Wat is Plesk? Moet u Plesk Powered Web Hosting gebruiken?

01.06.2020
Artikelen & meer ... 'Wat is Plesk? Moet u Plesk Powered Web Hosting gebruiken?
0 6 мин.

wat is plesk


Plesk is een van de beste controlepanelen voor webhosting en 50% van de 100 beste hostingproviders wereldwijd gebruiken het. Hoewel u een Plesk-licentie afzonderlijk kunt kopen, is dit configuratiescherm meestal gratis inbegrepen in gedeelde, VPS- en dedicated hostingplannen van verschillende hostingproviders. Als webgebaseerd controlepaneel faciliteert Plesk de dagelijkse werking van een website door website-eigenaren een enkel platform te bieden voor het beheren van de hostingfuncties die bij hun hostingplan horen, zoals het opzetten van websites, e-mailaccounts, het beheren van databases, back-ups, logboeken.

Gerelateerd: Top Web Hosting-configuratieschermen

Lange tijd waren er geen fatsoenlijke controlepanelen voor Windows-servers, toen kwam Plesk langs en vulde die leegte, een aspect dat de populariteit verklaart van degenen die vertrouwen op Windows-gebaseerde hosting. Dus, in tegenstelling tot cPanel, dat de Linux-scene domineert, is Plesk het bedieningspaneel bij uitstek voor Windows-hosting.

Overzicht Plesk

Plesk is een constant groeiend platform met krachtige functies en uitbreidingen variërend van ontwerp tot beveiliging. Een controlepaneel moet minimaal vier services leveren: e-mail, web, database en DNS. Toonaangevende controlepanelen zoals Plesk leveren echter tal van hostingservices omdat webhosting in het echte leven veel complexer is en niet alleen wordt toegepast op deze vier functies.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste functies van Plesk:

Veiligheid

Beveiliging is zonder twijfel een van de belangrijkste verkoopargumenten van Plesk. Plesk behandelt vakkundig de beveiliging van webservers en de beveiliging op accountniveau.

Plesk ondersteunt zowel LDAP- als Active Directory-authenticatie, waardoor het beheren van accounts op een centrale locatie en het uitvoeren van auditlogs veel eenvoudiger wordt. Bovendien heeft het standaard ondersteuning voor authenticatie in twee stappen (bijv. Via Google Authenticator). Het heeft een ingebouwde WAF (Web Application Firewall) op basis van mod_security, die u kunt aanpassen en afstemmen. U kunt zich tegen betaling abonneren op Atomicore-regels als u niet zelf de regels wilt bijwerken.

Een andere geweldige functie die standaard bij Plesk wordt geleverd, is Fail2Ban, dat constant logbestanden bewaakt en IPv4-adressen kan verbieden als het veel mislukte inlogpogingen voor een service detecteert. Merk op dat het alleen goed werkt met IPv4-adressen, dus als u IPv6 gebruikt en Fail2Ban wilt gebruiken, kunt u IPv6-ondersteuning uitschakelen.

Plesk ondersteunt meerdere webservers zoals Apache, NGINX en Litespeed, maar op het gebied van beveiliging bieden ze ook Let’s’s Encrypt-integratie. U kunt gratis HTTPS-sites hebben met slechts een paar klikken in het configuratiescherm. Er is geen reden waarom iemand onbeveiligde websites zou willen runnen of waarom iemand ze in ieder geval niet via https toegankelijk zou willen maken. De Let’s Encrypt-certificaten kunnen ook worden gebruikt om mailservers (IMAP, SMTP) te beveiligen.

Als u op PHP gebaseerde websites gebruikt, moet u weten dat er enkele beperkingen zijn vanwege de beveiliging van PHP-applicaties. Natuurlijk kunt u ze desgewenst uitschakelen, maar standaard wordt Plesk geleverd met geharde PHP-beveiligingsinstellingen. Bijvoorbeeld, OpenBaseDir-beperkingen, allow_url_include is ingesteld op false, enz.

Parallels, het bedrijf achter Plesk, werkte samen met CloudFlare om ServerShield te creëren, wat een uitbreiding is op Plesk, maar het wordt geleverd met Plesk 12. ServerShield beschermt uw websites tegen DDoS-aanvallen en andere hackincidenten en heeft zelfs een ingebouwde CDN. Dit type samenwerking geeft duidelijk aan dat Plesk een op beveiliging gericht controlepaneel is.

Het feit dat Plesk beveiliging zeer serieus neemt, wordt ook weerspiegeld door de gevoeligheid voor kwetsbaarheden. Beveiligingsproblemen worden binnen een dag erkend en fixes worden gemiddeld binnen 9 dagen vrijgegeven, in tegenstelling tot cPanel, dat duurt slechts 9 dagen om beveiligingsproblemen te erkennen en gemiddeld 28 dagen om fixes vrij te geven.

Bruikbaarheid

Omdat het hun rol is om u te helpen bij het beheren van complexe serverbewerkingen, moeten bedieningspanelen zo hoog scoren in bruikbaarheid dat zelfs beginners het gemakkelijk moeten vinden om vertrouwd te raken met de functies van het paneel.

De interface van Plesk heeft in recente versies een enorme opknapbeurt gekregen, waardoor er een nieuw gebruikersinterfacethema, volledig responsief ontwerp, pictogrammen met hoge resolutie, retina-ready display, aanpasbare gebruikersinterface, etc. zijn toegevoegd. Plesk ondersteunt alle belangrijke browsers, biedt rolgebaseerde toegang en een aanpasbare gebruikersinterface via gebruikersvoorinstellingen.

Besturingssysteem Compatibiliteit

De Windows-hostingmarkt is niet te verwaarlozen, dus als je van plan bent om op die markt te gaan, dan kom je Plesk zeker tegen. Hoewel cPanel alleen Linux is, werkt Plesk met dezelfde functiesets, zowel op Windows als Linux.

Branding

Plesk maakt maatwerk en branding mogelijk, hoewel hun verschillende skins beschikbaar zijn. Ze maken het zelfs mogelijk om uw eigen skins te maken, zodat u de interface een nieuwe naam kunt geven volgens uw behoeften. Plesk biedt ook native ondersteuning voor 32 talen.

Mobiele apps

Plesk maakt het mogelijk om uw mobiel te gebruiken om serverbeheerbewerkingen uit te voeren via hun volledig ondersteunde Android-, Windows- en iOS-apps. Elke functie die in Plesk verschijnt, wordt ook ondersteund op mobiel.

Plannen & Prijzen

Hoewel een Plesk-licentie gratis is inbegrepen in de op Windows gebaseerde hostingaccounts en servers van veel hostingproviders (bijv.HostGator, GoDaddy), heb je ook de mogelijkheid om een ​​licentie afzonderlijk aan te schaffen voor een onbeheerd hostingplan dat je mogelijk hebt.

Er zijn drie licentieplannen: Web Admin, Web Pro en Web Host. U kunt ervoor kiezen om voor elk plan maandelijks of jaarlijks te betalen, in welk geval u twee maanden vrij krijgt.

Het Web Admin-abonnement kost $ 3,75 / maand (jaarlijks gefactureerd), en het is een plan dat geschikt is voor website- en serverbeheer, het Web Pro-abonnement kost $ 7,50 / maand voor VPS of $ 11,25 / maand voor dedicated servers, en het is gericht op ontwikkelaars en ontwerpers ( het omvat Developer Pack, WordPress Toolkit, Subscription Management en Account Management), terwijl het Web Host-abonnement $ 11,25 / maand kost voor VPS of $ 26,25 / maand voor dedicated servers.

Top Plesk Web Hosting Providers

Nu u een duidelijke visie heeft over wat Plesk is en hoe het werkt, wilt u waarschijnlijk weten welke hostingprovider u moet kiezen, die een Plesk-configuratiescherm biedt. Hieronder staan ​​de top 3 Plesk-hostingbedrijven die we aanbevelen:

Bedrijf
Prijs vanaf

1HostGator beste Plesk-hostingprovider$ 4,76 / mo
2goedkoop Plesk-hostingbedrijf$ 0,99 / maand
3betrouwbare Plesk webhosting$ 50 / maand

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat cPanel het industriestandaard configuratiescherm is voor Linux-servers, en hoewel Plesk sterker aanwezig is in de Windows-scene, is het ook waard om als een van de beste Linux-configuratieschermen te worden beschouwd. Plesk is ontworpen om zelfs beginnende webmasters te helpen bij het eenvoudig beheren van de infrastructuur en het volledig automatisch beveiligen van websites en applicaties.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector