Top 5 Open Source Content Management Systems (CMS) om te overwegen

best-content-management-systeem


Als het lanceren van een website, een blog of een online bedrijf een van de goede voornemens is voor 2018, moet u de tijd nemen om de inhoudbeheersystemen te onderzoeken die u zou kunnen gebruiken om uw site te bouwen. Voorbij zijn de dagen van met de hand gecodeerde websites, aangezien systemen voor inhoudsbeheer de manier waarop websites werden gemaakt niet zo lang geleden met succes hebben vervangen. Alles wat u vandaag nodig heeft om aan de slag te gaan met uw online onderneming is een hostingplan en een CMS. Hoewel het type hosting dat u heeft en het type CMS dat u kiest, beide van grote invloed zijn op het succes van uw online inspanningen, gaan we in dit artikel focussen op de open source content management systemen die het overwegen waard zijn voor het bouwen van uw website.

Vergelijk Top 3 CMS: WodPress vs Joomla vs Drupal

Hoewel WordPress het meest herkenbare contentbeheersysteem in de branche is, zijn er andere krachtige CMS’en waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, afhankelijk van de aard van uw website of blog. Hier zijn de top 5 open source content management systemen waar je in 2017 rekening mee moet houden:

# 1 WordPress

WordPress is gemakkelijk het meest populaire en meest gebruikte platform voor het bouwen van een breed scala aan websites en blogs. De sterke punten van WordPress zijn de snelle installatie, de hoge aanpasbaarheid en de enorme ontwikkelaars- en ondersteuningscommunity die dit ondersteunt. Het brede scala aan gratis en premium plug-ins en thema’s, evenals eenvoudige bewerking van PHP- en CSS-bestanden, maakt het gemakkelijker voor gebruikers om functionaliteit en ontwerpelementen toe te voegen aan hun standaardblog, bedrijfswebsite of e-commercesite.

WordPress is ook een gebruiksvriendelijk, SEO-vriendelijk en multimediavriendelijk platform dat is gebouwd met het oog op prestaties en beveiliging. Omdat het net zo populair is als zowel ervaren gebruikers als beginners, kan WordPress op elk hostingaccount worden geïnstalleerd en de meeste hostingproviders bieden WordPress-geoptimaliseerde hosting met ofwel WordPress vooraf geïnstalleerd of installeerbaar via installaties met één klik, automatische updates, back-ups en WP -CLI integratie.

Wat u ook met uw website moet bereiken, WordPress is een veelzijdig platform waarmee u een zeer gepolijste, zoekmachinevriendelijke website kunt bouwen die is afgestemd op uw exacte behoeften.

Lezen: Een WordPress-website maken?

# 2 Drupal

Drupal is een van de meer geavanceerde contentbeheersystemen die ontwikkelaars helpt krachtige sites te maken met honderden pagina’s die grote hoeveelheden bezoekers aankunnen. Drupal wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van complexe en interactieve zakelijke, e-commerce- of overheidssites, maar het kan ook worden gebruikt om blogs of eenvoudigere sites te maken. Dankzij zijn complexiteit wordt Drupal gezien als een enterprise-class CMS, of zelfs als een content management framework, aangezien het geen aannames maakt over hoe content gestructureerd en beheerd moet worden.

Met Drupal is het creëren van zoekmachinevriendelijke, mobiel-ready en feature-rijke websites een fluitje van een cent, en dankzij de schaalbaarheid, kracht en stabiliteit kan het beheer van grote hoeveelheden inhoud en verkeer probleemloos worden bereikt.

Drupal heeft een actieve gebruikers- en ondersteuningscommunity, maar het platform zelf is meer gericht op meer ervaren gebruikers dan op beginners en onervaren ontwikkelaars. Drupal biedt een breed scala aan add-ons, speciaal voor zakelijke en e-commercesites zoals voorraadbeheer, winkelwagentjes, livechat, het maken van databaserapporten, hulpprogramma’s voor het volgen van projecten, enz..

# 3 Joomla

Joomla is een ander open source CMS dat miljoenen websites van zakelijke websites naar websites van grote organisaties en non-profitorganisaties stuurt. In termen van complexiteit bevindt het zich ergens tussen WordPress en Drupal, omdat het het favoriete platform is voor kleine tot middelgrote e-commerce of zakelijke websites, maar Joomla kan worden gebruikt om vrijwel elk type website te maken dankzij het zeer aanpasbare karakter.

