Verschillende manieren om uw WordPress-blog te versnellen

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Verschillende manieren om uw WordPress-blog te versnellen
0 6 мин.

hoe u uw WordPress-blog kunt versnellen


Een van de belangrijkste aspecten van een website, of het nu een persoonlijke of bedrijfssite is, is de snelheid.Terwijl uw websitebezoeker (potentiële klanten) door uw website browsen, wilt u hen de beste ervaring bieden, dus snelheid is cruciaal. Websitegebruikers zijn ongeduldig, ze willen de toegangsinformatie snel, zonder wachttijd. Als het laden van een website meer dan 3 seconden duurt, zal de bezoeker vertrekken zonder dat uw inhoud wordt gewijzigd.

Snelheid is ook belangrijk voor motoren zoals Google, Yahoo, Bing en anderen. Zoekbots openen en indexeren uw website en gebruiken verschillende computermethoden om die toegankelijkheid en snelheid van de pagina’s te berekenen. De snelheid van uw website kan de ranking aanzienlijk beïnvloeden.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u uw WordPress-blog kunt versnellen door enkele eenvoudige stappen te volgen.

Kies een betrouwbare WordPress-host

De basis van elke website is webhosting. U kunt de beste website en de meest bruikbare inhoud op internet hebben, als uw hostingprovider zuigt, zal uw website ook slecht zijn. Afhankelijk van het type website en uw budget, moet u een geschikt en goed webhostingbedrijf vinden dat geweldige functies, kwaliteitsondersteuning en hoge snelheid biedt. Voor het hosten van uw WordPress-site raad ik aan BlueHost- of InMotion-hosting te gebruiken. Vermijd ten koste van alles het gebruik van gratis webhosting, omdat deze services alleen uw website schaden door ongewenste links en gedwongen advertenties op uw site te plaatsen en uiterst onbetrouwbaar zijn.

Het ideaal zou zijn om een ​​dedicated server te kopen, omdat dit de beste prestaties kan leveren, maar het huren van dit type hostingplan is erg duur. Een kleine WordPress-blog werkt soepel op een gedeeld hostingplan, terwijl een website die veel verkeer ontvangt, op een VPS moet worden geplaatst.

Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Een inhoudsleveringsnetwerk gebruiken (CDN) helpt u om de inhoud van uw website in de cloud op te slaan en ook om uw website online te houden voor het geval uw hosting mislukt. ik raad aan CloudFlare die heel eenvoudig kan worden geïnstalleerd vanaf cPanel en het is gratis.

Een website op CloudFlare laadt gemiddeld twee keer sneller, gebruikt 60% minder bandbreedte, heeft 65% minder verzoeken en is veel veiliger.

Gebruik de officiële WordPress.org-site

officiële wordpress website

Hoewel veel WordPress-themaontwerper snelstartpakketten bieden samen met hun downloadbare thema’s, raad ik u ten zeerste aan de bestanden van de officiële website te downloaden WordPress.org . Hier vind je de nieuwste, stabiele en veilige versie van de software en hoef je niet om te gaan met beschadigde of geïnfecteerde bestanden van andere bronnen. Update uw WordPress-blog zodra er een nieuwe versie beschikbaar is.

Als u niet over de technische kennis beschikt om WordPress handmatig te installeren, kunt u installatietools met één klik gebruiken  Fantastico of Softaculous. Je kunt deze vinden in je in Cpanel.Door de basisinformatie zoals gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres op te geven, kunt u binnen enkele minuten aan de slag met uw blog. Deze tools gebruiken de nieuwste versie van WordPress en downloaden deze van de officiële website.

Kies een lichtgewicht WordPress-thema

Het thema kan veel invloed hebben op de laadsnelheid. Hoe meer bestanden het thema gebruikt, hoe langzamer uw website wordt geladen. De beste prestaties worden geleverd door minimale thema’s, maar de meeste mensen houden daar niet van. Op de officiële website vind je de beste thema’s: https://wordpress.org/themes/, waar u kunt zoeken op verschillende kleuren, ontwerpen en functies, allemaal gecontroleerd door WordPress-medewerkers.

minima wordpress themaontwerp

Een andere goed onderhouden bron is Theme Forest, waar u premium-thema’s kunt vinden met een hoogwaardig ontwerp, goed geschreven code en ondersteuning. U moet een thema kiezen dat goede recensies heeft en regelmatig wordt bijgewerkt.

Beperk het aantal geïnstalleerde plug-ins

Zowel het aantal plug-ins als hun complexiteit kunnen de snelheid van uw WordPress-blog beïnvloeden. U moet alleen de plug-ins installeren die u echt nodig heeft. Test indien nodig meerdere plug-ins en voer een snelheidstest uit met GT metrix of een andere online tool die kan zorgen voor een nauwkeurig testresultaat op de snelheid van uw website.

Zorg er ook voor dat u plug-ins downloadt en installeert van beveiligde en vertrouwde websites zoals https://wordpress.org/plugins/ of Theme Forest.

Er zijn enkele plug-ins die u een beetje kunnen helpen door de afbeeldingen te optimaliseren (WP-SmushIt), ofwel door inhoud op te slaan met cache (W3 Totale cache).

Website-inhoud optimaliseren

De inhoud kan ook van invloed zijn op de snelheid van uw blog. U mag alleen voor het web geoptimaliseerde afbeeldingen uploaden naar uw blog. Met behulp van een beeldbewerkingssoftware zoals Photoshop, kunt u de grootte van de afbeeldingen wijzigen en ze opslaan voor gebruik op het web. Afhankelijk van de inhoud die je op je website hebt, is het aan te raden om niet te veel afbeeldingen op dezelfde pagina te gebruiken. Als je de inhoud niet in meerdere delen kunt splitsen, gebruik dan een plug-in zoals Luie lading dat laadt de afbeelding alleen wanneer de gebruiker deze daadwerkelijk bekijkt. Dit kan u veel bandbreedte besparen en u helpen om een ​​betere laadtijd te krijgen. Gebruik indien mogelijk externe bronnen zoals YouTube om uw inhoud te hosten.

Aangezien de startpagina meestal de drukste pagina op uw website is, moet u ervoor zorgen dat deze goed is geoptimaliseerd. Als u enkele van de nieuwste berichten met het uittreksel van elk weergeeft, kan uiteindelijk een miniatuur ook helpen bij het verbeteren van de snelheid.

Als u afbeeldingen met een hoge resolutie wilt hosten, moet u miniaturen maken en deze koppelen aan de foto’s die u wilt laten zien. De afbeeldingen worden alleen geladen wanneer een gebruiker op de miniatuur klikt, op deze manier zal uw website die inhoud alleen op verzoek weergeven.

Caching van uw website en verklein de bestandsgrootte

Met behulp van een caching-plug-in zoals W3 Totale cache kan ook helpen om uw website sneller te laden en de prestaties van de website te verbeteren. De plug-in optimaliseert CSS- en JS-bestanden en verkleint de pagina’s van uw blog, wat bandbreedte bespaart en een betere gebruikerservaring biedt.

Blokkeer ongewenste gebruikers en bots

Er zijn veel nutteloze bots die uw website zullen openen en crawlen. Er kunnen ook hackers zijn die proberen in te breken in uw systeem door constant toegang te krijgen tot uw website en proberen een zwakke plek te vinden. Deze kunnen ook de laadtijd van je blog beïnvloeden. Door enkele regels in het .htaccess-bestand in te voegen, kunt u deze bots en een reeks IP-adressen de toegang tot uw website ontzeggen. U wilt alleen echte bezoekers op uw website toestaan ​​en zoveel mogelijk nep-klikken verbieden. Deze tutorial helpt u bij het correct instellen van het .htaccess-bestand.

Afsluiten!

Waarschijnlijk zijn er andere trucs die je kunt gebruiken om de snelheid en prestaties van je blog te verbeteren. Als je denkt dat ik iets heb gemist, laat het me dan weten in de reacties.

Als je dit artikel leuk vond en meer wilt weten over WordPress, raad ik je aan mijn andere tutorial te lezen: Dingen om te doen na het installeren van WordPress.

BlueHost – Beste WordPress-host

ook aanbevolen door WordPress.org

Kom meer te weten “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector