PHP vs Ruby on Rails – Wat zijn de verschillen?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'PHP vs Ruby on Rails – Wat zijn de verschillen?
0 14 мин.

php vs ruby ​​op rails


Wanneer mensen proberen een nieuw IT-project of een nieuwe carrière te starten, vragen ze zich vaak af hoe ze het op de juiste manier kunnen starten. Een van de belangrijkste stappen om dit te doen, is het kiezen van een technologie waar u vertrouwd mee bent en die lang genoeg zal bestaan ​​om uw geïnvesteerde tijd en energie terug te geven.

Als u een bedrijfseigenaar bent, wilt u werken met een technologie die uw project en uw bedrijf ver na de beginfase zal brengen. Als je een ontwikkelaar bent, wil je een technologie die veel ondersteuning biedt en waarmee je gemakkelijk een baan kunt vinden.

De meesten van ons vertrouwen bij het nemen van een dergelijke beslissing op onze hogescholen, vrienden en verschillende gemeenschappen. Het kiezen van de juiste programmeertaal voor webontwikkeling is een veelbesproken onderwerp met veel controverse.

In dit artikel proberen we u te helpen beslissen of u Ruby on Rails of PHP moet kiezen voor uw volgende onderneming op IT-gebied. We leggen de nadruk op het uitzoeken hoe deze twee talen werken en hoe ze zich vergelijken in termen van snelheid, schaalbaarheid, prestaties, kosten, ondersteuning en meer.

Maar houd er rekening mee dat het niet eerlijk is en ook niet technisch geschikt is om PHP te vergelijken met Ruby on Rails, aangezien PHP een scripttaal is aan de serverzijde en Ruby on Rails een webontwikkelingskader is dat steunt op de Ruby-scripttaal.

Een eerlijke vergelijking zou zijn tussen Ruby on Rails en CakePHP of andere op PHP gebaseerde frameworks. Ruby on Rails is in de loop der jaren populairder geworden dan enig ander PHP-webframework, en om goede redenen. Ruby on Rails vereenvoudigt het leerproces door conventies te gebruiken boven configuratie, dus u hoeft niet veel na te denken en te beslissen als het gaat om het hosten, organiseren en uitvoeren van de applicatie die u heeft ontwikkeld.

Toch draait PHP nog steeds op het web en zal dat blijven doen, maar Ruby werd tegelijkertijd ontwikkeld met het Rails-framework. Het is een taal die veel nadruk legt op productiviteit, waardoor u mogelijk minder tijd en middelen besteedt aan de ontwikkeling van uw app.

Beide talen hebben hun eigen sterke en zwakke punten die hen onderscheiden, maar hebben ook veel raakvlakken. Het is echt aan jou om erachter te komen wat je vereisten zijn en waar je uiteindelijk mee wilt werken.

Om een ​​goed onderscheid tussen beide te maken, zullen we alle beslissende factoren doornemen en u helpen bij het maken van uw keuze!

Wat is PHP?

PHP is een van de meest populaire scripttalen aan de serverzijde die worden gebruikt bij webontwikkeling. Het is open source, dus het is volledig gratis, samen met veel ontwikkelomgevingen. Het is ook een objectgeoriënteerde programmeertaal, dus programmeurs kunnen creatiever zijn in het aanpakken van problemen.

De taal is in 1995 uitgebracht als een manier om dynamische webpagina’s te maken en is sindsdien ongelooflijk populair geworden. PHP-code kan eenvoudig worden ingesloten in HTML-code, wat het erg handig maakte. Het heeft 82% van het marktaandeel en zelfs grote bedrijven zoals Facebook, Yahoo! en Google heeft er veel van hun websites in geschreven.

PHP is een zeer dynamische taal en het kan op zowat elk platform worden gebruikt en elke hostingprovider ondersteunt het inmiddels. Het ondersteunt ook een grote verscheidenheid aan databases zoals PostgreSQL, MySQL, Informix, Sybase en Microsoft SQL. Het is een krachtige taal die veel nadruk legt op server-side scripting, maar het kan ook worden gebruikt om web-apps en desktop-applicaties te ontwikkelen.

PHP is erg snel en functioneel en is gericht op webontwikkeling. Het heeft een enorm grote community en veel ondersteuning, wat zorgt voor een constante ontwikkeling van nieuwe functies en veel hulp. Ongeveer 90% van de problemen die je in PHP tegenkomt, zijn al door iemand anders aangepakt, dus je zult informatie heel gemakkelijk vinden. De meest voorkomende dingen die u met PHP kunt doen, zijn:

 • Genereer eenvoudig en gemakkelijk dynamische webpagina’s en bestanden. U kunt uw PHP-code gewoon toevoegen aan een HTML-bestand en de extensie wijzigen in .php of een afzonderlijk bestand maken.
 • Maak formulieren en verzamel gebruikersinformatie met behulp van formulieren. U kunt ook geautomatiseerde scripts schrijven om verschillende informatie van overal op internet te verzamelen.
 • Stuur geautomatiseerde e-mails. Zodra uw gebruikers u hun informatie hebben verstrekt, kunt u ze geautomatiseerde e-mails sturen.
 • Voeg dynamische functies toe. Maak klokken, kalenders, rekenmachines en andere handige functies op uw website.
 • Bouw desktop-applicaties. Hoewel PHP niet het beste is voor het bouwen van desktop-apps, kun je er wel een bouwen.
 • Volg gebruikers met cookies. U kunt scripts schrijven om u te helpen beter te begrijpen hoe uw gebruikers omgaan met uw website.

Er zijn enkele opvallende kenmerken in deze taal die het zo populair maakten, maar het heeft ook zijn eigen zwakke punten. Laten we eens kijken wat ze zijn!

De voordelen van PHP

 • Eenvoudige en ondiepe leercurve – PHP-code is gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor nieuwkomers, en het heeft ook een eenvoudige syntaxis die codering eenvoudiger maakt.
 • Het is gemaakt voor het web – PHP is gericht op het web, dus het wordt geleverd met veel ingebouwde functies die webgebaseerde problemen veel gemakkelijker en eenvoudiger helpen oplossen.
 • Tal van middelen en ondersteuning – PHP heeft veel documentatie, bronnen, frameworks en tutorials die je gratis kunt gebruiken. Er zijn ook veel CMS-systemen zoals Drupal, Joomla! en WordPress die zijn geschreven in PHP. Je kunt ze gratis gebruiken!
 • Ongelooflijk eenvoudig te implementeren – Er is geen gedoe als je de code die je hebt geschreven wilt gebruiken. U hoeft alleen maar uw .php-bestand naar een FTP-server te kopiëren en het wordt uitgevoerd.
 • Hoge snelheidsprestaties – PHP is een stuk sneller dan veel andere scripttalen.
 • Cross-platform compatibiliteit – PHP kan probleemloos worden gebruikt op grote besturingssystemen zoals Linux, Windows of Mac en de meeste databases. Ook ondersteunt elke hostingprovider het!
 • Stabiliteit – Omdat PHP al zo lang bestaat en een actieve gemeenschap had, is PHP stabiel geworden dankzij de ontwikkeling die erin is gestopt.

De nadelen van PHP

 • Beveiligingsfouten – PHP is een open-source taal die al bestaat sinds 1995 en mensen hebben veel beveiligingsoperaties ontdekt. Als uw website gevoelige gegevens verwerkt, kunt u het beste extra beveiligingsmodules gebruiken.
 • Veel slordige code – Een van de grootste sterke punten van PHP is ook de zwakte. De eenvoud ervan leidt er vaak toe dat mensen onhoudbare, slordige code ontwikkelen. Dit is geen functieprobleem, maar het vereist wel dat je je houdt aan specifieke coderingsnormen of frameworks als je onderhoudbare code wilt ontwikkelen.

Wat is Ruby on Rails?

Zoals we hebben besproken, moeten Ruby en Rails in dit argument afzonderlijk worden behandeld.

Robijn

Robijn is een open-source programmeertaal voor algemeen gebruik die halverwege de jaren 90 is ontwikkeld. Het ondersteunt verschillende programmeerparadigma’s zoals objectgeoriënteerd, functioneel en ook imperatief. Het werkt ook met een automatisch geheugensysteem en een dynamisch type. De eenvoudige syntaxis maakt het betrouwbaar voor vrijwel iedereen die bekend is met moderne programmeertalen. Ruby maakt het ook mogelijk om projecten in verschillende talen te ontwikkelen voor het geval ze beter geschikt zijn voor een specifieke taak.

De belangrijkste focus van de taal is eenvoud en productiviteit, wat snelle codering en ontwikkeling mogelijk maakt. Het is ontworpen om eenvoudig, draagbaar, uitbreidbaar en compleet te zijn. Het werkt op de meeste platforms, zoals Linux, UNIX, DOS, Mac OS en Windows.

Rails

Rails is een open-source, server-side webapplicatiekader dat is ontwikkeld in Ruby. Het is gemaakt om programmeurs te helpen door de ontwikkeling van webapplicaties veel gemakkelijker te maken. De ontwikkeling van Rails was gebaseerd op de aannames van wat elke ontwikkelaar nodig heeft om aan de slag te gaan met een project. Door het te gebruiken, hoeven ontwikkelaars veel minder code te schrijven en kunnen ze meer bereiken dan met andere frameworks of talen, aangezien Ruby on Rail grote nadruk legt op productiviteit. Je hebt waarschijnlijk veel populaire applicaties gebruikt die met Ruby on Rails zijn gebouwd. Applicaties zoals SoundCloud, Zendesk, Hulu, Shopify zijn er allemaal mee gebouwd.

Hoewel het geliefd is bij veel ontwikkelaars, is het ook zeer eigenzinnige software, omdat het beweert ‘de beste manier’ te zijn om dingen te doen. Eén ding is zeker: het gebruik van Rails geeft je een ongelooflijke productiviteitsstijging en veel ontwikkelaars beweren ook dat het de ontwikkeling leuker maakt.

Voor beginners is het veel gemakkelijker om programmeren te leren met Ruby on Rails, dan bijna elke andere programmeertaal of framework. Het is flexibeler en vergevingsgezinder, neemt veel minder tijd in beslag om te debuggen en je hoofd tegen je bureau te slaan en meer tijd om te leren.

Aangezien Ruby on Rails open-source software is, is het gratis te gebruiken. Je hoeft alleen versie 2.2.2 van Ruby, de Development kit (als je op Windows werkt), het RubyGems verpakkingssysteem en de SQLLite3 Database te installeren.

De voordelen van Ruby On Rails

 • Het is een volwassen framework – Door het gebruik van Rails kunnen ontwikkelaars in hoog tempo hoogwaardige producten maken. Het is ook beter te onderhouden dankzij de volwassenheid.
 • Het is compact – Het biedt een plezierige en elegante manier om apps te bouwen, heeft een gemakkelijke syntaxis die dicht bij natuurlijke taal komt.
 • Snelle en vreugdevolle ontwikkeling – Met het Rails framework hoef je je alleen maar te concentreren op de belangrijkste ontwikkeltaken. De meeste ondergeschikte taken zijn volledig geautomatiseerd, dus u hoeft zich alleen maar te concentreren op het oplossen van zakelijke problemen in plaats van uw framework keer op keer te hacken. Omdat Ruby gericht is op productiviteit, is snelle en naadloze ontwikkeling een van de beste eigenschappen.
 • Geweldig voor Rapid Application Development (RAD) – Het is ook heel gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen in uw applicatie.
 • Heeft geïntegreerde testtools – Rails heeft ook een zeer nuttig testraamwerk, wat de ontwikkeling en test, foutopsporingscyclus veel gemakkelijker maakt.
 • Geoptimaliseerd voor programmeursgeluk – Ruby kreeg zijn naam omdat het een “juweel van een taal” was. Het is een favoriet van veel ontwikkelaars vanwege zijn eenvoud, gebruiksgemak en geautomatiseerde functies.
 • Ruby Code is zeer leesbaar Dit, samen met de zelfdocumenterende functies, geeft Ruby een verhoogde productiviteit.

De nadelen van Ruby On Rails

 • Runtime snelheid – Het meest bekende probleem met Ruby. Het is niet zo snel als bijvoorbeeld NodeJS, maar presteert wel acceptabel. Het mag dus geen probleem zijn voor uw bedrijf.
 • Niet elke hostingprovider ondersteunt het – Ruby on Rails heeft meer bronnen nodig om te draaien, dus het wordt niet zo breed ondersteund als PHP, dat veel minder verbruikt. Maar er zijn veel Ruby-vriendelijke hostingproviders, dus maak je geen zorgen.
 • Hosting is vaak duurder – Een normaal gedeeld hostingplan kost ongeveer $ 5, maar de meeste hostingproviders die Ruby ondersteunen, vragen ongeveer $ 40 voor hun service, omdat Ruby veel meer serverbronnen nodig heeft.
 • Niet zo populair als andere scripttalen – Zelfs met steeds meer ontwikkelaars die elk jaar overstappen op Ruby, is er niet al zoveel geschreven code beschikbaar in vergelijking met Java of PHP.
 • Ruby is geen gemakkelijke programmeertaal – Sommige functies van Ruby zijn niet zo eenvoudig voor nieuwkomers. Het is een ongelooflijk krachtige taal, maar sommige delen ervan zijn inderdaad moeilijker te leren.

PHP vs Ruby on Rails

Het is nog steeds geen gemakkelijke taak om te beslissen welke taal beter is of welke je moet leren en ze hebben allebei hun eigen sterke en zwakke punten die hen scheiden. Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee we rekening moeten houden bij het analyseren van een programmeertaal. Deze onderscheiden ze van elkaar en helpen ons belangrijke conclusies te trekken. Laten we eens kijken wat ze zijn!

Gebruiksgemak en leercurve

Zoals ik al zei, hoewel Ruby on Rails erg compact en vergevingsgezind is, is Ruby geen gemakkelijke taal om te leren. PHP is veel uitgebreider voor nieuwkomers en ze hebben de neiging het gemakkelijker te leren.