Hoewel Joomla niet vergelijkbaar is met WordPress op het gebied van bruikbaarheid, telt het nog steeds als een gebruiksvriendelijk platform dat het maken en eenvoudig beheren van websites met honderden pagina’s met inhoud mogelijk maakt. De overvloed aan bronnen, tutorials en programmeurstools stelt gebruikers in staat om kennis te maken met de ins en outs van Joomla en snel aan de slag te gaan met hun online projecten.

Joomla’s admin-pagina stelt gebruikers in staat te kiezen uit een brede selectie van opties voor het beheren van alle aspecten van hun inhoud met menu management, media management, gebruikers management, module management en extensie management tools.

Lezen: Een website maken met Joomla?

# 4 ModX

Zoekmachine geoptimaliseerd, ontworpen voor snelheid en mobiel reactievermogen, ModX verkoopt zichzelf als het meest aanpasbare, schaalbare en snelste open source PHP content management systeem. Het is een geweldig SEO CMS waarmee gebruikers websites kunnen bouwen waar zoekmachines dol op zijn. ModX is gebouwd met het idee om ontwikkelaars ontwerpvrijheid te bieden, terwijl de robuuste beveiliging behouden blijft.

Sinds 2005, toen het voor het eerst werd uitgebracht, helpt ModX gebruikers hun creatieve vrijheid te ontketenen door nooit te dicteren hoe u uw website moet bouwen. De ingebouwde pakketbibliotheek biedt ontwikkelaars de meeste tools die ze nodig hebben om mee te bouwen, waardoor het meer een inhoudsbeheerraamwerk is dan een eenvoudig kant-en-klaar CMS. ModX geeft u de volledige controle over uw inhoud en gaat zover dat u de kernfunctionaliteit kunt wijzigen zonder de kerncode te hoeven hacken.

Naast siteprestaties, snelheid en ongeëvenaarde schaalbaarheid, neemt ModX ook de beveiliging van websites zeer serieus. xPDO vormt de basis van xMod en zorgt ervoor dat SQL-injectie-aanvallen waarmee veel platforms worstelen, met succes worden voorkomen.

# 5 Beton 5

Beton5 kwam in de open source content management scene in 2009 en bloeit sindsdien. Dit CMS heeft de taak op zich genomen om zich te positioneren als het gebruiksvriendelijke, tijdbesparende CMS voor iedereen, van minder ervaren individuele gebruikers tot website-ontwerpers en ontwikkelaars.

Concrete5 is vanaf het begin eenvoudig te gebruiken – het is eenvoudig te installeren, heeft duizenden add-ons binnen handbereik, toegang tot een grote themamap, maakt het mogelijk om uw site aan te passen met drag-and-drop-builders, stijleditors en faciliteert de creatie responsieve sites die er goed uitzien op elk apparaat. Concrete5 richt zich ook op het aanbieden van marketingtools, toegangscontroletools, SEO en socialemediatools voor een gemakkelijke en uitgebreide contentbeheerervaring.

Dit CMS zou zonder twijfel een topkandidaat moeten zijn voor iedereen die op zoek is naar een gestroomlijnd, gebruiksvriendelijk en aanpasbaar CMS dat wordt ondersteund door een probleemloos ondersteuningsteam en een enthousiaste gebruikersgemeenschap.

Conclusie

Het gebruik van een CMS voor het bouwen van een website heeft veel voordelen, waaronder het bereiken van geavanceerde sitefunctionaliteiten in korte tijd, waardoor snelle ontwikkeling- en implementatietijden mogelijk zijn. De open source CMS’s die in 2017 in dit artikel moeten worden overwogen, zijn enkele van de meest populaire, gebruiksvriendelijke en volledig uitgeruste CMS’s die u gratis kunt downloaden en gebruiken om elke website van een standaardblog naar een drukbezochte website te lanceren. e-commerce site.

Hoe u webhosting kiest voor uw CMS-website?

Hier zijn enkele tutorials die u zullen helpen bij het kiezen van de beste hostingprovider voor uw favoriete CMS:

 • WordPress Hosting Guide
 • Joomla Hosting Guide
 • Drupal Hosting Guide
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map