Sitejet vs WordPress – Wat is het beste voor het bouwen van uw website?

wordpress-vs-sitejet


Als u op zoek bent naar een manier om uw nieuwe website te ontwerpen, zijn er tal van mogelijkheden die u zou kunnen gebruiken. U kunt het bijvoorbeeld zelf coderen (of iemand inhuren) met HTML en CSS, of het maken met een website builder-platform zoals Wix of Sitejet; een andere mogelijkheid zou zijn om zelf een website te maken en te gebruiken WordPress platform voor bouwen.

Zoals u waarschijnlijk al weet, zullen we in dit artikel twee methoden bekijken die hierboven worden vermeld: de Sitejet-tool voor het bouwen van sites en het WordPress Content Management System (CMS). Dit zijn gemakkelijk 2 van de meest populaire methoden die door moderne websites worden gebruikt.

Meer dan 25% van alle websites die vandaag online zijn, worden mogelijk gemaakt door WordPress. En denk dat er tegenwoordig letterlijk miljoenen websites bestaan. Het punt is dat WordPress een breed gebruikt platform is door alle soorten mensen voor alle soorten websites.

Maar hoe zit het met Sitejet? Dit is een service die erop gericht is om WordPress aan te pakken als een van de meest populaire tools voor sitebeheer die ooit is gemaakt. Dat is geen klein doel om te bereiken. De service wordt echter snel steeds populairder vanwege de eenvoud en moderne functies. Het is dus een waardige concurrent.

Wat zullen we bespreken in het geval van beide platforms? Het eerste dat we behandelen, is functionaliteit. Daarna kijken we ook naar de gebruiksvriendelijkheid en als laatste aspect vermelden we ook de prijsstelling. Laten we erin springen!

Ik begin met WordPress:

WordPress – Functionaliteit

Als we het hebben over functionaliteit, moeten we vermelden wat u met het platform kunt bereiken. In het geval van WordPress kunnen we samenvatten met slechts één woord: alles. Ik laat WordPress niet te goed lijken. U kunt echt vrijwel alles doen met betrekking tot elk soort website.

Veel hiervan is te wijten aan de veelheid aan thema’s die beschikbaar zijn voor gebruik in de sectie WordPress-sjablonen. U kunt naar keuze kiezen uit duizenden gratis en premium thema’s.

Het beste van bijna allemaal is dat ze reageren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw website er op alle apparaten goed uitziet. Dit is een standaard die wordt geleverd bij het gebruik van WordPress.

Wanneer u een nieuw thema installeert, is het proces naadloos snel en eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is op de thema’ssectie klikken, de juiste voor uw behoeften kiezen en op installeren klikken. Als je wilt, kun je zelfs een voorbeeld bekijken van hoe je site eruit zal zien, dus je verspilt geen tijd aan het aanpassen van een sjabloon die uiteindelijk niet zou werken.

Een andere belangrijke functie die bij het gebruik van WordPress wordt geleverd, is het enorme aantal vooraf gebouwde plug-ins. Dit zijn in feite kleine programma’s die zijn gemaakt om bepaalde taken uit te voeren die een website nodig heeft.

Er zijn bijvoorbeeld plug-ins die zijn gebouwd voor het afhandelen van e-mailen, verkopen (e-commercesites), inlogformulieren, SEO, schrijven, video- en beeldverwerking en vele andere.

Er is echter één ding waar u rekening mee moet houden bij plug-ins: u mag alleen degene installeren die nodig zijn om uw website goed te laten werken. Als u er te veel installeert, kunnen ze uw website aanzienlijk vertragen. Houd hier dus rekening mee bij het bouwen van een site met WordPress.

Sitejet – Functionaliteit

sitejet-functies

Sitejet-functies & Functionaliteit

Laten we het nu ook hebben over Sitejet met betrekking tot functionaliteit. Om te beginnen moeten we erop wijzen dat Sitejet een WYSIWYG CMS is. Wat betekent dit?

De afkorting staat voor ‘’ What you see is what you get ’’. Het idee spreekt voor zich: het hele bouwproces van de site gebeurt live. Elke wijziging of aanpassing is direct zichtbaar in de browser. Hierdoor kan het hele proces sneller en efficiënter verlopen.

Net als WordPress wordt Sitejet ook geleverd met veel vooraf gemaakte sjablonen, die eenvoudig naar believen kunnen worden geïnstalleerd en gewijzigd. Het goede nieuws is dat ze allemaal reageren. Eigenlijk wordt deze functie tegenwoordig steeds meer een standaard. Maar toch is het een welkome aanvulling op het pakket.

Met Sitejet kunt u ook de broncode achter de betreffende website volledig aanpassen. Meer specifiek kunt u nieuwe HTML-, CSS- en JavaScript-code wijzigen of toevoegen aan uw website. Dit zorgt voor een veel betere personalisatie, omdat u elementen kunt maken die uitsluitend specifiek zijn voor uw gebruikte website.

Er is een zeer interessante en moderne functie ingebouwd in Sitejet: het heet Corporate Identity Detection. Wat is dit precies? Als u al een bedrijf heeft, kunt u het logo uploaden naar uw Sitejet-account. Zodra dat is gebeurd, kunt u ervoor kiezen om het ontwerp van de website automatisch aan te passen na het logo dat u eerder heeft geüpload.

Simpel gezegd, al uw huisstijl (inclusief uw website) wordt aangepast aan uw hoofdlogo. Hoe geweldig is dat? In een mum van tijd heeft u uw eigen merk opgezet!

WordPress – Gebruikersvriendelijkheid

Nu is het tijd om voor beide platforms over een ander aspect te praten: gebruiksvriendelijkheid. Of met andere woorden: hoe gemakkelijk is het platform te gebruiken.

Dit is eigenlijk een heel belangrijk aspect. Het gebruik van een websitebouwer betekent immers dat u niet te veel technische kennis hoeft te bezitten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom sitebouwers in de eerste plaats zijn gemaakt; zodat zelfs niet-technische mensen hun eigen website konden ontwerpen en ontwikkelen zonder codering.

Dus, wat kunnen we zeggen over WordPress? Als u het eenmaal onder de knie heeft, is het vrij eenvoudig en eenvoudig om uw website in vorm te houden. Het kost natuurlijk wat tijd om alle ins en outs te kennen, maar het is absoluut de moeite waard.

WordPress is een complex platform dat alle soorten websites ondersteunt, niet alleen blogs. Maar toch kunt u relatief snel alles leren over de werking ervan.

Ik zeg relatief snel, omdat het even wennen is om over zoveel functies en opties te beschikken. Hier zijn bijvoorbeeld enkele van de functies die alleen beschikbaar zijn in de hoofdmenubalk (aan de linkerkant): hoofddashboard, berichten, pagina’s, media (afbeeldingen, video’s, audio), opmerkingen, uiterlijk, plug-ins, tools en instellingen. Al deze opties hebben natuurlijk ook andere eigenschappen.

Sitejet – Gebruikersvriendelijkheid

Als we het hebben over gebruiksgemak, is Sitejet een topplatform op de lijst. Ik zei hierboven dat WordPress vrij eenvoudig te leren en te beheersen is, maar Sitejet is nog eenvoudiger. Alle functies en bouwtools zijn gemaakt met het oog op eenvoud.

De editor wordt bijvoorbeeld gebruikt als hulpmiddel voor slepen en neerzetten om uw website te maken. Je kunt kiezen uit tientallen vooraf gemaakte elementen, die klaar zijn voor gebruik. Natuurlijk kunt u ze verder aanpassen, als u dat wilt.

Maar als een sjabloon uit hun winkel is wat u zoekt, wordt uw werk nog eenvoudiger. Kies gewoon degene die bij u past en activeer deze op uw website. Elk thema staat open voor wijzigingen. Dus als iets verder moet worden gepersonaliseerd, kan dat ook gemakkelijk worden afgehandeld met de functie voor slepen en neerzetten van eerder.

Alles in de editor is duidelijk gemarkeerd en het doel ervan wordt aangegeven, zodat u zonder veel moeite de weg op het platform kent.

Nu is het tijd om te praten over de prijzen voor deze beide site builder-platforms:

WordPress – Prijzen

Dit platform is volledig gratis te gebruiken. Je hebt het goed gelezen. Als u WordPress downloadt van WordPress.org, kunt u deze volledig gratis gebruiken. Het is tenslotte een open source-tool, wat betekent dat je het vrij kunt gebruiken en aanpassen zoals je wilt.

De enige service waarvoor u moet betalen, is de webhosting die elke website nodig heeft om online op internet te zijn. Ik raad HostGator ten zeerste aan voor het bouwen en hosten van WordPress-websites.

Sitejet – Prijzen

sitejet-prijzen

Sitejet-prijzen

Hoewel de meeste websitebouwers een gratis abonnement aanbieden, heeft Sitejet geen gratis abonnement beschikbaar. Het beste en meest redelijke voor iemand zonder bedrijf is het eerste plan dat Professional wordt genoemd.

Deze kost $ 7 / maand, of $ 5 / maand als u vooraf 1 jaar betaalt. Elke functie die Sitejet beschikbaar stelt is inbegrepen in dit pakket + gratis hosting voor 1 website.

Als u een gratis te gebruiken platform wilt voor uw website-bouwproject, dan is WordPress iets voor u. Maar zelfs dan moet je nog betalen voor webhosting, wat voor nieuwe websites (met shared hosting) tussen $ 3 – $ 10 / maand kost. Zoals hierboven vermeld, raad ik voor WordPress-sites HostGator aan, die begint bij $ 2,75 / maand.

Dus qua prijs zou je uiteindelijk bijna hetzelfde bedrag uitgeven voor beide tools. Het enige verschil is dat je dat geld aan verschillende bedrijven betaalt.

Conclusie

Al met al zijn zowel WordPress als Sitejet eersteklas sitebouwers. De ene boven de andere kiezen, hangt echt af van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Met WordPress heb je een complex CMS om te gebruiken voor sitebeheer, wanneer Sitejet meer een slepen-en-neerzetten-sitebouwer is, die geweldige ingebouwde functies heeft, maar je bent beperkt in vergelijking met WordPress.

Als u ze verstandig gebruikt, kan elk van de twee ervoor zorgen dat uw website zijn eigen merk wordt. Uw keuze hangt echt af van uw behoeften. Ik raad WordPress aan voor blog-achtige websites en Sitejet voor kleine bedrijfswebsites. Als u uw website op WordPress draait, moet u constant updates en beveiliging in de gaten houden. Met Sitejet hoeft u zich geen zorgen te maken over al deze dingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map