Is bloggen echt dood? Wat moet je in plaats daarvan doen?

bloggen is dood


Af en toe wordt de overlevingskansen van bloggen in twijfel getrokken. Het “einde van bloggen” of “bloggen is dood” zijn doemscenario’s die de afgelopen jaren het beroep van blogger omringen. Maar bloggen gaat echt dood, en 2018 is het jaar dat eindelijk de doodskus zal geven aan bloggen?

De eerste blog is gemaakt in 1994 en sindsdien is bloggen een van de belangrijkste onderdelen van online inhoud. Maar de blogs en bloggers van vandaag zijn heel anders in vergelijking met de blogs van weleer. Om te beginnen is de concurrentie in de blogosfeer tegenwoordig veel heviger dan vroeger.

Platforms zoals WordPress, Tumblr, Reddit of Squarespace hebben bloggen voor iedereen toegankelijk gemaakt, waardoor honderden miljoenen blogs zijn ontstaan ​​die allerlei interesses en beroepen dekken.

Dus waar komt de angst vandaan dat bloggen dood is?

Fatalisten leggen dit graag uit door erop te wijzen dat andere digitale inhoud – bijvoorbeeld videocontent – steeds meer mensen aantrekt ten koste van op tekst gebaseerde inhoud. Ook blijkt uit een zoekopdracht in Google Trend dat er de afgelopen jaren een aanzienlijke daling is opgetreden voor zoekopdrachten naar termen als ‘blog’ en ‘bloggen’.

Maar hier is een nieuw idee: wat als bloggen niet doodgaat, maar – zoals bij alles – gewoon verandert?

Waar is bloggen op gericht?

Als je net begint met bloggen of als je een professionele blogger bent, kan al dit gepraat over het naderende onheil over bloggen je ontmoedigen, maar we zijn hier om je te verzekeren dat goed bloggen niet snel een ramp zal worden.

Google-zoekopdrachten naar de termen ‘blog’ of ‘bloggen’ zijn de afgelopen jaren inderdaad afgenomen, maar je kunt je afvragen of dit vooral wordt veroorzaakt omdat de term al een bekend en wijdverbreid begrip is geworden, en zoekt naar ‘wat is een blog ”of“ betekenis van blog ”zijn overbodig geworden, vandaar het kelderende resultaat bij zoekopdrachten. Aan de andere kant zijn zoekopdrachten naar termen als “hoe een blog te starten”, “beste blogplatforms” of “gratis blogplatforms” zeker toegenomen.

Dus als bloggen gewoon verandert, wat is er dan anders aan en wat moet je doen om op de hoogte te blijven van deze veranderingen?

Rol met de tijd

Er zullen altijd nieuwe trends zijn in de blogsector, waarvan sommige zullen vervagen, terwijl andere net als bij al het andere blijven hangen.

Als blogger zul je moeten zien van welke trends je kunt profiteren om je lezerspubliek of klantenbestand te vergroten, maar pas goed op en pas geen grote veranderingen toe totdat je jezelf ervan hebt overtuigd dat deze trends voor jou werken of zijn hier om te blijven. Zelfs van grote merken is bekend dat ze falen: terwijl het sociale mediaplatform Facebook omhoogschoot, zakte Google+ in.

Om te voorkomen dat je jezelf in de voet schiet, doe je onderzoek naar hoe je lezers inhoud gebruiken en pas je je blogstrategie aan om voor je lezers te werken.

Tik op In het inhoudsmultiversum

Hoewel 20 jaar geleden tekst de enige inhoud was waarmee je je lezers kon vermaken, is de realiteit van vandaag dat inhoud vele vormen aanneemt – video’s, infographics, gifs, podcasts, eBooks, enz. Bloggen wordt steeds meer een vorm van videoblogging of vlogging, met YouTube is een van de favoriete kanalen om deze video’s te leveren.

Maar dit betekent niet dat op tekst gebaseerde inhoud klaar en verdwenen is. Artikelen zijn nog steeds erg belangrijk om waarde te leveren aan uw lezers en om goed te scoren in zoekmachines. Alleen dat artikelen en berichten ook met andere soorten inhoud moeten worden gediversifieerd.

Wees niet bang om gebruik te maken van het multiversum voor inhoud om je blog op te vrolijken met meerdere soorten inhoud die op verschillende kanalen worden geleverd.

Over kanalen voor inhoudslevering gesproken, uw blog mag niet het enige kanaal zijn waar uw lezers uw inhoud kunnen consumeren. Naast het aanboren van video-inhoud en YouTube, moet u ook mailinglijsten en nieuwsbrieven uitvoeren. E-mail is nog steeds een sterk en stabiel platform om met uw lezers te communiceren en hen gepersonaliseerde inhoud te bezorgen.

Zorg ervoor dat u tijd besteedt aan het uitbreiden van uw mailinglijsten en de openingspercentages voor e-mail verhoogt door tools te gebruiken die benchmarks voor e-mailmarketing bijhouden, zoals e-mailopeningspercentages, klikfrequenties, zachte bounces, harde bounces, uitschrijvingen, enz. Deze parameters kunnen u helpen uw ontwerp beter te ontwerpen e-mails en breng de nodige aanpassingen aan.

Word een Social Media Guru

Of je het nu leuk vindt of niet, er gebeuren sociale media. Platforms zoals Facebook, Reddit, Instagram, Twitter, Tumblr of Pinterest zijn de virtuele ontmoetingsplaatsen van miljarden mensen wereldwijd. Volgens Statista, de kracht van sociale netwerken zal naar verwachting toenemen tot 2,96 miljard wereldwijde gebruikers tegen 2020. Volgens dezelfde schattingen besteden internationale internauten gemiddeld 109 minuten per dag aan sociale netwerken.

Als u zich nog niet op sociale mediaplatforms bevindt, raden we u aan kennis te maken met de verschillende sociale mediakanalen die voor uw niche werken en een sociale mediastrategie te ontwikkelen die meer klanten of lezers naar uw blog kan leiden.

Social-mediaplatforms kunnen helpen de merkbekendheid en betrokkenheid bij uw klanten te vergroten, en u kunt realtime feedback op uw inhoud krijgen door likes, shares, opmerkingen en andere parameters te meten.

Maak je klaar voor mobiel

Mobiele zoekopdrachten zijn de belangrijkste zoekopdrachten geworden in zoekmachines. Steeds meer mensen consumeren content op mobiele apparaten en winkelen online op hun telefoon. Google heeft kennis genomen van deze verschuiving naar een mobiele wereld en heeft hierop gereageerd door in 2017 de mobile-first indexering aan te kondigen.

Als je blog geen responsief ontwerp heeft en het niet goed speelt op mobiele apparaten, zie je mogelijk dat de rangschikking van je zoekmachines keldert en de verlatingspercentages toenemen.

Als je een blog hebt die er goed uitziet op mobiel, zorg je ervoor dat je geen verkeer misloopt dat afkomstig is van mobiele zoekopdrachten.

Laatste gedachten

Als u een daling in uw ranglijst ziet of een afname in betrokkenheid, conversies, verkopen of abonnees, betekent dit niet dat bloggen als branche aan het afsterven is en dat u snel moet springen. Het betekent simpelweg dat bloggen zoals u het kent, mogelijk niet meer zo goed werkt als voorheen, en het wordt tijd dat u het type inhoud dat u publiceert, de manier waarop u uw blog op de markt brengt en de manier waarop u contact maakt met uw publiek, wijzigt.

Het analyseren van nieuwe trends in uw niche, experimenteren met manieren om uw bestaande doelgroepen opnieuw te betrekken, uit te breiden op sociale-mediaplatforms en uw inhoud te diversifiëren, zijn enkele manieren waarop u een blog kunt ‘reanimeren’ die mogelijk vervaagt.

Bloggen is niet dood!

In de loop der jaren heeft bloggen veel veranderingen ondergaan. Je moet je aanpassen aan deze veranderingen en bloggen voor je laten werken. Start je blog bij InMotion hosting – inclusief gratis domein.

Start nu uw blog »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map