Wat is de toekomst van de webhostingindustrie?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Wat is de toekomst van de webhostingindustrie?
0 5 мин.

toekomstige webhosting-industrie


Webhosting is sinds zijn bescheiden begin uitgegroeid tot een volwassen IT-markt. Webhostingplannen zijn gediversifieerd, bronnen en functies zijn overvloediger geworden, terwijl de prijzen zijn gedaald tot dieptepunten aller tijden, en er zijn steeds meer gespecialiseerde hostingservices ontstaan ​​(bijvoorbeeld WordPress-hosting, managed hosting, enz.). Webhosting blijft vandaag een concurrerende onderneming en een onmisbare service voor iedereen die een blog, website of online winkel lanceert. Maar hoe kijken dingen naar de toekomst van webhosting? Zal de uitbreiding doorgaan? Zullen nieuwe technologieën betere en zelfs meer betaalbare hostingoplossingen opleveren, waardoor webhosting zoals we die nu kennen overbodig is geworden?

Ongetwijfeld zal de behoefte aan web- en app-hostingservices blijven groeien en naarmate nieuwe klantsegmenten verschijnen, zullen services zich blijven specialiseren in het voorzien in die behoeften.

Webhosting zoals we die nu kennen

De traditionele koppeling van shared en dedicated hostingoplossingen is uitgebreid met managed hosting, WordPress-geoptimaliseerde hosting, VPS-hosting en nu ook cloudhosting. Hoewel de prijzen voor shared hosting zo laag zijn als ze ooit zijn geweest (misschien markeert dit de langzame ondergang van dit type hosting ten behoeve van nieuwe technologieën), staat dedicated hosting nog steeds aan de bovenkant van de prijsschaal. Maar hoe zoeken trends naar dedicated en managed hosting, en zullen nieuwe technologieën het einde betekenen van traditionele hostinginfrastructuurproducten?

Toekomstige voorspellingen – door The Numbers

EEN Onderzoek door 451 Research, een IT-onderzoeks- en adviesbureau, heeft geconstateerd dat de groeidynamiek van de verschillende webhostingservices een ander patroon zal vertonen en dat de focus zal worden verlegd van traditionele hostinginfrastructuur naar meer gespecialiseerde infrastructuuromgevingen zoals IaaS (Infrastructure as a Service ) en SaaS (Software as a Service). Volgens de studie wordt een jaarlijkse omzetstijging van 15,5% verwacht voor hostingdiensten, en de inkomstenfactoren zullen managed hosting zijn, die naar verwachting met 18,7% per jaar zal groeien, gevolgd door shared hosting met 10,4% per jaar en toegewijd hosting met een groei van 5,7% per jaar. In termen van marktaandeel zullen web- en applicatiehosting een daling laten zien, terwijl managed hosting een stijging zal zien tot een verrassende 71,5%. Het onderzoek schat verder dat hoewel de Noord-Amerikaanse en EMEA-markten – die ook de grootste markten voor hosting vormen – zullen blijven groeien, hun aandeel in de hostingmarkt zal krimpen en de markten van APAC en Latijns-Amerika tegen aanzienlijk hogere tarieven zullen groeien (12% en 14% samengesteld jaarlijks groeipercentage in respectievelijk Noord-Amerika en EMEA, in tegenstelling tot 29% en 30% samengesteld jaarlijks groeipercentage in APAC en Latijns-Amerika tot en met 2019).

Dus wat betekent dit allemaal voor de hostingindustrie? De vertragende algehele groei van traditionele web- en app-hostingmiddelen betekent dat de werklast zal verschuiven naar IaaS- en SaaS-diensten, die steeds specialistischer zullen worden en infrastructuurdiensten zullen beheerde diensten als hun modulaire component omvatten. Deze verschuiving en klantsegmentatie is een kans voor bestaande providers om aan deze nieuwe eisen te voldoen en potentiële klanten te laten zien hoe clouddiensten van waarde kunnen zijn voor hun bedrijven.

Managed services die met name zijn ontworpen voor bepaalde applicaties en platforms, applicaties van derden en public cloud-infrastructuur zullen de nieuwe drijvende krachten zijn op de hostingmarkt.

The Rise of The Cloud

Traditionele gevirtualiseerde, toegewijde of gedeelde infrastructuurproducten beginnen al te worden overschaduwd door cloud computing, een domein waarvan het brede scala aan diensten aansluit op de schaalbaarheid en flexibiliteitsbehoeften van ontwikkelaars, kleine zakelijke gebruikers en grote ondernemingen.

De grootste voordelen die gebruikers kunnen halen uit cloud computing, zijn gebaseerd op het idee dat snelle en on-demand toegang wordt verleend aan een groot aantal configureerbare computerbronnen (services, applicaties, opslag, netwerken, servers, enz.) Die worden gekenmerkt door snelle levering, minimale interactie met serviceprovider en minimale beheerinspanning. Een ander kenmerk van cloudservices, of het nu wordt begrepen als SaaS, IaaS of PaaS (Platform as a Service), is hun elasticiteit en het vermogen om te reageren op veranderende eisen. Een andere bijzonderheid is hun meestal pay-as-you-go-karakter waarmee gebruikers diensten kunnen kopen op basis van consumptie.

De drie zogenaamde componenten van cloud computing – SaaS (applicaties geleverd via het web en ontworpen voor eindgebruikers), PaaS (een conglomeraat van tools en services ontworpen voor de snelle en efficiënte codering en implementatie van applicaties) en IaaS (de software en hardware die wordt belast met het aandrijven van alle andere diensten, netwerken, besturingssystemen, opslag, servers), hoewel ze als afzonderlijke categorieën worden beschouwd, worden de scheidslijnen tussen hen steeds vager en zullen dat de komende jaren ook zo blijven.

In deze context zal cloudhosting blijven uitbreiden, aangezien gebruikers de beperkingen van traditionele hostingproducten willen opheffen en de flexibiliteit, kracht en betrouwbaarheid van het met elkaar verweven servernetwerk waaruit de cloudhostingomgeving bestaat, zullen omarmen. Kleine bedrijven zullen ook kunnen profiteren van de cloud hosting-omgeving en alle aspecten van clouddiensten, aangezien de kosten betaalbaarder zullen worden en bedrijven kleine en middellange projecten kunnen stroomlijnen en voltooien zonder overbodige investeringen. Dankzij cloud computing-services zullen tijd, expertise en monetaire beperkingen niet langer een doorslaggevende factor zijn, omdat kant-en-klare componenten van cloudinfrastructuurservices deze wegversperringen zullen helpen overwinnen.

De cloud, opgevat als de som van zijn SaaS-, IaaS- en PaaS-componenten, heeft de weg geopend voor innovatie en technische giganten zoals Amazon, Microsoft en Google via hun cloudgebaseerde services – Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform – maken al de weg vrij voor de nieuwe verschuiving die clouddiensten en cloud computing zullen brengen op het gebied van web- en applicatiehosting.

Conclusie

Naarmate consumenten zich meer bewust worden van de voordelen van het gebruik van cloudhostingservices en cloudcomputing voor hun bedrijven, zal de manier van online zaken doen en de manier waarop klanten functioneren veranderen. Werkbelastingen die vroeger in speciale en VPS-omgevingen bestonden, zullen naar het steeds breder wordende scala aan infrastructuur- en applicatietypen gaan, die tegenwoordig door IaaS-achtige oplossingen worden omvat. Bedrijven die willen blijven gedijen in deze nieuwe wereld van web- en app-hosting, moeten wendbaar zijn en het begrijpen en identificeren van technologische en consumententrends zal een cruciaal onderdeel zijn in dat proces..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector