Wat is WordPress Error 413 Request Entity too Large & Hoe kan ik dit oplossen?

wordpress-error-413-request-entity-too-large


Als je een ervaren WordPress-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk een paar foutmeldingen gezien die je een tijdje nodig hadden om op te lossen. De fout waar we het over zullen hebben, is vrij algemeen en we hebben ook enkele snelle oplossingen om je te laten zien. Wanneer gebruikers een plug-in, thema of in feite alle media proberen te uploaden, kunnen ze de 413 “Request Entity too Large” bericht dat ze gewoon niet laat doorgaan.

Dit is waarom u de 413 Request Entity Too Large Error krijgt

U kunt elk type bestand uploaden naar WordPress, zolang het de maximale bestandsgroottelimiet niet overschrijdt. Dit kan worden beschouwd als een standaardlimiet die is geconfigureerd door uw WordPress-hostingprovider. Hiermee kun je relatief grote inhoud uploaden, maar je kunt nooit weten waar de bovengrens is. Als uw upload mislukt en de 413 “Request Entity too Large” -fout verschijnt, betekent dit dat uw bestand te groot is.

Het belangrijkste probleem hier is dat als je een handige plug-in of een cool thema vindt, je deze soms niet kunt toepassen vanwege de grootte. In uw mediabibliotheek kunt u hetzelfde probleem tegenkomen, maar er wordt een ander foutbericht weergegeven: bestandsnaam.zip overschrijdt de maximale uploadgrootte voor deze site. Dit kan gebeuren wanneer u een video of afbeelding met hoge resolutie wilt uploaden.

De meeste mensen komen dit foutbericht tegen wanneer ze een grote afbeelding willen uploaden. Om de exacte uploadlimiet te zien, klikt u op de knop Media en de optie Nieuw toevoegen. Daar ziet u hieronder een tekst die zegt: Maximale bestandsgrootte voor uploaden: ‘waarde’ (meestal 2 MB).

Hoe de 413 Request Entity Too Large Error te repareren?

Er zijn 3 verschillende manieren om deze fout te verhelpen. De eerste twee methoden zijn gebaseerd op een paar eenvoudige regels code, terwijl u voor de derde FTP moet gebruiken. We gaan ze allemaal behandelen, zodat u kunt beslissen welke de eenvoudigste is.

 1. Stel een hogere limiet voor de bestandsgrootte voor uploaden in uw functiesbestand in

Het functies.php-bestand is in feite een thema met een vergelijkbare structuur als een plug-in. U kunt dit bestand openen op uw front-end- en admin-pagina’s en het bevat functies die de filters, klassen en acties definiëren die uw sjablonen gebruiken binnen het WordPress-thema.

Als er geen functies.php-bestand beschikbaar is, maak dan gewoon een tekstbestand, noem het functies.php en kopieer het naar de directory van het thema. Om de limiet voor de bestandsgrootte te verhogen, kopieert u de onderstaande code naar het functies.php-bestand van uw WordPress-thema:

@ini_set (‘upload_max_size’, ‘128 M’);

@ini_set (‘post_max_size’, ‘128 M’);

@ini_set (‘max_execution_time’, ‘500’)

Dit kan ook worden gedaan met een sitespecifieke plug-in waarmee u coderegels aan uw WordPress-site kunt toevoegen voor aanpassing, zonder afhankelijk te zijn van uw huidige thema.

De 128M die je ziet in post_max_size en upload_max_size is de exacte groottelimiet voor de bestanden die je kunt uploaden. Deze waarde is echt willekeurig, u kunt deze instellen op elk gewenst nummer, zolang het maar groter is dan het bestand dat u wilt toevoegen. De max_execution_time is wat bepaalt hoelang het zal wachten tot de upload klaar is voordat het proces stopt. U kunt deze waarde ook verhogen om er zeker van te zijn dat het bestand voldoende tijd heeft om naar de server over te zetten.

Houd er echter rekening mee dat deze methode niet altijd werkt, er zijn enkele WordPress-sites waar deze niets doen. Probeer in dat geval de volgende methode op basis van het .htaccess-bestand.

 1. Stel een hogere limiet voor de bestandsgrootte voor uploaden in het .htaccess-bestand in

Het .htaccess-bestand is een andere plaats waar u de server van uw website kunt configureren. De regels code die u schrijft, zijn strikte regels die de server moet volgen.

Als u de fout op deze manier wilt oplossen, opent u uw .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw WordPress-site en kopieert u de onderstaande code op de volgende manier:

php_value upload_max_filesize 128M

php_value post_max_size 128M

php_value max_execution_time 500

php_value max_input_time 500

Met deze opdrachten communiceert het .htaccess-bestand met de server om de uploadgrootte en de uitvoeringstijd in te stellen op de gegeven waarden. Voordat u iets in uw .htaccess-bestand wijzigt, is het een goed idee om een ​​back-up te maken. Als je de code zelfs maar een beetje verknoeit, kan je hele website crashen.

Houd er rekening mee dat deze methode zeker niet werkt voor websites die worden uitgevoerd met een gedeeld webhostingplan. In dit geval is contact opnemen met uw webhostingprovider via hun klantenondersteuning de beste optie. Vervolgens openen ze zelf het .htaccess-bestand en wijzigen ze de limiet.

 1. Upload en installeer alles met FTP

U kunt de 413-fout ‘Aanvraagentiteit te groot’ tegenkomen bij het uploaden van een enkel bestand. In dit geval is waarschijnlijk de eenvoudigste oplossing om het bestand handmatig via FTP te uploaden. Voor degenen die niet bekend zijn met FTP, is het de afkorting van de term File Transfer Protocol. Als u bestanden van de ene pc naar de andere op internet wilt overzetten, kunt u dit internetprotocol gebruiken.

Dit is handig wanneer u WordPress op uw website wilt installeren. Je hebt eerst een FTP nodig om de bestanden van het CMS van je pc naar de server te kunnen sturen. De interface die deze taken vereenvoudigt, is de FTP-client, een software die u op uw computer moet installeren. Zodra het actief is, kan de bestandsuitwisseling tussen uw pc en server beginnen. Populaire FTP-software die ook gebruiksvriendelijk is, zijn WS_FTP en Filezilla.

Als je weet hoe je FTP moet gebruiken, kun je veel problemen oplossen. Wanneer u nieuwe plug-ins installeert of iets wijzigt in het bestand functions.php, kan dit soms leiden tot een servercrash. Dit kan gebeuren omdat de plug-in niet compatibel is of omdat iemand de code heeft verprutst. In deze gevallen kunt u de server bereiken via de FTP-client en de bestanden verwijderen die de storing hebben veroorzaakt.

Upload uw WordPress-bestanden handmatig met FTP

Bestanden uploaden naar uw WordPress-website met een FTP-client is eigenlijk een eenvoudige taak. U hoeft alleen de client op uw pc te downloaden en te installeren en er wordt een verbinding tot stand gebracht tussen de website en uw machine.

We zullen uitleggen hoe de bestandsoverdracht werkt met Filezilla en als je het proces eenmaal begrijpt, zal het ook gemakkelijk zijn om de andere software te gebruiken. Je kunt Filezilla gratis downloaden en installeren en het werkt ook op Linux, Mac en Windows.

Ten eerste kunt u de FTP-client alleen starten door uw FTP-inloggegevens in te voeren. Dit is nodig als u verbinding wilt maken met uw site en toegang wilt krijgen tot de bestanden. Wanneer u zich abonneert op een webhostingplan, stuurt de provider deze inloggegevens meestal in een e-mail of neemt deze eenvoudig op in de cPanel-beheerinterface.

Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft, start u Filezilla en klikt u op ‘Bestand’ en vervolgens ‘Sitebeheer’. Er verschijnt een venster en daar kun je naar ‘Nieuwe site’ gaan. Onder ‘Mijn sites’ verschijnt een nieuwe naam in de lijst met de naam ‘Mijn website’ en daar kunt u de naam wijzigen. Aan de rechterkant zijn er velden waar u informatie over uw site kunt toevoegen.

Typ in het veld ‘Host’ uw domeinnaam, selecteer vervolgens ‘Logon Type: Normal’ in de vervolgkeuzelijst en u bent klaar om verbinding te maken. Als de informatie correct is, zal Filezilla de verbinding tot stand brengen en alles opslaan voor de volgende login, zodat u niet opnieuw hoeft in te typen.

Telkens wanneer Filezilla merkt dat u verbinding wilt maken vanaf een nieuwe computer, verschijnt er een venster ‘Onbekend certificaat’. Om de verbinding in stand te houden en de software het certificaat te laten vertrouwen, klikt u op het selectievakje ‘Certificaat altijd vertrouwen voor toekomstige sessies’ en gaat u verder. Daarna kunt u alle bestanden op uw website bekijken. De ‘Lokale site’ is uw computer, terwijl onder de ‘Externe site’ uw websitebestanden staan.

Om bestanden naar uw website te uploaden, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en klikt u op ‘Uploaden’.

Installeer elke WordPress-plug-in via FTP

Zoals we eerder vermeldden, kan de 413 “Request Entity too Large” -fout optreden in gevallen waarin de plug-in die u probeert toe te voegen te groot is en de beperkingen van uw website overschrijdt. Gelukkig is er een manier om WordPress-plug-ins handmatig te installeren. Aangezien u elk bestand naar uw website kunt uploaden met behulp van een FTP-client, betekent dit ook dat u ook de bestanden van uw plug-in kunt uploaden.

Begin met het downloaden van het bronbestand van de plug-in die u op uw site wilt gebruiken. Dit is altijd een .zip-bestand dat op uw computer moet worden uitgepakt voordat u iets anders kunt doen. Als het klaar is, verschijnt er een map met dezelfde naam en dat is wat je nodig hebt om te uploaden via de FTP-client.

Houd er rekening mee dat WordPress een strikte bestandsstructuur heeft. Vaak moet u precies weten waar u een bepaald bestand naar uw website moet uploaden. In ons voorbeeld moet een nieuwe plug-in altijd worden geüpload naar de / wp-content / plugins / map van elke WordPress-site, anders werkt het niet.

Dit is dus wat u moet doen als u handmatig een plug-in op uw WordPress-site wilt installeren. Start uw FTP-client op en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer de verbinding met uw website tot stand is gebracht, zoekt u de map / wp-content / plugins / op de ‘Externe site’. Dit is waar u de plug-in van uw computer moet toevoegen – degene die u eerder hebt uitgepakt.

Het uploaden is klaar, maar de plug-in werkt nog niet. Log in op het WordPress-beheerdersgedeelte van uw website en ga naar ‘Plug-ins’. U kunt de naam van de nieuwe plug-in daar vinden en deze kan op elk moment worden geactiveerd.

Installeer uw WordPress-thema’s via FTP

Het installeren van nieuwe WordPress-thema’s is een andere manier om de 413 “Request Entity too Large” -fout tegen te komen. Als het thema groter is dan normaal, kan het ook de uploadbeperkingen van uw server overschrijden. Gelukkig kunnen WordPress-thema’s ook handmatig worden geüpload. Het kan worden gedaan met exact dezelfde methode als wanneer u een plug-in installeert of media uploadt via een FTP-client.

Het enige verschil is het bestandspad waar je het thema moet kopiëren. Nadat je je FTP-client hebt gestart, maak je verbinding met je WordPress-website door je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Zodra de bestandsbeheerder actief is, zoekt u het / wp-content / themes / pad aan de ‘Externe site’ kant van de interface.

Omdat thema’s ook beschikbaar zijn in .zip-bestanden, moet u ze eerst naar uw pc uitpakken. Zoek vervolgens het uitgepakte bestand in de client, klik met de rechtermuisknop en ‘Upload’ het naar de / wp-content / themes / directory. De volgende stap is om in te loggen op het WordPress-beheerderspaneel van uw site en ervoor te zorgen dat u het nieuwe thema kunt vinden in de ‘Uiterlijk’ > ‘Thema’s’ menu. Als het correct is gedaan, wordt het thema daar vermeld en kunt u het ook met een enkele klik activeren.

Dit zijn de belangrijkste methoden die u kunt gebruiken om rond het 413-foutbericht ‘Aanvraagentiteit te groot’ te spelen. Soms kunnen de eerste twee methoden het probleem meteen oplossen, maar als u meer ervaring hebt met het gebruik van FTP op uw websites, duurt het slechts een paar minuten om nieuwe bestanden van elke grootte naar uw website te uploaden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map