Is Joomla CMS een goede keuze voor het bouwen van een website?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Is Joomla CMS een goede keuze voor het bouwen van een website?
0 6 мин.

waarom kiezen voor joomla voor het bouwen van websites


Joomla is een open source-platform dat in 2005 is geprogrammeerd in de programmeertaal PHP die meestal MySQL of PostgreSQL gebruikt, vergelijkbaar met WordPress, het op één na populairste contentbeheersysteem van internet na WP dat de inhoud van een website kan beheren, hetzij een blog, een presentatie van een of ander type.

Er zijn ten minste 7 redenen waarom u voor Joomla voor uw website kiest en dat zijn de volgende: lage prijzen, tijdwinst, geen of een gebrek aan programmeerkennis nodig, hoge compatibiliteit, eenvoudig te gebruiken, back-end superieure organisatie en krachtige tool voor het maken van menu’s.

Bouw gratis of met een lage prijs een website

In eerste instantie wil iedereen weten hoeveel het maken van een website kost, en Joomla is helemaal gratis met de meeste sjablonen en extensies ook gratis en je kunt kiezen welke je wilt installeren, afhankelijk van je wensen en behoeften, maar er zijn ook enkele premium sjablonen en extensies met prijzen vanaf $ 50 in vergelijking met een ontwerp dat vanaf het begin is gemaakt en dat tussen $ 1000 en $ 2500 kost.

Joomla biedt de mogelijkheid om uw eigen inhoud te creëren, wijzigen en verwijderen zonder iemand anders in te huren om dit te doen en u hoeft ook geen webdesigner en een webprogrammeur in te huren om Joomla op uw server te installeren of om de website te maken.

Ga snel aan de slag en bespaar tijd

Met behulp van dit contentmanagementsysteem kunt u uw website precies zo maken als u wilt, zonder tijd te verliezen aan de telefoon door te praten met een medewerker die moet begrijpen wat u wilt en vervolgens te maken wat u wilt en zonder verwikkeld te raken in programmeren talen of andere technische IT.

Met een paar klikken en maximaal 10 minuten kunt u Joomla samen met de database alleen installeren, en met een paar klikken kunt u uw favoriete sjabloon en extensies kiezen die meer of minder dan 10 minuten duren, afhankelijk van hoe u beslist over functies en ontwerp van de website.

Gebrek aan programmeerkennis nodig

Met Joomla heb je helemaal geen programmeerkennis nodig, want je kunt gewoon naar de officiële website gaan https://www.joomla.org/, download Joomla of zijn nieuwste versie Joomla 3, pak het gedownloade archief uit en upload de nieuwe map via FTP met een client voor bestandsoverdrachtprotocol zoals Winscp, FireFTP of Filezilla, en uiteindelijk maak je gewoon een database van het Cpanel van je host en sla je de naam op , gebruikersnaam en wachtwoord voor het configuratiebestand van Joomla.

Er is zelfs een eenvoudigere methode om Joomla te installeren, zonder te downloaden, zonder de database handmatig te maken of om Joomla in FTP te uploaden, met behulp van Cpanel en Fantastico auto installer script dat in 2 minuten en 5 klikken elk populair platform kan installeren en script dat uw host beschikbaar stelt, terwijl Joomla ook beschikbaar is.

Joomla is zeer compatibel

Joomla is compatibel met Apache 2+, Nginx 1.1 en Microsoft IIS 7-servers en elke versie van PHP nieuwer dan 5.3.10, die de volgende databases ondersteunt: MySQL met InnoDB-ondersteuning 5.1+, SQL Server 10.50.1600.1+, Oracle en PostgreSQL 8.3.18+.

Joomla kan worden gebruikt voor het maken van bedrijfswebsites, portals, bedrijfsintranetten en extra-netten, e-commerce, online reserveringen, online tijdschriften, publicaties of kranten, overheidstoepassingen, community-based portals, non-profit- en organisatiewebsites, kleine bedrijven websites, school- of kerkwebsites en persoonlijke of familiehomepages.

Bezoekers hebben overal, altijd en vanaf elk besturingssysteem zoals Linux, Windows, Mac en vanaf elke internetbrowser zoals Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera toegang tot een Joomla-website als er geen beperkingen zijn aan de serverzijde, zodat de bezoeker kan probleemloos door uw website navigeren.

