Welk type webhostingplan heeft u nodig?

welk type webhostingplan u nodig heeft


Webhosting is een noodzaak voor iedereen die van plan is een website te bezitten, maar omdat de hostingbehoeften van een e-commercesite heel anders zijn dan die van een kleine blog, biedt de hostingindustrie verschillende hostingopties om aan alle soorten hostingbehoeften te voldoen die zich kunnen voordoen.

Als u een hostingtype kiest dat niet voldoet aan de vereisten van uw website, zult u worstelen met prestatieproblemen, traag ladende pagina’s, stilstandtijden en veel frustratie. Veel hangt af van het type hostingplan dat u kiest, dus het is belangrijk om uw vereisten vanaf het begin zo goed mogelijk te evalueren. Een te groot formaat van uw hostingplan kan echter financiële problemen opleveren – met te veel ongebruikte middelen gooit u in wezen geld uit het raam, geld dat u gemakkelijk zou kunnen investeren in andere aspecten van uw online bedrijf.

Voordat u een hostingpakket kiest, moet u de tijd nemen om vertrouwd te raken met de verschillende hostingaanbiedingen van de branche en uw keuzes te beperken tot het type webhostingplan dat u echt nodig heeft:

Gedeelde hosting

Gedeelde hosting is het meest basale type hosting dat te vinden is in het aanbod van elke hostingprovider. Gedeelde hosting is zelfs zo gewoon dat verschillende hostingbedrijven gespecialiseerd zijn in het aanbieden van alleen gedeelde hostingplannen.

Op een gedeeld hostingaccount deelt uw website de bronnen van een bepaalde server met andere sites die zich op dezelfde server bevinden. Dit kan problemen met de prestaties van de website veroorzaken als andere naburige sites te veel van de gedeelde bronnen gebruiken, maar betrouwbare hostingbedrijven zullen het gebruik van bronnen monitoren en accounts opschorten of beperken die constant te veel bronnen gebruiken, om te bepalen of ze willen upgraden naar een plan dat past beter bij de behoeften van hun website.

Gerelateerd: Lijst met Top 10 goedkope webhostingproviders

Onbeperkte of onbeperkte hostingplannen zijn de nieuwe industriestandaard voor hostingbedrijven, en op enkele uitzonderingen na – b.v. A Small Orange, waar alle gedeelde abonnementen beperkt zijn – de meeste hostingbedrijven bieden onbeperkte schijfruimte en bandbreedte, wat betekent dat u niet wordt gefactureerd op basis van hoeveel schijfruimte of bandbreedte u gebruikt. De middelen van deze onbeperkte abonnementen zijn beperkt tot een bepaalde drempel die als normaal gebruik door het hostingbedrijf wordt beschouwd. Totdat het gebruik van uw site onder die drempel blijft, is het onwaarschijnlijk dat u problemen zult ondervinden.

Wanneer uw website te veel geheugen en CPU-bronnen begint te gebruiken, is dit een duidelijke aanwijzing dat u uw shared hostingplan bent ontgroeid. Shared hosting is geschikt voor kleine tot middelgrote websites met weinig verkeer en een laag CPU- en geheugengebruik.

Virtual Private Hosting

VPS’en zijn de opstap naar het domein van toegewijde middelen. Virtual Private Hosting biedt speciale middelen die alleen aan uw site zijn toegewezen, maar uw site zal naast andere VPS-accounts op een bepaalde server worden uitgevoerd; deze accounts worden gescheiden van elkaar gehouden en hebben geen invloed op elkaars prestaties.

Een VPS-plan geeft u niet alleen meer middelen en kracht, maar ook meer controle over uw server met root-toegang, mogelijkheid om aangepaste scripts en apps uit te voeren. VPS-abonnementen komen in beheerde en onbeheerde vorm. Beheerde VPS-abonnementen zijn bedoeld voor diegenen die niet de kennis hebben om servers te beheren, terwijl onbeheerde VPS-abonnementen zijn ontworpen voor diegenen die gespecialiseerde websites moeten gebruiken die geen industriestandaard oplossingen gebruiken.

Beheerde VPS-abonnementen kosten meer dan onbeheerde abonnementen omdat ze ondersteuning bieden voor serverbeveiliging, updates, verschillende licenties (bijv. CPanel-licentie) en vele andere functies die niet zijn inbegrepen bij onbeheerde abonnementen.

VPS-abonnementen zijn geschikt voor wanneer je meer middelen nodig hebt dan wat een gedeeld hostingplan kan bieden, maar je hoeft nog niet voor de grote wapens te gaan (dedicated hosting), je hebt root-toegang tot je server nodig of je site bevat gegevens die is niet toegestaan ​​op shared hosting.

Semi-dedicated hosting

Semi-dedicated hosting is niet zo populair als shared hosting of VPS-hosting, maar het is een goede keuze voor diegenen die iets meer middelen nodig hebben dan wat typische shared hosting-abonnementen bieden, maar niet bereid zijn te betalen voor een VPS-abonnement.

Met een semi-dedicated hosting bevindt u zich nog steeds op het gebied van shared hosting, maar u hebt toegang tot veel meer bronnen omdat de bronnen van een server over aanzienlijk minder accounts worden verdeeld.

Tenzij je echt de extra punch nodig hebt die wordt aangeboden door VPS of speciale abonnementen, kun je upgraden naar een semi-dedicated hostingplan en dus genieten van betere prestaties tegen lage kosten.

Toegewijde servers

Een dedicated server is het meest performante plan dat de hostingindustrie kan bieden, de heilige graal van hosting als je wilt. Zoals de naam al doet vermoeden, is een dedicated server een volledige server die exclusief aan uw site is gewijd. Het is dan ook geen wonder dat dedicated hosting ook het duurste abonnement is dat door hostingbedrijven wordt aangeboden.

Mogelijk hebt u dit type webhostingplan nodig als u van plan bent complexe applicaties uit te voeren die veel bronnen gebruiken, als u een website met veel verkeer heeft of als u meerdere sites wilt hosten, als u van plan bent gevoelige bedrijfsgegevens op te slaan of u heeft een zeer veilige hostingomgeving nodig om een ​​groot aantal creditcardbetalingen te verwerken.

Net als bij VPS-hosting is de beheerde / onbeheerde tweedeling ook van toepassing op dedicated servers, waarbij managed dedicated servers duurder zijn dan hun onbeheerde tegenhanger.

Cloud Hosting

Cloudhosting is een nieuw type hosting dat niet beperkt is tot de bronnen van een enkele server, maar de kracht van een heel netwerk van servers benut voor een schaalbare en flexibele hostingomgeving die in staat is om gelijke tred te houden met uw veranderende hosting behoeften. Redundantie, load-balanced servers, beveiliging en schaalbare bronnen zijn de belangrijkste voordelen van cloudhosting.

Er is een duidelijke verschuiving in de hostingsector naar cloudhostingservices, vooral op het gebied van app-ontwikkeling, waar cloudhostingproviders zoals Microsoft Azure, AWS en Google Cloud Platform de toon zetten voor innovatieve hostingoplossingen met enorme rekenkracht.

Cloudhosting is met name geschikt voor bedrijven die complexe apps op ondernemingsniveau willen bouwen of een pay-as-you-go-type hostingservice nodig hebben dat op aanvraag schaalbaar is. Cloudhostingservices bieden een prestatiegerichte hostinginfrastructuur die overbodige uitgaven minimaliseert en enkele van de beperkingen van traditionele hostingparadigma’s wegneemt.

Gespecialiseerde hosting

WordPress hosting en WooCommerce hosting zijn twee voorbeelden van hostingplannen die zijn geoptimaliseerd voor de bijzonderheden van bepaalde platforms.

Beheerde WordPress-hosting is vooral populair bij website-eigenaren die WordPress gebruiken als het favoriete CMS voor hun websites of blogs. BlueHost’s voor WordPress geoptimaliseerde hostingplannen zijn de gouden standaard voor iedereen die op zoek is naar een veilige en performante WordPress-hostingomgeving.

Voor WooCommerce geoptimaliseerde hostingplannen bieden functies die nodig zijn door de speciale aard van eCommerce-sites (SSL-certificaten, dedicated IP-adres, PCI-compliance, webapplicatie-firewalls, automatische updates, enz.).

Conclusie

Uw beslissing om voor een van de bovenstaande hostingplannen te kiezen, wordt bepaald door vele factoren, waaronder het profiel van uw website (bijv. Blog / bedrijfssite / eCommerce-site), de bronnen die uw site nodig heeft om probleemloos te werken en andere specifieke functies (bijv. cPanel, back-ups, content delivery netwerkintegratie, root-toegang, etc.) die uw site nodig heeft. Welk hostingbedrijf u ook kiest, zorg ervoor dat ze de nodige ondersteuning bieden om de bronnen van uw plan aan te vullen of om het u gemakkelijk te maken om te upgraden als dit in de toekomst nodig mocht zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map