Uw website bouwen met PHP (voor- en nadelen)

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Uw website bouwen met PHP (voor- en nadelen)
0 6 мин.

het bouwen van uw website met php


PHP (Hypertext Preprocessor) is een scripttaal aan de serverzijde die door webprogrammeurs wordt gebruikt om webapplicaties en websites te creëren met databases en verbeterde functionaliteit die in 2013 op meer dan 240 miljoen websites en 2,1 miljoen webservers is geïnstalleerd.

De meeste websites zijn gemaakt in PHP, maar sommige zijn gemaakt in Flash, ASP, Java, Python, Ruby of gewoon in HTML, CSS en JavaScript, maar deze hebben geen database of complexe functies. In tegenstelling tot HTML kan PHP verbinding maken met databases, generieke HTML-code genereren en u kunt zelfs uw server instellen om alle HTML-bestanden met PHP te verwerken, zodat de echte broncode van uw website niet kan worden gekopieerd of gezien.

Er zijn meerdere versies van PHP en er zijn ook grote verschillen, zoals tussen PHP 4 en PHP 5, waar een nieuw OOP-model verscheen samen met verbeterde MySQL- en SQLite-ondersteuning en andere kleine functies.

PHP-bestanden hebben verschillende extensies zoals .php, .phtml of .php5 en ze kunnen PHP-code bevatten, maar ook HTML, JavaScript of CSS.

PHP kan veel nuttige dingen doen, zoals het genereren van dynamische pagina-inhoud, het maken, openen, lezen, schrijven, verwijderen en sluiten van bestanden op een server, het verzamelen van formuliergegevens, het ontvangen en verzenden van cookies, het toevoegen van verwijderen, het wijzigen van gegevens in de database, met behulp van om gebruikerstoegang te controleren, gegevens te versleutelen en afbeeldingen, PDF-bestanden, Flash-films, XHTML- en XML-tekstbestanden uit te voeren.

Zelfs als PHP de meest populaire programmeertaal is die wordt gebruikt voor het maken van websites, heeft het enkele nadelen: complexe projecten vereisen ervaring, open source-code, gebrek aan tools voor foutopsporing, pakketbeheer, productiviteit, het verandert voortdurend, inconsistentie en syntaxis.

Complex project vereist ervaring

Bij grote en complexe projecten heb je ervaring of hulp nodig van meer ervaren PHP-programmeurs, want er zijn veel bibliotheken en veel manieren om een ​​functie te maken, maar je kunt niet de juiste kiezen of precies vinden wat je wilt.

Open source code

Gewoonlijk kan alles wat te zien is, worden gestolen, en hetzelfde geldt voor PHP-broncode die kan worden gestolen door uw eigen klanten of andere webprogrammeurs en om in andere projecten te plaatsen, zelfs als u met de originele oplossing of het originele idee kwam.

Gebrek aan tools voor foutopsporing

In PHP heb je foutopsporingstools nodig om fouten en waarschuwingen te vinden, maar het probleem is dat er maar een paar beschikbaar zijn in vergelijking met andere programmeertalen zoals Python.

Pakketbeheer

PHP heeft een slecht pakketbeheer in tegenstelling tot Python die pakketten kan schrijven, bouwen en delen met andere programmeurs, zodat ze verbindingen kunnen maken tussen meerdere projecten via zogenaamde plug-ins.

Productiviteit

Over het algemeen heb je niet tegelijkertijd snelheid en productiviteit en biedt PHP snelheid in ruil voor productiviteit, terwijl het webframework Ruby on Rails productiviteit biedt in ruil voor snelheid.

Steeds veranderend

Nieuwe versies van PHP verschijnen constant met oplossingen voor bugs en met nieuwe functies, maar tegelijkertijd verschijnen ze met nieuwe bugs die pas een oplossing hebben als er een nieuwe versie wordt uitgebracht en dit kan echt frustrerend zijn.

Inconsistentie

In het begin was PHP speciaal gemaakt als een hulpmiddel voor amateurs, dus het heeft veel totaal willekeurige functies, willekeurige volgorde van parameters en andere willekeurige functies.

Syntaxis

Met de meeste programmeertalen kun je je code ordenen zoals je wilt, waardoor het leesbaar is, zelfs voor mensen die geen programmeur zijn, maar die Engels kennen, in PHP kun je dit niet doen, syntaxis is moeilijk te begrijpen als je PHP niet kent.

Natuurlijk heeft PHP-taal ook voordelen: snel en gemakkelijk, grote community, hoge compatibiliteit met databases, garbagecollection, platformonafhankelijk, veilige modus, beveiliging, hoog rendement, inbedding en kosten.

Snel en gemakkelijk

De implementatietaal van het PHP-script is C met enkele C ++ -elementen en syntaxisonderdelen van Java en Perl, dus het is gemakkelijk te leren en om basiselementen te gebruiken, vooral als je het voor algemeen gebruik en webontwikkeling wilt gebruiken.

Grote gemeenschap

Omdat het zo populair is, heeft PHP een geweldige en grote community met websites, blogs en forums met verschillende oplossingen voor verschillende problemen, nieuwe ideeën voor veel projecten, speciale bronnen, informatie en zelfs PHP-banen.

Hoge compatibiliteit met databases

PHP is uitermate compatibel met meerdere databaseversies zoals dBase, IBM DB2, InterBase, maar vooral met MySQL dat in staat is om een ​​groot aantal meerdere verbindingen tegelijkertijd te onderhouden. Samen met de MySQL kan PHP worden gebruikt om schaalbare en krachtige applicaties en websites te creëren.

Afvalinzameling

PHP heeft een garbagecollection die wordt uitgevoerd wanneer je het vertelt, wanneer het script eindigt of wanneer je een functie hebt.

Platformonafhankelijk

Alle PHP-applicaties en websites draaien op elk platform, ongeacht of het gaat om een ​​Unix-, Windows- of Mac-besturingssysteem en ongeacht het type server dat wordt gebruikt.

Veilige modus

In het geval van problemen kan PHP worden gebruikt om ze te herstellen met behulp van de veilige modus, deze functies zijn erg geliefd bij ISP (internet service providers), en bovendien staat PHP het uitvoeren van code toe in een beperkte omgeving.

Veiligheid

PHP heeft hoge veiligheidsnormen omdat het sterk, populair en flexibel is, dus zelfs in het geval van bibliotheken van derden blijft dit stabiel en veilig.

Kosten

PHP is gratis te downloaden en te installeren op servers en omdat het zo populair is, kun je gemakkelijk goedkope programmeurs vinden, zodat 10 PHP-programmeurs je 1 Ruby on Rails-programmeur kosten, en ook de meeste bibliotheken zijn gratis.

Hoog rendement

Webprogrammeurs gebruiken PHP om dynamische websites te maken om de deelname van bezoekers te verzekeren, hetzij door abonnementen, hetzij door productverkopen, hetzij door commentaar te geven of door andere acties, zodat ze geneigd zijn vaker terug te keren dan bezoekers van andere websites die in andere programmeertalen zijn gemaakt.

Inbedding

Veel programmeurs op laag niveau verwarren soms PHP met HTML omdat ze beide talen in hetzelfde bestand zien, PHP is eenvoudig te implementeren naast HTML, JAVASCRIPT en CSS.

Uiteindelijk kun je zien dat PHP niet perfect is, zoals niets in deze wereld, maar veel meer voordelen dan nadelen heeft. Dus als u van plan was om deze programmeertaal te leren of er een website mee wilde bouwen, aarzel dan niet.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare PHP-hostingprovider, raad ik InMotion Hosting aan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector