WinSCP en Notepad ++ gebruiken om websites te bewerken

maak bewerkingswebsites met winscp notepad plus plus


Er zijn veel manieren waarop u een website kunt bouwen en aanpassen. Als je net begint met programmeren, zal deze tutorial je helpen met je eerste website. In dit artikel zal ik u laten zien hoe u WinSCP en Notepad ++ samen kunt gebruiken om uw website te maken en te uploaden.

Wat is WinSCP?

WinSCP is een gratis, open source FTP-client (file transfer protocol) voor meerdere versies van Microsoft Windows: XP, Visa, 7, 8, 8.1 en 10 die worden gebruikt om bestanden van webhosts te beheren om websites te maken. De software is gemaakt door Martin Prikryl in 2000, de laatste stabiele versies zijn uitgebracht op 4 november 2015, zijnde de 5.7.6, terwijl de laatste bètaversies: 5.8.1 bèta is uitgebracht op 20 januari 2016 en is geschreven in C ++, met slechts 5,5 MB.

WinSCP is beschikbaar in 38 talen en gebruikt basisfunctionaliteit zoals bestandsbeheer, bestandssynchronisatie, maar ook geavanceerde functionaliteit zoals compatibiliteit met SSH (Secure Shell) en SFTP.

Je kunt WinSCP downloaden van de website van de ontwikkelaar: https://winscp.net/eng/download.php waar u ook aanvullende informatie kunt zien, zoals functies zoals externe editor, draagbare versie, functies voor slepen en neerzetten, batchbestandsscripting, opdrachtregel, teksteditor inbegrepen, PuTTY-ondersteuning, meerdere gebruikersinterfaces vergelijkbaar met Windows Explorer of Norton Commander, winkelsessie informatie en de mogelijkheid om bestanden te uploaden en te bewaren.

Wat is Kladblok++?

Notepad ++ is een geavanceerde teksteditor, maar ook een broncode-editor die wordt gebruikt om meerdere soorten bestanden te maken of te bewerken, zoals amx of amxx voor gameserver-plug-ins, HTML, CSS, JS en PHP voor website-bestanden, C, Java, C ++ voor programmeren enzovoort, gemaakt door Don Ho, de laatste stabiele versie is 6.9 vanaf 22 februari 2016 en u kunt deze downloaden van https://notepad-plus-plus.org/download/v6.9.html

Notepad ++ is geschreven in C ++, het heeft 6,6 MB en is beschikbaar in meer dan 50 talen en honderden plug-ins zijn gratis en ondersteunen het bewerken van tabbladen samen met slepen en neerzetten, meerdere klemborden, automatisch opslaan, geavanceerd zoeken en vervangen gebruikt door reguliere expressies , vierkante selectie, tekstcodering, gesplitst scherm, spellingscontrole, gegevensvergelijking, zoomen, spraaksynthese, FTP-browser, syntaxisaccentuering, macro en nog veel meer.

Notepad ++ ondersteunt veel programmeertalen zoals: Ada, Assembly, ASP, Autoit, Batch, C ++, C, C #, Cmake, COBOL, Caml, CoffeeScript, CSS, Diff, D, Flash ActionScript, Fortran, Gui4CLI, HML, Haskell INNO, Javascript, JSP, Java, KiXtart, Lua, LISP, Matlab, MS-DOS, INI-bestand, Makefile, Normaal tekstbestand, NSIS, Objective-C, Perl, PHP, Pascal, PostScript, Eigenschappen, Python, PowerShell, Bronbestand, R, Robijn, Regeling, SQL, Shell, Smalltalk, TeX, TCL, VHDL, Visual Basic, Verilog, XML en YAML.

Een van de beste aspecten van het gebruik van Notepad ++, naast het grote aantal functionaliteiten, is de meertalige ondersteuning van programmeertalen, het hoge aantal plug-ins, momenteel meer dan 140 compatibele plug-ins die worden gebruikt voor W3C-validatie voor HTML en CSS, tekstsortering, automatisch opslaan, automatisch aanvullen, meerdere weergaven, bladwijzer, automatische correctie enzovoort.

Hoe WinSCP en Kladblok te gebruiken++?

Nadat u beide hebt gedownload en geïnstalleerd vanaf de website van hun ontwikkelaar, hoeft u alleen maar WinSCP te starten via de snelkoppeling op het bureaublad en de informatie over de FTP-verbinding van uw website op te slaan van de webhost waar u een hostingpakket hebt gekocht of een hostingaccount hebt gemaakt.

Zodra u over de vereiste informatie beschikt, kunt u deze gebruiken om u aan te melden bij de FTP van uw website door links op de knop Nieuwe site te drukken en vervolgens rechts het bestandsprotocol te zien dat meestal FTP, Hostnaam, poortnummer, gebruikersnaam is. wachtwoord, de mogelijkheid om standaardwaarden op te slaan of in te stellen en de geavanceerde opties met betrekking tot algemene voorkeuren of logboekregistratie.

U voert uw inloggegevens in en drukt op de knop Aanmelden om de FTP-verbinding te starten waar u alle bestanden op uw website kunt zien, maar ook e-mailbestanden in de e-mailmap, logs bij de logbestanden. Kortom, met behulp van een FTP-client heeft u toegang tot een externe computer met de naam server waar uw website, e-mail en logbestanden worden opgeslagen en waar u ze met volledige controle kunt bewerken.

Om een ​​website te maken, hebt u meestal MySQL-databases nodig die zijn gemaakt via cPanel / phpMyAdmin en vervolgens gebruikt u de referenties voor die database om ze in een bestand in FTP in te voeren. U moet de bestanden van uw website uploaden op de public_html map, anders is de website niet beschikbaar en hebt u ook een index.html-bestand of een index.php-bestand nodig.

Met FTP kunt u elk inhoudbeheersysteem zoals WordPress uploaden waar er een wp-config-sample is.PHP waar u de vereiste informatie over de database invoert die ik eerder noemde en in dit geval voor WordPress moet u het bestand hernoemen in wp-config .php nadat je het in dezelfde map hebt gekopieerd.

WinSCP heeft veel handige functies en je hebt veel pictogrammen en menu’s, zodat je kunt vernieuwen, synchroniseren, je eigen documenten of die van de FTP kunt zien, bestanden kunt zoeken en nog veel meer.

Als u een bestand wilt bewerken, kunt u de meegeleverde teksteditor gebruiken of u kunt Notepad ++ instellen als de standaardeditor door naar voorkeuren te gaan en op het tabblad Editors voegt u Notepad ++ toe en verplaatst u het naar de primaire tekst- en broneditor.

Hier bij Voorkeuren heb je ook meerdere opties met betrekking tot de omgeving: interface, venster, commandant, verkenner, talen; panelen: afgelegen, lokaal; overdracht: slepen en neerzetten, achtergrond, uithoudingsvermogen, netwerk, beveiliging, logging; integratie: applicaties; opdrachten, opslag en updates.

Om een ​​bestand te bewerken, drukt u met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en kiest u bewerken of u kunt dubbelklikken met de linkermuisknop en het bestand wordt geopend in Notepad ++, u kunt het naar wens aanpassen.

In Notepad ++ kunt u een nieuw bestand openen, een bestand opslaan of dupliceren of u kunt zelfs geavanceerde functies gebruiken, zoals macro-, beveiligings- en zoomopties enzovoort. U ziet CSS- en HTML-opmerkingen in het groen terwijl PHP-tags rood zijn, definiëren is blauw en de variabelen zijn grijs terwijl databasequery’s lichtblauw zijn. Ook in andere programmeertalen veranderen de kleuren, maar ze zijn intuïtief en je kunt zien wat elke kleur vertegenwoordigt.

Met behulp van deze broncode-editor kunt u zelfs het aantal rijen zien en de bestandszoeker en vervangfunctie gebruiken om mogelijke fouten te vinden en te corrigeren.

Met behulp van extra plug-ins zoals HTML-tag, ImgTag, Location Navigate, MIME Tools, Converter, NppExport, NppFTP kunt u zelfs het schrijven van uw broncode verbeteren en Plugin Manager gebruiken, u kunt zelfs andere nuttige plug-ins installeren, zoals ActiveX Plugin, AndroidLogger, Automation Scripts, AutoSave en nog veel meer.

Som het op!

Uiteindelijk is de combinatie tussen WinSCP en Notepad ++ een perfecte combinatie, vooral voor diegenen die op zijn minst een beetje kennis hebben over programmeertalen die worden gebruikt om websites te maken zoals: PHP, HTML, CSS en Javascript, maar ook voor degenen die geen dit soort kennis, maar willen testen en experimenteren of zelfs werken met het uploaden of downloaden van bestanden van een privéserver waar ze persoonlijke gegevens bewaren.

Om uw website online te publiceren, heeft u een goede webhostingservice nodig. Ik raad ten zeerste aan om eHost uit te proberen, dat een gratis domeinnaam biedt en waarmee je je site via FTP kunt uploaden. Om meer te weten te komen over andere hostingproviders, raad ik aan om onze hostingrecensies te bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map