Wat is foutcode 105 (net :: ERR_NAME_NOT_RESOLVED) en hoe kan ik dit oplossen?

foutcode-105-dns


Als u Google Chrome als uw standaardbrowser gebruikt, kunt u op een gegeven moment een foutcode 105 (net :: ERR_NAME_NOT_RESOLVED) tegenkomen. Deze fout is specifiek voor Google Chrome, dus u wilt waarschijnlijk weten wat deze foutmelding veroorzaakt en wat enkele mogelijke oplossingen zijn.

Wat is fout 105? Wat veroorzaakt het?

Fout 105 wordt weergegeven na een DNS-zoekfout, wat betekent dat nadat u de URL van de website die u probeert te bereiken in Google Chrome invoert, de browser de naam van een website probeert te vertalen naar zijn internetadres (IP-adres) met behulp van een Domain Name System (DNS). Als de DNS-server niet kan worden bereikt door de browser, mislukt de DNS-resolutie en wordt een fout 105 weergegeven.

Afgezien van een niet-reagerende DNS-server, kan de fout 105 ook worden veroorzaakt door:

 • geen verbinding met internet;
 • een verkeerd geconfigureerd netwerk;
 • een firewall die voorkomt dat Chrome toegang krijgt tot het netwerk.

Aangezien de foutcode niet de exacte oorzaak weergeeft die daarom heeft gevraagd, moet u de thread volgen en controleren op alle mogelijke oorzaken.

Foutcode 105 oplossen?

Controleer als eerste stap of u verbinding heeft met internet en of u het domein of de URL in de browser correct heeft ingevoerd.

Als je verbinding hebt met internet en de URL geen fouten of typfouten bevat, probeer dan een aantal andere niet-gerelateerde domeinen te bezoeken (doe een willekeurige Google-zoekopdracht en volg een paar links) om te zien of ze werken. Als dat het geval is, betekent dit dat u een geldige DNS heeft en dat er waarschijnlijk problemen zijn met de DNS-server van de website die u probeert te openen.

Als u geen toegang heeft tot andere domeinen, kan het zijn dat uw DNS-server problemen heeft en dat u misschien uw DNS-servers wilt wijzigen.

U kunt als volgt uw DNS in Windows wijzigen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Wifi-pictogram en selecteer Open netwerk & Internetinstellingen;
 2. Klik op Wijzig adapteropties;
 3. Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkverbinding en selecteer Eigendommen;
 4. Klik met de linkermuisknop op Internet Protocol versie 4, selecteer vervolgens Eigendommen (Als je gebruikt IPv6, doe dit ook op IPv6);
 5. Selecteer Gebruik de volgende DNS-serveradressen: en typ vervolgens een van de openbare DNS serveradressen van onderen:

 1.1.1.1 = CloudFlare DNS

208.67.220.220 of 208.67.222.222 = OpenDNS

8.8.8.8 of 8.8.4.4 = Google DNS

Als je een MAC-gebruiker bent, kun je als volgt je DNS wijzigen:

 1. Ga naar Systeem voorkeurenNetwerk;
 2. Klik Geavanceerd;
 3. Klik op de DNS tabblad;
 4. Klik op de + teken (linksonder) om een ​​nieuwe DNS-server toe te voegen;
 5. Typ een van de hierboven vermelde openbare DNS-serveradressen;
 6. Klik OK, dan klikken Van toepassing zijn.

Als je een bent webmaster en uw site werkt niet vanwege deze fout, dan zult u problemen moeten oplossen:

 1. Ga naar uw website vanaf een andere computer / telefoon om te zien of alleen u of al uw bezoekers er last van hebben;
 2. Wis de DNS-cache door naar chrome: // net-internals # dns te navigeren en op de knop “Hostcache wissen” te klikken.

Als hiermee het probleem nog steeds niet is opgelost, moet u mogelijk de naamservers en A-records van uw domein controleren. Om dit te doen, kunt u tools gebruiken zoals digwebinterface.com of https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/.

Als uw domeinnaam www.voorbeeld.com is, zorg er dan voor dat het hoofddomein (voorbeeld.com) een NS-record heeft en dat de opgegeven NS, b.v. ns1.hosting.com lost de vraag “A” voorbeeld.com op.

Als dit het geval is, zorg er dan voor dat uw primaire naamserver ook de FQDN (www.example.com) omzet.

Zo niet, voeg dan NS- en A-records toe. De NS-records kunnen worden gewijzigd bij de domeinregistreerder (namecheap.com, godaddy.com, enz.) En moeten verwijzen naar de naamservers die door uw hostingbedrijf zijn verstrekt, bijv. ns1.host.net ns2.host.com.

IPv6-problemen

ERR_NAME_NOT_RESOLVED kan worden veroorzaakt omdat uw apparaat verbinding maakt met een IPv6-netwerk en in plaats van te vragen om een ​​”A” -record, vraagt ​​het om een ​​”AAA” -record om verbinding te maken met een IPv6-adres.

De DNS-server verwerkt mogelijk niet correct “AAA” -vragen of reageert traag. Navigeer in Chrome naar chrome: // net-internals / # dns en zoek naar de domeinnaam. Als je IPv6 ziet in de Familie    dit kan het probleem zijn.

Een oplossing zou zijn om het IPv6-protocol in uw internetinstellingen uit te schakelen.

Hier leest u hoe u IPv6 in Windows uitschakelt:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Wi-Fi-pictogram en selecteer Open netwerk & Internetinstellingen;
 2. Klik op Wijzig adapteropties;
 3. Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkverbinding en selecteer Eigendommen;
 4. Scroll naar beneden Internet Protocol versie 6 (TCP / IPv6), en vink het selectievakje uit;
 5. Klik OK opslaan;
 6. Start je computer opnieuw op.

Hier leest u hoe u IPv6 op macOS uitschakelt:

Eerst moet je een commando uitvoeren via de Terminal-applicatie. Houd er rekening mee dat u deze opdracht mogelijk opnieuw moet uitvoeren in geval van wijzigingen in de netwerkvoorkeuren, omdat deze instelling mogelijk wordt teruggezet.

 1. Open Finder
 2. Klik op Toepassing
 3. Klik op Map met hulpprogramma’s
 4. Dubbelklik op Terminal-app., en voer de volgende opdracht uit in het app-venster om uw netwerkinterfaces en hun namen weer te geven: networksetup -listallnetworkservices

Nadat u de netwerkinterface die u gebruikt heeft geïdentificeerd, typt u de volgende opdracht in het terminalvenster om IPv6 op die interface uit te schakelen:

Als u Ethernet gebruikt, typt u: networksetup -setv6off Ethernet

Als je wifi gebruikt, typ je: networksetup -setv6off Wi-Fi

(Mogelijk moet u aanhalingstekens gebruiken om de interfacenaam te omhullen.)

Filters voor volwassenen of landenfilters

Als je ervaart ERR_NAME_NOT_RESOLVED fouten tijdens het gebruik van een hotel of de wifi van een andere locatie, kan dit te wijten zijn aan het feit dat ze een soort filter voor inhoud voor volwassenen gebruiken en dat de site die u probeert te bezoeken mogelijk over enkele filterinstellingen is gesprongen.

Het kan zijn dat de site in dat land om juridische redenen is verbannen (bijv. Online gokken, activistische forums, enz.)

U kunt controleren met andere tools zoals Down For Everyone or Just Me, als wordt gemeld dat de website up-to-date is, wilt u misschien de standaard DNS-instellingen die zijn ingesteld door uw router (die meestal de standaard ISP is) wijzigen in een andere openbare DNS server zoals CloudFlare 1.1.1.1, Google 8.8.8.8, OpenDNS 208.67.222.222

Zoals u kunt zien, heeft het oplossen van een foutcode 105 een zekere moeilijkheid, maar hopelijk heeft onze tutorial u door enkele van de mogelijke oorzaken en oplossingen geleid, zodat u weet wat u moet doen de volgende keer dat u deze fout tegenkomt code.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map