VPS Hosting vs Dedicated Server – Wat is de juiste keuze voor uw website?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'VPS Hosting vs Dedicated Server – Wat is de juiste keuze voor uw website?
0 10 мин.

vps-hosting-vs-dedicated-server


In dit artikel laat ik je de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zien tussen VPS-hosting en dedicated server. Ze lijken veel op elkaar, maar ze verschillen veel. Lees dit artikel als u wilt weten welke u voor uw website moet kiezen. Laten we erin duiken!

Wat is VPS Hosting?

Om u te helpen begrijpen hoe VPS-hosting werkt, gaan we als voorbeeld shared hosting noemen. Met een gedeeld hostingaccount krijgt u een server die is onderverdeeld in veel kleinere delen die de accounts van andere mensen bedienen. U kunt het zich voorstellen als een computer waarop veel gebruikersaccounts zijn aangemaakt, maar in plaats van slechts één van hen in te laten loggen, laat deze meerdere gebruikers tegelijkertijd op de machine werken.

Als u veel websites op dezelfde machine draait, betekent dit ook dat de CPU, RAM, opslag en bandbreedte allemaal over de gebruikers zijn verdeeld. VPS-hosting is gebaseerd op een vergelijkbaar systeem. Door je eigen VPS te huren, krijg je een deel van de server die je websites of applicaties van stroom voorziet. Het belangrijkste verschil is dat een VPS een hyper-visor heeft die voorkomt dat jouw website op enigerlei wijze wordt beïnvloed door andere gebruikers op de server.

wat-is-vps-hosting

Een hypervisor kan je VPS ook schaalbaar maken. Als er een andere website op de server is die niet alle bronnen van zijn VPS-abonnement gebruikt, worden de ongebruikte bronnen gratis. Als je site meer bronnen nodig heeft, kun je die claimen door het verschil te betalen, waardoor je VPS nog sterker wordt. Deze middelen worden slechts tijdelijk uitgeleend. Ondertussen zorgt de hypervisor ervoor dat de andere website geen last heeft van de reductie.

Voor- en nadelen van VPS-hosting

Hoewel VPS-hosting bijna altijd een goed idee is nadat uw site uit een gedeeld hostingplan is gegroeid, heeft dit type hosting ook nadelen. We hebben een lijst gemaakt waarin we de meest opvallende voor- en nadelen van VPS-hosting samenvatten, alleen om u te helpen beslissen of u een dedicated server of een VPS-plan voor uw project kiest. Laten we eens kijken wat we hier hebben:

Voordelen van VPS-hosting

 • Het is goedkoper – Een VPS-hostingplan is zelden duurder dan een dedicated server. Als je wat geld wilt besparen maar shared hosting niet genoeg is, kies dan voor VPS.
 • Meer controle en flexibiliteit – U kunt zelf bepalen hoeveel opslag, geheugen en rekenkracht u nodig heeft. Ook krijg je toegang tot meer administratieve instellingen dan bij een gedeeld plan en heb je meer mogelijkheden als het gaat om het besturingssysteem.
 • Server herstart – Met VPS-plannen kunt u uw eigen virtuele server opnieuw opstarten met een digitale aan-uitschakelaar via uw bedieningspaneel.
 • Root-toegang – Als je root-toegang tot je server nodig hebt, maar je wilt niet veel geld uitgeven aan een dedicated server, dan kun je deze functie ook krijgen met de meeste VPS-abonnementen. Hierdoor kunt u veeleisende softwarepakketten installeren die nodig zijn voor uw werk.
 • Krachtige pakketten – VPS-hostingpakketten kunnen krachtig genoeg zijn om grotere bedrijven van stroom te voorzien. Sommige providers bieden zelfs VPS-abonnementen die sterker zijn dan de meeste, lagere tier dedicated servers.

Nadelen van VPS Hosting

 • Oververkoop – Zorg ervoor dat de provider die u kiest de bronnen niet overdrijft. Er zijn tal van hostingproviders die te veel accounts op dezelfde server hosten, ervan uitgaande dat geen van hen de beperkingen zal overschrijden. Dit kan een negatieve invloed hebben op alle gebruikers op de server, dus zorg ervoor dat u geen overvolle servers gebruikt als u wilt dat uw website zo snel is als zou moeten..
 • Beperkte middelen – VPS-abonnementen zijn niet zo sterk als speciale abonnementen en u heeft mogelijk meer bronnen nodig om deze te kunnen blijven gebruiken wanneer uw website begint te groeien. Helaas kunt u slechts een beperkte hoeveelheid bronnen toevoegen en dit zal u uiteindelijk dwingen om over te schakelen naar een speciale server.
 • Gebrek aan maatwerk – Met een VPS zijn er zeker meer aanpassingsmogelijkheden beschikbaar dan met shared hosting, maar niet zoveel als met een dedicated server. Je bent beperkt tot een bepaalde set software die kan worden geïnstalleerd en de provider staat je niet toe om verder te gaan.
 • Veiligheidsproblemen – De hypervisor is de softwarecomponent die ervoor zorgt dat alle gebruikers goed gescheiden zijn op de server. Helaas is dit ook een zwakte, want als een van de virtuele machines wordt getroffen door een virus, kan deze de hypervisor omzeilen en alle andere gebruikersaccounts op de server beïnvloeden. Dit kan zelden gebeuren, maar toch is het niet onmogelijk en moet worden opgemerkt.

Waarom kiezen voor VPS Hosting?

Als je niet verwacht dat honderdduizenden mensen je website maandelijks bezoeken, dan is het zeker een beter idee om voor een VPS te gaan. Dedicated servers zijn alleen sneller als er veel verkeer op uw site is, anders presteren VPS’s nog beter. Een VPS kan een goede vervanging zijn voor het geval u een groeiend bedrijf heeft dat zich momenteel geen dedicated server kan veroorloven.

In feite is een VPS op lange termijn optimaal voor de meeste online bedrijven. Het is niet alleen goedkoper, maar stelt u ook in staat om uw website eenvoudig op te zetten dankzij de overvloed aan functies die providers gewoonlijk bieden. Root-toegang is ook ingeschakeld in de meeste VPS-abonnementen. Als je het vergelijkt met shared hosting, levert een VPS uiteraard meer middelen op en is er geen significant verschil in de prijzen.

Voor groeiende bedrijven wordt VPS ten zeerste aanbevolen. Dankzij de flexibiliteit kunt u beginnen met een zeer eenvoudig VPS-plan en het helemaal opschalen. Soms kun je je VPS upgraden tot het punt dat het meer bronnen biedt dan een dedicated server. Als u de beveiliging en controle van een dedicated server niet nodig heeft, hoeft u zich in de toekomst misschien niet eens aan te melden.

Ik raad InMotion Hosting ten zeerste aan als je op zoek bent naar een betrouwbaar VPS-hostingplan.

Lees onze InMotion-recensie voor meer informatie.

Wat is een dedicated server?

De reden waarom het een dedicated server wordt genoemd, is omdat de machine is toegewijd aan uw eigen persoonlijk gebruik. Er zijn geen beperkingen, dus u kunt alle hardware gebruiken die beschikbaar is in de machine en u kunt het soort hostingomgeving creëren dat u nodig hebt met volledige toegang tot configuratie-opties. Naast het geven van het hoogste niveau van controle, is er altijd een technisch ondersteuningsteam dat ervoor zorgt dat uw server is geoptimaliseerd en goed werkt.

Als u echter meer een technisch onderlegde gebruiker bent, kunt u het hele systeem zelf beheren en zorgen voor beveiliging, updates en optimalisatie. Als u een speciale server kiest, betekent dit ook dat u uw website op eersteklas hardware kunt laten draaien en niet met andere gebruikers kunt delen. Afhankelijk van uw budget kunt u de combinatie van RAM, opslag en CPU kiezen die het meest aan uw behoeften voldoet.

wat-is-dedicated-server

Dankzij toegang tot de root van de server kunt u het besturingssysteem van uw keuze en elke hoeveelheid extra software installeren. Het is duidelijk dat dedicated servers het duurst zijn, omdat je moet betalen voor een volledige machine die bijna altijd sterker is dan de krachtigste VPS-abonnementen. Bovendien zijn dedicated servers veiliger dan VPS’en. Het gebruik van een VPS kan gevaarlijk zijn, want als een gebruiker een virus krijgt, kan dit gevolgen hebben voor alle andere gebruikers op de server.

Voors en tegens van Dedicated Hosting

Een dedicated server is zeker de krachtigste optie als het gaat om webhosting. Dit betekent echter niet dat we het voor iedereen zouden aanbevelen. Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het uitzoeken of u een dedicated server of een VPS voor uw website moet kiezen. Gelukkig kunnen we je helpen met een mooie lijst die de meest opvallende voor- en nadelen van dedicated hosting laat zien. Laten we beginnen met de profs:

Voordelen van dedicated hosting

 • Kracht en prestaties – Als u een dedicated server kiest, betekent dit dat u de krachtigste hostingoptie wilt. Het is de beste keuze voor diegenen die maximale prestaties voor hun website willen. Door een dedicated server te kiezen die aan uw behoeften voldoet, garandeert u dat er geen upgrades nodig zijn en dat de werklast ook veel voorspelbaarder zal zijn
 • Het is exclusief – U kunt profiteren van een server die 100 procent van u is. Dedicated servers zijn voor persoonlijk gebruik, dus de provider zorgt ervoor dat deze niet door een andere gebruiker wordt gedeeld.
 • Controle en aanpasbaarheid – Met een dedicated server kunt u uw hostingomgeving aanpassen zoals u dat wilt. Het garandeert u ook volledige controle, wat betekent dat u de machine wanneer nodig opnieuw kunt opstarten en software met root-toegang kunt installeren. Dit opent de deur naar veel aanpassingsmogelijkheden, zolang u software installeert die door de hardware van de server kan worden afgehandeld.

Nadelen van Dedicated Hosting

 • Het is duur – Degenen die zich aanmelden bij een dedicated server, moeten maandelijks veel geld uitgeven. Misschien is uw bedrijf beter af met een speciale server, maar eerst moet u zeker weten waar het voldoende inkomsten genereert voor dit type hostingservice. Tot die tijd is het altijd een goed idee om in VPS te investeren.
 • Niet aanbevolen voor beginners – Natuurlijk kunt u voor managed hosting kiezen wanneer u zich aanmeldt voor een speciaal abonnement, maar dat is een behoorlijk dure service. De enige manier om een ​​dedicated server volledig te benutten, is door hem zelf te beheren of een van uw teamleden toe te wijzen om hem te beheren. Als niemand een serieuze technische kennis in je team heeft, kun je beter een VPS kiezen, want het zal een strijd zijn.

Waarom kiezen voor Dedicated Hosting?

U moet een speciale server kiezen als u specifieke hardware en software voor uw website wilt. Aan de andere kant vereist het enige ervaring met serverbeheer om alle software in te stellen en uw serveromgeving correct te configureren. Als u gemiddeld 500.000 bezoekers op uw website heeft, is het aan te raden om voor een specifiek plan te gaan.

Voor dedicated servers moet u ervoor zorgen dat een paar mensen klaarstaan ​​om voor u als technisch personeel te werken. Er zijn tal van taken die enige expertise vereisen als het gaat om het optimaliseren en onderhouden van een server. Dedicated servers zijn gemaakt voor het hosten van grote mediabestanden. Deze kunnen alleen goed werken als je voldoende opslag en bandbreedte hebt.

Met zo’n server heb je een enorme hoeveelheid rekenkracht om mee te werken. Als je heel veel back-end applicaties en scripts wilt draaien, dan kun je daar zeker van profiteren. Zowel uw websiteverkeer als mediabestanden zijn afhankelijk van de bandbreedte van uw server, dus als elk van deze een hoog aantal is, dan is een toegewijde server absoluut essentieel.

LiquidWeb is mijn topaanbeveling als het gaat om dedicated serverhosting.

Bekijk ook onze Liquid Web-recensie voor meer informatie over dit bedrijf.

Conclusie

Het hele punt is om de balans te vinden tussen prijs en prestatie. Eerst moet u beslissen hoeveel u aan hosting wilt besteden. Vervolgens moet u, afhankelijk van uw websiteverkeer, inhoud en de doelen die u met uw site in het algemeen wilt bereiken, inschatten hoeveel kracht, beveiliging en wat voor soort functies u nodig heeft.

Meestal krijg je waar je voor betaalt, maar er zijn ook aanbieders die je minder voor je geld geven. Dit is waarom je moet onderzoeken en die providers moet vinden die overweldigend positieve klantrecensies hebben ontvangen. Je kunt nooit fout gaan met de grootste namen in de branche, maar er zijn ook enkele verborgen juweeltjes.

Houd er rekening mee dat een goed bedrijf ook klantenondersteuning moet bieden waarop u 24/7 kunt vertrouwen. Bovendien kan de ene aanbieder een andere doelgroep hebben dan de andere. Zorg ervoor dat u een webhostingpakket kiest dat u een reeks functies biedt die u echt nodig heeft voor uw site. Anders is het alleen maar zonde van je geld.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector