Moet ik Cloud Hosting voor mijn website overwegen – is het veilig?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Moet ik Cloud Hosting voor mijn website overwegen – is het veilig?
0 5 мин.

is cloud hosting veilig voor website hosting?


De vraag naar webhosting groeit steeds meer en webhostingbedrijven bieden verschillende pakketten aan met verschillende functies en opties, maar in een overzicht kun je zien dat de aangeboden bronnen te armoedig of te rijk zijn. Op dit moment is het moeilijk om een ​​perfecte hostingpakket aan te schaffen, aangepast aan uw behoefte. Bedrijven en klanten zien dit als een groot nadeel dat een financieel tekort met zich meebrengt.

Wat is Cloud Hosting?

wat is cloud hostingCloud Hosting is de perfecte oplossing voor klanten die een exact aantal bronnen willen, zoals ruimte, verkeer, bandbreedte, processor, RAM om een ​​of meer websites te optimaliseren, maar ook voor webhostingbedrijven die hun eigen technologieën en servers maximaal willen gebruiken prestatie.

Momenteel omvat het begrip cloud computing alles wat te maken heeft met de levering van webhostservices. Deze diensten vallen in drie categorieën: infrastructuurdiensten (IaaS), platforms (PaaS) en software (SaaS).

Als we kijken naar cloudhosting minder technisch, omdat de lucht meer wolken heeft, zijn er in een datacenter meer servers. Elke cloud (server in ons geval) heeft zijn eigen kenmerken, en het principe waarbij meerdere servers als één dienst optreden heet Cloud Hosting. Dankzij een Cloud-software en tientallen servers die beschikbaar zijn, kan elk datacenter zijn rekenkracht optimaliseren, maar ook zijn inkomen en klanten kunnen bronnen ontvangen die ze echt willen.

De term “cloud” werd gebruikt voor Cloud hosting omdat het symbool een wolkvorm heeft, vaak gebruikt om stroomdiagrammen en andere statistieken op internet weer te geven.

‘Clouds’ kunnen openbaar of privé zijn. Public Cloud-services kunnen aan iedereen op internet worden verkocht, bijvoorbeeld eBay, Amazon, Facebook, Steam enzovoort.

In plaats daarvan zijn particuliere diensten datacenters of netwerken die slechts door een klein aantal klanten worden gebruikt, zoals de persoonlijke van een bedrijf.

De Cloud-services die infrastructuur (IaaS) bieden, zijn dezelfde als de services waarmee u toegang tot servers of gegevensopslagruimten kunt kopen. Ze hebben ook de naam van nutsvoorzieningen en ze gedragen zich net als andere nutsvoorzieningen zoals elektriciteit of gas. IaaS maakt meestal virtualisatie mogelijk, wat betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben om hun eigen virtuele computer te maken waar ze besturingssystemen en software kunnen kiezen die ze willen.

Clouddiensten hebben drie belangrijke kenmerken waardoor ze verschillen van traditionele webhosting: ze worden alleen verkocht op verzoek van de klant, ze zijn flexibel (de gebruiker kan er op elk moment gebruik van maken op het benodigde bronniveau) en het wordt volledig beheerd door de service aanbieder.

Voordelen van het gebruik van Cloud Hosting

Het belangrijkste voordeel van Cloud Hosting is dat gebruikers de mogelijkheid hebben om een ​​vaste prijs te betalen voor beperkte middelen of een aangepaste prijs die is aangepast aan de vereisten van hun website. De tijd dat iedereen dezelfde prijzen betaalt voor webhosting is voorbij; nu kan iedereen ervoor kiezen om zoveel te betalen als ze gebruiken met cloud hosting. Dit gebeurt omdat iedereen gemakkelijk een verzoek kan doen met wat ze willen en ze ook de volgorde kunnen wijzigen zoals ze willen in een paar klikken, in een korte tijd zonder enige hoofdpijn, wat flexibiliteit op het niveau van middelen betekent.

Met cloudhosting kunt u een betere uptime behalen! Als op een normale server alle services (apache, mysql, imap) op dezelfde computer draaien, wijst Cloud Hosting deze services afzonderlijk toe aan elke server, afhankelijk van de behoefte van clients. In dit geval wordt de snelheid van services verhoogd. Als er bijvoorbeeld 50 servers zijn verbonden in de cloud, worden deze geprogrammeerd om specifieke services uit te voeren. 2-3 servers zullen de e-mailservice uitvoeren, 30 servers zullen de apache-service uitvoeren, dus uiteindelijk zal elke server goed gedefinieerde taken hebben en in het geval van interne problemen zullen ze niet samen afsluiten, waardoor de services actief blijven. Connectiviteit is goed gemaakt in Cloud-hosting.

Een ander voordeel is dat de power computing gereserveerd en gegarandeerd is. De meeste webhostingbedrijven bieden speciale pakketten aan die zijn gemaakt voor cloudhosting en de prijzen beginnen vanaf 3 $ maandelijks als u vooraf een jaar betaalt. Een voorbeeld van een goed pakket voor cloudhosting is het volgende: 5 GB SSD, 3 GB RAM, IP toewijzen, CloudLinux, CageFS, Cpanel, Softaculous, PHP Selector, RV Site Builder Pro, SEO Attracta Tools, CloudFlare CDN, Railgun, Antivirus, Antispam, Back-up, APC, Memcache, onbeperkt verkeer, één gehost domein, onbeperkte database, onbeperkt e-mailadressen .

beveiliging van cloud hostingDe belangrijkste voordelen zijn veiligheid en verbeterde beveiliging. Een goed webhostingbedrijf biedt u eXploit Scanner, ModSecurity, Web Application Firewall, Antivirus, Antispam, Backup, ConfigServer Security & Firewall, CloudLinux, CageFs Hacker Protection voor uw Cloud Hosting-pakket. Hier kan ik herinneren aan beveiligingsmaatregelen in de cloud. Dat zijn de volgende afschrikkende controles die bedoeld zijn om aanvallen op een cloudsysteem te verminderen, preventieve controles die het systeem tegen incidenten versterken, in het algemeen door het verminderen of zelfs elimineren van kwetsbaarheden, detectieve controles die bedoeld zijn om incidenten die zich voordoen op een juiste manier te detecteren en erop te reageren en corrigerende maatregelen die de gevolgen van een incident verminderen door de schade te beperken. Er zijn ook verschillende beveiligingsmaatregelen genomen voor een cloudhosting zoals identiteitsbeheer dat de toegang tot informatie en computerbronnen beheert; fysieke beveiliging die IT-hardware zoals routers, servers en kabels beveiligt tegen ongeoorloofde toegang, brand door diefstal, overstromingen, interferentie; personeelsbeveiliging die para- en post-tewerkstellingsactiviteiten biedt, zoals potentiële screening van rekruten, veiligheidsbewustzijn en trainingsprogramma’s; beschikbaarheid die elke keer toegang biedt tot de cloud, applicatiebeveiliging die ervoor zorgt dat applicaties die beschikbaar zijn als een service via de cloud (SaaS) veilig zijn en privacy die ervoor zorgt dat alle kritieke gegevens (sociaal nummer, ID-kaart, creditcardnummers) worden gemaskeerd of versleuteld voor onbevoegde gebruikers.

Zo is Cloud Hosting veilig?

En om de vraag te beantwoorden: is cloudhosting veilig, de antwoorden zijn ja. U kunt zelf de bovenstaande lijsten zien met verschillende cloudbeveiligingscontroles en beveiligingsmaatregelen om uw gegevens veilig en privé te houden.

Uiteindelijk herinner ik je aan BlueHost die onlangs een paar goedkope cloudhostingpakketten heeft gelanceerd en zo ongeveer CloudFlare dat een content delivery network (CDN) en gedistribueerde domeinnaamserverservices biedt die gebruik maken van clouds om uw website nog sneller te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector