Webhostingvereisten voor WooCommerce Shops

woocommerce-hosting-vereisten


Als je een goed idee hebt voor een online bedrijf, moet je het zo snel mogelijk lanceren. Je kunt je echter niet overhaasten, want daar gebeuren meestal fouten. Veel mensen realiseren zich niet dat hoewel het gebruik van WordPress uiterst eenvoudig is, er veel kleine dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat het niet goed presteert. Dit geldt vooral als je zo’n enorme plug-in toevoegt als WooCommerce.

U bent dus zeker slim als u op een verstandigere manier wilt beginnen met het starten van uw nieuwe op WooCommerce gebaseerde website. Het is het beste om precies te weten wat voor soort hosting en ondersteuning u nodig heeft om uw nieuwe online onderneming zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Laten we nu eens kijken naar de exacte systeemvereisten die u nodig heeft en de dingen waar u ook op moet letten bij het vinden van een server voor het hosten van uw op WooCommerce gebaseerde website.

Minimale serververeisten voor WordPress

Vrijwel elke gewone hostingserver werkt voor WordPress als deze aan deze vereisten voldoet:

 • PHP versie 7 of hoger
 • MySQL versie 5.6 of hoger OF MariaDB versie 10.0 of hoger
 • HTTPS-ondersteuning

WordPress werkt eigenlijk op vrijwel elke oude versie van PHP, zoals ‘PHP 5.2.4+ en MySQL 5.0+’, maar het is geen goed idee. Deze versies hebben het einde van hun leven bereikt, maar dat is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is dat ze uw website kunnen blootstellen aan veel beveiligingsproblemen. Dit is het meest cruciale onderdeel.

Als u WordPress en WooCommerce gebruikt om een ​​eCommerce-site te runnen die geld en veel persoonlijke informatie bevat, is het laatste dat u wilt doen, het blootstellen aan beveiligingsproblemen.

Ook al kunt u beveiliging backporteren, PHP7 heeft aanzienlijke voordelen waar u met versie 5.2 gewoon geen toegang toe heeft. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het veel sneller en veiliger is. Als je geen ander voordeel ziet bij het upgraden naar PHP7, dan is er de toegevoegde snelheid en stabiliteit.

De officiële minimale serververeisten voor WooCommerce

De officiële minimumvereisten van WooCommerce zijn de volgende:

 • WP-geheugenlimiet van 64 MB of meer (128 MB of hoger is beter)
 • MySQL 5.6 of hoger
 • PHP 5.6 of hoger
 • WooCommerce 2.5 vereist WordPress 4.1+
 • WooCommerce 2.6 vereist WordPress 4.4+

Ongeveer 90% van de hostingproviders op internet voldoet aan deze specificaties, maar WooCommerce heeft wat meer nodig om te kunnen werken zoals het hoort.

De officiële optimale serververeisten voor WooCommerce

De hosting server moet aan deze eisen voldoen om ervoor te zorgen dat WooCommerce “optimaal” presteert. Veel gebruikers hebben deze gemeenschappelijke functies echter alleen nodig.

 • CURL- of fsockopen-ondersteuning voor PayPal IPN
 • Een SSL-certificaat voor het installeren van directe betalingsgateways
 • SOAP-ondersteuning, omdat talloze extensies dit vereisen
 • Multibyte String-ondersteuning voor het geval u een niet-Engelse winkel wilt runnen.
 • Voor mooie WordPress-permalinks heb je ook apache nodig met mod_rewrite (of een vergelijkbare nginx / IIS-extensie)

Een solide setup voor WooCommerce

Allereerst is uw beste optie het gebruik van LAMP-stack met PHP 7+ en MySQL 5.6+ om uw website te runnen.

Gebruik Apache voor stabiliteit en Nginx voor snelheid

De gecombineerde kracht van deze technologieën geeft uw site de optimale prestaties waarnaar u op zoek bent. Verder kun je Varnish gebruiken om te configureren voor snelheid, maar doe het met zorg. Optimalisatie valt ver buiten de grenzen van ‘minimumvereisten’, maar het is zeker de moeite waard om aan te sleutelen.

Cache zo vaak mogelijk

Configureer een goede caching-plug-in voor WordPress zoals WP3 Total Cache, WP SuperCache of WP Rocket. Het is eenvoudig in te stellen en het zal uw systeem dichter bij de best mogelijke prestaties brengen.

Krijg goed uitziende permalinks met mod_rewrite

Goed uitziende permalinks zijn belangrijk voor SEO-doeleinden. Je moet mod_rewrite installeren en ervoor zorgen dat het werkt. Bijna elke plug-in is ingesteld om .htaccess-bestanden te gebruiken om dit in de Apache-hosts te doen. U kunt dit dus het beste doen om het beheer te vergemakkelijken. U kunt echter ook meer verdienen als u dit naar een httpd.conf-bestand verplaatst en geen .htaccess-bestanden toestaat.

Ga vanaf het begin HTTPS

HTTPS is belangrijk, zowel vanuit SEO- als vanuit beveiligingsoogpunt. Daarom moet u kiezen voor een hostingoptie met een SSL-certificaat en deze overal op uw site uitvoeren. U moet ervoor zorgen dat er geen gebroken hangslotpictogram is, waar u ook bent op uw website. Geen van uw websites mag dus alleen via HTTP beschikbaar zijn via HTTPS. De HTTP-versie moet alle bezoekers van uw site stilletjes omleiden naar de HTTPS-versie.

Ga de gemakkelijkste route en gebruik Managed WordPress Hosting

Als u het gedoe met optimalisatie wilt besparen, zijn er tal van hostingbedrijven die het graag voor u doen. U kunt hun beheerservices betalen in de maandelijkse vergoeding en u hoeft zich geen zorgen te maken over de dingen die we hierboven hebben genoemd, want zij zorgen ervoor voor u.

We raden WP Engine, CloudWays of Kinsta aan, aangezien managed WordPress-hosting een van hun kernservices is en ze zijn er erg goed in. Hieronder vindt u alles wat u erover moet weten.

Best beheerde WordPress-hostingproviders

Als u echt niet het type bent dat zou gaan zitten en sleutelen aan serverinstellingen en WordPress, dan zult u graag meer weten over deze bedrijven. Ze zijn de allerbeste in het bieden van volledig beheerde WordPress-hostingplannen die ervoor zorgen dat uw site zo soepel mogelijk draait. U hoeft uw vinger niet te bewegen, u doet gewoon wat basisbeheer en inhoudsbeheer.

WP Engine

wpengine-woocommerce

WP Engine is een premium managed hosting-service in Texas. De oprichters waren zich terdege bewust van de belangrijke plaats waar WordPress het World Wide Web is gaan invullen en creëerde een zeer succesvol bedrijf. WP engine heeft 500.000 klanten in 120 landen, wat best verbazingwekkend is. Hun services besparen een waanzinnige hoeveelheid tijd voor iedereen die IT-projecten uitvoert en professionals nodig heeft om voor een redelijke prijs voor hun website te zorgen. Op deze manier heeft niemand onnodige hoofdpijn en kan het voltallige personeel al hun energie steken in het runnen van het bedrijf.

WP-engine doet veel dingen heel goed.

 • Ze beveiligen uw WordPress-site.
 • Optimaliseer serverinstellingen om snelle laadtijden te bereiken.
 • Maak dagelijkse back-ups om ervoor te zorgen dat u niets kwijtraakt.
 • Update al uw WP-plug-ins zodra er een nieuwe versie uitkomt.

Als u een reeds bestaande WordPress-website heeft die niet optimaal presteert, kunt u deze voor u laten migreren. Vanaf dat moment zullen ze de juiste staging-omgeving instellen, u voorzien van door derden ondersteunde SSL, CDN-integratie en nog veel meer. U kunt dit zonder risico doen, omdat ze een genereuze 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie bieden. Hun goedkoopste abonnement is $ 35,00. Het is misschien zes keer meer dan wat u zou betalen voor een eenvoudig gedeeld hostingplan, maar het biedt ook veel meer waarde. Bovendien krijgt u een veel hogere ROI van een volledig geoptimaliseerde site die topprestaties levert.

Maar de belangrijkste voordelen van een voor WordPress geoptimaliseerd hostingplan zijn:

 • Snelheid: Uw site presteert 10 keer sneller dan op een gewone server.
 • Veiligheid: Alle beveiligingsproblemen waarmee u wordt geconfronteerd, worden door een beveiligingsexpert hersteld.
 • Hulpmiddelen: U heeft toegang tot tal van tools die het gemakkelijker maken om een ​​WordPress-site te beheren.
 • Ondersteuning: Je hebt WordPress-specifieke ondersteuningsopties die niet beschikbaar zijn bij reguliere hostingproviders.
 • Een goede staging-omgeving: Ontdek fouten sneller dan de bezoekers van uw website.

U kunt vrijwel alles krijgen wat u nodig heeft om uw website optimaal te laten werken. WP Engine wordt door de hostingindustrie erkend als een van de beste in het leveren van beheerde WordPress-hosting. Er is dus echt geen risico om hun services te gebruiken of uit te proberen.

Kijk voor meer informatie over WP Engine op hun officiële website!

CloudWays

cloudways-woocommerce

CloudWays is een ander wonder voor WordPress-gebruikers, omdat ze hoge prestaties bieden tegen een betaalbare prijs. Ze vinden zelfs de perfecte balans tussen betaalbaarheid en geweldige functionaliteit. Ze bieden volledig beheerde, cloudgebaseerde hostingservices die ervoor zorgen dat uw site zo snel mogelijk is. Hun infrastructuur is geoptimaliseerd voor snelheid, beveiliging en betrouwbare prestaties. U kunt hun diensten uitproberen tijdens een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantieperiode en het zelf zien. Als je volledig tevreden bent met wat je hebt, is het maandelijkse tarief voor de service slechts 5 $. Het is gemakkelijk de beste deal die u op de markt kunt krijgen, maar het is echt een betrouwbare service?

CludWays bestaat al sinds 2009 en sindsdien doen ze goede zaken. Ze hebben meer dan 30 medewerkers en 8000 klanten gebruiken hun service in 43 verschillende landen. CloudWays hielp bij het lanceren van meer dan 25.000 webapps op 12.000 servers, wat best verbazingwekkend is voor zo’n klein bedrijf. Hoewel ze niet zo populair zijn als WP Engine, maar ze komen er wel.

CludWays verslaat traditionele hosting op vele manieren. Om te beginnen wordt uw website op meerdere servers opgeslagen, niet slechts één. Dit zorgt ervoor dat het 100% van het jaar beschikbaar is en zorgt ook voor een constante snelheid. Dit betekent dat zelfs fysieke incidenten uw website niet kunnen schaden en dat deze online staat, zelfs als er iets misgaat.

Wat het sneller maakt dan traditionele hosting, is dat het de locatie van uw klanten detecteert en de inhoud verzendt van een server die zich het dichtst bij bevindt. Ze gebruiken ook SSD om de prestaties van de site te verbeteren. Maar wat hun services nog beter maakt, is dat ze ook managed services bieden voor WordPress, Drupal, Magento, Joomla en Moodle. U kunt er zeker van zijn dat uw website door experts deskundig en veilig is.

Het opzetten van uw account, het starten van uw site en er optimaal van genieten is nog nooit zo eenvoudig geweest. Als je de services van CloudWays aantrekkelijk vindt, bekijk dan hun officiële website!

Kinsta

kinsta-woocommerce

Kinsta is een andere cloudgebaseerde WordPress-oplossing die is ontworpen voor kleine bedrijven die hun mankracht willen besparen en liever iemand anders hun website laten beheren. Ze bieden ook huizen aan voor Ubisoft, General Electric en Intuit, wat veel zegt over hoe betrouwbaar ze zijn.

Kinsta is echter alleen een uitstekende optie zolang je het voor WordPress kiest. Als u met andere contentbeheersystemen werkt, kunt u beter CloudWays gebruiken of een ander bedrijf dat managed hosting aanbiedt voor uw CMS naar keuze. Anders is Kinsta gemakkelijk de perfecte keuze voor WordPress-gebruikers.

Ik zeg het nog een keer, Kinsta is gebouwd voor een uniek doel, supersnelle en veilige WordPress-hosting en dat is precies wat ze leveren. Al hun functies zijn gericht op snelheid en beveiliging en het is moeilijk om een ​​hostingprovider te vinden die net zo gespecialiseerd is als Kinsta. Hun cloud-hostingarchitectuur is gebouwd in Google Cloud, wat ervoor zorgt dat hun servers up-to-date worden gehouden met de nieuwste framework-versies en dat ze maximale ondersteuning hebben.

Als je overweegt om je aan te kopen bij de diensten van Kinsta, heb je drie opties:

 • Voorgerecht $ 30 – Hosting voor een enkele WordPress-installatie, die geschikt is voor 20.000 bezoeken en 3 GB opslagruimte heeft
 • Pro $ 60 – Biedt hosting voor twee WordPress-installaties en 40K-bezoeken met 6 GB schijfruimte.
 • Bedrijf $ 100 – Biedt hosting voor drie WordPress-installaties die geschikt zijn voor 100.000 tot 1,5 miljoen bezoeken en 10 GB tot 120 GB opslagruimte heeft.

Onnodig te zeggen dat Kinsta duur is, maar je zult de prijs moeten betalen voor een toonaangevende service. Dus als u ervoor kiest om uw WordPress-site te beheren, gaat u niet fout, dat is zeker.

Conclusie

Ook al is WordPress gericht op bruikbaarheid, het is een complex systeem onder de motorkap. Het moet goed worden beheerd om met optimale snelheid en efficiëntie te werken. U moet het zelf doen, een webontwikkelaar inhuren of een beheerde hostingservice kopen om uw site te beheren. Maar als u het meeste uit WordPress en uw bedrijf wilt halen, is het het beste als u er alles aan doet om het te optimaliseren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map