Wat is een beter blogplatform? WordPress versus Ghost.org

wordpress vs ghost vergelijking review


WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) -platform dat is gemaakt voor elk type website, van blog, online winkels, forums tot bestemmingspagina’s, terwijl Ghost.org een open source-platform is dat is bedoeld voor het publiceren van artikelen op blogs.

In dit artikel zal ik het populairste blog- en website-bouwplatform vergelijken: WordPress, naar een opstartende blogsoftware Geest.

Registratie

Als je op WordPress.org geen registratie nodig hebt om het CMS op je server te downloaden en te installeren, dan heb je op Ghost.org registratie nodig en moet je je e-mailadres, je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en dit kan een beetje zijn frustrerend omdat je ongewenste e-mails zult ontvangen en als je meerdere accounts voor thuis, voor werk, voor een vriend wilt maken om dingen gescheiden te houden, kan dit even duren.

Prijs

Het beheersysteem van WordPress.org is volledig gratis en het heeft zelfs gratis thema’s en plug-ins in vergelijking met Ghost.org die meerdere pakketten aanbiedt: de gratis met de naam Broncode, Persoonlijk kost $ 8 per maand, Geavanceerd kost $ 24 per maand, Team kost $ 80 per maand en Business kost $ 200 per maand.

ghost webhosting prijzen

Hosting

Er zijn op het internet verschillende webhostingbedrijven die speciale hostingpakketten voor WordPress aanbieden, zoals BlueHost, prijzen vanaf $ 3,95 per maand, terwijl Ghost.org hun eigen host aanbiedt samen met het platform met de bovengenoemde prijzen.

Installatie

WordPress is eenvoudig te installeren vanaf het Cpanel van uw host met Fantastico dat het proces binnen een paar klikken voltooit, maar Ghost wordt geïnstalleerd als u een van hun hostingpakketten koopt of als u zelf wilt hosten, moet u Ghost handmatig installeren en dit is niet eenvoudig.

Toestand

WordPress heeft geen statuspagina van welke systemen operationeel zijn, omdat het rechtstreeks op je eigen server draait en het maakt geen verbinding met de officiële webpagina van waar je het hebt gedownload in vergelijking met Ghost die de status van al het systeem heeft omdat het platform draait op hun officiële servers, zodat u de status van Ghost.org, Ghost (PRO), Marketplace en CloudFlare-servers kunt zien, samen met System Metrics voor Ghost.org Uptime en Ghost (Pro) responstijd.

Gemeenschap

Rond elk populair ding of elke persoon verschijnt een grote community, en dat is hetzelfde voor WordPress met een geweldige community die honderden websites bevat met tutorials, tips, trucs, hacks, premium en gratis thema’s en plug-ins en ze hebben zelfs hun eigen ondersteuningsforum en commentaarsecties voor plug-ins en thema’s in vergelijking met Ghost dat alleen een ondersteuningsteam heeft.

Back-end ontwerp

Zowel WordPress als Ghost heeft een minimaal, schoon dashboard, het verschil is dat WordPress wordt geleverd met een donker thema, terwijl Ghost een licht ontwerp heeft.

Eenvoud

De meeste mensen die niet met WordPress worden gebruikt, denken dat het geen gemakkelijk te gebruiken platform is, terwijl Ghost eenvoudiger en eenvoudiger is met slechts 8 knoppen rechtstreeks voor acties zoals nieuwe bericht- of inhoudvisualisatie in vergelijking met WordPress met veel gecompliceerde opties, en als je thema’s en plug-ins installeert, zullen ze nog meer zijn.

Thema-ontwerpen

Zelfs als het WordPress-dashboard ingewikkelder in gebruik is en een basisontwerp heeft, zijn de meeste thema’s die voor front-end zijn gemaakt, zeer goed ontworpen met veel functies in vergelijking met die van Ghost.

Flexibiliteit

Omdat WordPress honderden thema’s en plug-ins heeft, kunt u een eenvoudige bestemmingspagina of blog met 4 pagina’s omzetten in een forum of zelfs een online winkel met tal van functies, terwijl Ghost dergelijke transformaties niet toestaat omdat het alleen voor blogs is gemaakt.

Inhoud beheer

Met WordPress kunt u meerdere soorten artikelen maken, van de standaardartikelen tot aangepaste artikelen zoals portfolio, product, getuigenis, personeel enzovoort, terwijl Ghost deze zeer nuttige functie niet biedt.

Inhoudsvoorbeeld

Zowel WordPress als Ghost bieden de mogelijkheid om een ​​voorbeeld te bekijken van wat je schrijft voordat je het publiceert, het probleem is dat je in WordPress editors van teksteditor naar visuele editor moet veranderen en de laatste is niet zo nauwkeurig in vergelijking met Ghost die een twee- paneelsysteem en het laat u live zien welke wijzigingen u hebt aangebracht.

Afbeelding uploaden

Om een ​​afbeelding in WordPress te uploaden, moet u klikken waar u de afbeelding wilt hebben en vervolgens op de knop voor afbeelding klikken, om te kiezen of u deze vanaf uw computer, een link of uit de mediabibliotheek wilt uploaden en vervolgens om de afbeelding te kiezen, terwijl je in Ghost alleen een afbeeldingselement hoeft te doen met Markdown en met slepen en neerzetten kun je de gewenste afbeelding rechtstreeks op het gemaakte element neerzetten.

Geavanceerde inhoudsbewerking

WordPress heeft veel geavanceerde opties voor het bewerken van inhoud en samen met extra plug-ins kan hun aantal erg groot zijn, met speciale knoppen, shortcodes en andere functies in vergelijking met Ghost die deze functie helemaal niet heeft.

Gebruikersbeheer

WordPress biedt de mogelijkheid om gebruikersaccounts en verschillende gebruikersrollen aan te maken die de goede werking van de website kunnen garanderen en met behulp van plug-ins kunt u het gebruikersbeheer verbeteren, maar Ghost heeft dezelfde functies native zonder plug-ins.

Mobiele compatibiliteit

Er zijn verschillende plug-ins die ervoor kunnen zorgen dat een WordPress-blog er goed uitziet op mobiele besturingssystemen en zelfs WordPress heeft een applicatie die speciaal is gemaakt voor gebruikers om het dashboard te openen vanaf mobiele besturingssystemen zoals Android, Windows Phone en iOS, maar Ghost biedt toegang tot het dashboard gewoon via de mobiele internetbrowser van uw telefoon of tablet.

Apps van derden

Iedereen kan applicaties maken, vooral plug-ins voor WordPress en ze kunnen ze op de officiële website plaatsen zodat andere gebruikers ze kunnen downloaden en installeren, maar in Ghost is dit niet mogelijk, maar ze zeggen dat deze functie in ontwikkeling is.

Analytics

In WordPress kun je statistieken en grafieken zien voor elke dag, week, maand en jaar met betrekking tot elk artikel op je blog, terwijl je in Ghost deze functie niet hebt omdat die ook in ontwikkeling is.

Limiet bekijken

In de afgelopen jaren biedt bijna elk webhostingbedrijf onbeperkte bandbreedte voor bezoekers, dus een WordPress-blog die bij een goed bedrijf wordt gehost, heeft geen problemen met de weergavelimiet, maar Ghost heeft problemen met de weergavelimiet, dit neemt toe afhankelijk van het pakket dat u hebt gekozen en het is niet onbeperkt, dus als u meer views heeft dan uw viewlimiet, moet u uw pakket upgraden en meer betalen.

Stabiliteit

WordPress-makers bieden voortdurend nieuwe updates met verbeterde en nieuwe functies en ook met oplossingen voor oude bugs, terwijl Ghost-programmeurs alleen een notitie hebben waarin ze schrijven wat ze moeten ontwikkelen en wat er binnenkort komt en ze updaten niet naar vaak het platform.

Veiligheid

WordPress is een platform dat u op uw eigen server installeert en dat afhankelijk van de host enkele problemen kan hebben en de toegang ongecontroleerd kan zijn in vergelijking met Ghost die de meeste websites op hun eigen server host en ook een wereldwijd CDN biedt & beveiliging.

Potentieel

Oprichters van WordPress willen er een webbesturingssysteem van maken en vanwege het aantal functies heeft WordPress dit potentieel, terwijl het Ghost-team het platform alleen voor bloggen wil verbeteren.

Conclusie – Welke moet ik kiezen?

Kortom, WordPress is veel populairder omdat het oud is, omdat het een hele gemeenschap is, maar ook omdat het aantal plug-ins en thema’s honderden functies biedt en het flexibel en perfect maakt voor elk type website, maar het is een beetje moeilijk te gebruiken door beginners, heeft een lelijk ontwerp en heeft plug-ins nodig voor een aantal native functies Ghost met zijn witte en eenvoudige ontwerp heeft al.

Als je alleen een blog wilt hebben, kun je Ghost gebruiken, maar misschien word je op een dag wakker en wil je meer functies aan je website toevoegen en dan realiseer je je dat WordPress waarschijnlijk een betere keuze zou zijn geweest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map