Wat is online marketing? Waarom is het essentieel voor uw bedrijf?

wat-is-online-marketing


Klanten vinden en een merkimago opbouwen is een van de belangrijkste dingen bij het runnen van een bedrijf. Je ziet niet dat Nike zoveel opgewonden klanten heeft en zoveel schoenen verkoopt, simpelweg omdat ze geweldige producten maken. Hun succes is vooral te danken aan hun branding en de hoeveelheid inspanning die ze continu investeren in online marketing en commercials.

Eerlijk gezegd is een bedrijf gedoemd te mislukken op de markt als het geen gebruik maakt van online marketingoplossingen. Ik heb het niet over je favoriete buurtwinkel op de hoek. Ik heb het meer over bedrijven die continu meer exposure nodig hebben, niet alleen de aandacht van de lokale bevolking. Daarom ga ik de belangrijkste voordelen van online marketing schetsen.

Blijf gewoon lezen en u weet hoe en waarom uw online marketingoplossingen uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

De definitie van online marketing

Voordat u uw kennis over verschillende marketingtools en -strategieën uitbreidt, moet u eerst begrijpen wat online marketing is.

Andere woorden zoals online adverteren en internetmarketing verwijzen allemaal naar hetzelfde. Het is elk hulpmiddel of elke strategie om uw bedrijf en zijn producten onder de aandacht van het publiek te brengen. Een online advertentie kan verschillende vormen aannemen. Sommige zijn gebaseerd op subtiele berichten in plaats van duidelijke en transparante advertenties.

De manier waarop online marketing uw bedrijf kan promoten, is echter vrij eenvoudig. Het vergroot de reputatie van uw bedrijf doordat het beter vindbaar is voor potentiële kopers online. Mensen zijn constant op zoek naar informatie en hun favoriete bezigheid in het verleden is surfen op internet.

Als u profiteert van bepaalde marketingtools en -strategieën, kunt u de naam van uw bedrijf onder de aandacht van het publiek brengen en hen aanmoedigen om te zien wat u te bieden heeft.

Hier zijn enkele andere voordelen van online marketing:

De meeste van uw klanten zijn nu online

Het internet is een levendige plaats en er zijn 3 miljard mensen die het 24/7 gebruiken, wat de meest voor de hand liggende reden is waarom u daar moet verkopen. Marketeers probeerden altijd klanten te bereiken waar ze wonen, waar ze winkelen, waar ze werken en waar ze ook maar informatie vandaan halen. Nu internet zo populair is geworden, kunnen marketeers hun potentiële klanten overal bereiken.

EEN recent onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 80% van de Amerikanen internet gebruikt om onderzoek te doen naar producten die ze willen kopen. Ongeveer 58% van hen kocht vorig jaar minstens één item.

Het is een kosteneffectieve oplossing

Tv-commercials kosten veel te veel geld en billboards ook. Marketing is een kostbare zaak, maar digitale marketing kost veel minder. Begrijp me niet verkeerd, het heeft zijn eigen prijskaartje, maar gezien de effectiviteit is het een geweldige investering. Dit komt omdat het het gemakkelijker maakt om mensen te targeten die waarschijnlijk van u zullen kopen.

Stel dat u sportartikelen verkoopt in Kopenhagen. U kunt een van uw advertenties in de krant plaatsen en een vaste maandelijkse prijs betalen en er het beste van hopen. Duizenden mensen zullen die dag of week door de krant bladeren, maar slechts weinigen zullen echt geïnteresseerd zijn in uw product. Bovendien kunnen ze het advertentiegedeelte gewoon allemaal samen overslaan.

Maar wat als u advertenties heeft geplaatst die online op een specifieke groep gebruikers zijn gericht? Wat als u zich precies richt op die lezers die op zoek zijn naar “sportartikelen in Kopenhagen”? We zitten nu in een heel ander gesprek. U kunt SEO- of PPC-methoden gebruiken om uw inhoud voor zich te krijgen en ze bij u te laten kopen.

Interactiever dan andere marketingtools

Bedrijven investeren miljoenen dollars in het vermarkten van hun bedrijf op sociale media, vanwege één belangrijk feit; het is interactief. Bovendien is het hebben van een website waarop u informatie publiceert ook een effectieve manier om te communiceren.

Het is bijvoorbeeld bijzonder spannend als je een tijdelijke aanbieding hebt die op de een of andere manier bepaalde beperkingen heeft. Wat als uw potentiële koper in de war is? Wat als hij / zij meer details wil krijgen? Nou, ze kunnen gewoon je website of je social media-pagina opzoeken. Ze kunnen vragen stellen, lezen over specifieke details of rechtstreeks contact met u opnemen. Ze kunnen zelfs online aankopen doen.

De mogelijkheid van tweerichtingscommunicatie kan uw relatie met mogelijke klanten zeker versterken. Ze zien niet alleen een bedrijf dat probeert hun producten aan hen te verkopen; ze zien in plaats daarvan een betrouwbare informatiebron.

Het internet is altijd toegankelijk

Uw bedrijf is mogelijk slechts 12-16 uur per dag geopend, maar internet is 24/7 toegankelijk. Marketingteams werken niet dag in dag uit voor u, maar online marketingoplossingen wel. U kunt niet al uw klanten tegelijk bereiken, omdat ze verschillende schema’s hebben. U heeft iets nodig dat constant voor u draait en werkt, zodat klanten het kunnen bereiken wanneer dat nodig is.

Daar zijn websites en social media-pagina’s voor. Ze kunnen altijd de boodschap van uw klant overnemen en ze hoeven niet te wachten op kantooruren totdat ze meer over uw bedrijf weten of een aankoop kunnen doen.

Gemakkelijker te volgen

Internetmarketing lost een van de moeilijkste marketingproblemen op, het volgen van resultaten. Online marketing maakt het mogelijk om de activiteit van uw gebruikers bij te houden en te zien hoe ze omgaan met uw website en de inhoud ervan. U kunt hetzelfde doen op sociale mediaplatforms, zodat u kunt zien of uw strategie effectief is of niet.

Om de zaken nog beter te maken, kunt u ook de aankoopgeschiedenis, voorkeuren en interesses van gebruikers controleren, zodat u gerichte aanbiedingen kunt doen die hun interesses beter weerspiegelen. De informatie die u krijgt door het bijhouden van websitebezoeken, levert ook de gegevens op die u nodig heeft voor cross-sellingcampagnes.

U kunt uw concurrentie het hoofd bieden

Welk bedrijf u ook betreedt, u zult ongetwijfeld veel concurrentie hebben. Mensen hebben met slechts een paar klikken toegang tot een enorm scala aan goederen. Het is erg belangrijk dat een bedrijf zijn concurrentie aankan, of het nu gaat om kleine lokale bedrijven of grotere online winkels. Maar dit is alleen mogelijk als een bedrijf het internetmarketingplatform op de juiste manier gebruikt. U kunt potentiële klanten eerder bereiken dan uw concurrenten.

Het is geweldig voor onderzoek en ontwikkeling

Hoe meer u online marketing gebruikt, hoe meer informatie u van uw klanten verzamelt. Bovendien moet u onderzoek doen naar zoekwoorden die zinvol zijn voor uw bedrijf, zodat u een goede plek in de rangschikking van zoekmachines kunt bereiken. Als u zoekwoorden correct gebruikt, zullen ze verkeer naar uw website leiden.

Meest populaire online marketingmethoden

populaire-online-marketingstrategieën

Het aanbod aan online marketingtools en -strategieën wordt voortdurend uitgebreid, waardoor we complexere strategieën kunnen creëren en deze gemakkelijker kunnen uitvoeren. Er zijn echter een aantal all-stars die nooit uit de mode raken.

Website ontwikkeling

Een bedrijfswebsite is uw meest cruciale hulpmiddel om uw doelgroep te bereiken. De reden hierachter is simpel; klanten zijn altijd op zoek naar informatie over een specifiek product of dienst. U kunt deze op uw website aan hen verstrekken.

Uw website kan een aanwezigheid creëren waardoor klanten meer te weten komen over uw bedrijf, samen met uw producten en diensten. Het bouwen van een website is heel eenvoudig, goedkoop, maar absoluut cruciaal voor het runnen van een bedrijf.

U kunt ook gratis een website maken, maar als u uw online aanwezigheid serieus neemt, moet u er een paar dollar in investeren. Dit betekent niet dat u een ontwikkelaar moet inhuren. U kunt zelf een website maken met eenvoudige sjablonen of drag-and-drop-builders.

Als je echter het budget hebt, ben je zeker beter af met het maken van een aangepaste website. U kunt nauwkeurigere functionaliteiten toevoegen en het ontwerp van de site op uw smaak laten afstemmen.

SEM – Zoekmachinemarketing

Zoekmachines zijn gemakkelijk de meest gebruikte online tools. Iedereen met internettoegang maakt gebruik van Google, daarom is het een geweldige plek om uw bedrijf te promoten. U kunt het gebruiken om exposure te krijgen met zoekwoorden die betrekking hebben op uw bedrijf. Er zijn twee hoofdmethoden voor zoekmachinemarketing: zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Pay Per Click (PPC).

SEO – Zoekmachineoptimalisatie

Google probeert zijn gebruikers te helpen relevante informatie te bemachtigen. Ze doen dit door hun bots door websites te laten ‘crawlen’ om ze te indexeren. Zodra ze dat doen, kijken ze naar wat voor soort zoekwoorden elke pagina target en rangschikken ze elke pagina, afhankelijk van hoe goed ze zijn geoptimaliseerd.

SEO doen op uw website is volledig gratis en zal u consequent gebruikers opleveren die op zoek zijn naar wat u aanbiedt. Het is een langetermijnstrategie die consistente productie van werk en inhoud vereist. Of je het nu zelf doet of uitbesteedt aan een ander bedrijf of freelancer is helemaal aan jou.

Veel factoren dragen bij aan het succes van deze strategie, aangezien zoekmachines vaak hun rankingalgoritmen wijzigen.

PPC – Pay Per Click

Pay Per Click-advertenties zijn geweldig voor het behalen van snelle resultaten. U kunt zoekmachines betalen om uw website bovenaan hun lijst weer te geven, waardoor u meer dan 50% van het verkeer krijgt dat afkomstig is van uw doelzoekwoord. U bent onmiddellijk zichtbaar, maar alleen zolang u er zoekmachines voor betaalt.

Email reclame

E-mailmarketing is iets dat geen enkel bedrijf mag vergeten te gebruiken. Het is een tool waarmee bedrijven contact kunnen opnemen met hun huidige klanten. Ze kunnen ze nieuwsbrieven, informatieve e-mails of coupons sturen.

Je kunt er ook nieuwe klanten mee krijgen als het je lukt om ze ertoe te brengen hun e-mails aan je te verstrekken. Gebruikers verstrekken hun e-mailadres vaak in ruil voor gratis inhoud of enige andere vorm van waarde.

Gesponsorde advertenties

Veel blogs, YouTube-kanalen en allerlei soorten websites bieden advertentieruimten. Afhankelijk van uw doelgroep, kunt u profiteren van het verkeer dat zij genereren door uw advertenties op hun site te plaatsen. Als uw advertenties echt relevant zijn voor hun doelgroep, is de kans zeer groot dat ze erop klikken en het gebruiken om iets van u te kopen.

Contentmarketing

Online inhoud is een van de digitale middelen die u kunt gebruiken om uw website te promoten. Afhankelijk van wat uw bedrijf doet, kunt u verschillende soorten inhoud gebruiken om u te helpen uw doelen te bereiken. U kunt bijvoorbeeld eBooks, tutorials en white papers of downloads aan uw site toevoegen, waardoor uw publiek wordt betrokken.

Er is altijd behoefte aan nuttige en boeiende inhoud in elke niche, en als het de moeite waard is, levert dat beloningen op.

Sociale media marketing

Iedereen en hun hond hebben de afgelopen jaren over sociale-mediamarketing geschreven. Het is echt een belangrijk onderwerp als het gaat om online marketing, zoals ik hierboven al zei.

Social Media Marketing heeft het krachtige potentieel om uw publiek te koesteren door hen nuttige antwoorden en inhoud te bieden. Het is de perfecte plek om gratis met je publiek in contact te komen, waar je gebruik van moet maken. Het biedt ook een uitstekende zichtbaarheid van het merk en helpt u uw reputatie op te bouwen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het u ook helpt verkeer naar uw site te leiden.

Al met al is Social Media Marketing iets dat geen enkel bedrijf mag missen. Het is eenvoudig, gratis en krachtig. Als u bereid bent een paar dollar te investeren, kunt u zelfs betaalde advertenties kopen waarmee u potentiële kopers precies kunt targeten.

Conclusie

Daar heb je het! De basis van online marketing! Hoewel vooruitgang boeken met de meeste van deze methoden veel leren vereist, kan het zelfs door niet-technisch onderlegde mensen worden gedaan. Maar als u het kapitaal heeft, zal het inhuren van een marketingteam of ten minste één online marketingspecialist uw bedrijf helpen.

Als u serieus overweegt om online uit te breiden om uw merk op te bouwen en klanten aan te trekken, zal online marketing u niet teleurstellen. Je moet het gewoon op de juiste manier doen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map