Moet je overwegen om een ​​Content Management Systeem te gebruiken?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Moet je overwegen om een ​​Content Management Systeem te gebruiken?
0 14 мин.

gebruik-cms-content-management-systeem


Voorbij zijn de dagen dat het beheren en bijwerken van een website met inhoud vereiste kennis in codering. Met de beschikbaarheid van talloze contentmanagementsystemen is het bouwen en beheren van een website eenvoudiger dan ooit. Met een goed CMS kunt u bijna elk aspect van uw website afhandelen zonder ooit de code aan te raken en het een naadloos proces te maken.

Natuurlijk, hoe meer technische kennis je hebt, hoe beter, omdat het vereist is bij het bouwen van de site en bij het aanpassen van de functionaliteit van je website. Maar een CMS is cruciaal als u waardevolle tijd wilt besparen en de inhoud van uw website regelmatig wilt updaten.

Er zijn genoeg redenen om een ​​contentmanagementsysteem te gebruiken, daarom hebben we dit artikel geschreven. We bespreken alle verschillende manieren waarop een CMS u kan helpen en uw leven een stuk eenvoudiger kan maken.

Laten we dus zonder verder oponthoud alle voordelen bekijken van het gebruik van een contentbeheersysteem!

Wat is een CMS?

Een CMS is software en een platform voor het bouwen van websites dat de inhoud van uw website opslaat en het heel gemakkelijk maakt om te bewerken en publiceren. Meerdere beheerders en makers van inhoud kunnen inloggen op hetzelfde systeem en samenwerken om de best mogelijke inhoud te maken en te publiceren.

Uw website laten bouwen in een contentmanagementsysteem is als het kopen van een nieuwe auto. U hoeft niets te weten over het fabricageproces, u hoeft alleen de sleutels te pakken en te gaan rijden. U hoeft dus geen webontwikkelaar te zijn of een van de complexe coderingswerkzaamheden uit te voeren die bij het uitvoeren van uw website horen. U kunt eenvoudig inloggen op de website die naar uw smaak is ontworpen en beginnen met het publiceren van inhoud op regelmatige basis. Of het nu gaat om een ​​online winkel, een simpele blog of een website met bijna elk soort functie, een CMS zal het zeker aankunnen.

Een CMS is dus een gebruiksvriendelijk platform waarmee je snel en efficiënt een website kunt bouwen en beheren.

De voordelen van het gebruik van een Content Management Systeem

Welnu, het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van een reeds samengesteld systeem is de hoeveelheid tijd, werk en andere middelen die u gaat sparen. Dus de vraag is niet waarom je een CMS zou moeten gebruiken, de vraag is waarom je dat niet zou moeten doen.

Je zou natuurlijk kunnen denken dat het gebruik van een systeem dat door iemand anders is gebouwd, hun mogelijkheden zou beperken. Natuurlijk zijn er tal van scenario’s waarbij alles op maat laten maken de juiste oplossing is, maar dat is echt niet 80% van de tijd het geval. Het kiezen van het juiste type CMS voor een website zal een groot voordeel blijken te zijn. Maar over wat voor voordelen hebben we het hier?

Ze vereisen geen kennis van webprogrammering

Een CMS wordt geleverd met zijn eigen tools voor het bouwen van sites. Sommigen hebben zelfs de tools Wat u ziet is wat u krijgt waarmee u de elementen die u op uw site wilt hebben, kunt slepen en neerzetten. Het staat dicht bij het bewerken van een afbeelding of een Microsoft Word-document, wat uitstekend is voor nieuwkomers.

Hoewel het bouwen van iets complexers de hulp van een ontwikkelaar vereist, maar als de klus is geklaard, kunt u uw website gewoon naar uw wens gebruiken.

Kortom, content management systemen zijn gebruiksvriendelijk gemaakt, zodat iedereen er tot op zekere hoogte gebruik van kan maken.

Werk uw inhoud voortdurend bij zoals u dat wilt

Dit is nu een van de grootste voordelen van elk contentmanagementsysteem. Het biedt verschillende tools voor het bewerken van de inhoud die u wilt publiceren en als u uitgebreidere functies nodig heeft, kunt u er altijd een plug-in voor downloaden.

Je hoeft alleen maar de inhoud uit te vinden die je wilt publiceren, laat het een evenement, artikel, video of iets anders zijn en je kunt het met een paar klikken zichtbaar maken op je site.

In de meeste contentmanagementsystemen heb je een simpele teksteditor direct uit de verpakking waarmee u wijzigingen kunt aanbrengen in de lay-out van de inhoud, het lettertype dat u gebruikt, de afbeeldingen die u toevoegt en andere basisdingen. Maar u kunt de functies voor het bewerken van inhoud altijd verbeteren, op welke manier u maar wilt. De lucht is de limiet.

U kunt inhoud ook als concept opslaan en later publiceren, of een gestage stroom inhoud opzetten door een planning op te stellen. U kunt uw CMS instellen om automatisch nieuwe inhoud te pushen die u eerder heeft verstrekt.

Op internet is content koning. Door een goed CMS te hebben, kan dat een heel team hebben dat zich op inhoud concentreert en erop verdubbelen. Hoe meer inhoud van hoge kwaliteit u produceert, hoe meer bezoekers uw website zal hebben en hoe beter het op de lange termijn zal presteren.

Door een toegewijd team te hebben dat met uw CMS werkt, met als enige doel het produceren van inhoud van hoge kwaliteit, kunt u een efficiënte workflow garanderen en een website van hoge kwaliteit onderhouden.

Om dit allemaal in één korte zin samen te vatten, als het gaat om het publiceren van nieuwe inhoud op uw site, biedt een CMS u alle VRIJHEID die u nodig heeft.

Het is compact

Een CMS wordt geleverd met alle functies die een webmaster nodig heeft om een ​​zakelijke website te runnen en een krachtige online aanwezigheid te behouden. Een CMS heeft alles in huis voor een efficiënte marketingstrategie. U kunt het allemaal onder één dak beheren.

U kunt een groot gebruikersbestand beheren, opmerkingen, gastposts en de zo belangrijke SEO verwerken. De meeste systemen voor inhoudsbeheer zijn SEO-vriendelijk gemaakt, wat veel moeite en middelen bespaart. U kunt uw website veel gemakkelijker voor bepaalde zoekwoorden optimaliseren.

Biedt veiligheid en stabiliteit

U kunt beheerders- en inhoudeditorrechten instellen en u kunt er zeker van zijn dat niemand zijn neus in de inhoud steekt waar ze zich niet mee mogen bemoeien. U kunt de enige revisor zijn van alle inhoud op uw website en alleen inhoud publiceren die u goedkeurt of iemand anders het voor u laat doen.

Het is niet alleen beveiligd voor uw eigen personeel, maar het wordt ook beveiligd door een groot aantal ontwikkelaars en veel geweldige technologieën. Zelfs de kant-en-klare versie heeft een flink aantal beveiligingsfuncties, maar u kunt die ook uitbreiden met een verscheidenheid aan plug-ins, waardoor uw website een bijna ondoordringbaar fort voor hackers wordt. Het is belangrijk om te vermelden dat niets waterdicht is en dat alles kan worden gehackt. Maar u kunt zeker een veilige website bouwen en al zijn gegevens beveiligen.

Als ik stabiliteit zeg, bedoel ik dat als het eenmaal is ingesteld, het lange tijd actief zal zijn en consistente updates zal hebben. Aangezien de meeste contentbeheersystemen een grote ontwikkelaarsbasis en een nog grotere gebruikersbasis hebben, is het eenvoudig om ze stabiel te maken en elk probleem dat je tegenkomt aan te pakken. Iemand anders is het al tegengekomen en heeft het opgelost.

Heeft up-to-date functionaliteit

Bij populaire contentbeheersystemen werken constant mensen en werken ze bij met nieuwe functies. Ze zijn constant up-to-date en bieden alles wat nodig is om een ​​website goed te laten functioneren in de online omgeving.

Open source content management systemen hebben duizenden plug-ins ontwikkeld door andere gebruikers. Het is dus gemakkelijk om een ​​gratis of betaalde plug-in te bemachtigen die de functionaliteit van uw website zal verbeteren.

Maar als je een eigen CMS, je hebt altijd een ondersteuningsteam waar je contact mee kunt opnemen en ze de gewenste functie kunnen laten installeren. Als u kiest voor de gepatenteerde CMS-optie, zorgt dit toegewijde team voor uw website en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de actieve online standaarden.

Ontwerp uw website eenvoudig opnieuw

Als u vanaf het begin een website maakt en een herontwerp wilt maken wanneer u een beslissing neemt, moet u de site volledig reviseren. Maar als u een contentmanagementsysteem gebruikt, heeft u maar een paar klikken nodig en blijft het grootste deel van uw website intact. Natuurlijk zal het nog een beetje moeten worden aangepast, maar het kan nog steeds binnen een dag of twee worden gedaan, afhankelijk van of je het ontwerp wilt aanpassen of niet.

Deze eenvoud is te danken aan het sjabloonsysteem dat in elk CMS is ingebed. U kunt gewoon een sjabloon downloaden en deze met een paar klikken in uw website implementeren. Nooit is webdesign zo eenvoudig gemaakt.

U kunt eenvoudig delen van uw ontwerp vervangen of uw website zonder problemen volledig opnieuw ontwerpen. De meeste sjablonen hebben ook een eigen interface, waarop u kunt instellen hoe uw website eruit moet zien.

Wereldwijde wijzigingen zijn gemakkelijk aan te brengen en kunnen met een paar klikken worden gedaan.

Kortom, u kunt sjablonen downloaden, gebruiken en hergebruiken om uw website de gewenste layout en functionaliteit te geven die u wilt.

Geweldig voor SEO

Zoals ik hierboven al zei, zijn de meeste systemen voor inhoudbeheer op een SEO-vriendelijke manier gebouwd. Dit betekent dat u veel minder werk hoeft te doen als het gaat om het optimaliseren van uw website. Dit is natuurlijk maar één onderdeel van uw algehele SEO.

Zoekmachineoptimalisatie is een tijdrovend proces met veel bewegende delen en u zult wat werk moeten verzetten om er echt het beste uit te halen. Maar aangezien u regelmatig nieuwe inhoud kunt pushen die uw gebruikers hopelijk leuk zullen vinden, kunt u relatief gemakkelijk werken.

Dus door een CMS te gebruiken, heb je het wat gemakkelijker om de pagina met zoekresultaten van zoekmachines te beklimmen.

Is volledig gratis of goedkoop

De meest populaire contentmanagementsystemen zoals WordPress en Drupal zijn open source en helemaal gratis. Dit halveert uw initiële investering. Er zijn niet veel betere deals dan zoiets gratis te krijgen! Het is ook nog een reden waarom contentbeheersystemen zo veel worden gebruikt.

Makkelijk uit te breiden

Dit is een van de grootste voordelen van het gebruik van een contentmanagementsysteem. U kunt plug-ins en extensies downloaden om zo ongeveer elke gewenste functie toe te voegen. De meeste zijn ontwikkeld door andere gebruikers of door kleine bedrijven.

U kunt functies voor sociale media integreren, geavanceerde inhoudeditors gebruiken, geavanceerde beveiligingstools hebben of uw eigen plug-in maken met de functie die u in gedachten heeft. Je hebt veel flexibiliteit als het gaat om het beheren van de functionaliteit van je website.

Maak altijd en overal verbinding

Contentbeheersystemen kunnen worden gebruikt door meerdere gebruikers die overal ter wereld verbinding kunnen maken met hetzelfde beheerderspaneel. Het is gemakkelijk voor een hele organisatie om samen te werken en hun website af te handelen volgens de vereisten die ze hebben.

Mobiele optimalisatie

Een groot deel van het online verkeer bestaat uit mobiele gebruikers. Aangezien de mobiele revolutie hier en nu plaatsvindt, moet zowat elke website die wordt geüpload een mobiele versie hebben. Het is een absolute voorwaarde voor succes.

Gelukkig voor ons zijn de meeste contentmanagementsystemen volledig mobielvriendelijk. Ook zijn bijna alle sjablonen die u voor uw website zou downloaden volledig responsief en zien ze er geweldig uit op elk apparaat waarop u ze opent.

Analytics

Een geavanceerd systeem voor inhoudsbeheer biedt webmasters de mogelijkheid om de activiteiten van hun gebruikers op de website te volgen en te analyseren. Hierdoor kunnen ze veel betere beslissingen nemen en hun website verder ontwikkelen, zodat deze beter is afgestemd op succes.

U kunt eenvoudig meten hoe uw inhoud uw publiek beïnvloedt en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf er beter door wordt. Zodra u een duidelijk beeld heeft van hoe uw website het doet, kunt u de tools implementeren die nodig zijn voor verdere ontwikkeling.

Online branding

U kunt de online branding van een bedrijf op vele manieren verbeteren dankzij de flexibiliteit van een contentmanagementsysteem. U kunt constant inhoud naar uw gebruikers streamen op meerdere kanalen, zoals RSS-feeds, sociale media, hypersites en e-mails enzovoort.

Welke manier u ook kiest om uw website te promoten of zelfs als u ze allemaal kiest, u kunt het juiste arsenaal aan tools opzetten om u te helpen.

Wat voor soort contentmanagementsystemen kunt u gebruiken?

Ten eerste heb je twee hoofdkeuzes. U kunt kiezen voor een open source CMS of een eigen CMS.

Als u voor een open source-optie kiest, heeft u veel lagere initiële kosten, maar kunt u uiteindelijk behoorlijk wat geld uitgeven voor het ontwikkelen van uw website.

Als u kiest voor de gepatenteerde CMS-optie, hoeft u zich alleen maar te registreren en een idee te hebben van hoe uw website zou moeten zijn. Het bedrijf achter het door u gekozen gepatenteerde CMS zorgt voor elk technisch detail van uw website, u hoeft het alleen maar te gebruiken. Dit is geweldig voor elke bedrijfseigenaar die niet teveel geeft om hun online aanwezigheid en die gewoon een website voor hun bedrijf wil hebben. Als deze optie beter voor u klinkt, raad ik u aan te kijken welk eigen contentbeheersysteem voor u zou werken.

Voor iedereen zijn hier de top drie open source content management systemen die je nu gratis kunt gebruiken.

WordPress

Bezoek Site »

WordPress is een van de beste contentmanagementsystemen die er zijn. Het is een volwaardig contentmanagementsysteem dat begon als een blogplatform. Het is zeer gebruiksvriendelijk en heeft veel plug-ins en thema’s beschikbaar (ongeveer 40.000 om precies te zijn). Het aantal thema’s en sjablonen dat u kunt gebruiken is overweldigend en u heeft waarschijnlijk meer om uit te kiezen dan bij andere CMS. Om het nog beter te maken, reageren al deze thema’s volledig.

Mensen zijn er dol op vanwege de flexibiliteit, eenvoud en de vele robuuste functies die het tot een uitstekend contentmanagementsysteem maken. Het is geen wonder dat ongeveer elke vierde website ermee is gebouwd.

Drupal

Bezoek Site »

Drupal is een wat complexer content management systeem vergeleken met WordPress en vereist wat technische kennis als je op maat gemaakte ontwerpen en functies op je website wilt maken. Maar omdat het complexer is, heeft het ook een uitgebreidere functionaliteit. Het heeft meer functies die even wennen zijn, maar de tijd en moeite die je investeert in het begrijpen van de basisvoorwaarden van Drupal, zoals inhoudstypen, taxonomieën, inhoudsblokken en weergaven enzovoort.

Drupal biedt ook dezelfde flexibiliteit als de meeste contentmanagementsystemen, zoals meerdere gebruikers en functies die een comfortabele samenwerking en regelmatige contentupdates helpen.

U kunt tal van modules en thema’s downloaden om uw website te verbeteren en aan uw eisen aan te passen. Maar je kunt ook je eigen ontwikkelen.

Drupal vereist meer kennis, maar het loont omdat je meer aanpassingen aan je website kunt maken en veel geavanceerdere functies hebt. Maar als u alleen een eenvoudige website wilt bouwen die wat inhoud laat zien, kunt u dat zelf doen door een paar tutorials te bekijken en de basis te begrijpen.

Joomla!

Bezoek Site »

Joomla! is een bekroond CMS dat u kunt gebruiken om geweldige websites en webapplicaties te bouwen. Het heeft de voordelen van een goed contentmanagementsysteem, zoals uitbreidbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Je kunt er ook complete online portals mee bouwen, e-commerce sites of zelfs je eigen community-website. Het heeft tal van geïntegreerde functies en regelmatige updates waarmee u snel en gemakkelijk een krachtige online aanwezigheid kunt opbouwen.

Ongeveer 2,8% van alle websites ter wereld gebruikt Joomla, wat behoorlijk indrukwekkend is. Het wordt geleverd met 6000 extensies en tal van verbluffende sjablonen.

Joomla! wordt ongeveer elke 2,5 seconden eenmaal gedownload. Misschien ben jij de volgende die het doet!

Dus, moet u een CMS gebruiken?

Het gebruik van een inhoudbeheersysteem is niet vereist voor het runnen van een website, maar het maakt uw werk zeker een stuk eenvoudiger. Het maakt u en uw hele personeel ook productiever en laat hen zich concentreren op inhoud van hoge kwaliteit in plaats van op alle technische details die horen bij het bewerken en publiceren ervan.

U kunt uw website eenvoudig schalen naarmate deze groeit en deze aanpassen aan eventuele wijzigingen die u wilt aanbrengen.

Het gebruik van een contentmanagementsysteem is een alles-in-één oplossing voor veel van de problemen die u tegenkomt bij het bouwen en beheren van een website. De meeste zijn gratis te gebruiken, dus het is zeker de moeite waard om ze een kans te geven!

Ik hoop dat je dit artikel met plezier hebt gelezen en dat je de informatie hebt gevonden waarnaar je op zoek was. We hebben nog veel meer artikelen over systemen voor contentbeheer en hoe deze u en uw bedrijf ten goede kunnen komen, dus bekijk ze gerust!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector