als een algemene bonus die bij elke tool wordt geleverd. Maar dat is niet zo. Veel online tools hebben geen community achter de rug, of zelfs als ze dat wel doen, is het niet erg nuttig voor de gemiddelde gebruiker. Hoekig is beter op dit gebied. Het heeft een actieve gemeenschap waar u gemakkelijk van kunt profiteren. Als je een probleem tegenkomt dat moet worden opgelost, is de kans groot dat iemand anders het al heeft uitgezocht. Je hoeft alleen maar je antwoord te vinden. Als niemand uw specifieke probleem heeft behandeld, laat het hen dan weten op een communityforum. U krijgt vrij snel uw oplossing.

Nu we enkele van de voordelen van het gebruik van Angular hebben besproken, zijn er nadelen aan verbonden?

Een die behoorlijk belangrijk is, is het feit dat het leren van het kader niet erg eenvoudig is. Als je JS al heel goed kent, krijg je het gemakkelijker. Maar het kost nogal wat tijd om alle ins en outs van het framework te leren, omdat het behoorlijk complex is. Anders dan dit, zijn er niet veel meer minnen aan het gebruik ervan.

Polymeer

Polymeer is een JS-framework dat meer als een bibliotheek werkt dan als een klassiek framework. Dit is een open-source tool, wat betekent dat je volledige toegang hebt tot de volledige broncode achter het framework. Hierdoor geeft Polymer u meer vrijheid in het organiseren van uw werkomgeving zoveel u wilt. De bibliotheek is ontwikkeld door Google-ontwikkelaars, maar iedereen kan bijdragen aan het project op GitHub.

Zijn er voordelen bij het gebruik van Polymer over Angular? Hieronder vindt u er een aantal:

 • Er is slechts één HTML-bestand nodig, zodat een ontwikkelaar nieuwe aangepaste elementen kan maken met Polymer. Dit is veel intuïtiever dan Angular. Dat komt omdat u niet meerdere bestanden hoeft te openen om een ​​onderdeel te begrijpen dat u zojuist maakt.
 • Als je een nieuwe applicatie of een hele nieuwe website maakt, moet je op een gegeven moment een styling aanbrengen zodat het er goed uitziet voor de toekomstige gebruiker. Op dit gebied blinkt Polymer echt uit. Polymer ondersteunt CSS-variabelen en aangepaste CSS-mixin-declaraties, wat het stylingproces een stuk veelzijdiger maakt. Op deze manier kunt u moderne functies gebruiken die CSS3 heeft geïntroduceerd.
 • Het kan voorkomen dat een project ook ondersteuning nodig heeft van andere bibliotheken of frameworks, niet alleen van de belangrijkste die u gebruikt. Als dat het geval is, kan Polymer op dit gebied echt nuttig zijn. Omdat het geen extra laag heeft, kunt u eenvoudig gegevens delen tussen het en andere apps van derden die nodig zijn om de applicatie te ontwikkelen.
 • Wennen aan het raamwerk. Wanneer je iets nieuws begint te leren, is dit een enorm belangrijk onderdeel dat je moet overwegen voordat je erin springt. Als het raamwerk dat je kiest om te leren een zeer steile leercurve heeft, kan het te veel tijd kosten om eraan te wennen . Maar hoe doet Polymer het op dit gebied? We kunnen gerust zeggen dat Polymer een zeer gedetailleerde en up-to-date documentatie heeft, die wordt geleverd met veel voorbeelden om elke nieuwkomer snel het framework te leren. Om bekwaam te zijn met het gebruik van deze tool, zal de documentatie van Polymer veel helpen. Je kunt ook een kijkje nemen in de snelgroeiende community achter deze relatief nieuwe webbouwtool.

Conclusie – Welk raamwerk is het beste?

Dit zijn slechts enkele van de voordelen als u kiest voor Polymer over Angular.

De resterende vraag is: welke is beter: hoekig of polymeer? Het antwoord is deze: als u een zeer rijke en complexe webapplicatie moet ontwikkelen, dan kan het beter zijn als u kiest voor Angular (zoals we hierboven vermeldden). Maar als je nieuw bent bij JS-frameworks en er een nodig hebt die gemakkelijk te leren en te gebruiken is, kies dan voor Polymer. Het kan u helpen om eenvoudiger serieuze applicaties te maken.

Uiteindelijk is de keuze aan jou. Het hangt sterk af van uw specifieke behoeften. Houd daar rekening mee bij het kiezen tussen Hoekig en Polymeer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map