Moet u uw website optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten?

Voice-Search-optimalisatie


De technologieën die we gebruiken, evolueren snel. Nog niet zo lang geleden waren velen verbaasd over het hebben van een smartphone om een ​​locatie te bekijken, ideeën op te doen of informatie te vinden om een ​​taak uit te voeren. Nu zoeken 65% meer klanten online informatie op dan een paar jaar geleden. Ze zijn op zoek naar lokale bedrijven, iets wat ze hebben gezien of gehoord en gidsen die hen helpen specifieke taken uit te voeren.

Ook al typeert ieder van ons nog steeds sterk, er komt een nieuw tijdperk van zoekmachines aan. Nu de Google AI, Siri en Alexa steeds geavanceerder worden, hebben we veel nieuwe mogelijkheden in hoe we onze zoekopdrachten uitvoeren. Mensen worden lui en typen op je telefoon is niet altijd het meest comfortabele. Het is dus niet meer dan normaal dat mensen hun stem liever gebruiken om zoekresultaten op te roepen dan tijd te verspillen met typen.

In 2017 heeft Google er rekening mee gehouden dat ongeveer 20% van alle zoekopdrachten via gesproken zoekopdrachten wordt gedaan. In 2018 is het ongeveer 30%. Talrijke analytische bedrijven hebben verklaard dat tegen 2020 ongeveer 50% van alle zoekopdrachten met de stem zal worden gedaan. Dit houdt in dat spraakgestuurd zoeken onmiskenbaar sneller en sneller groeit. Het is gewoon een veel snellere en gemakkelijkere manier om te zoeken en we hebben gezien dat snelheid en gemak alles is waar de technologieën van vandaag naar streven.

Hoewel gesproken zoekopdrachten op geen enkele manier volledig functioneel zijn; het is nog steeds een beetje onhandig in het herkennen van verschillende dialecten, maar het ontwikkelt zich voortdurend. Het is eigenlijk heel slim en met de manier waarop ze zich hebben ontwikkeld, is er geen einde aan deze revolutie.

Het is tijd om naar de feiten te kijken en te zien waarom het belangrijk zou zijn voor jou, voor ons en voor iedereen beginnen met het optimaliseren van hun website voor gesproken zoekopdrachten.

De stijgende trend

Google publiceert niet regelmatig exacte informatie, dus het is nog steeds moeilijk om erachter te komen hoeveel mensen momenteel gesproken zoekopdrachten gebruiken. Maar we kunnen er zeker van zijn dat de trend stijgt en dat mensen altijd zullen gaan met wat handiger is. Al snel zullen de meeste zoekopdrachten met de stem worden gedaan.

Volgens Location World maakt in 2016 maar liefst 40% van de volwassenen dagelijks gebruik van gesproken zoekopdrachten. Het valt dus niet te ontkennen dat gesproken zoekopdrachten naar de top zullen stijgen. Spraakherkenningssystemen worden steeds geavanceerder. Het is zeer waarschijnlijk dat we de meeste van onze digitale tools met onze stem zullen bedienen. Omdat digitale assistenten spraakgestuurd zoeken veel sneller maken, blijven ze meer mensen uitnodigen om het systeem te gaan gebruiken. Naarmate het gebruik van gesproken zoekopdrachten “normaler” wordt, zal alleen meer van de bevolking het gaan gebruiken.

De impact van slimme luidsprekers

Dankzij Google en Amazon Echo hebben slimme luidsprekers een grote impact gehad op de revolutie in spraakgestuurd zoeken. Deze slimme luidsprekers zijn uitsluitend afhankelijk van spraakopdrachten om te werken. Ze conditioneren langzaam maar zeker mensen om hun problemen op te lossen en hun vragen te beantwoorden door middel van gesproken zoekopdrachten. Dit draagt ​​alleen maar bij aan de stijgende trend van gesproken zoekopdrachten.

Veranderingen Voice Search brengt SEO

Geen revolutie komt zonder het intense streven naar verandering en er zal veel aan te passen zijn zodra gesproken zoekopdrachten populairder worden. Hier zijn enkele van de sterkste effecten die gesproken zoekopdrachten zullen hebben op de wereld van zoekmachines.

Audio-only interfaces maken hun debuut

Slimme luidsprekers stellen mensen in staat om informatie te ontdekken, producten te kopen, te communiceren met websites en andere interfaces door simpelweg met hun stem te sturen. Dit betekent dat de waarde van visuele media gestaag zal afnemen. Het zal veel gemakkelijker zijn om hardop met uw computer te praten dan door een website te bladeren. Zodra dit gebeurt, wordt de manier waarop we informatie aan ons publiek presenteren volledig veranderd. We zullen compleet nieuwe structuren moeten bedenken.

Hogere concurrentie voor topposities

Hoewel er tal van opties beschikbaar zijn voor het beantwoorden van een zoekopdracht, geven digitale assistenten meestal antwoorden vanuit de topposities. Dit zal nog meer druk uitoefenen op SEO’s die ernaar streven om bovenaan de zoekresultaten van Google te komen.

Zoekopdrachten worden complexer

Gebruikers hoeven niet langer vooraf na te denken over de manier waarop ze hun zoekopdrachten aanpassen. Ze hoeven niet na te denken over welke zoekwoorden ze gebruiken. Zolang ze een vraag stellen die zelfs op afstand begrijpelijk is, krijgen ze een goede selectie van antwoorden.

Meer lokale resultaten zijn vereist

Mensen kunnen ook tijdens het rijden lokale zoekopdrachten uitvoeren. Ze zijn meestal onderweg afhankelijk van gesproken zoekopdrachten. Met gesproken zoekopdrachten kunnen ze een specifieke winkel vinden en erdoor navigeren zonder dat ze hun telefoon hoeven aan te raken. Dit zal veel lokaal gerichte zoekopdrachten genereren. Google en andere zoekmachines zullen daarom veel meer de nadruk leggen op lokale resultaten.

Interacties zullen korter zijn

Spraakgestuurde zoekopdrachten zijn kort en van nature niet geschikt voor een lange interactie. Je kunt snel de naam vinden van een acteur die je in een film hebt gezien, of de restaurants bij jou in de buurt. Aangezien interacties veel korter worden, zullen websites een veel kleiner venster hebben om indruk te maken op gebruikers.

Hoe u kunt profiteren van gesproken zoekopdrachten

Om de voordelen van het beschikbaar zijn voor gesproken zoekopdrachten te kunnen benutten, moet u de technologie zo vroeg mogelijk toepassen. De meeste van uw concurrenten werken er al mee. Toch ontkennen veel mensen op internet nog steeds dat conversationele zoekopdrachten de toekomst van internet zullen zijn.

Gebruik long-tail zoekwoorden

Het gebruik van long-tail zoekwoorden is een van de belangrijkste SEO-strategieën, zelfs als uw site niets te maken heeft met gesproken zoekopdrachten. Internetgebruikers gebruiken niet zoveel korte zoekwoorden. In plaats daarvan stellen ze directere vragen en proberen ze directere en relevantere antwoorden te krijgen. Dit is waar het gebruik van long-tail zoekwoorden in het spel komt. Aangezien het gesprekskarakter van gesproken zoekopdrachten het aantal zoekopdrachten langer maakt, zal het gebruik van de juiste long-tail zoekwoorden de kans vergroten dat uw inhoud beter scoort op de pagina’s van zoekmachines.

Werk aan Local Voice Search

Mensen zoeken het vaakst naar lokale bedrijven. Nieuwe apparaten zoeken intern om de beste bedrijven te vinden in de specifieke categorie waarin ze hebben gezocht. Hier volgen enkele manieren waarop u de positie van uw website in lokale gesproken zoekopdrachten kunt verbeteren.

 • Zorg ervoor dat uw informatie correct is – Zorg er extra voor dat al uw contactgegevens op elk platform exact hetzelfde zijn en volledig juist zijn. Als je een oud adres hebt op een van de platforms, kan dit je ranking schaden. Wees ook zo beschrijvend mogelijk wanneer u de categorieën van uw bedrijf beschrijft.
 • Laat uw bedrijf vermelden – Uw bedrijf moet op elke grote online bedrijfsvermelding worden vermeld. Het moet aanwezig zijn op Bing Places, Apple Maps, Yelp en Google Mijn Bedrijf. De belangrijkste apparaten halen hier al hun gegevens uit, dus u moet op elk van hen aanwezig zijn.
 • Krijg veel beoordelingen – Uw bedrijf laten beoordelen door zijn klanten speelt een grote rol bij het verkrijgen van een goede positie voor uw bedrijf. Het is niet meer dan normaal dat mensen zich meer aangetrokken voelen tot het bezoeken van een bedrijf dat talloze recensies heeft.

Streef ernaar langetermijnzoekwoorden te implementeren

Het hebben van een meer gemoedelijke toon op uw website is belangrijk voor gesproken zoekopdrachten. De gebruiker gebruikt tijdens zijn zoekopdrachten geen afzonderlijke zoekwoorden; ze zullen in plaats daarvan meer gemoedelijk zijn. Dit betekent niet noodzakelijk dat u uw zoekwoorden moet wijzigen in long-tail-zoekwoorden. Maar het betekent wel dat u ze op kleine manieren moet implementeren. Start een nieuwe pagina met veelgestelde vragen waar u meer gedetailleerde informatie over bepaalde onderwerpen geeft. Maak er inhoud voor met een informele toon en bedenk hoe uw publiek in het algemeen spreekt om uw inhoud op hun toon te laten aansluiten.

Onthoud ook dat mensen niet praten zoals ze typen. Dus verdubbel uw gebruik van natuurlijke spraakpatronen. Zoekmachines kunnen binnenkort de natuurlijke spraakpatronen van mensen oppikken en herkennen.

Zet nog meer nadruk op mobiel

De verbazingwekkende populariteit van mobiele apparaten is geen nieuws. Maar met de opkomst van spraakgestuurd zoeken wordt mobiel steeds relevanter dan ooit. Aangezien meer dan 50% van alle zoekopdrachten wordt gedaan via mobiele apparaten, is het belangrijk dat u zich richt op de context van een specifieke gesproken zoekopdracht om uw SEO te verbeteren.

Mobiel komt voor desktop, ongeacht het soort online aanwezigheid dat u wilt bouwen. Omdat gesproken zoekopdrachten onderweg worden uitgevoerd vanaf mobiele apparaten, is het belangrijk dat uw inhoud is geoptimaliseerd voor de apparaten die ernaar zoeken.

Probeer Google’s mobielvriendelijke test en kijk wat je ervan terugkrijgt. Het zal u vertellen hoe goed uw pagina zal scoren voor mobiele zoekopdrachten.

Conclusie

Het web verandert en uw website en uw strategie zouden mee moeten veranderen. Er moet nog veel worden voorbereid in de toekomst en het wordt een echte uitdaging, omdat we nog steeds niet precies weten wat voor soort veranderingen de revolutie op het gebied van gesproken zoekopdrachten zal teweegbrengen. Maar we weten wel dat u zeker moet nadenken over uw advertentiespel en de manier waarop u nieuwe klanten wilt bereiken. Sommige mogelijkheden zullen zich openen en sommige zullen worden weggenomen. Het enige dat u kunt doen om u voor te bereiden, is uw site zo veel mogelijk optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map