De meeste mensen die ervoor kiezen om Ruby te gebruiken, hebben al ervaring met programmeren en kennen de basis. Veel PHP-ontwikkelaars zijn verhuisd naar Ruby. Waarom? Ze kozen het om dezelfde reden dat je één taal zou kiezen. Het is een persoonlijke voorkeur. PHP heeft een ondiepe leercurve, waardoor het gebruiksvriendelijker is.

Als u op zoek bent naar ontwikkelaars voor uw bedrijf, is het veel gemakkelijker om iemand te vinden die bekwaam is in PHP dan voor Ruby, dus het gebruik van PHP zal ook kosteneffectiever zijn. Bedenk dat van de 5 ontwikkelaars iemand zou kunnen weten hoe hij applicaties met Ruby kan ontwikkelen.

Snelheid en prestaties

Nu is het belangrijk op te merken dat, hoewel snelheid en prestaties zeer belangrijke factoren zijn in een taal, het vergelijken van de snelheid van Ruby on Rails en PHP niet bepaald een eerlijke gok is. Beiden behoren tot de tragere talen om uit te beginnen. We kunnen ook geen nauwkeurige snelheidsmeting doen omdat het ook afhangt van veel andere factoren zoals caching-mechanismen, de databasesystemen en uw hostingprovider in het algemeen.

Ruby on Rails is ook een raamwerk, wat betekent dat het de snelheid in gevaar brengt omwille van functionaliteit en gebruiksgemak. Het kost ook meer serverbronnen dan PHP.

Gemeenschap en ondersteuning

PHP wint deze game meteen, omdat het een enorme pool van ontwikkelaars en veel online bronnen heeft om uit te kiezen. Er zijn ongeveer 5 keer meer bronnen op PHP dan op Ruby. Ook lijken mensen veel meer geïnteresseerd in Ruby on Rails dan in Ruby, de taal zelf.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel er voldoende bronnen zijn voor PHP en genoeg bronnen voor Ruby, beide hetzelfde probleem hebben. Veel gidsen en bronnen zijn verouderd, omdat beide talen voortdurend worden ontwikkeld. Het is dus belangrijk om goed na te denken over waar u uw bronnen vandaan haalt.

Zo biedt phptherightway.com duidelijke handleidingen om nieuwkomers te helpen op het rechte pad te blijven om hun programmeervaardigheden te ontwikkelen. Als je White Ruby bekijkt, zul je merken dat het tal van podcasts en veel videocontent heeft gemaakt door professionals.

Schaalbaarheid en onderhoud

Nogmaals, PHP heeft veel meer bronnen beschikbaar op internet. Beide talen kunnen worden geschaald, maar Ruby heeft veel minder om mee te werken in vergelijking met PHP. De mogelijkheid en de mogelijkheid om een ​​applicatie te schalen hangt ook af van hoe de applicatie is ontworpen.

Hoe dan ook, voor het schalen van een applicatie moet de ontwikkelaar voldoende ervaring hebben. Als hij dat niet doet, is het tijd voor hem / haar om tutorials en artikelen te zoeken om ze te helpen. Er is veel informatie beschikbaar voor het schalen van PHP-applicaties en websites, waar slechts een kleine hoeveelheid informatie beschikbaar is voor het schalen van Ruby-applicaties.

Het heeft geen zin om een ​​apart argument over onderhoud te maken, omdat elke applicatie die is gebouwd met behulp van een framework gemakkelijker te onderhouden is.

PHP heeft een aantal frameworks die je ook kunt gebruiken en veel daarvan zijn ontwikkeld met specifieke doelen voor ogen.

Beschikbare code-editors

Zowel PHP- als Ruby-editors hebben de meeste nuttige functies die u zou gebruiken om uw werk gemakkelijker te maken, maar PHP is in dit opzicht nog steeds veel beter dan Ruby. Dit komt simpelweg omdat het op grotere schaal wordt gebruikt, dus er zijn meer tools ontwikkeld voor foutopsporing, benchmarking enzovoort. PHP heeft gewoon meer opties.

Conclusie

Dus is een van deze talen beter dan de andere? Nee. Beiden hebben hun eigen sterke en zwakke punten, dus de belangrijkste conclusie van dit artikel is dat het beide goede oplossingen zijn voor het bouwen van een applicatie.

Maar het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat aangezien Ruby meer serverbronnen nodig heeft, hosting duurder kan worden dan met PHP.

De belangrijkste dingen om mee te nemen, over PHP zijn dat:

 • Het is goedkoper.
 • Meer ontwikkelaars en middelen.
 • Een bredere selectie van tools.
 • Makkelijk te leren.

De belangrijkste afhaalrestaurants van Ruby zijn:

 • Het biedt een veel snellere ontwikkeling.
 • Heeft een echt gepassioneerde gemeenschap.
 • Ruby-ontwikkelaars zijn erg bekwaam.

Handige artikelen:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector