Wat is Error 503-service niet beschikbaar in WordPress – hoe kan ik dit oplossen?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Wat is Error 503-service niet beschikbaar in WordPress – hoe kan ik dit oplossen?
0 7 мин.

http-fout 503-service niet beschikbaar


Een Error 503-service niet beschikbaar is geen fout die inherent is aan WordPress-sites, het is een fout die voor elk type website kan verschijnen. In dit artikel hebben we ervoor gekozen om mogelijke oplossingen te bespreken mocht deze fout verschijnen op een WordPress-website, zodat je voorbereid bent en weet wat je moet doen als je deze fout ooit tegenkomt.

Er zijn veel problemen die een Error 503-service niet beschikbaar kunnen veroorzaken, en sommige van deze fouten kunnen verband houden met het inhoudbeheersysteem dat u gebruikt (in dit geval WordPress), terwijl in andere gevallen de fout het gevolg is van een probleem met uw server.

Voordat we de verschillende manieren onderzoeken om een ​​Error 503-service niet beschikbaar te repareren, laten we eens kijken wat het is.

Wat is Error 503-service niet beschikbaar?

http fout 503 service niet beschikbaar voorbeeld

In tegenstelling tot een 404 Not Found-fout, die verschijnt wanneer de server de bron die werd benaderd niet kon vinden, verschijnt een 503-service niet beschikbaar wanneer een bron wordt geopend en de server tijdelijk niet beschikbaar is. De bron waartoe toegang wordt verkregen, bestaat dus alleen maar dat de server momenteel niet beschikbaar is om het verzoek af te handelen.

Wat betreft de mogelijke oorzaken, hier zijn de meest voorkomende die een 503-fout kunnen veroorzaken:

 • PHP-scripts: vaak levert het onvermogen van een plug-in of thema om te laden op verzoek van de server een 503-fout op;
 • Aangepaste scripts: recent toegevoegde aangepaste scripts aan uw WordPress-website kunnen een andere mogelijke oorzaak zijn;
 • Server-downtime: afhankelijk van uw webhost is uw server mogelijk tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud of overbelasting;
 • Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen: als uw site ten prooi valt aan een DDoS-aanval, die uw website overspoelt met verkeer, waardoor deze niet meer beschikbaar is vanwege het overweldigende verkeer.

Laten we vervolgens kijken hoe we een Error 503-service die niet beschikbaar is in WordPress kunnen oplossen en wat u kunt doen om te voorkomen dat deze in de toekomst voorkomt.

Moe van het krijgen van fouten op uw WordPress-site?

Verplaats uw WordPress-website naar een betrouwbaar webhostingbedrijf, dat u een betrouwbare en veilige service kan bieden. BlueHost is een veelzijdige webhostingprovider die we aanbevelen voor het hosten van uw WordPress-blogs of websites.

Begin nu “

How To Fix Error 503 Service niet beschikbaar?

Als de waarschijnlijke oorzaak van de Error 503-service niet beschikbaar een probleem is met WordPress, zijn hier enkele oplossingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen:

Schakel plug-ins uit

Zoals de meeste mensen gebruikt u waarschijnlijk meerdere plug-ins, wat incompatibiliteitsproblemen kan veroorzaken. Door uw plug-ins uit te schakelen en ze vervolgens één voor één opnieuw te activeren terwijl u controleert of uw WordPress-site nog steeds actief is, komt u de plug-in tegen die het probleem veroorzaakte.

Maar hoe krijg je toegang tot je plug-ins als je geen toegang hebt tot je dashboard door in te loggen op het WordPress-beheergebied? Je hebt een FTP-client nodig FileZilla, wat betekent dat u uw FTP-gegevens moet opzoeken om bestanden van en naar uw server te kunnen overzetten.

Als het je eenmaal is gelukt om vanuit FileZilla in te loggen op je server, volg je de onderstaande stappen om je plug-ins uit te schakelen:

 1. Zoek en open de map public_html (hoofdmap van WordPress)
 2. Navigeer naar de wp-content directory
 3. Klik met de rechtermuisknop op de map met plug-ins en kies de optie Naam wijzigen
 4. Wijzig de naam van uw map met plug-ins in gedeactiveerde plug-ins

Hiermee worden al uw plug-ins gedeactiveerd en zou u toegang moeten hebben tot uw WordPress-website als de 503-fout werd veroorzaakt door een incompatibiliteitsprobleem met de plug-in.

Vervolgens moet je teruggaan naar FileZilla, toegang krijgen tot de map wp-content en de naam van je map met gedeactiveerde plug-ins wijzigen in de oorspronkelijke naam. Hierdoor worden uw plug-ins niet opnieuw geactiveerd, maar worden ze alleen door WordPress herkend, zodat u ze een voor een opnieuw in uw WordPress-dashboard kunt activeren totdat u de boosdoener vindt. Als je dat doet, ga je terug naar FileZilla en verwijder je de bijbehorende plug-in in de map wp-content / plugins.

Laten we nu eens kijken wat we moeten doen als de 503-fout wordt veroorzaakt door uw actieve WordPress-thema.

Schakel uw WordPress-thema uit

Als een incompatibiliteitsprobleem met een plug-in niet de schuld was, is de boosdoener mogelijk uw WordPress-thema. Ook hier moet u vertrouwen op een FTP-client om de klus te klaren.

Ga naar de map wp-content / themes en zoek de map van uw actieve thema, en doe, net zoals u de map met plug-ins een nieuwe naam hebt gegeven, hetzelfde voor de map met thema’s, d.w.z. gedeactiveerd door mytheme, en probeer toegang te krijgen tot uw site. Als het je lukt, en op dit moment zie je het standaard WordPress-thema in plaats van je oude thema, betekent dit dat de Error 503-service niet beschikbaar werd veroorzaakt door je thema.

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van uw thema van de ontwikkelaar downloadt en als het probleem zich blijft voordoen, zelfs als u de nieuwste versie van uw thema gebruikt en de ontwikkelaar geen oplossing kan bieden, moet u helaas zoeken naar een ander thema.

Debug Custom Code

Als geen van beide plug-ins, niet uw thema de oorzaak van de fout was, is het tijd om de foutopsporingsfunctie in WordPress in te schakelen om te zien of uw aangepaste code-toevoegingen het probleem mogelijk hebben veroorzaakt.

Volg de onderstaande stappen om de foutopsporingsfunctie in te schakelen:

 1. Ga naar FileZilla en zoek de hoofdmap van WordPress
 2. Zoek naar het bestand wp-config.php
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies vervolgens Bekijken / Bewerken, waardoor het bestand in uw teksteditor wordt geopend
 4. Zoek de regel Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen
 5. Voeg de volgende code toe boven die regel: @ini_set (‘display_errors’, 1)
 6. Sla de wijzigingen op en sluit het bestand

Hierdoor wordt de foutopsporingsfunctie ingeschakeld en wordt een foutbericht weergegeven waarin meestal het bestand en zelfs de specifieke coderegel die de zaken verstoort, wordt weergegeven. U kunt het bestand dus via FTP lokaliseren en de nodige wijzigingen aanbrengen om de zaken weer normaal te maken.

De foutopsporingsfunctie van WordPress is om veiligheidsredenen standaard uitgeschakeld, dus als u klaar bent met de wijzigingen, raden we u aan deze uit te schakelen.

Neem contact op met uw webhost

Als u vermoedt dat u onder een DDoS-aanval staat, of als u een legitieme verkeerspiek heeft die een downtime-probleem veroorzaakt, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van uw webhost, want zij kunnen de situatie evalueren en een oplossing bieden.

Uw webhost kan aanbevelen dat u uw hostingplan upgradet, of hij kan uw middelen tijdelijk opschalen om de toestroom van verkeer aan te kunnen, of verdedigingsmechanismen implementeren tegen een DDoS-aanval als het probleem wordt veroorzaakt door een DDoS-aanval.

Als uw webhost u niet proactief helpt bij het oplossen van het probleem, kunt u overwegen om naar een ander hostingbedrijf te migreren. Voor WordPress-websites raden we aan om BlueHost te kiezen omdat ze meerdere WordPress-hostingplannen bieden die zijn gebouwd op VPS-technologie en die zijn ontworpen om te voldoen aan de bijzonderheden van WordPress-websites op het gebied van snelheidsoptimalisatie, beveiliging en prestaties. Lees onze BlueHost-recensie als u meer wilt weten over dit bedrijf.

Laatste gedachten

Naarmate uw website meer bezoekers krijgt en sterren groeien, zult u merken dat deze zal vertragen, of u kunt ronduit downtime-problemen krijgen.

Daarom raden we u aan uw hostingplan te upgraden naar een beter plan om dergelijke problemen te voorkomen.

U kunt ook overwegen om een ​​Content Delivery Network te integreren met uw WordPress-website (we raden MaxCDN aan), waardoor de belasting van uw server wordt verminderd en uw website sneller en veiliger wordt.

Een fout 503-service niet beschikbaar lijkt in eerste instantie misschien een moeilijke noot om te kraken, maar als u onze instructies stap voor stap volgt, zou u er snel mee moeten kunnen omgaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector