Wat is vDeck? Is het een goed configuratiescherm voor webhosting?

wat is vdeck


Voor het grootste deel worden webhostingpakketten geleverd met een soort webgebaseerd bedieningspaneel. vDeck is zo’n controlepaneel waarmee webmasters eenvoudig al hun gehoste services kunnen beheren in een webgebaseerde interface. Sommige hostingbedrijven hebben hun eigen eigen controlepaneel; de meeste hostingproviders bieden echter meestal controlepanelen van derden aan die zijn aangepast aan hun eigen merk.

vDeck is een populair controlepaneel dat wordt gebruikt door hostingbedrijven zoals iPage, FatCow, PowWeb, StartLogic en iPower. vDeck is nu aan zijn 4e editie en het is volledig vernieuwd om efficiënter te worden en ook voor beginners beter aan te spreken. De vorige edities waren niet zo volledig of visueel aantrekkelijk als de nieuwste vDeck-release. Toch is vDeck erin geslaagd om de aandacht te trekken van verschillende webhosts die zich voornamelijk specialiseren in het aanbieden van shared hostingpakketten.

vdeck 4 webhosting controlepaneel

De meningen over vDeck zijn gemengd – sommige gebruikers beschouwen het als het beste en meest intuïtieve bedieningspaneel dat aan de markt is toegevoegd, anderen zijn van mening dat het nog verdere ontwikkeling nodig heeft om te kunnen concurreren met toonaangevende bedieningspanelen zoals cPanel, wat de Hosting favoriet tot nu toe. Dus, is vDeck een goede keuze voor jou? Laten we eens kijken wat de functies zijn die u kunt verwachten met vDeck en wat de voor- en nadelen zijn van dit configuratiescherm.

vDeck-functies

vDeck biedt u de tools om uw site te lanceren en aan de gang te houden, met een gebruiksvriendelijke interface met tools voor websitebeheer, e-mailbeheer, e-commercetools en ingebouwde marketingdiensten. Hier zijn de functies van het vDeck-configuratiescherm in één oogopslag:

 • Domeinbeheer – gebruik het tabblad “Domein” om een ​​domein toe te voegen of over te dragen, subdomeinen en domeinwijzers te beheren;
 • FTP-beheerprogramma’s;
 • Webgebaseerde bestandsbeheerder – biedt alle basisfuncties voor inpakken / uitpakken / bewerken die u zou verwachten;
 • E-mailbeheer – toegang tot webmail, spam- en viruspreventie, e-mail doorsturen, autoresponders, enz .;
 • Website builder slepen en neerzetten – gebruikers kunnen kiezen uit honderden professioneel ontworpen sjablonen om een ​​website te maken zonder enige kennis van codering;
 • eCommerce-functies – onder het tabblad “eCommerce” vindt u een reeks eCommerce-tools die u kunnen helpen aan de slag te gaan met online verkopen;
 • Marketingtools – tools voor site-promotie en -inzending die rechtstreeks in vDeck zijn geïntegreerd, waaronder zoekmachineoptimalisatie, gratis advertentietegoed voor zoekmachines, gratis pay-per-click advertentietegoed waarmee u uw site kunt promoten op Google, Facebook en Yahoo / Bing;
 • Site back-up en herstel – maak uw eigen lokale back-ups of herstel uw gegevens van door het systeem gegenereerde back-ups;
 • Beveiligingstools – hotlink-bescherming, met wachtwoord beveiligde mappen, blokkeren bepaalde IP-adressen voor toegang tot uw site, enz .;
 • App-installatieprogramma – installeer populaire applicaties met het vDeck-scriptinstallatieprogramma;
 • Databases – MS SQL en MySQL voor database-gestuurde sites;
 • Accountbeheer – factuurgegevens wijzigen, betalingen doen, wachtwoorden wijzigen;
 • Tools voor siteanalyse – bekijk statistieken met betrekking tot bezoekers van uw site.

Het is gebruikelijk dat hostingproviders het configuratiescherm gratis opnemen als onderdeel van hun hostingpakket, vooral bij gedeelde hostingplannen. Sommige hostingproviders brengen extra kosten in rekening voor het configuratiescherm, maar dit is voornamelijk het geval wanneer ze u de mogelijkheid geven om te kiezen uit meerdere configuratieschermen (bijv. CPanel, DirectAdmin, vDeck, enz.).

Sommige hostingproviders voegen hun eigen smaak toe aan controlepanelen van derden, dus het is niet ongebruikelijk om verschillende versies van hetzelfde configuratiescherm te zien bij verschillende hostingproviders. Mogelijk vindt u kleine variaties in de hulpprogramma’s voor websitebeheer die ze aanbieden of webhosts kunnen extra services bevatten, maar over het algemeen wordt vDeck geleverd met de hierboven genoemde functies.

Schermafbeelding van het vdeck-configuratiescherm

Voors en tegens van vDeck

vDeck is goed in het vereenvoudigen van uw dagelijkse websitebeheertaken, maar kan het bijvoorbeeld concurreren met cPanel? Dit is het goede en het slechte van vDeck:

Voordelen

 • Drop-down navigatie, overzichtelijk, efficiënt;
 • Aanpasbaar (u kunt bijvoorbeeld de widgets kiezen om in de zijbalk weer te geven);
 • Functierijke tools voor website-beheer en eCommerce-functies;
 • Site builder slepen en neerzetten;
 • FAQs, tutorials, help gemakkelijk toegankelijk via pop-up box op elke pagina.

Ondanks de vernieuwing van het ontwerp en de uitbreiding van functies die het in de 4e editie heeft ontvangen, wordt vDeck nog steeds vaak bekritiseerd vanwege zijn tekortkomingen in bruikbaarheid in tegenstelling tot cPanel, dat – hoewel vrij complex – een hoge bruikbaarheid heeft, zozeer zelfs dat zelfs nieuwe gebruikers kunnen gemakkelijk aan de slag met al zijn kenmerken en functies. Natuurlijk worden de tekortkomingen van vDeck altijd geanalyseerd in vergelijking met cPanel, dat tenslotte het meest gebruikte controlepaneel is. In tegenstelling tot cPanel kunnen de beperkingen van vDeck als volgt worden samengevat:

Nadelen

 • Het aantal ingebouwde add-ons is beperkt, handmatig toevoegen van add-ons kan nodig zijn;
 • vDeck is niet zo populair en wordt veel gebruikt als cPanel;
 • Beheerstoegang en FPT-toegang kunnen niet worden beperkt tot een specifiek IP-bereik;
 • Beveiligingsfuncties zijn niet zo complex als die van cPanel.

Hoewel vDeck beschikt over alle noodzakelijke functies om uw gehoste websites en e-mails te beheren en te beheren, en vergelijkbaar is in functies en bruikbaarheid voor cPanel, kwalificeert het als een nieuwkomer in vergelijking met cPanel, en het lijkt de status van cPanel niet snel te veranderen.

Conclusie: is vDeck een goed configuratiescherm voor jou?

Hoewel vDeck een relatief nieuw configuratiescherm is, bestaat cPanel al sinds 1996 en heeft het een sterke reputatie opgebouwd bij webhostingproviders. Er is een duidelijke voorkeur voor cPanel in de webhosting-industrie en het wordt vaak gekroond als het beste configuratiescherm dat er is, gevolgd door Plesk en DirectAdmin als tweedeprijswinnaars. Toonaangevende webhosts zullen cPanel zeker als hun configuratiescherm aanbieden, dus u zult eerder cPanel tegenkomen dan vDeck bij het zoeken naar een webhost.

Desalniettemin is vDeck een goed afgerond webgebaseerd controlepaneel, vaak inbegrepen bij de hostingplannen van populaire shared hostingproviders, waardoor het meer geschikt is voor beginners, maar net zo waarschijnlijk ook aan de behoeften van gevorderde gebruikers voldoet. Daarom, als de hostingpakketten van uw potentiële webhost aan uw vereisten voldoen, moet u zich niet laten afschrikken door het feit dat ze vDeck aanbieden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map