Is gratis webhosting goed voor bedrijven?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Is gratis webhosting goed voor bedrijven?
0 5 мин.

is gratis hosting voor zakelijke websites


Website-ontwikkeling kan een enorme uitgave zijn voor elk bedrijf. Om deze reden hebben veel eigenaren van kleine bedrijven ervoor gekozen om hun eigen website te maken met behulp van een tool voor het bouwen van websites of een contentmanagementsysteem zoals WordPress, om de kosten van webdesign en -ontwikkeling te besparen. Naast de kosten voor het maken van een website zijn er nog andere kosten zoals domeinnaam en webhosting, die een fractie zijn van de kosten van de daadwerkelijke webontwikkeling. Een .com-domein kost bijvoorbeeld ongeveer $ 10 per jaar en een professioneel hostingaccount kost ongeveer $ 5 per maand, vooraf betaald voor een jaar. Er zijn echter veel site-eigenaren die goedkoop uithuren op hosting en ervoor kiezen om een ​​gratis hosting te krijgen, in de hoop dat ze kunnen rondkomen door alleen een domein te kopen. Dit klinkt geweldig, u kunt veel geld besparen, maar tegen welke prijs? In dit artikel laat ik u een aantal van de vele redenen zien waarom u het gebruik van gratis webhosting voor uw bedrijfswebsite moet vermijden.

Waarom u geen gratis host zou moeten kiezen?

Allereerst moet u er rekening mee houden dat het runnen van een webserver meer dan $ 100 per maand kost. Waarom zou iemand deze service gratis weggeven? Welnu, er zijn veel voordelen voor de bedrijven die de service gratis aanbieden, maar de gebruiker kan hier veel last van hebben. Gratis hostingproviders proberen zoveel mogelijk webmasters aan te trekken om hun gratis service te gebruiken en uiteindelijk te upgraden naar een betaald abonnement. Dit is een goede marketingstrategie, maar het werpt niet altijd zijn vruchten af.

Grote beveiligingsproblemen van gratis hosting

Omdat servers erg duur zijn om te huren en te onderhouden, besteedt de hostingprovider die gratis slangabonnementen aanbiedt minder aandacht aan de beveiliging van de gratis accounts, omdat die geen inkomsten genereren, maar gewoon geldverlies is. Vanwege het lage beveiligingsniveau van de server komt het vaak voor dat hackers de server in gevaar brengen, de website verwijderen en uiteindelijk de identiteit van gebruikers stelen.

Beperkingen van gratis webhosting

Als de provider u toestaat uw domein toe te voegen, heeft u waarschijnlijk een zeer goede gratis host gevonden, omdat de meeste alleen subdomeinen gebruiken. Er zijn ook drastische beperkingen op het gebied van webruimte en bandbreedte. Veel bestandstypen kunnen ook worden uitgesloten, dus als u van plan bent een php-website met een contactformulier te maken of afbeeldingen te uploaden, kunt u dit mogelijk niet doen op een gratis hostingaccount.

Gratis hosts worden geleverd met slechte service en ondersteuning

Vanwege het hoge aantal gebruikersaccounts dat op dezelfde server wordt gehost, resulteert dit in traag laden van de website en slechte prestaties. In de spits heb je misschien niet eens toegang tot je website, hoe zou je verwachten dat je via je site een vraag krijgt van potentiële klanten? In het geval van gratis hosting is ondersteuning zeer onprofessioneel of niet-bestaand, dus u wordt met rust gelaten om het probleem op te lossen, wat alleen een systeembeheerder zou kunnen doen.

Gedwongen reclame op gratis hostingaccounts

De meest gebruikelijke praktijk bij gratis hostingproviders is om advertenties op websites van gebruikers te forceren. Het is onmogelijk om van die advertenties af te komen, tenzij je overschakelt naar de betaalde versie. Niet-gerelateerde banners kunnen leiden tot websiteverkeer en bedrijfsverlies, en zijn ook een teken van onprofessioneel gedrag. Bovendien kan het ook de rangschikking van zoekmachines schaden.

Uw website en uw account verliezen

Als de bovengenoemde problemen geen reden zijn om gratis hosting te vermijden, zal het waarschijnlijk verliezen van uw website u een waarschuwing geven. Ja, het is mogelijk dat het bedrijf stopt met het aanbieden van de gratis service zonder voorafgaande kennisgeving. In dit geval is het onmogelijk om de bestanden van uw site te herstellen. Misschien had u een back-up, maar het zal even duren voordat u een nieuwe hostingprovider krijgt en uw site opnieuw instelt.

Alternatief voor gratis hosting

Ik zeg altijd dat webhosting de basis is van een succesvolle website. Als u kiest voor een goede en betrouwbare hostingservice, kunt u zich concentreren op het opbouwen van uw online bedrijf en hoeft u zich geen zorgen te maken over de technische zaken achter webhosting. Als u om uw bedrijf geeft en succesvol wilt zijn, moet u zich geen zorgen maken over webhosting. Kies in plaats daarvan voor een goedkope betaalde hosting. Werk samen met een vriend en deel de kosten van de hosting als dat mogelijk is, maar vertrouw niet op een gratis host. U kunt bijvoorbeeld onbeperkte hosting krijgen voor slechts $ 2 per maand bij iPage.com hosting; je moet minimaal 12 maanden vooruit betalen, maar in ruil daarvoor krijg je professionele ondersteuning, geweldige prestaties, de mogelijkheid om elk type website te hosten, inclusief website builder en ook een gratis domein.

Dus als u uw website serieus neemt en een sterke online aanwezigheid voor uw bedrijf wilt opbouwen, kies dan voor een betaald webhostingplan. Succes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector