Wanneer mag u WordPress NIET gebruiken voor uw website?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Wanneer mag u WordPress NIET gebruiken voor uw website?
0 6 мин.

wanneer wordpress niet gebruiken voor uw site


Zelfs als WordPress het populairste contentbeheersysteem van internet is en veel voordelen heeft, heeft het ook een aantal nadelen waardoor je twee keer kunt nadenken of je het voor je website wilt gebruiken of niet.

Elk CMS heeft een aantal verbeteringen, updates en upgrades die op tijd zijn uitgebracht die oudere bugs oplossen en wordt geleverd met meerdere nieuwe en verschillende functies, maar sommige bugs blijven heel lang onopgelost of worden nooit opgelost.

Er zijn meerdere WordPress-bugs en nadelen waarmee u rekening moet houden wanneer u een website wilt maken met dit platform: vertaling, beveiliging, slechte programmering, ondersteuning, slechte standaardconfiguratie, broncode, maatwerk, updates en bronnen.

Vertaling

Een van de grootste problemen van WordPress zijn vrijwilligers, er zijn er veel en de meesten hebben niet de juiste vaardigheden voor bepaalde expertises zoals vertaling. Iedereen kan vrijwilliger zijn, je hebt alleen een WordPress-account nodig en je kunt zonder enige beperking vanuit het Engels naar verschillende talen vertalen.

Ik heb gebruikers gezien die vertalingen van slechte kwaliteit maakten van het Engels naar vreemde talen, waardoor het gebruiksvriendelijke dashboard een onzinnig admin-gebied werd.

In sommige van de WordPress-versies, vooral de nieuwste, zijn vertalingen onvolledig. Door het systeem bij te werken, krijgt u uw website mogelijk in het Engels en in de andere taal die u eerder gebruikte.

Dus als u een website moet bouwen voor een klant die geen Engels verstaat, doet u liever de vertaling en helpt u de gemeenschap met uw werk, of kiest u een andere methode om de website te maken.

Beveiligingsproblemen

Beveiliging is een groot probleem van WordPress-websites. Vooral brute aanval is een van de grootste zorgen. We praten over BFA, wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot het dashboard van uw WordPress-site of uw FTP-account door verschillende gebruikersnamen uit te proberen met verschillende wachtwoordcombinaties. Als u een sterk wachtwoord kiest en de standaard gebruikersnaam van de beheerder wijzigt, kunt u de kans om gehackt te worden verkleinen, maar er is geen garantie dat u altijd zult winnen.

Een ander groot beveiligingslek wordt vertegenwoordigd door de thema’s en plug-ins van derden die zijn gemaakt door zowel professionele ontwikkelingsbedrijven als door individuen of zelfs hackers. Deze bestanden zijn geverifieerd, maar soms kunnen de ontwikkelaars viscode verbergen die de aandacht van de verificateur niet trekt.

Deze beveiligingsproblemen kunnen niet alleen met updates worden opgelost. Ze moeten meer aandacht besteden aan de thema’s en plug-ins die worden bijgewerkt en de gebruikers verifiëren die het doen. Het gebruik van zeer bekwame programmeurs en WordPress-experts om de code te beoordelen, kan een andere oplossing zijn, maar zoals ik al zei, zal er altijd ergens een gat zijn.

Slechte programmering

Hoewel de kern van WordPress is ontwikkeld door Automatic Inc, een professioneel webontwikkelingsbedrijf, dat veel aandacht besteedt aan details, worden de meeste plug-ins en thema’s van derden gemaakt door ongeschoolde personen.

Niet-geoptimaliseerde code kan niet alleen uw site vertragen of fouten veroorzaken, maar kan ook de achterdeur zijn voor een hacker om in te breken op uw site.

Gebrek aan ondersteuning

Hoewel de community erg actief is en u de antwoorden op de meeste van uw vragen zult vinden, zijn er gevallen waarin u dingen zelf moet uitzoeken. De officiële WordPress-ondersteuning wordt vertegenwoordigd door vrijwilligers, plug-in- en thema-ontwikkelaars, WP-assistenten of mensen van over de hele wereld.

Wanneer u een commercieel thema of plug-in koopt, krijgt u ondersteuning van het bedrijf dat het aan u heeft verkocht, maar aan het einde van de dag heeft u mogelijk nog steeds onbeantwoorde vragen. Je kunt ook WordPress-ondersteuning kopen bij verschillende bedrijven of gidsen kopen om dit systeem te leren, maar deze zijn niet goedkoop.

Standaardconfiguratie

De standaardconfiguratie van WordPress moet door de gebruiker worden aangepast. Kortom, wanneer u WordPress op uw site installeert, moet u enkele aanpassingen doen.

U zult bijvoorbeeld SEF-URL’s moeten activeren voor betere SEO, zodat zoekmachines zoals Google uw pagina’s en inhoud gemakkelijker kunnen vinden. De visuele editor kan ook problemen opleveren voor beginnende gebruikers, omdat standaard enkele belangrijke functies verborgen zijn, die de gebruiker moet uitzoeken.

Broncode

Hoewel WordPress regelmatig wordt bijgewerkt, zijn er nog steeds delen in de kern waar oude PHP-technieken worden gebruikt voor globale variabelen, functies en klassen. Het benoemen van sommige functies is verwarrend en wordt soms frustrerend.

WordPress produceert opgeblazen code met zijn WYSIWYG visuele editor en je kunt dit gemakkelijk zien wanneer je een artikel in de editor schrijft en vervolgens overschakelt naar HTML-editor waar je de broncode kunt zien.

Sommige gratis thema’s en plug-ins hebben verborgen codes en links naar verdachte websites. Bij het verwijderen van deze codes werken het thema en de hele website niet meer. In sommige gevallen kan het dashboard ook worden beïnvloed, waardoor u de mogelijkheid heeft om het thema te wijzigen of uw site als u aan te passen.

Maatwerk

Aanpassing van een WordPress-thema of plug-in vereist een goede kennis van PHP, HTML, CSS en JavaScript. U moet ook het WordPress-framework zelf begrijpen om de bestanden en functies te kunnen wijzigen om de gewenste resultaten te archiveren.

SQL-queries zijn ook moeilijk aan te passen omdat je kennis van MySQL en PHP nodig hebt of je moet een webprogrammeur inhuren om je website in WordPress te maken, dus het is beter om er een helemaal opnieuw te maken zonder CMS te gebruiken.

Updates

Hoewel de kern meestal één keer per maand wordt bijgewerkt, kunnen sommige plug-ins dagelijks worden bijgewerkt. Elke dag uw plug-ins of thema bijwerken kan frustrerend zijn. Je hoeft het niet te doen, maar het wordt aanbevolen.

Als u echter al het thema of de plug-ins die u gebruikt heeft gewijzigd, pas dan op, want de update overschrijft al uw gewijzigde bestanden. Maakt geen back-up of kopie van de bestanden die u hebt bewerkt, zodat u uw wijzigingen verliest. In deze situatie moet u leven met de constante updatemelding.

Serverbronnen

Omdat de kernextensies van WordPress en derden een groot aantal PHP-functies en SQL-query’s bevatten, hebben websites die met deze CSM zijn gebouwd meer serverbronnen nodig.

Er zijn problemen met het CPU-gebruik en niemand lijkt de oplossing te kennen of zelfs maar om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als u beheerde WordPress-hosting koopt, zijn sommige plug-ins die veel verbruikers zijn, verboden. U kunt dus niet de benodigde plug-ins op uw site installeren, omdat uw hostingprovider dat niet toestaat.

Conclusie

Nu ik zoveel nadelen van WordPress heb opgesomd, zou je kunnen denken dat het een slecht CMS is. Het is een feit dat dit het beste CMS is dat er is en dat het wereldwijd meer dan 75 miljoen websites van stroom voorziet. Ik raad WordPress altijd aan voor het bouwen van websites, ook al heeft het wat problemen, omdat het heel eenvoudig te gebruiken en gratis is.

Er zijn echter nog steeds gevallen waarin u WordPress niet voor uw project mag gebruiken: als u een eenvoudige website wilt maken, die niet hoeft te worden bijgewerkt. In dit geval kunt u de site in gewone HTML en CSS maken. U mag WordPress niet gebruiken voor gevoelige projecten die een hoge beveiliging nodig hebben. U moet het gebruik van WordPress vermijden als u zich geen betrouwbare webhost kunt veroorloven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector