Tekenen die bevestigen dat u de hostingprovider moet wijzigen

wanneer u van webhostingprovider moet veranderen


Webhosting is de basis van elke website. Net als bij een constructie, als de fundering niet goed is, zal het gebouw vroeg of laat instorten. Dit kan ook het geval zijn bij websites. Als de webhostingprovider waarmee u host geen betrouwbare service en ondersteuning kan bieden, zal uw website veel te lijden hebben.

In dit artikel zal ik u de meest voorkomende signalen onthullen die u zullen informeren dat het tijd is om over te stappen naar een andere, betere hostingprovider. Houd er rekening mee dat als u van bedrijf verandert, u de problemen die u momenteel met de website heeft niet hoeft te verwijderen, u nog steeds een betrouwbare hostingprovider moet vinden die de negatieve effecten die zich kunnen voordoen, tot een minimum beperkt..

Vreselijke klant- en technische ondersteuning

vreselijke ondersteuning voor webhosting

Het meest voorkomende probleem van hostingbedrijven is de ondersteuning. Vanwege het grote aantal hulpverzoeken en ongetrainde of verminderde persoonlijke ondersteuning kan de snelheid van het beantwoorden van klanten en het oplossen van problemen aanzienlijk worden vertraagd.

Ik denk dat het normaal is als ze niet meteen bij elk telefoontje antwoorden. Maar hoe lang moet je wachten? Zou je een uur wachten om het met iemand in contact te brengen? Hoe zit het met het krijgen van een antwoord op uw e-mail? Uit mijn ervaring mag het niet meer dan 30 minuten duren om een ​​antwoord op een e-mail te krijgen, zelfs als ze het erg druk hebben. Als je uren of dagen moet wachten, is dat vreselijk.

Onbetrouwbare service met zeer lange stilstandtijden

Waarschijnlijk kan alleen cloudhosting 100% uptime-garanties bieden, maar er is altijd een kans op een probleem. Als je shared hosting gebruikt is de kans op downtime hoger. Maar hoe vaak moet uw website niet beschikbaar zijn en hoelang moet deze nog aan de normale normen voldoen?

Naast het feit dat uw klanten frustrerend worden omdat ze geen toegang hebben tot uw site en uw service kunnen gebruiken of uw producten kunnen kopen, kan een onbetrouwbare service ook leiden tot een boete voor zoekmachines. Als Google uw site tijdens downtime bezoekt, zal het uw site als een lege pagina zien, zal het niet meer zo belangrijk zijn en zal het naar beneden drukken in de zoekresultaten.

Onveilige serveromgeving en hacken van websites

beveiliging van webhosting

Oh nee! Uw website wordt opnieuw gehackt, het beheerderswachtwoord wordt gereset en de site geeft ongewenste en niet-gerelateerde inhoud weer. Was dit de eerste keer dat het gebeurde? Zo ja, dan is er waarschijnlijk een kwetsbaarheid in de code op uw website waardoor hackers in uw database kunnen komen of bestanden kunnen wijzigen. Door het probleem te vinden en op te lossen, moet het veilig zijn. Wat als de server wordt gehackt en u er niets aan kunt doen? Wat als dit probleem aanhoudt en het hostingbedrijf het probleem niet kan oplossen? Zoek een hostingbedrijf dat hun netwerk kan beveiligen en zij kunnen problemen oplossen.

Langzame websites en time-out verbindingsfouten

Een recent uitgevoerde enquête toont aan dat internetgebruikers erg ongeduldig zijn en wanneer ze informatie zoeken en zoeken, willen ze direct antwoord. Meer dan 65% van de internetgebruikers verlaat websites die langzaam laden. Een langzame server kan een enorme daling van het websiteverkeer veroorzaken en kan uw bedrijf echt schaden. Het komt vaak voor dat trage verbindingen leiden tot verbindingsfouten en uw site helemaal niet laden. Als dit elke dag gebeurt, moet u waarschijnlijk overstappen.

Ontbrekende technische functies die nodig zijn voor uw website

Het opzetten van een WordPress-blog of een Joomla-website op een gedeelde host zijn enkele zeer standaardfuncties. Er zijn hostingproviders die veel standaardfuncties bieden, maar als het gaat om wat geavanceerdere dingen, kunnen ze het gewoon niet, ze hebben liever niet de technische kennis of hun serveromgeving staat hen niet toe de wijzigingen aan te brengen.

Een heel eenvoudig voorbeeld zou de wijziging van de bestandsrechten kunnen zijn. Het is waar dat het wijzigen van de toestemming van bestanden in 777 beveiligingsproblemen kan veroorzaken; er zijn echter plug-ins en extensies die een andere bestandsconfiguratie nodig hebben dan de standaard. De W3-cache werkt pas op je WordPress-site als je de juiste bestandsrechten hebt ingesteld. Als dit een beperking is die u wilt verwijderen, zoek dan naar een nieuw bedrijf.

Radicale veranderingen in prijsstructuur en verborgen kosten

prijswijziging voor webhosting

Het is een gebruikelijke marketingstrategie onder webhostingbedrijven om een ​​introductie, lage prijs voor nieuwe klanten en een hoger tarief voor accountvernieuwingen te bieden. Hier is niets mis mee, als ze de klanten hierover informeren. Er zijn echter webhostingproviders die u niet zullen vertellen wat hun verlengingsprijs is, en zij zullen u alleen zonder voorafgaande kennisgeving kosten in rekening brengen. Lees de voorwaarden altijd zorgvuldig door en als u niets vindt dat verwijst naar accountvernieuwingen of als er iets verdachts is, moet u ze vermijden.

Verborgen kosten kunnen ook een enorm probleem en een negatief teken zijn. Er zijn gevallen geweest waarin een website was gehackt vanwege een gebrek aan beveiliging, maar deze had een back-up en de klant vroeg om een ​​herstel. Het bedrijf heeft de site hersteld en het werkte perfect, maar ze brachten de klant meer in rekening dan het daadwerkelijke hostingplan heeft gekost. Als dit een keer is gebeurd, is de kans groter dat het keer op keer gebeurt. Houd dus rekening met verborgen hostingkosten.

Geen upgrade mogelijkheid naar next-tier hosting

Uw website begint te groeien, uw bedrijf groeit ook en plotseling krijgt u een telefoontje of een e-mailmelding van uw hostingbedrijf dat uw website te veel bronnen gebruikt en zij deze moesten afsluiten om de server in evenwicht te brengen. Wat?! Als uw website dankzij uw SEO- of marketingwerk plotseling veel verkeer ontvangt, kan dit in het geval van een gedeelde hosting een probleem zijn. Share-hosts zijn niet ontworpen om in een zeer korte periode veel verkeer te verwerken en sluiten uw site gewoon af. In dit geval moet u upgraden naar een virtuele server, maar wat als het huidige hostingbedrijf geen upgrademogelijkheid biedt? Het is tijd om van webhosting te wisselen.

Zo is uw webhosting goed genoeg?

Als u een van de bovenstaande signalen ervaart, moet u misschien rondkijken en kijken wat andere hostingproviders bieden. Als er meer tekenen zijn waarmee u te maken heeft, moet u dringend een back-up van uw websites maken en verhuizen. Het is noodzakelijk om te vermelden dat geen van de hostingproviders perfect is, er is altijd wel iets dat fout kan gaan en fout kan gaan, maar het is belangrijk hoe het bedrijf elke zaak afhandelt. Als je ziet dat ze echt voor je zorgen en hun best doen om je te helpen, moet je ze waarschijnlijk toch een kans geven, maar het herhaaldelijk aanpakken van dezelfde problemen kan erg frustrerend zijn en kan een enorm alarm zijn om een ​​nieuwe te krijgen webhostingprovider.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map