Joomla is gemakkelijk te gebruiken

Joomla is zeer intuïtief, met een zeer gebruiksvriendelijke interface, met in het dashboard een menu in de koptekst met de volgende knoppen: Systeem, Gebruikers, Menu’s, Inhoud, Componenten, Extensies en Help, allemaal met hun eigen specifieke subcategorieën . Het is dus heel eenvoudig om websitegebruikers te beheren die naar Gebruikers gaan, waar u ze kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen, menu’s van de optie Menu’s, pagina’s van de knop Inhoud, extensie van de optie Extensies enzovoort. De Help-knop leidt je naar een pagina met handleidingen en andere nuttige bronnen voor Joomla.

Met Joomla kunt u tekst schrijven op dezelfde manier als u schrijft in Microsoft Word, of tabellen in Microsoft Excel, u kunt uw favoriete ontwerp kiezen zoals u een meubel kiest voor uw eigen huis en u kunt extensies kiezen zoals u kiest waar u heen gaat op vakantie kan zelfs een tiener of een oudere persoon Joomla gebruiken om een ​​website te maken.

Joomla is meertalig, heeft gemakkelijke upgrades, geïntegreerd helpsysteem, mediabeheer, bannerbeheer, contactbeheer, verbeterde zoekfunctie, contentbeheer, tagging-opties, geneste categorisatie, fronted editing, contentversie, menubeheer en wordt goed ondersteund door de meeste hostingbedrijven, webprogrammeurs, bezoekers en community.

Backend Superior Organization

Hoewel WordPress een complexe en goed ontwikkelde back-end heeft waar je artikelen en pagina’s kunt maken, heeft Joomla een nog betere backend waar je een plug-in kunt kiezen voor een specifieke pagina met een superieure back-end organisatie. Met behulp van het dashboard kunt u in Joomla artikelen categoriseren op categorie, een nieuw menu kan eenvoudig worden gedaan en u kunt eenvoudig de bepaalde pagina kiezen waar u wilt dat uw inhoud zonder gedoe en zonder broncode te schrijven verschijnt.

Op dezelfde manier kunt u gemakkelijk sjablonen en extensies kiezen zoals u een artikel kiest, die allemaal goed georganiseerd zijn na verschillende filters, verschillende ontwerpen en functies. Joomla heeft een minder complex dashboard dan Drupal, een complexer dan WordPress en is beter georganiseerd dan beide.

Joomla biedt via zijn backend de mogelijkheid om een ​​communityplatform te creëren met sterke sociale netwerkfuncties, terwijl WordPress de mogelijkheid biedt om een ​​blog te maken, en als je meer wilt, moet je extra plug-ins installeren.

Krachtige tool voor het maken van menu’s

Joomla is vooral bekend omdat het extreem eenvoudig te gebruiken menu’s heeft zonder enige programmeervaardigheid nodig te hebben waarin je op verschillende manieren speciale menu’s kunt maken die veel beter zijn dan die van WordPress, waar je gewoon de knoppen kunt schrijven en kunt kiezen waar de menu’s moeten worden geplaatst.

Met de krachtige en eenvoudige tool voor het maken van menu’s, kan Joomla hiërarchische menu’s maken die bestaan ​​uit verschillende menu-items die intern en extern naar verschillende locaties verwijzen en ook de locatie van het menu en andere functies kiezen.

Joomla CMS is een zeer goede keuze voor internetmarketing en voor het bouwen van een website, vooral voor ervaren gebruikers die weten wat ze willen en ook het volledige potentieel van dit webplatform kennen.

Samenvatting – Is Joomla een goede keuze?

Zijn populariteit bewijst dat Joomla een goede keuze is voor het bouwen van een website: in 2014 meer dan 50 miljoen keer gedownload en meer dan 3% van alle online websites van stroom voorzien. Om een ​​succesvolle Joomla-website te hebben, hebt u ook een betrouwbare hostingservice nodig . We raden InMotion Hosting aan voor uw Joomla-projecten, omdat ze een betrouwbare en voor Joomla geoptimaliseerde hostingservice bieden, getrainde ondersteuning voor het afhandelen van Joomla-gerelateerde problemen en tal van andere functies met een geld-terug-garantie van 90 dagen.

Get betrouwbare hosting voor uw Joomla-website

Ontvang een betrouwbare en krachtige hostingservice voor uw Joomla-website van InMotion Hosting. Dit bedrijf biedt Joomla geoptimaliseerde hosting tegen een zeer goede prijs.

Begin nu! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector