Waarom zou u een marketingplan voor uw kleine bedrijf maken?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Waarom zou u een marketingplan voor uw kleine bedrijf maken?
0 10 мин.

maak een marketingplan voor kleine bedrijven


Aan de slag gaan met je eigen bedrijf is vaak eng en moeilijk, maar als je je goed voorbereidt op dit nieuwe avontuur, kun je alle obstakels overwinnen die je zeker zult tegenkomen en een succesvolle ondernemer worden. Een van de pijlers waarop u uw kleine bedrijf moet bouwen, is een goed marketingplan.

Waarom zou u een marketingplan hebben??

Veel mensen die besluiten een eigen bedrijf te starten, onderschatten het belang van een solide marketingplan. Ze denken dat als het product of de dienst goed genoeg is, het niet nodig is om het op de markt te brengen. Hoewel dit vandaag de dag een beetje logisch is als we in de wereld van sociale media leven, waar je producten of diensten kunnen worden geadverteerd door de mensen die blij zijn met dingen die je aanbiedt en levert, is dat nog steeds niet goed genoeg. Het hebben van een marketingplan kan u helpen bij het ontwikkelen van producten of diensten die passen bij de behoeften van uw doelmarkt. Het helpt uw ​​klanten ook te begrijpen wat er zo geweldig is aan uw product of dienst om het te onderscheiden van de concurrentie.

Ook al kost het veel tijd, moeite en onderzoek om een ​​goed marketingplan voor uw kleine bedrijf te ontwikkelen, het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen en zal in grote mate bijdragen aan elk succes dat uw bedrijf behaalt. Laten we dus eens kijken naar enkele van de belangrijkste vragen die u in uw marketingplan moet beantwoorden, waardoor het een geweldige tool wordt die uw bedrijf helpt groeien en slagen.

Hoe u een marketingplan maakt?

Zoals we al zeiden, is het maken van een marketingplan een lang proces en vereist het veel inspanning en onderzoek. Om een ​​geweldig marketingplan te maken dat een fantastische tool is om uw bedrijf te brengen waar u het wilt hebben, moet u enkele vragen beantwoorden en veel belangrijke dingen definiëren die uw bedrijf en uw succes zullen beïnvloeden.

Marketingstrategie

Voordat u begint met het maken van uw marketingplan, moet u zich afvragen hoe dat marketingplan uw bedrijfsdoelen ondersteunt. Een heel duidelijk beeld hebben van je doelen is waar het bij je marketingstrategie om draait.

Uw marketingstrategie geeft aan wat u wilt en moet doen en als u dit eenmaal weet, kunt u doorgaan met het maken van een marketingplan dat u kan helpen deze doelen te bereiken. Als u echter nog steeds geen specifieke bedrijfsdoelen heeft opgesteld, moet u dit zo snel mogelijk doen. U moet ook langetermijndoelen en kortetermijndoelen scheiden, zodat u voor elk van die kortetermijndoelen een directer bedrijfsplan kunt opstellen..

Een ander ding dat u moet meenemen bij het bepalen van uw doelen, is het toevoegen van een tijdlijn aan elk van uw bedrijfsdoelstellingen. Op die manier kun je een realistischer en specifieker marketingplan maken.

Mission Statement

Wat probeer je te doen en wat zijn de basisvragen die je mission statement moet beantwoorden? Als u al een missie heeft opgesteld terwijl u uw bedrijf aan het plannen was, moet u deze nu toevoegen aan uw marketingplan.

De basis van uw marketingplan is uw missie en het is erg belangrijk om een ​​directe en beknopte missie te creëren waarmee uw potentiële klanten kunnen begrijpen wat u doet en hoe u het doet.

Hoewel uw missieverklaring niet echt een directe rol heeft als het gaat om uw marketingactiviteiten, kunt u zich concentreren op uw bedrijfsdoelstellingen en ervoor zorgen dat die marketingactiviteiten die u onderneemt, aansluiten bij de hoofddoelen van uw bedrijf.

Doelmarkt

De belangrijkste vraag waarop u het antwoord moet vinden als het gaat om uw doelgroep is wie u probeert te bereiken met uw marketingplan en activiteiten. De doelmarkt is dus het specifieke publiek dat u wilt bereiken met uw diensten en producten, of, met andere woorden, uw ideale klanten. Door zoveel mogelijk details op te nemen bij het beantwoorden van deze vraag, kunt u een meer gericht en specifiek marketingplan hebben.

U moet definiëren en identificeren wie uw doelgroep is en waar u ze kunt vinden, wat ze belangrijk vinden, waar ze zich zorgen over maken, wat ze op dit moment nodig hebben, enz. Deze vragen en enkele andere die u zou kunnen toevoegen, zullen u geven een duidelijk beeld van de mensen of bedrijven die volgens u uw ideale klant zijn. Vanaf dit punt kunt u doorgaan en een gepersonaliseerde marketingboodschap creëren voor uw doelgroep en ideale klanten.

Concurrentieanalyse

Om een ​​slim marketingplan te maken, moet je ook je concurrenten kennen. Daarom moet u in deze fase vragen beantwoorden zoals wie uw concurrenten zijn en waar u tussen hen in staat.

Uitzoeken wie uw concurrentie is en deze analyseren is een van de meest succesvolle manieren om een ​​doelmarktonderzoek uit te voeren en uw marketingactiviteiten te plannen. U moet naar die bedrijven en bedrijven kijken die vergelijkbare ideale klanten hebben als u en vervolgens hun goede beslissingen en hun fouten analyseren.

Er zijn veel manieren waarop u een onderzoek kunt uitvoeren waarmee u uw doelmarkt leert kennen door naar uw concurrenten te kijken. SWOT-analyse is een van die methoden. Het is een strategisch instrument dat inschat wat de sterke en zwakke punten van een bedrijf zijn, evenals hun bedreigingen en kansen. Het vergelijken van uw SWOT-analyse met uw concurrentie kan een geweldige manier zijn om een ​​goed beeld te krijgen van uw plaats in de branche en hoe u deze kunt verbeteren door gebieden te herkennen waar u uw concurrenten kunt overtreffen, uw nichemarkt correct te identificeren en af ​​te stemmen en ervoor te zorgen dat u klaar om eventuele hindernissen op te nemen die uw concurrentie u zou kunnen opleveren.

Een unieke verkoop voorstel

Nu u weet wie uw concurrenten zijn en hoe u ze kunt bestrijden, moet u zich afvragen wat uw bedrijf uniek en uniek maakt? U moet zich onderscheiden van alle andere vergelijkbare bedrijven en de beste manier om dat te doen is door een strategie te bedenken die u uniek maakt, wat uw unieke verkoopvoorstel is.

Unique selling proposition is een statement dat aangeeft hoe uw bedrijf en uw producten en diensten verschillen van alle andere. Het laat zien waarom uw bedrijf een betere en veiligere keuze is voor uw doelgroep en waarom zij uw bedrijf zouden moeten kiezen boven uw concurrenten.

Prijsstrategie

De volgende stap in het bedenken van een goed marketingplan voor uw kleine onderneming is de volgende het creëren van een prijsstrategie. Om dit te doen, moet u zich afvragen wat u in rekening brengt en waarom.

Als u al een standaard businessplan heeft opgesteld, betekent dit dat u al heeft nagedacht en onderzocht wat de beste prijzen zijn voor uw producten en diensten. Nu is het tijd om die informatie te gebruiken en te relateren aan uw marketingactiviteiten.

Dat betekent dat je de prijzen die je hebt moet ondersteunen door je klanten een duidelijk beeld te geven van de voordelen en waarde die ze ervoor terug krijgen. In veel gevallen kan een hoogwaardige propositie uw klanten helpen beslissen om uw product te kopen of uw service te gebruiken.

Promotieplan

Een promotieplan kan u helpen het juiste antwoord te vinden op de vraag hoe u van plan bent uw doelgroep te bereiken. Uw promotieplan is een cruciaal onderdeel van de marketingmix omdat het elke vorm van communicatie omvat die u zult gebruiken om uw klanten te bereiken.

Elk promotieplan is een mix van verschillende marketingactiviteiten, zoals reclame, public relations, verpakking, directe verkoop, internetmarketing, marketingmateriaal, verkooppromoties, enz. U moet echter voorzichtig zijn, zodat u niet te veel variabelen invoert uw promotieplan vanaf het begin. Eigenlijk moet u beginnen met het kiezen van maximaal 5 specifieke activiteiten die het u gemakkelijker zullen maken om de marketingstrategie uit te voeren die u in het begin had bedacht.

Budget voor marketing

Deze stap is erg belangrijk en om het goed te doen, moet u nadenken over hoeveel geld u gaat uitgeven en waaraan.

Het hebben van een marketingbudget is cruciaal voor het opstellen van een marketingplan, omdat het u laat weten hoeveel u kunt besteden aan uw marketingactiviteiten zonder uw plan te overschrijden. Het kan u ook helpen om te schetsen welke activiteiten u zich kunt veroorloven en welke niet, en om de prioriteit daarvan te bepalen.

Als het om marketing gaat, heeft de meerderheid van de kleine bedrijven helaas een zeer beperkt of zelfs een klein budget. Dat is een andere reden waarom het erg belangrijk is om een ​​promotieplan te maken dat binnen uw bestedingslimieten blijft.

Actie lijst

Nu je alle andere dingen hebt geregeld en netjes hebt gepland, moet je jezelf afvragen wat je moet doen om marketingdoelen te bereiken die je hebt opgesteld.

Het maken van een actielijst omvat het schetsen van taken die u moet doen en het tijdstip waarop u ze moet doen, wat een zeer belangrijk onderdeel van uw marketingplan is, omdat het u begeleidt bij uw manier om uw marketingactiviteiten uit te voeren. Met deze lijst kunt u constante en gestage vooruitgang boeken zonder dat u bij elke stap hoeft te stoppen om opnieuw na te denken of te hergroeperen.

Om een ​​actielijst voor uw marketingplan te maken, moet u uw uiteindelijke doel nemen en opsplitsen in meerdere kleinere taken die zullen leiden tot het bereiken van dat doel. Als het gaat om de vorm van uw actielijst, kunt u elke gewenste vorm kiezen, zolang u zich aan deze basisregels houdt. Onthoud dat kleinere stappen gemakkelijker te voltooien zijn en u kunnen helpen uw zelfvertrouwen en momentum op te bouwen, dus het is waarschijnlijk beter om meerdere kleinere stappen te hebben dan slechts een paar grotere.

Metrische gegevens

Het bedenken van een marketingplan is niet genoeg, je moet ook je voortgang volgen en je resultaten meten. Om dit te doen, moet u zich afvragen welke resultaten u heeft behaald en waar u kunt verbeteren. Dankzij deze stap kan uw marketingplan uitgroeien van een statisch document voor eenmalig gebruik naar een voortdurend veranderende, actieve richtlijn die u helpt uw ​​bedrijf te verbeteren en te ontwikkelen.

Afhankelijk van de marketingtactieken die je hebt gebruikt, heb je verschillende alternatieven en opties als het gaat om het volgen en meten van je resultaten. Bijvoorbeeld, het volgen van standaard marketingtactieken die geen verband houden met internet vereisen een handmatige aanpak, terwijl online marketingresultaten kunnen worden gemeten met analyses en andere statistieken die zijn gebaseerd op internet.

Maak goed gebruik van uw marketingplan

Het hebben van een marketingplan kan van cruciaal belang zijn om u te helpen uw kleine bedrijf te laten groeien en een succesvol bedrijf te hebben. U hoeft alleen maar uw marketingplan regelmatig te gebruiken en de dingen te volgen die u van plan was te doen bij het ontwerpen van uw marketingplan. U mag uw marketingplan echter niet beschouwen als een concreet en onveranderlijk document. Naarmate uw bedrijf groeit en verandert, kunt en moet u ook enkele wijzigingen in uw marketingplan opnemen. Sommige dingen die u in uw plan hebt beschreven, werken immers mogelijk niet, terwijl andere beter werken en u de resultaten moet volgen en uw marketingplan voortdurend moet verbeteren.

U moet uw marketingplan echter ook enige tijd geven voordat u de effecten kunt zien. Je weet niet meteen of een specifieke marketingactiviteit succesvol is of niet. Geef het tijd en volg de resultaten en u zult het meeste uit uw marketingplan kunnen halen. Dat betekent ook dat je bereid moet zijn om te leren van je fouten en mislukkingen, niet alleen van je succes en prestaties. In veel gevallen kan falen u helpen uw marketingactiviteiten vanuit een ander perspectief te bekijken, wat er vervolgens toe kan leiden dat u betere manieren vindt om uw ideeën te implementeren en uw kleine bedrijf tot een groot succes te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector